»

Pipin odprti termin: Zakaj Python?

Slo-Tech - V torek, 25. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo imel Sebastjan Trepča predavanje z naslovom Zakaj Python?

Python je s svojo edinstveno sintakso in praktičnostjo nekaj posebnega med programskimi jeziki. Deluje na skoraj vseh platformah ter ima ogromno standardno knjižnico. Na predavanju bomo skušal prikazati njegove posebnosti ter zakaj je tako všečen in osupljiv.

Sebastjan Trepča je spletni programer in navdušen uporabnik Pythona.

15 komentarjev

Pipin odprti termin: Shifting the paradigms

Slo-Tech - V torek, 18. aprila, vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Kristjana Pečanca z naslovom Shifting the paradigms.

Posel kot evolucija? Katere so in kako delujejo gonilne sile poslovne evolucije? Je denar posledica evolucijskih sprememb - paradigm shift? Kako prepoznamo spremembo paradigme in jo izkoristimo?

Kristjan Pečanac, znan slovenski podjetnik, je eden prvih in redkih, ki je uspel v Slovenijo pritegniti tuj tvegani kapital v visokotehnološke startupe (Digital Development, Daisy Technologies). Kot podjetnik na treh celinah sveta si je nabral ogromno izkušenj in se na lastne oči prepričal, kaj in kako v svetu razvitega kapitalizma deluje in kaj ne.

0 komentarjev

Pipin odprti termin: Urejanje not in glasbenih dokumentov pod Linuxom

Slo-Tech - V torek 4. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Matevža Jekovca z naslovom Urejanje not in glasbenih dokumentov pod Linuxom.

Glasbeniki, ki uporabljajo Linux, so bili dolgo časa prikrajšani za aplikacije namenjene pisanju not in urejanju glasbenih dokumentov (npr. Finale, Sibelius, Encore pod Windows). Prosta programa za pisanje not, NoteEdit, in za notografijo in objavo del, Lilypond, naj bi zapolnila to vrzel. Predstavili bomo omenjena programa, tipičen način njune uporabe in za priboljšek napisali, predvajali in natisnili vsem poznano ljudsko pesem. Predavanje bo namenjeno skladateljem, aranžerjem, zborovodjem, pevcem oz. inštrumentalistom in nasploh vsem drugim...

8 komentarjev

Pipin odprti termin: Vemo, kaj ste počeli to poletje

Slo-Tech - V torek, 4. oktobra ob 19.00, vas zopet vabimo v Kiberpipo na predavanje z naslovom: Vemo, kaj ste počeli to poletje.

Poletje je čas velikih glasbenih koncertov, polnih plaž in najbolj norih tehničnih dogodkov za računalniške zanesenjake. Če ste zamudili utrip letošnjega poletja, je to vaša zadnja priložnost - tisti, ki so se jih udeležili, bodo predstavili izkušnje iz prve roke.

What the hack: hackers at large je največje odprto kampiranje računalničarjev, ki se je odvijalo na Nizozemskem. O čem vse so hekali, s čim so si pri tem pomagali in kaj to pomeni za sistemske administratorje?

Ars Electronica je eden izmed največjih dogodkov, ki povezujejo umetnost in informacijske...

8 komentarjev

POT: Audacity

Slo-Tech - Tokrat v Pipinem odprtem terminu 19. aprila ob 19.00 gostimo Barbaro iz Linza, ki bo predstavljala program za avdio montažo Audacity.

Gre za odprtokodni program, ki teče tako v sistemu Linux kot Windows in tudi Mac OSX: Audacity je prost odprtokodni urejevalnik zvoka za snemanje, urejanje in generiranje zvoka. Skozi leta se je iz malega programa za preprosto rezanje prelevil v uporabno orodje za obdelavo zvoka na radijskih postajah. Omogoča uporabo večih stez - podlaganje govora z glasbo in podobno. Kot prost program je izdan pod licenco GPL (splošna javna licenca). Je brezplačen in hkrati svoboden, saj lahko gledate in spreminjate njegovo izvorno kodo....

20 komentarjev

Pipin odprti termin: Kdevelop

Slo-Tech - Torek, 5. april 19.00, Kiberpipa, Pipin odprti termin. Tokrat predavanje namenjeno programersko ustvarjalnim, razvijalcem in nasploh vsem, ki že ali pa še mislijo programirati (GUI) aplikacije v Linuxu. David Klasinc predstavlja integrirano razvojno okolje Kdevelop.

Kaj je KDevelop? Ali je Qt tudi v resnici 'kjut'? Rapid Application Development, orodja RAD, je to samo mit ali se kaj podobnega najde tudi v GNU/Linux okolju? Pogledali si bomo razvoj programske opreme v GNU/Linux okolju. Najvec pozornost bomo posvetili KDE razvojnemu okolju KDevelop.

Vabljeni!

24 komentarjev