»

Ljubitelji kina za blokiranje mobilnih telefonov

Ars Technica - Angleški časopis The Stage je iz opravljene ankete dobil podatke, da se sedemdeset odstotkov uporabnikov kinodvoran strinja s tem, da bi v njih med ogledi filmov blokirali mobilni signal. Nadležne melodije lahko zmotijo napetost, ki jo umetniški posnetek poskuša ustvariti med gledalci, posebno, če gre za zlajnano uspešnico in če je klicani po možnosti še oseba, ki nato naglas debatira o svojem privatnem življenju. Blokiranje na prvi pogled izgleda kot enostavna rešitev, dokler so dovoljeni nujni klici, a po premisleku so na Ars Technici skeptični. Starši, ki skrbijo za mladoletne otroke in tisti, ki nudijo pomoč ostarelim in bolnim osebam, si ne morejo privoščiti, da bi bili kdaj nedosegljivi, zato zadeva ni tako črno-bela. Preberite izvorno novico in podajte svoje mnenje.

60 komentarjev

Nov prototipni lovec kinomatografskih piratov

vir: BBC
BBC - Na Georgia Institute of Technology, kjer so nedavno z IBM-om postavili nov procesorsko-navijalski rekord, so izumili tudi tehnologijo, ki lahko izsledi in oslepi digitalne kamere in fotoaparate v prostoru.



Vse skupaj temelji na lastnosti CCD senzorjev, da del svetlobe, ki pade na njihovo površino, tudi odbijejo. S pomočjo dveh kamer in računalnika, se tako določi točno mesto takšnega odboja, ter se tja s pomočjo projektorja, pošlje le belo svetlobo, ki nadaljnje snemanje onemogoči.

Tako se bodo znebili piratskih CAM posnetkov, ki se širijo po P2P omrežjih, kot tudi onemogočili fotografiranje v prostorih, kjer to ni zaželeno, recimo razvojnih oddelkih.

Izvorna novica: BBC.

Očitno se bodo cam pirati in vohljači...

53 komentarjev