»

Cyberdyne prihaja....

TG Daily - Švarci se še ni dodobra naveličal Terminatorja, že je Cyberdyne naredil svoj prvi brainwave controlled exoskeleton.

Kot je videti, so večkratni skoki v preteklost tako človeških kot kovinskih operativcev spremenili situacijo na terenu sedanjosti do neprepoznavnosti. Tako bodo ljudje dobili možnost početi Terminator™ vragolije še pred Sodnim Dnevom, za njim bodo pa stroji imeli resne probleme s folkom.

Dokaz več, da vsak genijalec pa le ne zakuha konec sveta. Profesorju Yoshiyuki Sankaiju bi se sicer znalo zgoditi, da bi z obrazom prebil betonsko steno ali kaj podobnega, a je vprašljivo, če bi to bistveno spremenilo prihodnost, saj imajo ostali tudi podobne, ne veliko slabše zadeve na mizi.

Preden dočakate naslednjo epizodo Sare...

65 komentarjev

Informacijski pooblaščenec vs. Urad za varstvo konkurence: 1:0

Slo-Tech - Kot je znano, je Urad za varstvo konkurence julija letos uvedel inšpekcijski nadzor zaradi suma usklajenega ravnanja oziroma omejevalnega sporazuma med trgovskimi družbami Mercator, Spar in Engrotuš. V okviru postopka so pri trgovcih zasegli nekatere podatke iz njihovih računalnikov.

Informacijski pooblaščenec je nato dobil prijavo, da Urad za varstvo konkurence v Mercatorju kopira celotne trde diske nekaterih osebnih računalnikov, na diskih pa naj bi se nahajali tudi osebni podatki in osebna korespondenca zaposlenih.

To naj bi predstavljalo kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, saj UVK nima zakonske podlage za tovrstno obdelavo osebnih podatkov, zato je Pooblaščenec uvedel inšpekcijski nadzor ter 10. julija 2008 UVK-ju prepovedal kakorkoli uporabljati določene osebne podatke. Konkretno je prepovedal uporabo osebnih podatkov v mapah \\Documents and Settings\ in \\Users\ ter uporabo vseh datotek vrste .nsf (Lotus Notes), .pst, .ost, .pab in .oab (vse Microsoft...

98 komentarjev

Siol moral umakniti sporno objavo na blogu

24 ur - Kot poroča 24ur.com, je Okrožno sodišče v Ljubljani izdalo začasno odredbo, s katero od avtorja Mihe Guština - Guštija ter družbe Siol zahteva umik sporne objave na Guštijevem blogu Trinajsti oblogar.

Gre za prispevek "Bolečina male Ane Jud", s katerim naj bi avtor po zatrjevanju tožnice Judove z zapisi o njenem domnevnem spolnem življenju in opisovanju domnevnih razmerij z nekaterimi vplivnimi gospodarstveniki in politiki posegal v njene osebnostne pravice - med drugim tudi v ustavno varovano pravico do zasebnosti ter pravico do časti in dobrega imena.

Po besedah tiskovne predstavnice Siola gre za prvo zahtevo slovenskega sodišča po umiku objave z bloga. Siolu bi sicer ob nespoštovanju začasne odredbe grozila kazen v višini 5 milijonov tolarjev, ob ponavljajočih se kršitvah pa bi lahko narasla na 50 milijonov tolarjev.

Še dokaz več, da je svoboda govora lahko omejena s pravicami drugih.

54 komentarjev