»

Kaj je to DVI?

AnandTech - Na AnandTechu so se potrudili ter spisali dokaj zanimiv članek o tem, kaj je to DVI izhod na grafičnih karticah, čemu pripomore, kdo si ga je izmislil, in tako naprej. Branje je zelo zanimivo ter poučno, a hkrati spisano zelo razumljivo. Na primer: Ste vedeli, da je na DVI izhodu 29 kontaktov, od katerih gre 24 za digitalno povezavo, pet pa jih ostane za analogni izhod? Veste, da to pomeni, da bi lahko proizvajalci grafičnih kartic kar danes opustili VGA izhod ter k grafični dodali samo še pretvornik, ki bi omogočil prikaz slike na CRT zaslonih? Veste, da se čez DVI kabel pretočita 2 gigabita v sekundi? Vas zanima tudi, zakaj ima Geforce slabo sliko ter kako problem odpraviti? Klik!

3 komentarji

PowerColor bo predstavil tri nove grafične kartice

X-Bit Labs - PowerColor bo v kratkem predstavil tri nove grafične kartice. To so
  • GeForce3 GTS3 Chameleon. Delovala bo na GeForce 3 čipu, frekvenca čipa bo 200MHz, frekvenca 64MB 128bit-nega DDR SDRAM pomnilnika pa 460MHz.
  • CMX6P. Delovala bo na GeForce2 MX 400, le da bo na PCI vodilu. Na njej bo 64MB 128bit-nega pomnilnika. Frekvenca čipa naj bi bila 175MHz in 166MHz za pomnilnik. Izšla bo tudi TV-Out verzija.
  • CMX2P. Bo PCI verzija GeForce2 MX 200 čipa. Na njej bo "stanovalo" 32MB 64bit-nega pomnilnika. Frekvenca naj bi bila enaka kot pri CMX6P (zgoraj). Tudi ta bo izšla v TV-Out verziji.
Vse navedene informacije so neuradne in nepotrjene. Ampak verjetno resnične .

0 komentarjev

Najboljša GeForce2 MX400 kartica za navijanje je?

X-Bit Labs - Po ugotovitvah nemške Media Xplosion bo teoretično najboljša GeForce2 MX400 kartica za navijanje, ASUS-ova V7100 Pro. To pa zato, ker bo imela na sebi, namesto standardnih 5ns RAM čipov, 4.5ns RAM čipe. Čudno pri tem je, da bo kartica delovala na nižji frekvenci kot druge. Normalno GeForce2 MX400 delujejo s frekvenco 220MHz, ta pa bo delovala le z 200Mhz. Teoretično bo tako hiter pomnilnik omogočal V7100 Pro najboljše navijalske sposobnosti. V7100 Pro pa ne bo ena cenejši kartic. Imela bo le 32MB pomnilnika in visoko ceno.

2 komentarja

Nova profesionalna grafična kartica iz ELSE

X-Bit Labs - ELSA bo v kratkem najavila novo grafično kartico za načrtovalce grafičnih aplikacij, grafike,... Kartica bo imenovana Synergy 2000. Jedro kartice bo Nvidia Quadro2 MXR EX čip. Frekvenca čipa bo 175MHz. Kartica bo imela 32MB pomnilnika, delujočega pri 166MHz. Prodajala se bo z posebnimi driver-ji za profesionalno delo v OpenGL aplikacijah kot so AutoCAD, 3D Studio MAX,... Stala bo okoli $230.
Smiselnost nakupa take kartice je zelo vprašljiva. Edina razlika med Quadro2 MXR in GeForce2 MX je v driverjih. Pa je kdo zares pripravljen odšteti dodatnih $100 samo za majhno spremembo v končnem rezultatu? Mislim da ne. Raje naj kupi kartico z višjo frekvenco čipa, ki bo res doprinesla k končnemu rezultatu.

5 komentarjev

3D Prophet 4000 XT

X-Bit Labs - Hercules naj bi kmalu predstavil svojo konkurenco Nvidiinemu GeForce2 MX200. To bo kartica, imenovana 3D Prophet 4000 XT. Frekvenca čipa in pomnilnika bosta, kot pri vseh Kyrih, isti; to je 115MHz. Kartica naj bi prodajalne police ugledala nekje v sredini maja. Cena bo njen glavni adut. Stala naj bi pičlih $85. Geforce2 MX200 bo, s svojim pomankljivim 64bit-nim vodilom, zagotovo zaostala za 3D Prophet 4000 XT-jem. Kartica bo opremljena z 32MB SDRAM-a.

6 komentarjev

Še več Geforce2 MX kartic

X-Bit Labs - Tokrat iz ABIT-a, ki je znan predvsem po svojih superiornih osnovnih ploščah. Pa k podrobnostim. Izšle bodo štiri kartice in sicer:
  • ABIT Siluro T200 32MB s TV-OUT izhodom.
  • ABIT Siluro T400 64MB s TV-OUT izhodom.
  • ABIT Siluro MX200 32MB brez TV-OUT izhoda.
  • ABIT Siluro MX400 64MB brez TV-OUT izhoda.
Vse kartice bodo imele standardne lastnosti svoje družine. Nič posebnega torej. Ali pač? Prišle pa bodo v čudni črni barvi. Masovna proizvodnja teh kartic naj bi se začela konec meseca, kar pomeni, da bodo dosegljive nekje v sredini maja.

3 komentarji

Novi GeForce2 MX serija kartic iz ELSE

vir: Guru 3D
Guru 3D - ELSA bo v kratkem izdala novo serijo GeForce2 MX 400 kartic, imenovano serija 511. Kartice bodo prišle v štirih različicah. Z 32MB ali 64MB pomnilnika, AGP verzija ali PCI verzija, z ali brez TV-OUT izhoda. Frekvenca čipa bo nastavljena na 200MHz. Izšla bo tudi verzija z DVI izhodom.
Moram priznati, da kartica ne zgleda nič posebnega. Pač neka grafična kartica, ki se utaplja v morju povprečništva. Nobene lepe modre barve (Prophet) ali velikega ventilatorja za hlajenje (Winfast),... No ja, bomo videli.

0 komentarjev

Kdo vse bo izdal kartice na Kyro II čipu

X-Bit Labs - Hercules je že pred nekaj časa povedal, da ga nova družina GeForce 2 (MX200 in MX400) ne mika kaj preveč. Čip bo v primerjavi s Kyrom II predrag. Zato Hercules sploh ne bo izdal GeForce 2 MX200/MX400 kartic. Vse več proizvajalcev ugotavlja, da bodo grafične kartice na Kyro II čipu najbolj iskane nizko-cenovne rešitve. Zato bodo tudi podjetja MSI, InnoVISION, Creative in PowerColor izdale Kyro II grafične kartice. PowerColor naj bi v zelo bližnji prihodnosti oznanil svojo Evil KYRO II kartico. Edina, ki se bo za zdaj vzdržala Kyra, je ELSA. Pravi namreč, da so ji Nvidi-a čipi popolnoma po godu. Kartice naj bi se začele prodajati nekje v sredini maja. Hercules-ov Prophet 4500 naj bi izšel 16 maja.

5 komentarjev