»

MSI Geforce 4 TI 4800 SE

Extreme Overclocking - Na Slo-Techu smo že pisali o nVidiini nedavno izdani seriji grafičnih kartic - Ti4800 SE. Na Extreme Overclocking so na test vrgli MSI-jev model, ki je opremljen s 128 MB pomnilnika, ter deluje pri taktu jedra 275 MHz in 550 MHz pomnilnika, upoštevajoč DDR. Kartica prehiti Geforce 4 Ti 4200, ter zaostaja za Ti4600, a je tudi bogato opremljena.

V paketu boste namreč našli InterVideo WinProducer, MSI 5.1 channel DVD player, MSI 3D desktop, Tom Clancy's Ghost Recon, The Elder Scroll III: Morrowind, ter še nekaj programja. Naj pa poudarim, da so to polne verzije in ne samo preizkušne različice. Kartica se tudi odlično navija saj so jo spravili na lepih 315/685. Ta MSI-jev produkt je odličen in se ga splača kupiti, čeprav ne dosega nekaterih močnejših kartic. Ima obilo bogate opreme,...

5 komentarjev

Enajst Ti4200 na kupu

Bench House - Če se odločate za nakup nove grafične kartice ter ste že sklenili, da bo le-ta iz družine Geforce4 Ti4200, morate takoj, nujno, za domače branje in sploh odsurfati na ta naslov, kjer si boste lahko prebrali najbolj popoln ter informativen primerjalni test enajstih izvedenk kartic s čipom Geforce4 Ti4200. Test je izjemno obsežen, kar 25 strani ima, a ni vrag, da ne boste ob končanju branja testa zagotovo vedeli, katera bo vaša nova grafična kartica. Vsak primerek je obširno opisan, kartice so testirane v mnogih programih ter raznih ločljivostih, ne manjka pa tudi najvišja še stabilna frekvenca kartice ter rezultati navite mrcine ter celo kakovost slike, ki jo kartica prikaže. Nujno - Klik!

0 komentarjev

Nov GeForce iz MSI-ja

X-Bit Labs - MX400-VIVO 32 je ime kartice, ki jo bo MSI izdal v prihodnjem mesecu. Bazirala bo na Nvidia GeForce2 MX400 čipu. Imela bo 128-bit-no pomnilniško vodilo, frekvenco delovanja 175MHz in 32MB SDRAM-a. Imela bo še TV-Out priključek in posebno MSI-jevo funkcijo VGA Live BIOS. To je funkcija, ki sama zazna verzijo BIOS-ov na grafični kartici in, če je ta ni najnovejša, sama poišče "update" na MSI-jevi domači strani. V paketu bodo tudi MSI DVD (standardni softwere DVD predvajalec) MSI 3D!Turbo (za določanje nastavitev zaslona, navijanje in vrsto drugih nastavitev).

0 komentarjev

PowerColor grafična kartica

X-Bit Labs - PowerColor je danes tudi uradno naznanil izid grafične kartice na Nvidia GeForce2 MX400 čipu. Pha. Nič posebnega boste rekli. Saj na tržišču vlada prava poplava MX400 grafičnih kartic. Samo ta je nekaj posebnega. Ima namreč, za razliko od tekmic, DDR SDRAM. CMX2D je ime kartice, ki nosi 32MB DDR SDRAM-a, 64bit-no pomnilniško vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 366MHz. Poleg standardnega modela (CMX2D) se bo dalo kupiti tudi takega s TV-Out izhodom (CMX2D-TV). V paketu boste poleg kartice našli še program, za predvajanje DVD filmov in igrico Unreal.
Čudno se mi pa zdi, da dajo na tako dober RAM, samo 64bit-no pomnilniško vodilo. Res je, da DDR kompenzira za izgubo, samo zakaj potem dajejo dražji DDR SDRAM, ko potem vse pokvarijo z pomnilniškim vodilom? No ja. Oni že vejo.

4 komentarji

Ugibanja ali resničnost?

NvNews - Dosti se je govorilo o novem Geforceu. O specifikacijah, funkcijah ter tudi imenu. Vsi vemo, da je ime bistvenega pomena za marketing, saj lepo ime kartice že samo vabi k nakupu. Tega se vidno zavedajo nekateri proizvajalci grafičnih kartic (osebno mi je Prophet za ime kartice svetovno), po drugi strani pa tega ne vedo razni drugi proizvajalci, ki za ime produkta dajo dve naključni črki, potem pa iščejo povezavo . Torej, tukaj je ugibanja o tem, kako se bo imenovala nova družina Geforce kartic, ki kanejo na prodajne police v Ameriki priti začetkom marca. Bilo je dosti ugibanj, od preprostih ter logičnih (Geforce III) do že malo butastih (3dfx nVidia Voodoo Geforce 6 6000 GTS itd...). Predvidevanja so bila resnična. Ostali bomo pri imenu, ki je naredilo revolucijo v razvoju grafičnih čipov. Geforce 3 bo tako uradno stal nekje 500$ brez dodatnih izhodov. Različica kartice z DVI konektorjem ter zadeganim modificiranim krajšim Blue Orbom naj bi nas pa prikrajšala za 600$. Kaj, kdaj ter...

1 komentar

Slike NV20?

NvNews - No pa se je spet začelo z ugibanji o NV20. Tokrat je PC Reporter objavil tri slike te kartice. Če so te slike resnične ali ne se ne ve. Možno je, da gre za kakšne referenčne kartice, ki jih je NVidia poslala programerjem ali pa slike iz sistemov XDK (X-Box Development Kit), ki jih je Microsoft zopet poslal programerjem. Če so slike resnične pa presodite sami...

Linki by IceMan.

6 komentarjev