»

Intelove hladilne rešitve

X-Bit Labs - Hitrejši kot so procesorji, močnejši morajo biti hladilniki, ki jih hladijo. Na žalost pa pri tem trpijo naša ušesa.

Tokrat so na X-bit Labs predstavili Intelovo najnovejšo hladilno rešitev za prihajajoče procesorje s kodnim imenom Prescott in Tejas. Kot kaže, je Intel skupaj s podjetje AVC razvil dokaj preprosto, a vseeno zelo učinkovito rešitev. Ker bo premer hladilnika le okoli 90 milimetrov, bodo na račun prišli tudi tisti uporabniki z manjšimi ohišji. Poleg tega se je Intel odločil narediti tudi novi 4 pinski priključek za ventilator, ki bo omogočal ročno nastavljanje hitrosti vrtenja. Klik!

3 komentarji

Zalman vodni blok

vir: Zalman
Sharka Computers - Vsak dan smo priče novimi izdelkom ali proizvajalcem na področju vodnega hlajenja. Dobro znani Zalman je tako s porizvodnega traku spustil par zanimivih novih produktov. Med njimi je tudi vodni blok ZM-WB2 za AMD/P4. Osnova je seveda bakrena, pokrov pa iz anoiziranega aluminija. Cena - cirka 14.000 SIT. Zanimivo je, da izdelka na uradni Zalmanovi strani ni, lahko pa ga vidite tule.

6 komentarjev

VGA heatpipe, a tokrat ni Zalman

MODTHEBOX - Zalman je že pred kar nekaj časa na trg poslal svoj pasivni hladilnik za grafične kartice, ki uporablja sistem "vroče cevi" oz. heatpipea. Le ta se je med uporabniki zelo dobro prijel, saj ne povzroča hrupa, a ima še vedno dobre hladilne sposobnosti. Da pa to ni edini tovrstni pasivni hladilnik za grafične kartice so pokazali na ModTheBox, kjer so stestirali PCToys VGA Maxx. Ta se je v testu dobro odrezal, pogrešali so le hladilnike za pomnilnik, ki so nujni pri navitih karticah.

2 komentarja

Zalman CNPS7000-CU

Hladneje, tiše, Zalman

vir: Maximum OC
Maximum OC - Hlajenje računalnika je danes vse večji problem, ker komponente oddajajo več in več toplote. Na Maximum OC so pod drobnogled vzeli Zalmanov hladilnik CNPS7000-CU. Hladilnik je rdeče barve s črnim ventilatorjem ter je namenjen Intelovim procesorjem Pentium 4, verjetno pa bo zadovoljil tudi lastnike novih Athlonov 64. Primerjali so ga z vodnim hlajenjem (huda konkurenca Zalmanu [:D]) in ugotovili, da je stvar zelo dobro in kvalitetno izdelana in lahko ohladi tudi procesor pri višjih frekvencah in ne le na privzeti. Več o tem.

5 komentarjev