Forum » Programska oprema » mailserver in MyDoom
mailserver in MyDoom
Bossek ::
Tkole je, mam velik problem.
Mam poštni strežnik in v njega dobim ogromno pošte z virusom MyDoom.
Zdej me pa zanima če kdo ve za kakšen antivirusni program ki bi to blokiral(če je možno free ).
Še sistem:
Mail Server: Sendmail version 8.12.10
Tole bi nujno rabu ker mi gre na jetro ker dobim 40 mailov v 1 uri pa vsi majo sam ta virus.
LP
Mam poštni strežnik in v njega dobim ogromno pošte z virusom MyDoom.
Zdej me pa zanima če kdo ve za kakšen antivirusni program ki bi to blokiral(če je možno free ).
Še sistem:
Mail Server: Sendmail version 8.12.10
Tole bi nujno rabu ker mi gre na jetro ker dobim 40 mailov v 1 uri pa vsi majo sam ta virus.
LP
rage ::
Ce bi uporabljal Postfix namesto sendmaila, bi lahko s spodnjim 'receptom' preprecil, da bi virusi sploh prisli do tvojega sistema, saj jih le-ta sploh ne bi sprejel. Postfix namrec omogoca preverjanje telesa ali headerja sporocila preden ga sprejme v nadalnje obdelovanje in ustrezno ukrepa.
Pa se recept:
/^(UEsDBAoAAAAAA|ApIAUCZKAEAD\/bJpmiwQBPQl6AEAS85pmm7ZH8gqwAO4sKimaZqmoJiQiICapmmaeHBoYFhQzWCf)/ REJECT VIRUS (W32/Mydoom)
Pa se recept:
/^(UEsDBAoAAAAAA|ApIAUCZKAEAD\/bJpmiwQBPQl6AEAS85pmm7ZH8gqwAO4sKimaZqmoJiQiICapmmaeHBoYFhQzWCf)/ REJECT VIRUS (W32/Mydoom)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | email antispam - linuxOddelek: Programska oprema | 573 (545) | pegasus |
» | Postfix (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 5589 (4894) | jype |
» | e-mail serverOddelek: Omrežja in internet | 2254 (1795) | 'FireSTORM' |
» | Debian ServerOddelek: Operacijski sistemi | 2016 (1679) | Matri[X] |
» | Za administratorje serverjevOddelek: Omrežja in internet | 1399 (1125) | Yohan del Sud |