»

Reklamna kampanija

več strani - Če ATI ne bo premagal Nvidie s svojim prihajajočim Radeonom II v performansah čipa, bo vseeno nekje ostal zmagovalec! Kje? Na marketinškem področju. Danes so se na Internetu začeli pojavljati reklamni napisi za Radeon grafične kartice. Nič posebnega, vas bo rekla večina. Saj je tudi Nvidia reklamirala svoj GeForce3. Ampak ne tako, kot ATI Radeon! Poglejte na spodnjo fotografijo in takoj se vam bo posvetilo o čem govorim!

11 komentarjev

Kakšna pozornost!

X-Bit Labs - ATI-jev Radeon 2 bo izšel kmalu. Ker pa ATI ni tako nepošten kot Nvidia, je vseeno posodobil tudi svojo Radeon družino. Kot veste, je Nvidia iz prodaje vzela GeForce2 Ultra čip, ker je (vsaj po surovi hitrosti) boljša od GeForce3. Tudi GeForce2 Pro čip, naslednjik GTS čipa, je bil vzet iz prodaje, ker je malo boljši od MX400, a slabši od GeForce3. Če pogledam "širšo" sliko, se mi zdi, da hoče Nvidia umetno ustvariti dve strogo ločeni tržišči. Eno zelo, zelo visoko (GeForce3) in drugo nizko (MX400). Vmes pa ni nič.
No, pa da se vrnem k ATI-ju. ATI je posodobil svoje Radeone s hitrejšim RAM-om. Do sedaj je retail verzija Radeona 64MB DDR imela na sebi 5.5 ns čipe in frekvenco čipa in pomnilnika 183MHz. Sedaj ima na sebi 5ns čipe in frekvenco delovanja čipa in pomnilnika 200MHz. Enako je pri OEM verziji, kjer je s prejšnih 175MHz, frekvenca prišla na 183MHz.
Dvomim sicer, da se bo zaradi tega kdo sedaj odločil za Radeona, če se prej ni mislil. Ampak vseeno se mi zdi pošteno od ATI-ja,...

0 komentarjev

Radeon SE je spet "na sceni"

vir: PC Pop
PC Pop - Bolj kot ATI zanika govorice o Radeon-u SE, bolj se te pojavljajo. Sodeč po tej novici, bo Radeon SE izšel. Stran je v kitajščini in vam bo pomagala bore malo, če si ne preberete prevoda v angleščino. Kakor sem že omenil, bo Radeon SE navita različica Radeon VIVO 64MB. O sposobnostih in moči čipa bomo še videli. Jasno pa je, da ATI ne namerava izdelati Radeon-ov SE v veliki nakladi. Izdal jih bo omejeno število in jih prodal le "izbranim" kupcem. Navadnim smrtnikom namerava prodati svoj Radeon 2, ki naj bi prišel na prodajne police ob koncu poletja, začetku jeseni. ATI z Radeon-om SE cilja na konkurenco Nvidiinemu GeForce2 Pro....

7 komentarjev

ATI si je premislil

X-Bit Labs - Pred nekaj dnevi sem vam sporočil, da bo ATI v kratkem na trg poslal novo grafično kartico, imenovano Radeon SE. Temu ni tako. ATI je danes tudi uradno zanikal to novico in sporočil, da ne ve nič o tem.
Radeon SE verjetno obstaja. Samo ATI kartice ne bo izdal, ker s tem ne bi nič pridobil. Radeon je bil namenjen kot konkurenca Nvidiinemu GeForce2 GTS-u. Sedaj, ko je Nvidia ustavila proizvodnjo GTS modelov in jo zamenjala s Pro serijo, Radeon ne more več konkurirati Nvidii. Zato so nameravali izdati Radeon SE, ki bi bil malo izboljšan originalni Radeon. Ampak kmalu so ugotovili, da se jim to ne splača. V koncu poletja, začetku jeseni, bo izšel Radeon II in njegove izpeljanke. Zakaj bi torej trošili goro denarja za izboljšavo kartice, ki jo bo nov, izboljšan model zamenjal čez 4 mesece? Radeon SE pa obstaja, samo ni naprodaj. Če pa bi se po nekem čudnem naklučju kateri od vas dokopal do nje, naj mi jo, ali pa nam, pošlje v test. Sicer o takem slučaju zelo dvomim, pa le......

3 komentarji

Kitajci razkrivajo skrivnosti

PC Pop - S tem naslovom ne mislim trenutno aktualne politične teme v zvezi z ameriškim letalom in kitajsko zemljo. Kitajska stran PCPOP je namreč prva objavila fotografijo skrivnostnega ATI Radeon-a SE. Ta čip naj bi bil navit Radeon DDR64MB VIVO. ATI (iz meni neznanih razlogov) podrobnosti o čipu skrbno skriva. No, Kitajčki so se do informacij uspeli dokopati. Čip naj bi deloval pri frekvenci 230MHz, pomnilnik pa pri 200MHz. ATI naj bi začel s prodajo Radeon-a SE še v tej četrtini leta! Torej v Q2.

1 komentar

Radeon VE @ AnandTech

AnandTech - Ko smo že pri grafičnih karticah pa poglejmo, kaj dela Nvidiina glavna konkurenca. ATI je nedavno izdal Radeon VE grafične kartice, ki so že v prodaji za okoli s priporočeno ceno $199. Gre za precej oskubljene Radeone, ki so brez T&L enote, imajo le en renderirni cevovod ter le 64 bitno povezavo do pomnilnika. No, eno izmed teh kartic so testirali na AnandTechu, njihove ugotovitve pa si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev