» »

Vodni blok iz ....??

Vodni blok iz ....??

Huey P ::

A je pametno narediti vodni blok iz plastike?
..::DOOM III: The Legacy::..

DrSergioDJ ::

hmm, ce ne bos uporablu peltierja, je pomoje tud iz plastike lahko, drgač pa najverjetneje ne, k bi se stopil :D
...

IceIceBaby ::

Mislem da nima smisla plastika, razen če hočeš direkt vodo na procesor spustit. Tko brez spodnje stranice. Drugače pa bolš Al al pa Cu

OZZY ::

Jest sem na netu gledu te bloke iz pleksija. Sploh ni slaba pogrutavščina. Na spodnjo stran je bil dan kar kak pravokotni stari hladilnik z rebri. Po moje to zelo dobro vodo meša in se hladi. Samo tle bi bilo vprašanje tesnenja.
Ampak še vedno mam raj bloke iz Cu.
Go with the flow.

Huey P ::

Misli sem doma narediti blok pa zdaj ne vem ali bi mi uspelo narediti iz bakra zato sem najprej misli na plastiko.

V prihodnosti misli narediti vodno hlajenje al nekaj.. pa me zanima kje v Sloveniji se da dobiti vodni blok (če ga sploh kje majo..) in kolko približno stane... Najbolješe, da je iz bakra..

..::DOOM III: The Legacy::..

OZZY ::

Jest sem Ir_babunu poslal baker pol pa mi je naredil iz njega blok. Pa tudi morphling1 ti dela bloke (cena pri njem je 6 jurjev, medtem ko ti naredi babun blok za 4 jurje (plus jurja za baker) pa še pritrdilni mehanizem da zraven, samo mu moraš reč).
Go with the flow.

andro ::

Kakšen mail ma ir_babun?
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

Huey P ::

Če maš sliko bi te prosil, da mi jo pošlješ al pa daj na forum...
..::DOOM III: The Legacy::..

OZZY ::

Sory nimam slike, ker nimam digitalca. Drugače pa je blok narejen zelo kvalitetno. SAmo to me je motilo, da so bili priključki narejeni za fi5 šlauf, kar je malo. Samo to se da popravit in mi je ash to naredu. Znotraj je pa bil izfrezan v črki H.

Drugače pa lahko babuna (TEO) kontaktiraš na tel : 040/316364



lp
Go with the flow.

IceIceBaby ::

ozzy, kje si pa dobil baker. Jaz bi rabu en coldplate pa nevem kje bakreno ploščico približno pol centimetra debelo dobit

Bungee- ::

Tole razpredanje o plasticnem bloku .... no ja nekaj dejstev. Plastika ima zelo slabe termoprevodne lastnosti razen nekih specialnih plastik, ki se jih precej tezko dobi. Torej bi bil blok sicer lahko narejen iz plastike (plexi) ampak ne bi imel ucinka. Razen seveda ce bi bila spodnja plosca le te kovinska, tako da bi bil kovinski pokrov ali pa plasticni pokrov. Je pa res da pri plastiki ne bi bilo velikega razsipanja toplote v prostor okoli. Tolk o plastiki. Kar se pa bakra tice v LJ je v siski trgovina "Metalka barvne kovine" in tam prodajajo aluminij, baker, medenino ..... na kilograme. Imajo tudi zelo raznolike profile, tako da se da kaj hitro najdit to kar rabis. kilogram bakra pa stane okoli 1300 Sit. Tolk za tale post. 8-) Mater sem nalozu:P
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

OZZY ::

bungee: Sej blok v celoti iz plaksija ne bi bil učinkovit pa še topil bi se. Spodaj mora biti, kot sem že zgoraj napisal ena plošcica ali pa kar kak star hladilnik, da se lahko stvar uporabi. Mislim, da je bila ena taka modifikacija prikazana na www.overclockers.com. SAmo nisem ziher.
Pa še manjši popravek glede cene bakra- kila je 1350 sit. :D:D:D Kje se ga dobi pa je že Bungee povedal.
Go with the flow.

Bungee- ::

OZZY: odgovor je bil predvsem namenjen tudi prvemu postu (HUEY), da ne bi bilo potem kaksnih skurjenih procesorjev, MB-jev itd. Lahko pa je seveda "pokrov" plasticen.
Imam pa eno fejst vprasanje ALI kdo ve kje bi se dalo dobit kaksno tekocino, ki bi bila dobra za v vodno hlajenje in bi, pazi zdej to, SPREMENILA barvo ob spremembi temperature ???? To bi fuuuul dobro izgledalo, tece v blok zelena zadeva, ven pa recimo modra, ki se seveda zaradi ohlajanja spet pocasi spremeni v zeleno 8-)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Huey P ::

Daj povejte mi kolko bi stalo vse za vodno hlajenje. Če bi mi blok naredil IR_Babun, v trgovini bi nabavil dva 80 x 80 venta...

Vsaj približno...

..::DOOM III: The Legacy::..

rooster ::

Huey: jaz sem dal okoli 15kSIT, če ne štejem zraven dele ki sem zamenjal pri optimizaciji. Sedaj imam v. blok iz plastike, ker se obnese bolje kot kovinski. Nekaj slikic imaš na Slo-tech Portorož če te zanima.
Bungee, težko dobit tako snov saj je temperaturna razlika pri vhodu/izhodu le okol 0.2°C.

DrSergioDJ ::

hmm, da bi se spreminjala barva se nisem videl, se pa prodajajo flurescentne tekocine, ki se prov hudo lepi svetjo ( pa se vidis, ce ti pusca :D ), ce te zanima, bom mal pobrsku, kje sm to vidu, pa bom link napisu,ok?
...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdo vse na forumu izdeluje vodne bloke?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9953 (801) rooster
»

HELP

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171838 (1680) kayot
»

vodni blok

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
422192 (1452) OZZY
»

novo vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81520 (1266) rooster
»

Moja kišta:)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
452027 (1419) kayot

Več podobnih tem