»

Tekmovanje v računalniškem odkrivanju plagiatov

Slashdot - Plagiatorstvo je na univerzah velik problem, ki mu posvečajo veliko pozornosti. Pred računalniško dobo je bilo iskanje in odkrivanje izmuzljivega avtorstva teže, a se je bilo hkrati tudi teže kititi s tujim perjem, saj je bilo treba, če nič drugega, vsaj v knjižnico. Dandanes si iskalci plagiatov pomagajo s kopico računalniških orodij in ogromnimi bazami podatkov, s katerimi secirajo in primerjajo oddane tekste.

Zato ni presenetljivo, da pod pokroviteljstvom Yahooja poteka 1. mednarodno tekmovanje v odkrivanju plagiatov. Tekmovanje sestoji iz dveh delov. V prvem dobijo tekmovalci skupek dvomljivih dokumentov in izvirne dokumente, v katerih morajo poiskati prepisane dele. V drugem delu je naloga težja, saj ne prejmejo izvirnikov, temveč morajo neavtorske dele izluščiti z odkrivanjem spremembe sloga pisanja, drugačnim tonom, registrom ipd. Plagiati v korpusu so različnih vrst - od dobesednega prepisovanja do spretno zamaskiranih, od nekaj stavkov do nekaj strani, za povrhu pa je...

24 komentarjev

NEST.2004

Slo-Tech - Čez natančno en teden bo v Sečovljah NEST.2004. Poleg kar nekaj zanimivih predavanj ter tekmovanj v nekaj računalniških igrah je to tudi priložnost da pobliže spoznamo smrtne sovražnike iz debat v forumu. Trenutno je dvorana 63,5% zasedena, zato vam priporočamo, da pohitite s prijavami, saj brez prijave vstopa v polno dvorano ne bo.

Zaradi velikega povpraševanje smo v program dodali še tekmovanje v CS. Tekmovanje bo izvedeno samo v primeru da bo povpraševanje obstajalo tudi na NESTu.

Še enkrat vam sporočamo, da vas bomo v primeru, da bo vaš računalnik okužen s kakršnimkoli ZlimProgramjem, vrgli iz dvorane.

19 komentarjev

NEST.2004

Slo-Tech - Čez deset dni bo v Sečovljah že četrto Slo-Tech srečanje -- NEST.2004. V treh dneh smo zapolnili približno pol dvorane, tako da vsi, ki bi si radi zagotovili vstop, s prijavo pohitite (prijava je omogočena samo za registrirane uporabnike Slo-Techa).

Kot si lahko preberete na strani z informacijami organiziramo kar nekaj zanimivih predavanj. Prav tako bo na voljo kar nekaj namenskih strežnikov za popularne igre in seveda tekmovanje v dveh igrah ter lepotenju ohišij.

Hrano si lahko organizirate sami, za tiste, ki so se pripravljeni zadovoliti z izborom pic, špagetov in solat pa smo v dogovoru z nekaj okoliškimi gostinci zagotovili nekaj popusta. Tako so vse zgoraj naštete specialitete na voljo po tisoč tolarjev.

Kot vedno je tudi letos na dogodku prepovedan vnos in uživanje različnih opojnih substanc (vključno z alkoholom). Posebno pozornost bomo namenili tudi izgonu okuženih računalnikov (virusi, črvi in podobna krama), zato poskrbite, da bo vaš računalnik ob prihodu čist (tako...

13 komentarjev

NEST.2004 - prijava

Slo-Tech - Od 16. do 18. julija bo v OŠ Sečovlje potekal Slo-Techov dogodek poimenovan NEST.2004. Poleg zanimivih predavanj o nelinearnem urejanju filma, grafičnih tehnologij, linuxu ter navijanju bomo postavili tudi gigabitno mrežo ter kopico namenskih strežnikov za različne igre. V okviru tekmovalnega dela bosta potekali tekmovanji v Quake 3 Arena ter Unreal Tournament 2004 z bogatimi nagradami za najboljše.

Prostora je letos za 200 računalnikov in njihovih lastnikov. Prijava je vsekakor obvezna, če ne želite ostati pred vrati. Prav tako zaradi velikega zanimanja in omejenega prostora ne morete prijaviti kolegov. Vsak se mora prijaviti sam.

11 komentarjev

Prihaja NEST 2004

Slo-Tech - Že veste, kaj boste počeli tretji teden julija, natančneje med 16. in 18. tega meseca? Ali pa se samo sprašujete, kdaj bo letos potekal Slo-techov NEST? Ne glede na to, katero od omenjinih vprašanj vas muči, odgovor je sedaj jasen.

Slo-tech tako najavlja NEST 2004, ki bo tudi letos potekal med 16. in 18. julijem, in tudi letos v Osnovni šoli Sečovlje. Dogodek bo poleg tradicionalnega druženja in igranja v mnogo nudil tudi več izobraževalnih vsebin, tako boste lahko izvedeli novosti o prihajajočem sistemu Longhorn, Cinelerri, grafičnih tehnologijah, navijanju in precej zanimivosti o Linuxu.

Koliko me bo NEST olajšal v denarnici, kako pridem do Sečovelj in ali lahko pripeljem tudi punco, pa lahko preberete tukaj.

Pridete? Ja, itak.

48 komentarjev

Napovedujemo NEST:2004

Slo-Tech - Kaj je lepšega, kot tri dni neprestanega igranja iger, izmenjave poučnih datotek ter poslušanja predavanj mojstrov z naše strani. Lepše je lahko samo, če vse to preživite v družbi kolegov, ki jih redno srečujete na forumu in imajo prav tako računalništvo v krvi. Za povrh pa se še vse skupaj dogaja ob morju.

Po mučnih predpripravah smo si uspeli zagotovili prostor ter dovolj elektrike, da bo letošnji NEST:2004 še boljši in večji kakor NEST.2003. Ponovno bo potekal v prostorih OŠ Sečovlje od 16. do 18. julija. Poleg velikega LAN-a tudi letos ne bodo izostala predavanja, šušlja pa se tudi o bolj aktivnem predelovanju ohišij.

Zaradi velikega interesa se bo potrebno predhodno prijaviti. O tem kdaj in kako to storite, pa boste izvedeli čez nekaj dni.

59 komentarjev

Bi svojo tipkovnico nekam vrgli?

Vnunet - Priznajte, da se vam je že kdaj zgodilo, da bi tipkovnico vašega računalnika v napadu jeze nekam vrgli. Če se vam ni, potem imate močne živce, drugače pa ste vabljeni na tekmovanje. In sicer, za kaj gre?
V Moskvi so priredili prvo tekmovanje v metanju tipkovnic. Pravila so narekovala, da je potrebno dotično vhodno napravo vreči z rokami, brez obratov telesa.
Poleg tega naj bi pojavil še en "šport", in sicer brcanje miške. Tu pravili zapovedujejo ravno pot glodalca. Pa naj še kdo reče, da ljudje niso neumni.
Informacije so najprej našli Vnunetovci.

Kaže, da preveč vodke škodi..

8 komentarjev