»

Warner zamenjuje HD DVD ploščke za Blu-ray

X-Bit Labs - Nekaj časa se je bila bitka za naslednika DVD-jev na področju distribucije filmov med standardoma HD DVD in Blu-ray, lani pa so se proizvajalci in producenti vendarle zedinili. Zmagovalec je postal Blu-ray, medtem ko je na smetišče zgodovine odšel HD DVD. Bržkone ključni preobrat je bil spreobrnitev Warnerja, ki je lanskega januarja ukinil podporo za HD DVD, kmalu pa je Toshiba prenehala izdelovati predvajalnike.

Precej uporabnikov je v obdobju interegnuma kupilo napačne ploščke, ki imajo danes skoraj nično podporo. Da bi pokazal, da mu je mar za kupce, je Warner napovedal, da bo vsem kupcev njihovih filmov v formatu HD DVD te zamenjal za iste naslove na Blu-rayu. Zamenjal niti ni pravi izraz, saj bodo stare ploščke obdržali, povrhu pa dobili še nove. Program Red2Blu je žal omejen le na Američane in ni povsem brezplačen, saj stane slabih pet dolarjev za vsako zamenjano zgoščenko in še sedem dolarjev za poštnino. Kljub vsemu lepa gesta.

15 komentarjev

Lepotica in zver? Ne, piflar!

Slo-Tech - Se je Disney namenil posneti novo različico filma? Novodobna predelava dobre stare klasike? Daleč od tega.

Pri bratih Warner so se odločili, da je čas za spremembo in nekaj novega. Z 'ceste' so pobrali sedem geekov in sedem lepotic, jih poparčkali in naredili nov reality show. Beauty And The Geek je, kot sami pravijo, tekmovanje med seboj nezdružljivih parov.

Sedaj si lahko ogledate, kako se sedem genijev, ki so socialno omejeni, in sedem prelepih žensk, ki so akademsko prizadete, pomeri v njim nevsakdanjih opravilih. Tokrat bodo ženske sestavljale rakete, moški pa se bodo odpravili po nakupih, kjer bodo na lovu za najnovejšo modo.

Komaj čakam na naslednjo različico kviza, kjer bodo v parih fitnes inštruktorji in piflarke! ;)

Na novico nas je opozoril quattro.

62 komentarjev

Lepotno tekmovanje

vir: SMH
SMH - Tokrat lepotno tekmovanje ni tekmovanje lepotic iz vrst človeške samice, niti tekmovanje najlepše pobarvanih računal, temveč izbiranje najlepše izmed vseh digitalno ustvarjenih lepotic. Italijanski projekt Miss Digital World je prav to - lepotno tekmovanje digitalno ustvarjenih deklic.

Programerji/umetniki z vseh strani neba že prijavljajo svoja "dekleta", ki se bodo čez teden dni potegovala za krono Miss digitalnega sveta. Zanimivo je dejstvo, da so vsi trenutno prijavljeni modeli, razen enega, ženske, čisto vsi oblikovalci pa moški, ki so vlagali neskončne ure dela v svoje umetnije. Tale, na sliki, je recimo zahtevala kar 18 mesecev dela. SMH

46 komentarjev