»

Slo-Tech Linux 2.1

Slo-Tech Linux 2.1

Slo-Tech - Po torkovi predstavitvi v Kiberpipi je tudi na internet prišla zadnja različica Slo-Tech Linuxa z zaporedno številko 2.1. Tokrat v dveh različicah - ena z 2.4 in druga 2.6 jedrom ter obilico drugih izboljšav v samem srcu sistema. Žal tako dramatične izboljšave prinašajo tudi težave, tako da objavljamo obe. Poleg tega smo tudi prenovili grafično podobo ter posodobili aplikacije.

Zaradi velikega zanimanja ter razvoja P2P tehnologij smo se odločili, da bo ta različica na voljo samo preko bittorrenta.

Slo-Tech GNU/Linux V2.1 [kernel 2.4]
Slo-Tech GNU/Linux V2.1 [kernel 2.6]

41 komentarjev

UserLinux izdal prvo javno različico

OSNews - UserLinux, na Debianu temelječa distribucija Linuxa, ki želi preprečiti pohod komercialnih distributerjev in ponuditi povsem brezplačen, odprt, stabilen, varen in zmogljiv Linux, je prvič uradno na voljo za prenos s spleta. Prva beta-različica je sicer izšla z zamudo, a na srečo z minimalno, tako da lahko že zdaj prenesete sliko ISO, ki obsega vsega 4,5 MB. Sistem zaženete z zgoščenke, tako kot pri Slo-Tech Linuxu ali običajni namestitvi operacijskega sistema. Med namestitvijo se paketi prenašajo s spleta, tako da je zagotovljena ažurnost programja. Klik!

5 komentarjev

Slo-Tech Linux 2.0.1 - 20040831

Slo-Tech - V ekipi Slo-Tech Linuxa smo se odločili, da pred naslednjo večjo različico izdamo še 2.0.1 s popravljenimi nekaterimi hrošči ter posodoboljeno programsko opremo. Tako so se na seznamu posodobitev med drugim znašli namestitveni program, namizje KDE, OpenOffice.org, Scribus in gonilniki nVidia. V tej različici ni več razvojnih okolij KDevelop in Boa Constructor. Na njuno mesto smo dali različice slovenskega Openoffice.org, Firefoxa in Thunderbirda za Windows.

Bittorrent: stl-20040831.iso.torrent (zaželjen način prenosa)
HTTP: 1 2 3 4 5 6 7
MD5: f62a43eb9ef2b72524454370ded5619c

42 komentarjev

Nova razpoka v jedru Linux

isec - V nekaj kratkih urah bo panika ponovno preplavila deželo Linuxaško. Odkrili so namreč novo varnostno razpoko v jedru, ki neposvečenemu procesu omogoča, da dobi popoln nadzor nad sistemom. Napaka se skriva v sistemski funkciji mremap(2), ki ne preverja vrednosti rezultata določenih klicanih funkcij. Najditelji so avtorjem poleg samega obvestila o varnostni luknji prijazno priložili še popravek. Tako so vam zdaj, skrbnim administratorjem, že na voljo nova jedra: 2.2.25, 2.4.25 (spremembe) in 2.6.3 (spremembe). Jedra vsebujejo poleg varnostnega popravka še mnoge druge izboljšave.

Glede na komentarje mnogih naših bralcev pa je edina prava zaščita seveda prehod na varne Microsoftove rešitve. Hvala za pozornost.

56 komentarjev

Izšlo Linux jedro 2.5.75

Slo-Tech - Danes pozno ponoči je izšla nova razvojna različica Linux jedra z zaporedno številko 2.5.75 (zadnja stabilna je še vedno 2.4.21). To si samo posebi sicer še ne bi zaslužilo novice na Slo-Techu, vendar je to, po besedah Linus Torvaldsa na Linux Kernel poštnem seznamu, zadnja različica pred začetkom razvoja novega stabilnega jedra 2.6.x. Sicer to še ne pomeni, da bo kmalu dostopna navadnim smrtnikom -- a po mojih nezanesljivih napovedih bo v roku kakšnega leta stabilno jedro med nami.

Obstaja tudi zanimiv seznam stvari, ki jih bomo verjetno ugledali v jedru 2.6.

Če obstaja kakšna izredno pogumna duša, si lahko 2.5.75 sname z uradnega slovenskega zrcalnega strežnika. Osebno imam z jedrom 2.5.75 že skoraj enodneven uptime. Vsi podatki so še vedno prisotni, napak tudi še ni.

Ergo: še je upanje za razvojne in nestestirane različice srca operacijskega sistema [;)]

5 komentarjev