Novice » Ostale najave » Prihodnje leto bo pomnilnik še dražji
opeter ::
Pogrešam opcije za reciklažo obstoječih "bad" dimmov. Zelo mi gre v nos, da se zavže cel dimm z 8, 16 ali več gb, ko je na njem slab en sam bit. Rad bi videl eno orodje, v katerega bi tak slab dimm vtaknil in bi ti povedalo, katerega od ram čipkov gor moraš zamenjati, da bo dimm spet ok. Že imamo kaj takega?
Baje so Kitajci začeli odstranjevati čipe iz DIMM modulov. Pri raznih kitajskih spletnih prodajalnah se naj bi v zadnjih mesecih pojavilo veliko število novih mini PC-jev, prenosnikov in matičnih plošč, ki imajo prilotane RAM čipi (4, 8, 16, 24 GB ...), ki so jih predtem odstranili iz rabljenih naprav ali pa pokvarjenih modulov. Testirajo jih in v kolikor deluje, gre takoj na matične. Žal ne najdem več tistega članka. Mislim, da je bilo na Tom's Hardware.
Sem pa našel dva druga:
Soldered RAM is here for laptops, and desktops are next
Soldered RAM is the future of desktops—and I finally understand why
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
ššš ::
Realno gledano prav veliko količino RAMa niti ne rab tok velik folka. Apple to ve in dela macbooke neo za mase z zgolj 8Gb. In treba je vedit, da je to dons in kle nov računalnik, ki ima vsaj še kakih 5 let življenjske dobe in podpore. Verjetno bo pa uporaben še kakih 10let.
Markoff ::
Oligopol v povezavi z astronomsko visokimi ovirami za vstop v trg (beri: ogromno denarja in še več znanja). You've gotta love it. Boljši od njega je le še monopol, ki je največji sovražnik kapitalističnega prostega trga, a mokre sanje vseh trdih kapitalistov. In seveda komunistov, tam je monopol bistveni, osrednji del planskega gospodarjenja.
Ampak, brez skrbi, tam nekih tisoč tajvanskih, korejskih in kitajskih inženirjev bo dobilo par 100k nagrad, nakar se bodo predčasno upokojili, zmanjšali razpoložljiv bazen znanja in izkušenj in še bolj otežili vstop konkurence na trg.
In tako naprej, dokler ne bodo največje države intervenirale, ker trg sam tega ne more več rešiti. Požrešnost AI po resursih in ljudi po AI namreč pospešeno rasteta.
Ampak, brez skrbi, tam nekih tisoč tajvanskih, korejskih in kitajskih inženirjev bo dobilo par 100k nagrad, nakar se bodo predčasno upokojili, zmanjšali razpoložljiv bazen znanja in izkušenj in še bolj otežili vstop konkurence na trg.
In tako naprej, dokler ne bodo največje države intervenirale, ker trg sam tega ne more več rešiti. Požrešnost AI po resursih in ljudi po AI namreč pospešeno rasteta.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
tikitoki ::
Okapi ::
Maja lani sem po dolgem času kupil nov PC in da bo za nekaj časa mir, sem se odločil za 64 GB pomnilnika. Zanj sem dal 220 evrov. Grem danes gledati na cenik trgovine, kjer sem ga kupil, in skoraj ne morem verjeti - 1400 evrov!
karafeka ::
Zdaj naj samo še mali mehki pride ven z novo verzijo Windblowsov, ki bodo zahevali minimalno 64gb rama, pa smo na konju :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
TucoX ::
Toliko denarja je že bilo zmetanega v AI in še bo, da računajo na prelomno točko ko bo celoten AI kompleks postal "too big to die". Ko se bo to zgodilo bo vstal nov imperij. Jaz računam na širjenje proizvodnje, ki bo malo znižala cene, na to da bi AI mehurček počil pa nikakor ne.
feryz ::
Jaz sem danes odprl to temo in ravno v tistem mi začne škatla štekati. Se mi je zdelo čudno, preverim in vidi boga, samo 16 Gb rama sem imel, zafilanega do roba. Pfff, pa sem mislil, da imam 32.
Ampak ok, odprem prvi predal, v njem škatla z odsluženo matično in ostalim, z dvema palčkama. Ena 8 Gb, druga 4 Gb. Torej sem dodal le 8. Itak bom našel še 8 Gb nekje drugje. Ležijo povsod. Samo malo bolj moram pogledati.
Ampak ok, odprem prvi predal, v njem škatla z odsluženo matično in ostalim, z dvema palčkama. Ena 8 Gb, druga 4 Gb. Torej sem dodal le 8. Itak bom našel še 8 Gb nekje drugje. Ležijo povsod. Samo malo bolj moram pogledati.
LeQuack ::
Toliko denarja je že bilo zmetanega v AI in še bo, da računajo na prelomno točko ko bo celoten AI kompleks postal "too big to die". Ko se bo to zgodilo bo vstal nov imperij. Jaz računam na širjenje proizvodnje, ki bo malo znižala cene, na to da bi AI mehurček počil pa nikakor ne.
Če tako misliš potem lahko nabaviš veliko zalogo RAM-a in ga boš prodal po višji ceni kasneje.
Quack !
karafeka ::
Jaz sem danes odprl to temo in ravno v tistem mi začne škatla štekati. Se mi je zdelo čudno, preverim in vidi boga, samo 16 Gb rama sem imel, zafilanega do roba. Pfff, pa sem mislil, da imam 32.
Meni tudi ležijo vsepovsod. AMpak kamlahko danes vtaknem sdrame?