»

Corsair vodno hlajenje

Tom's Hardware - Corsair se je v preteklosti že dostikrat dokazal kot proizvajalec dobrega pomnilnika. Da pa bi dokazali da znajo tudi kaj več kot samo sestavljati pomnilniške ploščice, so zapluli tudi v hladnejše vode, saj so izdelali komplet za vodno hlajenje. Hydrocool200 kot ga imenujejo, je njihov prvi proizvod, v osrčju katerega je podolgovato ohišje z radiatorjem in ventilatorjem. A kljub zelo majhnemu bloku, si je ta komplet še vseeno prislužil nagrado urednika.

0 komentarjev

AMD T-Bred B 1700+ na 2805 MHz

Slo-Tech -

Kdo sploh rabi Prometeio, če pa se da tudi z vodnim hlajenjem dosegati podobne rezultate. [:D]

Včeraj sem se malo igral in postavil ohišje na okensko polico tako da mi je skozi radiator za vodo vleklo mrzel zunanji zrak. Temperatura vode se je ustavila pri 1.2°C kar pomeni, da so ustvarjeni pogoji za malo bolj ekstremno navijanje. Cilj mi je bil ujetje frekvence na kateri bi lahko opravil vsaj najbolj popularne testne programe. Osnovna plošča je bila Epox 8K3A, procesor AMD T-Bred 1700+ JIUHB 51. teden, pomnilnik Corsairjev PC3200, napetost na procesorju 2.15V ter zadnji blok moje izdelave.

Rezultati niso nič posebnega, ker so bile pomnilniške nastavitve zelo ohlapne, grafična kartica GF4 Ti4200 64 MB, pa tudi bolj malo navita, le na 330/660 MHz (GPU/RAM). Tu je primerjalni link za 3D Mark 2001SE, tu pa za PC Mark 2002.

Še malce dokaznega gradiva:

Skupinska fotka pri 2805 MHz :)

Brrrr mrzlo

Nadaljevanje sledi, ko nam bodo vremenologi prinesli še kak bolj mrzel dan. [:)] ...

18 komentarjev

Vzporedni test radiatorjev

ProCooling - Kot je že vsem jasno, postaja vodno hlajenje vse bolj popularno. Zadeve se lotijo tudi popolni laiki (glej včerajšnjo novico) in, glej no glej, rezultati so res impresivni. V ta namen so se pri ProCoolingu odločili narediti vzporedni test štirih v ZDA komercialno dobavljivih radiatorjev. Testirali so z obremenitvijo dveh peltierovih elementov, na radiatorje sta pihala dva izjemno močna 120x120mm ventilatorja. Sam test je izveden zelo lepo, z nazornimi grafi ter lepimi primerjavami. Če vas zanima, kakšne mrcine od radiatorjev za vodno hlajenje lahko dobite v ZDA, kar veselo po linku. Drugače pa (tako kot jaz) v najbližjo trgovino z avto deli po hladilnik od Yugota za 7.000 SIT .

2 komentarja

Zanimiva alternativa radiatorju

Hardware OC - Pri vodnem hlajenju je izdelava radiatorja neizogibna, saj je to ključni del, v katerem se voda ohladi. No, tip na Hardware OC je drugačnega mnenja. V svoje vodno hlajenje ni vgradil radiatorja, ampak precej zanimivo alternativo, ki deluje na podoben način. Največji problem pri radiatorjih je, da veliko hladilne sile poberejo cevi, pri alternativi na Hardware OC pa ventilator deluje na vodo neposredno (torej brez raznih ovir v obliki cevi). Tak pristop se zdi malce boljši in res je tako. Tip, ki je vse skupaj naredil poroča o znižanju temperature za približno 7 stopinj C v primerjavi s klasičnim vodnim hlajenjem. Zanimivo.

1 komentar

Izdelava radiatorja za vodno hlajenje

OC Mod - Ja... OC Mod ima pa nore. Nore, a uporabne. Lotili so se izdelave radiatorja za vodno hlajenje, enega najpomembnejših delov tega kompleksnega sestava, saj je prav od radiatorja odvisna temperatura vode ob ponovnem vstopu v blok. Izdelave so se lotili nekako tako: Razstaviš pravi radiator, ga daš v manjše ohišje ter vanj usmeriš dva dvanajstcentimeterska ventilatorja. Kar zanimivo. Klik, če se tudi vi spuščate v "vode" ekstremnega hlajenja.

0 komentarjev

Navodila za izdelavo vodnega bloka

ProCooling - ProCooling, stručkoti za razne oblike ekstremnega hlajenja, so objavili zelo zanimiv vodič. Gre namreč za njihova navodila kako se lotiti izdelave pravega bakrenega vodnega bloka. Ogled priporočam vsem entuziastom in tistim, ki že dalj časa sanjarijo o vodnem hlajenju. Samo eno opozorilo: včasih se bolj splača kupiti profesionalno narejen vodni blok, kot uničiti očetovo delavnico [>:D].

0 komentarjev