»

Resnična Resničnost, 15.12.2008

RTV Slovenija - Tokrat se bomo sprehodili čez skoraj dvanajst let ustvarjanja naše in vaše oddaje.
Ogledali si boste izbor najboljših vsebin iz Linux kotička in pregled nekaterih tujih računalniških oddaj. V internet kotičku vas bomo napotili k računalniškim oddajam na spletu. Seveda ne bodo manjkale niti igre. V studiu pa se nam bosta pridružila dva človeka, ki sta najbolj zaznamovala Resnično resničnost, Zvezdan Martič in Andraž Tori.

Resnična resničnost bo še zadnjič na sporedu v ponedeljek, 15. 12. 2008, ob 22.15 na 2. programu Televizije Slovenija.

27 komentarjev

Resničnost: Internetni kriminal

Slo-Tech - V torek (=danes) vas ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija pričakuje Resnična resničnost. V oddaji se bomo ukvrajali z raznimi oblikami internetnega kriminala.

Nekdo vam bi rad prodal viagro, drugi bi vas rad opozoril na odlične delnice na borzi, tretji pa ponuja milijone za majhno pomoč pri prenosu denarja. Skupno vsem je, da vam pridno polnijo poštne nabiralnike. Pogledali si bomo kako te prevare delujejo in zakaj morda ni najpametneje kupovati modrih tabletk preko interneta.

Pa še o modernem ribarjanju, o težavah pri lovljenju tovrstnih zlikavcev in o bonsai mačkah se bomo pogovarjali z dr. Matejem Kovačičem, ki je o vsem tem (razen o bonsai mačkah) napisal...

52 komentarjev

Resničnost 126.

Slo-Tech - Danes (torek) ob 18.05 vas vabimo k ogledu oddaje Resnična resničnost, še vedno edine prave računalniške oddaje na sončni strani alp, v deželi raznolikosti.

Tokrat bomo predstavili kaj se je dogajalo v Mariboru na regionalnem tekmovanju ImagineCup, razložili kako nam lahko koristijo elektronski nosovi in se mimogrede povprašali še kakšne karierne možnosti imajo mladi v računalništvu. Seveda ne bomo spregledali bližajoče se vojne za internet med bivšim in novim lubljencem new yorkše borze, pa ugotavljali kaj se dogaja na računalniško-glasbenem področju. Med drugim so nekateri kanadski glasbeniki zavpili "Ne v mojem imenu" kot odgovor založbam, ki tožarijo glasbene...

82 komentarjev

Resnična resničnost, 119.

Slo-Tech - Danes, torek 7. februar, 18.05 bo na prvem programu TV Slovenija zopet na sporedu edina računalniška TV oddaja na sončni strani alp - Resnična resničnost.

Pozanimali smo se kako poteka vizualizacija gradbenih projektov in zakaj je sploh potrebna. Bodoče Savske elektrarne lahko že danes opazujemo in presojamo komu bodo kvarile veduto. Mestne duše pa so brezbrižne do čudovitih vedut. Zato pa jih toliko bolj razburijo rdeče luči na semaforjih. Šli smo k stricem in tetam, ki nas gledajo iz nadzornih kamer nad križišči in jih povprašali, če so kdaj tako prijazni, da nam kaj prej prižgejo zeleno luč (skrajšan odgovor: niso, to računalnik na podlagi senzorjev naredi samodejno).

Sergej je razpredal o ključih USB in absolutni nujnosti, da si vsak državljan lasti vsaj tri, Vesna pa o tem kako preko interneta najti zaposlitev, da si lahko financiramo tri prej omenjene ključke. Gašper bo poskušal razložiti kaj je ta famozni RSS (ki ga najdemo tudi na slo-techu v desnem stolpcu), na koncu pa...

29 komentarjev

Resničnost 115.

Slo-Tech - Zopet. Kot vedno. Resnična resničnost 115. V svoj zagovor ne znamo povedati ničesar, delamo zaenkrat edino pravo računalniško oddajo v Sloveniji. Upamo, da jih bo kmalu več, da bomo družno s konkurenco kasirali slo-techovske kritike. Torej ponedeljek (danes) 20.30, drugi kanal preljube nacionalke. Bodite na kavčih.

Kaj vam pripravljamo? Sergej se je razustil o HDTV, Vesna se je razočila nad brezplačnimi filmi na internetu, Marko je posvojil Picaso, Gašper se je preobrazil v pingvina, se vektoriziral in brezkockasto povečal. Enega profesorja prava smo pobarali o intelektualni lastnini in obiskali najnesrečnešejga širokopasovnega ponudnika pri nas. Ob vsem tem pa še par...

57 komentarjev

Resnična resničnost, part 110

Slo-Tech - Kolo časa se vrti in mesec je naokoli z njim pa žajfasta limonada Resnična resničnost. Družine se bodo lahko teple za daljinca v ponedeljek 14. marca ob 20.30, ko bodo vsi člani hkrati poskušali pritisniti gumb za drugi program TVS.

Tokrat se Domen spusti v divji zahod slovenske bloggerske scene, brez pištole, a s kamero in mikrofonom. Ima boljše ali slabše možnosti za preživetje od Sergeja, ki razmišlja o napeljavi kablov za domače brezžično omrežje? Odgovor išče Tilen, ki od tava od modreca preko modrice do modreca, da bi ugotovil ali se bomo utopili v brezžičnih sevanjih ali pa jih bomo pojedli za zajtrk.

Seveda ne manjkajo igre, triki in spletne strani, piko na...

104 komentarji