» »

Sonos Arc ultra ali Samsung HW-Q990H/EN

Sonos Arc ultra ali Samsung HW-Q990H/EN

mAXTER ::

Zdravo, vedno sem si želel k mojemu LG C1 oled tv-u dodati boljšo zvočno kuliso, najprej sem uporabljal tv zvočnike, nato en 2.0 soundbar od Hisensa, sedaj pa bi rad malce nadgradil izkušnjo.

Kot naslov pove sem se nekako zagrel za ta dva modela. Vsak ima svoje prednosti in slabosti, Arc ultra je tudi mal dražji.. 970 eur na Telekomu, Samsunga dobim za 880 eur.

Gledalo/poslušalo se bo v dnevni sobi ca. 20m2, stanovanje, ena stena na kateri je tv, meji na soseda. Zakaj vse to pišem.. Namreč nagibam se malo bolj k Samsungu ker ima komplet surround setup (soundbar, bas, 2 zadnja zvočnika), ampak ker sem vesten sosed, se bojim da ne bo bas preveč težek... Po moje tu Sonos boljše opravlja zadevo, ker niti ni take moči in bi naj imel sicer šibkejši bas ampak vseeno še zadovoljivo količino za normalno gledanje.

V večini se gleda VOD vsebina (filmi, serije) ter youtube. Glasbe na tvu načeloma sploh ne poslušam.

V glavnem če imate kakšne predloge, ideje se priporočam še za kakšno drugo mnenje :)
  • poskusil klonirati: mAXTER ()

iloveboobz ::

Mam 990F, seprav predhodnik H serije. Top zadeva, sploh če mas samsungov tv, k se lepo integrira. Bas je zmesan, ampak ga lahko zminimiziras v nastavitvah, kakor hočes. Ali izklopis for that matter. Aja, če mas podprt samsungov tv, se da tut njegove zvočnike skombinirat skupi.

Uglavnem, velik upgrade proti poceni soundbaru. Zna bit pa out of the box izkusnja z samsungom bolsa, preprosto zato, ker imas zvočnike vsepovsod (v 2 satelitih je skupaj 6 driverjov) + dedicated woofer. Za dolby atmos oz. 7.1 surround je sploh fajn, da zvok lepo propagira po celi sobi.
smoki

Zgodovina sprememb…