»

Decembra prvi Wii

PC World - Analitiki podjetja NPD Group so povedali, da je bila decembra najbolje prodajana konzola Nintendo Wii, ki je v ZDA dobila 3,8 milijona novih srečnih lastnikov. To je za polovico več kot leto poprej in absolutni rekord za število prodanih konzol v enem mesecu. Konkurenta Xbox 360 in PlayStation 3 sta prodala trikrat manj enot.

Tudi pri prodaji iger, ki so v resnici glavni vir zaslužka, je bil Wii daleč spredaj. Najbolj prodajana igra je bila New Super Mario Bros. Wii (2,82 milijona kopij), sledita pa ji Wii Fit Plus (2,41 milijona) in Wii Sports Resort (1,79 milijona). Na četrtem mesto so najboljši konkurentje, in sicer Modern Warfare 2 za Xbox 360 oz. PS3 (1,63 oz. 1,12 milijona kopij).

27 komentarjev

Prodaja konzole Wii jenja

CNet - Nintendo je razkril, da prodaja konzole Wii še zdaleč ne poteka po pričakovanjih. V drugem četrtletju letošnjega leta so prihodki podjetja od prodaje zdrsnili za 40 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, tudi naslednje četrtletje pa ni bilo dosti boljše. Skupno so v prvi polovici tega fiskalnega leta zaslužili 548 milijard jenov (4,13 milijarde evrov), kar je za tretjino manj kot lani. Kot pravi njihov izvršni direktor Satoru Iwata, je velik del slabih rezultatov pripisati neuspešni prodaji konzole Wii, ki za lanskimi rezultati zaostaja za 43 odstotkov.

Namesto 10,1 milijona so tako prodali zgolj 5,7 milijona primerkov v prvi polovici leta. Slabše gredo v promet tudi igre za Wii. Iwata priznava, da je Nintendo napak precenil kondicijo potrošnikov in vztrajal pri stari strategiji. Da bi se izkopali iz slabih rezultatov, so že pocenili Wii, predstavili nov DSi, v prihodnosti pa naj bi na Wii pripeljali še Netflix, ki ga že podpirata Xbox in Playstation. Za leto 2010 ali 2011...

19 komentarjev

Wii bo predvajal video vsebine

X-Bit Labs - Nintendo je objavil, da bo začel sodelovati z japonskim podjetjem Dentsu in prek interneta ponujati video vsebine za svojo konzolo Wii. Sprva bodo risanke in drugo razvedrilno vsebino ponudili le na Japonskem in sicer nekaj zastonj, ostalo pa proti plačilu, kasneje pa se nameravajo usmeriti še na ameriški trg. Uporabniki lahko že sedaj uporabljajo Wii za brskanje po spletu, spletno nakupovanje, urejanje fotografij in komunikacijo, poudarjajo v Nintendu, z novo možnostjo pa želijo postati še bolj konkurenčni v boju z Microsoftom in Sonyjem. Ocenjujejo, da jih od 34,55 milijona Wiijev 80 odstotkov počiva blizu televizij v dnevnih sobah in da jih ima 40 odstotkov dostop do interneta, tako da se za manko povpraševanja ne bojijo.

8 komentarjev

Konzole se ne bodo pocenile

Overclockers Australia - Najprej se je ojunačil Sony in nas hladno obvestil, da nam letos božičnega darila ne pripravlja. Z drugimi besedami to pomeni, da se Playstation 3 ne bo pocenil, bojda zato ker podjetje skuša povečati svoj dobiček in znižanje ne bi bilo v interesu delničarjev. Kmalu je sledil Microsoft in prav tako oznanil, da tudi za pocenitev Xboxa 360 ni razlogov, saj ima trenutno odlično ceno in je ne bodo zniževali še mnogo let. Precej logično je sledil še Nintendo, ki svojo politiko - konzola Wii se od izida sploh še ni pocenila - utemeljuje z dajanjem slabega zgleda. Pocenitve bi namreč uporabnikom dale napačen signal, da se splača počakati in ne kupiti vsake novotarije takoj ob izidu. Prav tako pa ne želijo vznejevoljiti prvih kupcev, ki so zanj odšteli 250 dolarjev.

32 komentarjev

Tudi Nintendo podpira majhne razvijalce

Daily Tech - Z rahlo zamudo se je Nintendo pridružil Microsoftu (in delno tudi Sonyju) pri ponudbi zabavnih majhnih iger, ki so vedno na voljo za prenos, ter nudenju pomoči majhnim razvijalcem iger. Preko sistema WiiWare bodo ti lahko objavili svoje igre, ki bodo avtomatsko v zameno za določeno količino denarja (ali točk) na voljo vsem uporabnikom, priključenim na splet.

Tako se finančno manj sposobni ustvarjalci ne rabijo ubadati z izdelavo kopij igre ter njihovo distribucijo, kar pomeni, da lahko svoje izdelke javnosti predstavijo z bistveno manj tveganja, uporabniki pa se lahko zabavajo z mnogimi cenejšimi igrami, brez da bi morali obiskati trgovino. Prve tovrstne vsebine naj bi se pojavile do naslednjega leta.

Izvorna novica.

1 komentar

Nintendo optimističen glede prodaje v prihodnosti

Daily Tech - Med konzolami zadnje generacije po številu prodanih primerkov trenutno vodi Xbox 360, kar je precej logično, če upoštevamo, da je na trgu dlje kot konkurenta, na drugem mestu pa je Nintendo Wii. Do sedaj jih je blo prodanih več kot 2,5 milijona, avtorji pa so prepričani, da bo do leta 2012 Wii igralo 35 milijonov Američanov. Sklicujejo se na veliko trenutno povpraševanje, ki je izpraznilo zaloge v trgovinah, čeprav je Nintendo ob preizkušenem hardveru lahko zagotovil večje število konzol ob lansiranju. Analitiki menijo, da gre vendarle za malce preveč optimizma.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Nova revizija Wii-ja bo zatrla čipe

DigiTimes - Ker Nintendo pri izdaji nove konzole ni na hardverskem področju delal tako veliko kot konkurenca, so v relativno kratkem času po izidu Wii-ja postali dobavljivi t.i. modchip-i, enostavno vgradljivi čipi, ki omogočajo uporabo neoriginalnih CD/DCD medijev in pogosto dodajajo konzolam različne funkcije. Posledica tega dogodka je dejstvo, da prodaja iger ni tako dobra, kot bi lahko bila, kar Nintendu vsekakor ni pogodu (čeprav služijo že s samo konzolo). V prihajajoči novi reviziji bodo tako svoj izdelek posodobili, da ga vsaj zaenkrat ne bo možno modificirati. V novici na DigiTimes pravijo, da bi modifikatorje najbolj ustavilo BGA pakiranje čipov, trenutne ovire pa bi znale biti odpravljene v manj kot mesecu dni.

18 komentarjev

Wii v februarju vodiilni

Yahoo News - Na Yahoo News poročajo, da so bili pretekli mesec s prodajo konzol najbolj zadovoljni pri Nintendu. Njihov Wii je kupilo 355 tisoč kupcev, kar je skoraj toliko, kot sta skupaj uspela napraskati tekmeca Microsoft in Sony z 228 in 127 tisoč prodanimi primerki. Po mnenju analitika Paula Jacksona je razlog za uspeh predvsem drugačen pristop, ki ga je ubral Nintendo. Namesto, da bi se spustili v hardversko tekmo, so delali na drugih področjih (tu je mišljen predvsem zelo inovativen krmilnik) in ustvarili mnogo medijske pozornosti, sedaj pa, tudi po zaslugi ugodne cene, žanjejo uspehe.

V končni fazi je to tako ali tako tudi najbolje za nas, kupce, saj nekoč vodilni Sony trenutno ni najbolj uspešen, kar bi znalo prinesti bolj enakovredne deleže na trgu konzol ter posledično ugodnejše cene. Ne pozabite na originalno novico.

12 komentarjev

Wii razgrabili

več strani - Različne študije in primerjave zalog v trgovinah kažejo, da gre Wii za med, medtem ko je prodaja Sonyjevega protikandidata Playstation 3 mnogo slabša. Ruski X-Bit Labs poroča, da imajo v ZDA praktično vse prodajalne na zalogi Playstation 3, medtem ko je Wii marsikje že pošel. Pri Sonyju sicer zatrjujejo, da je vse v najlepšem redu, torej da je povpraševanje pričakovano, dostavili pa so jih nekoliko več. Kakorkoli že, neodvisna organizacija za analizo trga NPD Research je objavila podatke o prodaji konzol v decembru: 1.132 tisoč Xboxov 360, 604 tisoč Wiijev in zgolj 491 tisoč prodanih Playstationov 3. Spričo dvakratne razlike v ceni podatki niso presenetljivi.

Nemški Hartware pa poroča, da so Wii tudi na naši strani Atlantika razgrabili. V Evropi so decembra prodali 700 tisoč Wiijev in 1,7 milijona Nintendovih DS-jev, s čimer smo prekosili celo Američane. Nintendo tako navaja, da je bil vsak drugi prodan kos strojne opreme za videoigre v decembru njihov.

39 komentarjev

Opera in Wii

Daily Tech - Pred nekaj dnevi je tudi nova Nintendova konzola Wii dobila svoj internetni brskalnik. In to nobenega drugega, kot precej znano, a ne pretirano uporabljano Opero. Programček se naloži na konzolo in že ste pripravljeni na vstop v svet (drugega, saj veste, svetova sta dva). Uporabniki poročajo, da je z Wiimotom navigacija po straneh precej lažja kot pri drugih konzolah, prav tako se s pritiskom na gumb povečamo določene elemente na strani, saj je pri ločljivosti 480p večina besedila slabo vidna. Med drugim vam opera lahko na zaslonu prikaže tudi tipkovnico za vnos besedila.



Izvorna novica podaja več informacij.

21 komentarjev

Musklwiiber

Slashdot - Nova Nintentova konzola Wii je največ pozornosti požela ravno zaradi svojega revolucionarnega sistema nadzora, ki temelji na zaznavanju premikov kontrolerja. Namesto, da bi pritiskal na gumbe, uporabnik svoj lik upravlja tako, da z Wiimoteom maha po zraku, kar naj bi celotno igralsko izkušnjo naredilo bolj intuitivno, prinaša pa tudi nekatere manj očitne, a toliko bolj zanimive posledice.

Za razliko od običajnega sedenja na kavču s ploščkom v roki zahteva igranje Nintendo Wii-ja malo več gibanja, kar večini povprečnih Zemljanov sicer ne predstavlja prevelikih problemov, je pa zadeva šok za mišice pravih geekov, ki del dneva, ko ne spijo, preživijo pred elektronskimi zasloni. Na Slashdotu tako poročajo o izkušnjah nekaterih igralcev, ki so bili po dolgotrajnem igranju popolnoma prepoteni, poleg novega highscora pa so dobili tudi musklfiber.

Če nimate kondicije in se vam fitnes zdi preveč dolgočasen, nabavite Wii.

19 komentarjev

Resnične fotografije Wii dodatkov

vir: Kotaku
Kotaku - Tudi najgrši izdelki na fotografijah, namenjenih medijem, izgledajo nadvse lepo. Pogosto sploh ne gre za prave fotografije, temveč za računalniško izdelane 3D modele, če pa se proizvajalec že potrudi s fotografiranjem, pa je končni izdelek zaradi obilice retuširanja praktično neprepoznaven. Zato se zna zgoditi, da smo ob nakupu malce razočarani, ko iz embalaže potegnemo nič kaj svetlečo zadevščino čudne barve.

Da kot morebitni kupci prihajajočega Nintendo-vega Wii-ja ne bi imeli tovrstnih težav, vam priporočamo ogled svežih fotografij, ki jih je objavil Kotaku. Na njih se nahajajo nekateri že videni dodatki za Wii, kot je naprimer...

7 komentarjev

Wii bo tudi v Evropi točen

Wii Europe - Po tem, ko je sporočil cene in datume izida na Japonskem in v ZDA, je Nintendo osrečil še avstralske ter evropske kupce. Wii bomo ugledali sedmega in osmega decembra letos, bolj razočarajoče pa so cene. Lovci na krokodile bodo morali pripraviti 400 avstralskih dolarjev (približno 300 ameriških dolarjev), v EU pa bo Nintendo šel po slepih poteh Appla -- izenačil bo evre in dolarje. Tako se bodo naši prijatelji onkraj luže, ki uživajo enega najvišjih standardov, po sobi podili za 250 zelencev, medtem ko bomo mi isto vsoto odšteli v naši valuti in s tem plačali 25% več. Globalni trg pa tak.

Novico je odkril naš novi obveščevalec [ MYTiX].

22 komentarjev