Forum » Operacijski sistemi » Instalacija linux na RAID controller
Instalacija linux na RAID controller
Tero ::
Torej rad bi si instaliral linux, ampak je problem ker imam trda diska v RAId-u (2x80gb) tako da se kapaciteta sešteje. Instalirane ze imam windowse. Je kakšna možnost da bi dodatno lahko instaliral linux? Oz. ki bi našo driverje za RAID?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
borchi ::
če so ti podatki na diskih dragi, potem se ne ukvarjaj s "hardware-skim" ATA-RAIDom v linuxu. in kolker js vem, da je v kernelu 2.6 tut umaknjena podpora ata-raidu.
sem probal na 2.4 RAID1 in čeprav je kao delovalo, je bilo dejansko neuporabno (sesuvanje, počasno), kamoli da bi to dal v RAID0.
sklepam, da maš kako promise al pa kako drugo poceni raid varjanto, na kateri so vsi čipi, ki jih vidiš gor bolj za okras. vse dela driver v windows. enkrat se je ena review stran čudla zakaj pokuri hw raid isto oz. več cpu ciklov kot pa sw varjanta :-)
sem probal na 2.4 RAID1 in čeprav je kao delovalo, je bilo dejansko neuporabno (sesuvanje, počasno), kamoli da bi to dal v RAID0.
sklepam, da maš kako promise al pa kako drugo poceni raid varjanto, na kateri so vsi čipi, ki jih vidiš gor bolj za okras. vse dela driver v windows. enkrat se je ena review stran čudla zakaj pokuri hw raid isto oz. več cpu ciklov kot pa sw varjanta :-)
l'jga
dr.J ::
Linux se najbolje počuti na softverskem ATA RAIDu. Jaz imam v več mašinah ceneni Promise kontroler, skonfiguriran pa je softverski raid-1 (zrcaljenje). Za workstation delo je zadeva zelo dobra.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAID 1 in Debian težavaOddelek: Strojna oprema | 796 (774) | Bug |
» | Linux in LVM- ma kdo izkusnje ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1491 (1258) | ender |
» | Kater IDE RAID kontroler?Oddelek: Kaj kupiti | 1904 (1234) | bastadu |
» | Linux in SATAOddelek: Operacijski sistemi | 1342 (1132) | borchi |
» | Linux in kater ATA RAID kontroler?Oddelek: Operacijski sistemi | 955 (895) | borchi |