»

ATI ALL-IN-WONDER Radeon 9600XT preizkušen

vir: ATI
Overclockers Australia - Da, res je, velikokrat smo že podajali povezave na različne strani, na katerih so preizkusili in spisali sodbo ATI Radeona 9600XT. A morda je prav da podamo povezavo tudi na ta test. Kaj je na tem tako drugačnega od drugih? Namesto da bi preprosto spisali besedilo in dodali nekaj slik, so se fantje pri 3dGameMan.com kot ponavadi potrudili na malce drugačen način in naredili video reportažo. Klik!

1 komentar

PowerColor Radeon 9800XT 256MB pred sodniki

PowerColor Radeon 9800XT

vir: Hexus
Overclockers Australia - Medtem ko ATI in NVidia pridno kuhata nove grafične čip in tehnologije, ki bodo v prihodnjih letih bolj ali manj dominirale trgu, pa različna podjetja na podlagi njunih čipov izdelujejo grafične kartice. In tako so danes na Hexus.net preizkusili PowerColor-jev Radeon 9800XT s 256 MB. V testih je, kako presenetljivo, po večini odnesel lovoriko, a ima NVidia s svojim GeForce FX5950 Ultra zares omembe vredno prednost edino pri RTCW: Enemy Territory. A vendarle se nam poraja vprašanje, kaj je to, kar loči tega Radeon-a 9800XT od ostalih? V bistvu nič, razen dejstva, da se prodaja po precej nizki ceni (320 funtov) - no kakor za koga. Končna presoja je torej na vas, a test vam lahko precej olajša izbiro.

7 komentarjev

ATI Radeon 9600 XT: z ali brez Overdrive?

X-Bit Labs - Z izidom grafičnih kartic Radeon 9600 XT in 9800 XT, je ATI svojo tehnologijo za dinamično spreminjanje frekvence grafičnega procesorja, imenovano Overdrive, prenesel iz prenosnih grafičnih procesorjev tudi na namizne kartice Radeon XT. Frekvenca se tako spreminja glede na temperaturo GPU-ja, ki jo gonilnikom (ti morajo podpirati Overdrive) posreduje namenski temperaturni senzor LM63.

Kot poročajo na Xbit Labs, so več ali manj vsi Radeoni 9800 XT opremljeni z LM63 ali čim ekvivalentnim, medtem ko je stanje pri Radeonih 9600 XT precej manj rožnato. Določeni proizvajalci grafičnih kartic, med njimi PowerColor in GeCube, Overdrivu posvečenega čipa sploh ne vgrajujejo in posledično ne podpirajo te tehnologije. Da se boste lažje znašli v tej zmešnjavi, si lahko na isti strani ogledate slike kartic z in brez omenjenega čipa.

K sreči se lahko vedno zatečemo k "ročnemu" navijanju.

9 komentarjev

Radeoni 9600 bodo zamudili

X-Bit Labs - Pri ATI Technologies so ob uradni predstavitvi družine Radeon 9600 zagotovili, da bodo v prodaji še marca, a trenutno stvari kažejo na zamudo. Po nekaterih podatkih bosta Radeon 9800 in Radeon 9800 Pro naprodaj v drugem tednu aprila, medtem ko bodo zamude pri dobavi Radeon 9600 kartic resnejše. Po neuradnih informacijah jih lahko namreč pričakujemo šele v drugi polovici maja, kar je dosti kasneje, kot je ATI sprva napovedoval. Več o tem in specifikacije.

0 komentarjev

Prenovljene povezave

Slo-Tech - Povezave na Slo-Techu so sedaj postale prava ultimativna zbirka internetnih strani, ki si zaslužijo omembe kot dobra stran. Da pa se boste med njimi lažje znašli so Gandalfar, Clemento, morphling1 ter Sergio ob vsaki napisali kratek povzetek, s čim se stvar ukvarja in jih razvrstili po kategorijah. Ta stran naj vam zamenja "priljubljene", saj tako popolnega spiska ne boste našli daleč naokoli. Poveži me s pravo Povezavo! Če pa se komu zdi, da smo na kakšno pomembno stran pozabili, pa naj nam piše na e-pošto.

11 komentarjev