Forum » Programiranje » C++ antiquated header
C++ antiquated header
ghaefb ::
Nas so učili pri programiranju c++ uporabljati
#include iostream.h, fstream.h, ...
Če sedaj prevajam program, mi izpiše opozorilo da uporabljam deprecated or antiquated header.
Zgleda da je uporaba iostream.h in podobnih header fajlov zastarela. A novi so potem iostream brez .h ?
To potem tudi spremeni: cout "bla"; ali cin a; ofstream, ifstream...(to se ne uporablja več?)
Kje bi lahko našel te spremembe al karkoli.
#include iostream.h, fstream.h, ...
Če sedaj prevajam program, mi izpiše opozorilo da uporabljam deprecated or antiquated header.
Zgleda da je uporaba iostream.h in podobnih header fajlov zastarela. A novi so potem iostream brez .h ?
To potem tudi spremeni: cout "bla"; ali cin a; ofstream, ifstream...(to se ne uporablja več?)
Kje bi lahko našel te spremembe al karkoli.
_ghaefb
Vesoljc ::
c uporablja normalne headerje ala iostream.h, pri c++ pa so stvari rahlo drugačne. tu so vsi objekti ter pripadajoče funkcije ovite v imenski prostor (namespace) std. da jih ločimo so ti "headerji" brez končnice .h, ko pa jih želimo uporabljati, moramo uporabiti kvalifikator imenskega prostora.
c way:
c++ way:
ali tkole:
c++ way:
pri večini razvojnih okolji imaš na voljo obe možnosti, pomemebna zan biti le nastavitev (recimo pri dev-cpp) ali delaš C ali C++ program.
c way:
#include <iostream.h> void main() { int a = 100; cout << a; }
c++ way:
#include <iostream> using namespace std; void main() { int a = 100; cout << a; }
ali tkole:
c++ way:
#include <iostream> void main() { int a = 100; std::cout << a; }
pri večini razvojnih okolji imaš na voljo obe možnosti, pomemebna zan biti le nastavitev (recimo pri dev-cpp) ali delaš C ali C++ program.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Osnovni problem pri prevajanju v Visual StudiuOddelek: Programiranje | 986 (882) | Pernnie |
» | vprasanje c++Oddelek: Programiranje | 2461 (2460) | Volk| |
» | [C++] LinuxOddelek: Programiranje | 1956 (1376) | CCfly |
» | Kaj je tukaj narobe[C++]Oddelek: Programiranje | 997 (873) | OwcA |
» | c++ datotekeOddelek: Programiranje | 4044 (3533) | Vesoljc |