Forum » Omrežja in internet » ADSL in prijava
ADSL in prijava
Djuro ::
Zdravo!
Ali mogoče kdo ve, zakaj se na različnih lokacijah (tudi po ljubljani) adsl različno dolgo prijavlja preko pppoe?
Npr., pri eni stranki se router prijavi v cca 10 sekundah (vedno), pri drugi pa se ob uporabi različnih routerjev prijavlja dobri 2 (dve) minuti (modem je iskratel beli, te ki jih montirajo sedaj)
Zakaj tako dolgo? Je problem v ADSLju (routerji so gotovo ok, ker sem sprobal različne znamke)? Se da to zadevo kako rešit?
Hvala za info!
LP, Djuro
Ali mogoče kdo ve, zakaj se na različnih lokacijah (tudi po ljubljani) adsl različno dolgo prijavlja preko pppoe?
Npr., pri eni stranki se router prijavi v cca 10 sekundah (vedno), pri drugi pa se ob uporabi različnih routerjev prijavlja dobri 2 (dve) minuti (modem je iskratel beli, te ki jih montirajo sedaj)
Zakaj tako dolgo? Je problem v ADSLju (routerji so gotovo ok, ker sem sprobal različne znamke)? Se da to zadevo kako rešit?
Hvala za info!
LP, Djuro
Packač ::
Mojmu frendu k je mal dle oddaljen od centrale ma skos probleme. Men se konekta v manj kot 1s
Mavrik ::
Ne uporabljate slučajno tisti drek od programa, ki ga dobiš poleg na CDju?
Ker sem do sedaj vedno videl Winsov klient se povezati v sekundi.
Ker sem do sedaj vedno videl Winsov klient se povezati v sekundi.
The truth is rarely pure and never simple.
krucymucy ::
on verjetno misli tisto proceduro na zacetku ko traja nekaj casa da spoloh se lahko povezes ...
vpisi pod LAN properties > TCP/IP settings neki IP po zelji npr.223.223.223.223, ter pod subnet mask npr. 255.255.0.0 ... in se sporazumeta takoj po zagonu OS-a, poveze se pa tak al tak v sekundi ...
vpisi pod LAN properties > TCP/IP settings neki IP po zelji npr.223.223.223.223, ter pod subnet mask npr. 255.255.0.0 ... in se sporazumeta takoj po zagonu OS-a, poveze se pa tak al tak v sekundi ...
Djuro ::
Ne, jest kar mislim povezovanje z routerjem.
Bi mogoče pomagalo, če bi v wan nastavitvah kar vpisal vsaj dns-je. Sedaj imam nastavljeno vse tako, da dobi avtomatsko. Pa čeprav so na lokacijah statični ip-ji.
OK, 10 sekund je še sprejemljivo, ampak dve minuti je pa (vsaj za moj občutek) mnogo preveč (tak primer imam na Slovenčevi v LJ).
Lp, Djuro
Bi mogoče pomagalo, če bi v wan nastavitvah kar vpisal vsaj dns-je. Sedaj imam nastavljeno vse tako, da dobi avtomatsko. Pa čeprav so na lokacijah statični ip-ji.
OK, 10 sekund je še sprejemljivo, ampak dve minuti je pa (vsaj za moj občutek) mnogo preveč (tak primer imam na Slovenčevi v LJ).
Lp, Djuro
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cisco 2621 routerOddelek: Strojna oprema | 1956 (1819) | Djuro |
» | Router para živce->MULAOddelek: Omrežja in internet | 1183 (963) | CaqKa |
» | D-Link DI-604 router firmwareOddelek: Omrežja in internet | 3185 (2617) | ||_^_|| |
» | Windows update in Bela HišaOddelek: Operacijski sistemi | 1213 (1029) | Djuro |
» | P2P telefoniranje po InternetOddelek: Omrežja in internet | 1539 (1170) | ferjan |