»

Nov ZZZ

ZZZ - Kakor se dobro spomnim časov, ko nas je Ziggga (če moj spomin deluje pravilno) opominjal nanj, je bila novica o novem ZZZ-ju vedno prvi dan. Toda časi se spreminjajo, in sedaj boste povzetek dobili od mene.

V tokratni, že 146. številki poročajo o merjenju v zračnem prometu (ali cvrenju ptičev med poletom), o tem, kako bi se dalo rešiti Benetke pred potopom in augmentaciji oči (ravno včeraj sem se spomnil na Deus Ex, je to telepatija?[:D] ). Še več zanimivega branja (in eno Bushevo sliko) pa najdete tukaj.

1 komentar

Nov ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Kot vedno odštekane teme. V tej številki preberite: o IBM-ovem poskusu narediti Dato (iz Star Trek: The next generation). IBM dela na projektu imenovanem Blue Eyes, ki naj bi omogočil računalniku zaznavati uporabnikovo počutje. Vse to bi potekalo ali skozi nakakšno kamero, ki bi, po obrveh, ugotavljala počutje človeka. Ali pa druga možnost, kjer bi imeli miško, ki bi merila pritisk, temperaturo,... in s tem tudi počutje človeka (sproščenost, jezo, strah,...). O univerzalnih očalih, ki bi se sama prilagodila dioptriji oči. O javnem prevozu, ki ga načrtujejo na Nizozemski univerzi. In še o par drugih stvareh. Spodaj:...

11 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Kot vsak teden, nas je tudi tokrat razveselil nov ZZZ, ki je namenjen tech freakom. Ker je tudi Lord Kolya samo človek in potrebuje počitnice, bo naslednja številka ZZZ-ja najverjetneje izšla šele 29. julija. V novi številki Kolya opisuje neko čudno klima napravo, nek mobilni telefon, ki je precej nestandardne oblike, policijske robote in motor z inštaliranim straniščem. Noro, ni kaj.

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Lord Kolya je še naprej priden in redno izdaja svoj tedenski časnik za tehno-freake, ZZZ. V tokratni številki so se razpisali o Ornithopterjih (gre za prava letala, ki mahajo s krili, in ne enote iz Dune2 ), poroznih podlagah za asfalt ter dragih daljinsk ovodenih letečih igračah. Kolya se je še dodatno potrudil in s to številko predstavil ZZZjev prenovljeni Forum in še nekaj manjših popravkov strani. Forum je zaenkrat še precej prazen, toda nedvomno bo kaj kmalu postal zanimivo mesto za razne odbite diskusije.

3 komentarji

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Po daljši odsotnosti Lorda Kolye (potovanje po Italiji...), se je fante vrnil v mrzlo Moskvo in se spet lotil pacanja priljubljenega on-line časnika za vse tehnološke geeke, ZZZja. V tokratni številki tako predstavlja hiše, narejene iz trupov letal, robotske pastirje ter nam že znano kombinacijo miške in tipkovnice. Nekateri boste spoznali tudi "tedensko sliko", saj gre za zdaj že ponarodelega HTML klošarja . Pa ne, da bi to bilo kaj smešnega...

3 komentarji

Novi ZZZ

Jaz - Jeee, en teden je naokoli in spet je čas za še eno številko fenomenalnega (da mi ne bi kdo ugovarjal... si slišal, Sergio!) ZZZ časnika. Kolya je kot vedno prekosil samega sebe in zbral zvrah koš najrazličnejših neumnosti s tehničnega področja, od ultra ergonomične miši (ki spominja na svinčnik ), preko letečih zmajev (zmajev kot igrač, ki so omiljeno razvedrilo sinčkov in očkov, ne fantazijskih beštij), ki bodo uporabljani za pridobivanje električne energije pa do vibrirajočih slikovnih senzorjev. Zvrhan koš veselja za celo družino! Aja, pa še povezava .

0 komentarjev

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Heh, kako ustrezno, ravno na prvi april je izšla nova številka odličnega on-line magazina, ZZZ. Problem je le v tem, da je težko razbrati, ali gre za prvoaprilske šale ali resne novosti. ZZZ je namreč taka revija, da pravzaprav nikoli ne moremo razbrati, ali se Kolya le heca ali pa si je katera nora glava to res izmislila. No, glede na to, da je v tej številki govora o AMDjevih kladivih in Philipsovih "pametnih" natikačih, bi vseeno rekel, da gre za potegavščino. Pa še slikica iz te številke... Whoa:

2 komentarja

Novi ZZZ

Jaz - No, v teh dneh, ko se ne dogaja nič pametnega, lahko vsaj uživam ov trudu Lorda Kolye. Yup, izšla je še ena številka njegovega elektronskega časopisa ZZZ. Zadevo tako ali tako poznate že vsi, tako da kar pridno kliknite sem in si oglejte strojček za tekmovanje v scanju (ne, ne izmišljujem si, in ne: ne bom uporabil besede lulanje ), leteče reševalne platforme in avtomobile iz trave (yup).

0 komentarjev