☰

» »

Einhell cc-bc 10E

Einhell cc-bc 10E

Peppi ::

Pozdravljeni! Ima kdo izkušnje z polnilcem akumulatorjev navedenem v naslovu? Imam nekaj težav. Pri priklopu polnilca na akumulator ni bilo nobenega odziva na skali polnilca. Kljub temu sem ga pustil vklopljenega kakšnih 8 ur, vendar akumulatorja ni polnilo. Je mogoče vzrok to, da je akumulator zelo iztrošen, saj ima le 12,2V ali kje drugje? Hvala za nasvet.

mancini ::

Mogoče bi rabil kak boljši polnilec, ki ima kak program za oživitev.
Drugače pa boš moral kupit novega

feryz ::

Einhell je firma, na katere produkte se niti ozrem ne v trgovini.
Kaj šele da bi to domov nesel in pričakoval da dela.

deskstar ::

Imam enakega. Ima železni trafo, graetz in regulator napetosti s tiristorjem. Se pravi robustna gradnja in prekinitev polnjenja ko je akumulator poln.

Ima le eno pomanjkljivost. Ko priključke po nesreči kratko stakneš, pregori varovalka. Ležišče varovalke je premalo robustno, se ob večjih tokovih pregreva in je spremenilo obliko tako, da sem ga moral ob vstavljanju nove varovalke vedno odpreti, da sem lahko v ležišču od zadaj nataknil fastone na varovalko.

Težavo sem rešil z vgraditvijo 16 A odklopnika (avtomatske varovalke) za 230 V. Zdaj je to super polnilec za počasnejše polnenje, od sebe da kakih 5 A.

Se pravi, preveri in zamenjaj varovalko. Napetost mora začeti takoj naraščati in slišal se bo pojačan brum transformatorja. 12,2 V ni prenizka napetost za akumulator, pri 11 V je preveč izpraznjen. Polnilec bo polnil do okoli 14 V, potem bo pa zmanjšal tok.