»

MSI Radeon HD 5870 Lightning

Hladilnik s kar 4 toplotnimi cevkami in dvema ventilatorjema

vir: Expreview.com
Expreview.com - MSIjeva serija grafičnih kartic Lightning bo v kratkem dobila prvega člana iz družine rdečih Radeonov. Spomnimo se, da je prav kartica iz družine Lightning najhitrejša enojedrna kartica z nVidiinim grafičnim jedrom, GTX 275. Serija Lightning je namreč posebej primerna navijanju zaradi svojega napajalnega sklopa, ki je, roko na srce, popolnoma predimenzioniran, vsaj za običajne uporabnike. A ekstremni navijalci, ki dnevno v zrak vržejo velike količine tekočega dušika, bodo navdušeni nad kar 15-faznim napajalnim sklopom, ki je celo digitalne narave. Da ne bo zmanjkalo električne energije za napajanje teh faz, bosta poleg PCIe reže skrbela kar dva 8-pinska PCIe priključka, kar pomeni, da bo...

8 komentarjev

Tudi GeForce 7900GS in 7950GT za AGP?

Slo-Tech - Potem, ko sta luč sveta zagledali AGP različici grafičnih kartic Radeon X1950 PRO in XT naj bi bil trg AGP grafičnih kartic kmalu bogatejši za še dve grafični kartici. V nVidiinih novih gonilnikih Forceware 101.41 Beta so namreč zasledili AGP različici grafičnih kartic GeForce 7900GS in 7950GT. Še več, slednja naj bi bila že na voljo kupcem, za njo pa je potrebno odšteti 226 eurov.

Več o tem na Techpowerup in nemškem 3Dcenter forumu.

2 komentarja

GeForce 7900 GTO?

Hkepc - Po poročanju HKEPC naj bi nVidia v kratkem predstavila grafično kartico GeForce 7900 GTO za evropski OEM trg. V osnovi gre za GeForce 7900 GTX z nižjo frekvenco pomnilnika, saj le-ta pri različici GTO znaša 1,38 GHz, poleg tega bo s ceno slabih 300 evrov od svojega večjega brata cenejša za več kot stotaka. S predstavitvijo GeForce 7900 GTO naj bi pri nVidii postavili močnega konkurenta ob bok ATI-jevi seriji Radeon X1950, poleg tega pa bodo na ta način poskusili hitreje sprazniti zaloge G71 čipov ter pripraviti teren za konec leta prihajajoči G80. Več o tem na HKEPC in hartware.net.

"Nova kartica -- nova oznaka," je zadnje čase popularen princip pri imenovanju izdelkov. XT, GTO, XL, PE, GT, GS, PRO, Ultra, LE, SE, GTO2 in gotovo sem še kaj pozabil -- kako se naj potem novopečeni kupec znajde med grafičnimi karticami?

11 komentarjev

Težave tovarniško navitih grafičnih kartic

HardOCP - Vsak od nas, ki je kadarkoli navijal svojo grafično kartico, se je verjetno že srečal z določenimi težavami v primeru, da je preveč povečal frekvenco jedra oziroma pomnilnika. Artefaktov in zmrzovanj v igrah pa od nikoli navite grafične kartice ponavadi ne pričakuje nihče. Vendar se zadnje čase pojavlja vse več tovrstnih težav z grafičnimi karticami GeForce 7900 proizvajalcev BFGTech, EVGA, in XFX, katerih skupni imenovalec so višje frekvence od referenčnih nVidiinih kartic. Le-ta s krivdo vali na omenjene proizvajalce, čeprav se je pred kratkim izkazalo, da je frekvenca Vertex shader enot kartic GeForce 7900 previsoka, kar tudi lahko privede do nestabilnega delovanja. O tem več tukaj.

Več o težavah tovarniško navitih grafičnih kartic v izvorni novici.

24 komentarjev

NVIDIA predstavila 7900 GTX in GT

Hartware.net - NVidia je skladno z napovedmi danes predstavila grafični kartici GeForce 7900 GTX in GT, ki temeljita na novem grafičnem čipu G71. Ugibanj o njunih specifikacijah je konec. 7900 GTX, katerega poslanstvo je zasesti prestol med grafičnimi karticami, ima frekvenco jedra 650 MHz, njegovih 512 MB 256 bitnega pomnilnika pa frekvenco 800 MHz. Kljub napovedim o 32 pixel cevovodih jih ima ''le'' 24. Prav toliko pixel cevovodov premore njegov manjši brat, GeForce 7900 GT, le da jedro le-tega tiktaka pri frekvenci 450 MHz in ima 256 MB 256 bitnega pomnilnika, s frekvenco 660 MHz. V primeru 7900 GT, količina pomnilnika še ni...

29 komentarjev