»

Radeon HD 2400 za AGP

X-Bit Labs - Kljub temu, da AGP-ju že od pojava PCIe vodila napovedujejo selitev na večna lovišča luč sveta vsake toliko zagleda nova grafična kartica na omenjenem vodilu. Najnovejša grafična kartica za AGP vodilo izhaja iz rdečega tabora, saj so pri GeCube predstavili grafično kartico Radeon HD 2400 PRO za AGP. Omenjena grafična kartica je že na voljo japonskim kupcem, ki morajo za njo odšteti okoli 95 ameriških dolarjev. V prihodnosti gre pričakovati še več novih grafičnih kartic za AGP vodilo, med drugim tudi Radeon HD 2600.

Več o tem si preberite na X-bit labs.

25 komentarjev

ULi M1695: Triple Graphics Interface

Matična plošča z M1695 veznim naborom

vir: VR - Zone
VR - Zone - Tajvansko podjetje ULi je predstavilo nov vezni nabor za procesorje AMD. Poglavitna novost nabora z imenom M1695 je možnost poganjanja treh grafičnih kartic na različnih vodilih: PCI-E 16×, AGP 8× in PCI. Glavni razlog načrtovanja takšnega nabora je uporabniku omogočiti mehak prehod na nove grafične kartice na vodilu PCI-E, predvsem pa možnost priklopa več monitorjev hkrati.

Vse od predstavitev jeder grafičnih kartic NV25 (NVidia) in R300 (ATi), je mogoče na grafični kartici poganjati dva monitorja hkrati, saj prej omenjena jedra vsebujejo dva RAMDAC-a. Če smo želeli poganjati še več monitorjev, smo enostavno dodali eno ali več PCI kartic. Finančniki in ostali, ki morajo pri...

22 komentarjev

PCI-E in AGP na eni plošči

Digit Life - Odkar je Intel izdal novo generacijo veznih čipovij (i9x5), se je veliko uporabnikov pritoževalo nad nepodporo AGP vodilu, saj je bilo do sedaj na teh ploščah uporabljati samo PCI Express grafične kartice, ki pa so zelo redke in tudi dokaj drage.

Sedaj pa je ECS (EliteGroup) predstavil osnovno ploščo, ki odpravi to pomanjkljivost. ECS 915P-A ponuja tako priključitev PCI-E kot AGP grafičnih kartic, kar pa je še bolj razveseljivo, je dejstvo, da lahko uporabljamo obe reži hkrati. Tako da izgleda, da nVidia nForce 4 SLI ne bo edina osnova za sisteme z dvema grafičnima karticama.

Vendar to še ni vse, ta plošča je pravi hibrid, saj omogoča uporabo DDR, kot tudi novejšega DDR2 pomnilnika. Na Digit-Life so že objavili nekaj slik, ki si jih lahko ogledate, za test tega čuda pa bo treba še malo počakati.

23 komentarjev

Masovni test grafičnih pospeševalcev.

Digit Life - Na Digit-Life so se potrudili in stestirali večino grafičnih pospeševalcev narejenih po letu 1999 in vse do danes. Spisek obsega kar 80 kartic, in se začne pri Rivi TNT2 Ultra, konča pa se seveda s trenutno najmočnejšima pospeševalcema: nVidinim GeForceom FX 5950 in ATIjevim Radeonom 9800XT.

Test je zelo obsežen, zato vsi, ki vas zanima kakšen napredek je industrija grafičnih kartic naredila v štirih letih, kar veselo na branje testa.

18 komentarjev

Digit Lifov junijski 3Digest

Digit Life - Digit Life nas vedno znova preseneča s svojimi strokovnimi članki, pred enim letom pa so nas začeli razveseljevati s svojim 3Digestom. 3Digest je nekakšno maratonsko testiranje grafičnih kartic (na testu jih je bilo kar 42!!! ) in poročilo o novih gonilnikih, ki ga ekipa Digit Lifa opravlja vsak mesec. Če so vas drugi "miniaturni" testi grafičnih kartic razočarali, potem pojdite si oglejte 3Digest. Ni kaj, 3Digest priporočam vsem hardware manijakom in navdušencem nad grafičnim karticam.
Še zanimivost: ravno ko sem prebiral test V3 3000, sem ugotovil, da so pri Digit Life testirali tudi z IceMan-ovimi voodoo driverji. IceMan čestitam!

2 komentarja