Forum » Loža » Ne razumem (psihologija morilcev)
Ne razumem (psihologija morilcev)
Temo vidijo: vsi
JanBrezov ::
deepsick ::
Ja, lasto izbrano ime je zagotovo zanesljiva indikacija, sploh, če gre na kakšno komično variacijo aktualnih tehnologij. Me zanima, če to velja za ves forum ali samo za prepoznavne trole? :D

Miki N ::
Ja, lasto izbrano ime je zagotovo zanesljiva indikacija, sploh, če gre na kakšno komično variacijo aktualnih tehnologij. Me zanima, če to velja za ves forum ali samo za prepoznavne trole? :D
A vidiš OP, si že jezen. Zdaj si pa predstavljaj namesto trolov kako neznosno babo ... vsak dan ...
deepsick ::
Aja, precej ljudi je na ignore, nimam potrpljenja, včasih malo pogoljufam in odpišem na ovinek, mogoče je prišlo do kakšne pomoče :D
Mogoče si res izbral deepsick na podlagi deepseek AI, ampak v kontekstu o morilcih in psihologiji takšno ime dobi drugačen pomen :)
A finta je ravno v tem: norec (pa ne mislim tebe) gleda normalne in pravi, da je na svetu preveč norcev. Ker iz njegovega vidika je to tako. Njegov vidik pa je tudi edini, ki ga je sposoben in lahko hitro najde utemeljitev za ubijanje. Ukrajinci niso ljudje, ampak so naciji (sovražnik, ki ga je rusija premagala v WW2), pravi Putin. Iranci niso ljudje, so norci, fanatiki, pravi Trump. Židi so podgane, je pravil Hitler. Žena, ki vara, ni človek, je kurba, pravi prevarani moški. Ko človeka prekategoriziraš v nekaj drugega, je ubijanje lažje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanBrezov ()
gen Maister ::
gen Maister je izjavil:
Enim (v življenju) ni jasno, da obstajajo rdeče črte!!
Zdaj, zakaj jim ni to jasno, ti jaz ne znam odgovoriti! Meni (to) ni jasno!
Katere rdeče črte, tiste, ki jih postaviš sam, ali tiste, ki si jih postavijo drugi? Problem je, da so te rdeče črte namišljene in jih vsak postavi drugače. Npr. v scenariju, ki sem ga opisal jaz, moški ubija, ker je nekdo drug (ženska) prestopila rdečo črto.
Res je! Vsak jih ima po svoje! In obstaja veliko teh (namišljenih?) Rdečih črt!!
Zdaj, če jih ne vidiš, ne znaš videti, ne razumeš, do kje lahko greš in v kakšni situaciji lahko greš; potem se ne gre čuditi, da se dogajajo take in podobne stvari!??
Zadnjič se je nekdo pritoževal čez bevskanje sosedovega cucka, ravno na tem forumu... Še ni pol leta nazaj, verjetno?
Oglej si malo temo in poste...
Zdaj, ali so zadevo sodno in pravno rešili, morda celo terapevtsko
Ne duha ne sluha!
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
A vidiš OP, si že jezen. Zdaj si pa predstavljaj namesto trolov kako neznosno babo ... vsak dan ...
Tudi ti, draga moja Miki Miška slabo presojaš situacije!??
Jaz nisem zaznal nobene jeze z njegove strani . Ne vem natančno, kaj naj to pomeni!?? Morda pa on 'vidi' rdeče črte, pa se jih spretno in potiho izogiba!?
Ima pa malo 'bolan' nick!
Zagotovo ni 'normalen'!
Moram pa priznati, da sem original nick jaz skuril, kakor še nekaj drugih.
Tako da, on ga je moral malo modificirati!
Zdaj, ali ga je v pravo smer, to je pa drugo vprašanje....
Če še malo drugače in bolj wnostavno povem in razložim zadevo: tu in pri jiemu sploh ne gre za kakšno posebno 'najedanje' in jezo... To vse je samo minimalno odstopanje od 0!
Prave paciente, ki sodelujejo tudi v tej temi, moraš iskati med drugimi posti!
N75 ::
Jaz tudi ne razumem zakaj bi ljubljeno osebo moril, verjetno nikoli niso imeli radi žene in otrok.
Obstaja več vrst ljudi, pa tudi spreminjamo se, kot tudi ne razumem volilcev SDS vsaj nekaterih, ti ljudje drugače razmišljajo in delujejo.
Obstaja več vrst ljudi, pa tudi spreminjamo se, kot tudi ne razumem volilcev SDS vsaj nekaterih, ti ljudje drugače razmišljajo in delujejo.
N75 ::
Jaz tudi ne razumem zakaj bi ljubljeno osebo moril, verjetno nikoli niso imeli radi žene in otrok.
Izdaja s strani ljubljene osebe najbolj boli, zato.
Samo če si jo imel rad vseeno ne boš moril, ne vem o kakšnem izdajstvu govoriš, ampah lahko se zgodi da ti žena pobere ves denar se moraš izselit pa še otrok ne vidiš.

Miki N ::
Ja taki neprilagojeni odzivi so razumarjem nerazumljiv, a zgodovinsko zelo pogosti.
Celo Serge je pe o tem v enem svojih največjih hitov - samo tam mu je baba ne samo ušla s frendom še vse so mu pobral od bišteka do zaves!!! No je dobil svoje.
Celo Serge je pe o tem v enem svojih največjih hitov - samo tam mu je baba ne samo ušla s frendom še vse so mu pobral od bišteka do zaves!!! No je dobil svoje.
Dejte se malo brzdat, še malo pa bo mod zaklenil temo.
Samo z MEZINČKOM mignem, pa jo bo zaklenil!
Ne samo, da meni ne bo dovolil več pisati!
Zaklenil jo bo!
Zato tudi vi pazite na svoje mezinčke!
Nerazumevanje in neznanje je lahko zelo huda stvar!
Menda kroži tam pri Mostu na Soči (ena) pripovedka, kako se na koncu žena, ko na poroki dahne svoj da, soremeni v zmaja!??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gen Maister ()
mirator ::
Se je kar razvila tema. Kar se mene tiče, jo mod tudi lahko zaklene.
Je pa bilo zanimvo brati mišljenja posameznikov. Nekateri so razumeli point, kar precej pa jim je v bistvu povsem jasno, zakaj se nekdo odloči ubijati.
Nekdo je tudi omenil, če vzameš pištolo, potem gre za naklepni uboj. In točno to. Ne gre za uboj na mah, ko te nekdo iziritira in pograbiš prvo stvar pri roki ter človeka ubiješ. Gre za to, da to pripravljaš v naprej in svoj gnev razširiš še na druge osebe.
Pa da razjasnimo še eno stvar. Sem poročen, imam hčerki in imam vnuke. Z ženo se včasih razumeva, včasih pa tudi ne. Sedaj pa res ne vem, če sem še, glede na nekatere poste, normalen.
Je pa bilo zanimvo brati mišljenja posameznikov. Nekateri so razumeli point, kar precej pa jim je v bistvu povsem jasno, zakaj se nekdo odloči ubijati.
Nekdo je tudi omenil, če vzameš pištolo, potem gre za naklepni uboj. In točno to. Ne gre za uboj na mah, ko te nekdo iziritira in pograbiš prvo stvar pri roki ter človeka ubiješ. Gre za to, da to pripravljaš v naprej in svoj gnev razširiš še na druge osebe.
Pa da razjasnimo še eno stvar. Sem poročen, imam hčerki in imam vnuke. Z ženo se včasih razumeva, včasih pa tudi ne. Sedaj pa res ne vem, če sem še, glede na nekatere poste, normalen.
MIHAc27 ::
Ni kaj razmišljat. Zakaj je to nekdo storil itak ne bo nikoli odgovora, ker se je na koncu ubil. Verjetno želja po maščevanju. Ker prvi umor te želje ni potešil nadaljevanje (otroci, sorojenci, starši, drugi sorodniki...ponavadi kdorkoli je v bližini). Če ni maščevanje, je pa nevoščljivost (če jaz ne morem imeti otrok, jih ne bo nobeden) ali pa še kaj drugega.
Se strinjam, drugače, da se na tak način to rešuje. Jaz sem tudi že bil izjemno nezadovoljen. Ženo zaradi tega gotovo ne bi ubil, sem pa razmišljal, da se zgodba zaključi, in grem na svoje. Ne bi bil ne prvi, ne zadnji.
Se strinjam, drugače, da se na tak način to rešuje. Jaz sem tudi že bil izjemno nezadovoljen. Ženo zaradi tega gotovo ne bi ubil, sem pa razmišljal, da se zgodba zaključi, in grem na svoje. Ne bi bil ne prvi, ne zadnji.
Ja, saj to se tudi jaz sprašujem.
Ampak vseeno, nekoč sem nekje prebral misel znanega psihologa: "Človek ni samo, kar je, ampak je tudi kar je bil". Jaz sem temu dodal še: "in kar še bo". Pa naj razume vsak, kakor hoče.
Vsekakor pa sem dojel, da je ta tema nekoliko pretežka za slo-tech.
Ampak vseeno, nekoč sem nekje prebral misel znanega psihologa: "Človek ni samo, kar je, ampak je tudi kar je bil". Jaz sem temu dodal še: "in kar še bo". Pa naj razume vsak, kakor hoče.
Vsekakor pa sem dojel, da je ta tema nekoliko pretežka za slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirator ()
johnnyyy ::
razor1911 ::
Gre za to, da to pripravljaš v naprej in svoj gnev razširiš še na druge osebe.
Kot sem že prej omenil, se gre večinoma za neko psihološko stanje, kjer akter ni ravno normalen, s tem tudi dejanja niso, ne normalna, še manj pa racionalna.
Sem tudi sam enakega mnenja, imho je samomor na koncu posledica realizacije, kaj je naredil v afektu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
gfus ::
wrong. večina morilcev je najprej samomorilcev in si rečejo, če se bom že ubil bom še koga vzel s seboj.sklep: samomorilci so nevarni.
ali pa narkomani, najprej so bili samomorilci in so si rekli, če se bom že ubil bom prej še jemal mamila. tak je bil npr curt cobain, sam je povedal to.
sicer pa evolucijska psihologija pojasni vse opičje pojave in tudi tega. lahko vam razložim ampak saj ne boste razumeli.
družba ljubi sovraštvo, spodbuja ga, ker sovraštvo povzroča evolucijsko tekmovanje, nekaj se dogaja, in evolucija lahko čisti nespoosobne. primer: reveža bullyji zafrkavajo. on zasovraži cel svet in gre na strelski pohod. na strelskem pohodu evolucija deluje: nesposobni so lahke tarče, sposobni preživijo (pač kak primer je lahko tak, kjer je preživetje v taki situaciji odvbisno od sposobnosti posameznika) in namesto da bi družba kaj naredila glede bullyjev jih je čedalje več. torej družba ljubi sovraštvo intimno.
ali pa narkomani, najprej so bili samomorilci in so si rekli, če se bom že ubil bom prej še jemal mamila. tak je bil npr curt cobain, sam je povedal to.
sicer pa evolucijska psihologija pojasni vse opičje pojave in tudi tega. lahko vam razložim ampak saj ne boste razumeli.
družba ljubi sovraštvo, spodbuja ga, ker sovraštvo povzroča evolucijsko tekmovanje, nekaj se dogaja, in evolucija lahko čisti nespoosobne. primer: reveža bullyji zafrkavajo. on zasovraži cel svet in gre na strelski pohod. na strelskem pohodu evolucija deluje: nesposobni so lahke tarče, sposobni preživijo (pač kak primer je lahko tak, kjer je preživetje v taki situaciji odvbisno od sposobnosti posameznika) in namesto da bi družba kaj naredila glede bullyjev jih je čedalje več. torej družba ljubi sovraštvo intimno.
Se je kar razvila tema. Kar se mene tiče, jo mod tudi lahko zaklene.
Zdaj si mi postal pa že prav prisrčen!!
Ne veš, če si še; na nekatere poste, normalen!?? Menda ja nisi izgubil konpasa!??
Vsi trije odgovori na vprašanje so pravilni!
Jaz, (mi) smo se s tem pojmom in tematiko, kakor se jaz spomnim, srečali v prvem, verjetno pa bolj v drugem letniku srednje šole. In to pri slovenščini. Ko smo brali, ali pa diskutiralu pesem domačega pesnika Eros in Tanatos!?
Pa je takrat uciteljica slovenščine in literature razložila še malo, kaj je to Eros, kaj poneni, iz kje izvira (stare grčije) in kako hodi z roko v roji s tanatoson! In kaj naj bi tanatos tudi predstavljal...
No, saj nismo diplomirali iz tega! Samo omenila in razložila je! Da smo lahko potem (vsaj malo) razumeli besede v verzih in kaj je hotel in kako je hotel literat povedati in izraziti svoja občutja, misli in vse ostalo...
Gre za kar staro zadevo, kakorkoli obrneš, nekaj tisočletij. In tudi mit, ki je malce obrbjen, kjer se žena maščuje možu, če te bo kdaj bolj zanimalo in boš brskal za tem; gre za mit o Jazonu in Medeji.
Če si ti v (svoji) odprti temi izgubil (svoj) kompas in se sprašuješ, ali si (še) sploh normalen?? sem jaz zelo preprosto in elegantno odkril, da sem oz spadam med norce!
Preseneča me predvsem ta mirnost in spijaznjenost, in seveda to odkritosrčno priznanje. Malce smo bili pa vseeno, čeravno smo hodili še v staro šolo, sholastično zavedeni! Takrat je veljalo prepričanje zdravega razuma; tako so nas učili in nas vzgajali, da noben norec ne prizna, da je nor!
Meni pa, očitno brez najmanjšega problema in kakšnega najmanjšega fizičnega znaka, to ni noben problem...
Zdaj pa ne vem več dobro in se tudi jaz sprašujem, ali se spreminjam, ali sem se že spremenil v Hanibala Lektorja ali ne!??
Lepo, da sem ti prirasel k srcu in da si se potrudil najti nekakšno paralelo.
Ampak, ali učiteljice slovenščine nisi dobro poslušal ali pa je nisi razumel. Eros (ljubezen), Tanatos(smrt). Res sta v podzavesti človeka z roko v roki. Ampak temu bolj priliči zgodba o Romeu in Juliji. Mogoče bi mit o Jazonu in Medeji bil bolj primeren. Ampak to so miti.
Jaz se bolj nagibam k dejstvu, da pridejo v krizni situaciji, na površje pri posameznikih, spominski geni še iz časa Neandertalcev. Se pravi res prvotni nagon.
Pa še nekaj. Norec pomeni nekaj povsem drugega kot normalen ali nenormalen.
Ampak, kot sem že zapisal, tema je za forum pretežka in lahko se, kot je že bilo predlagano, tudi zaklene.
Ampak, ali učiteljice slovenščine nisi dobro poslušal ali pa je nisi razumel. Eros (ljubezen), Tanatos(smrt). Res sta v podzavesti človeka z roko v roki. Ampak temu bolj priliči zgodba o Romeu in Juliji. Mogoče bi mit o Jazonu in Medeji bil bolj primeren. Ampak to so miti.
Jaz se bolj nagibam k dejstvu, da pridejo v krizni situaciji, na površje pri posameznikih, spominski geni še iz časa Neandertalcev. Se pravi res prvotni nagon.
Pa še nekaj. Norec pomeni nekaj povsem drugega kot normalen ali nenormalen.
Ampak, kot sem že zapisal, tema je za forum pretežka in lahko se, kot je že bilo predlagano, tudi zaklene.
Da se ne bova spuščala v detajle, saj verjetno bi marsikje prišla skupaj, ali pa dokaj blizu...
Če ti ne razumeš psihologije moeilcev in ubijanja, kot verjetno še marsikdo ne, itak pa jih polovica pravi, da so nenormalni ali celo nori, kar tudi ni ravno velik odmik ali razlika... meni niso jasne druge stvari!
Čisto ena taka konkretna stvar je, zakaj bi bilo to 'pretežko' za tale šlo-teč forum!??
To meni ni jasno!! Ampak, to je samo VRH ledene gore!
In izpostavil si konkreten primer, kar je tudi čisto dobro...
Sicer jaz vedno pravim, da kakršnokoli posploševanje je vedno slabo, stvari se razlikujejo, tudi v pomembnih podrobnostih! Ali so zato (bolj) zapletene!?? Mogoče. Vernetno!
In potem se tukaj (nekateri) forumaši po vrhu še tresejo, da se bo prikazala neka 'zver' in zaprla temo za pisanje!?? Da je nemoralna, neprimerna, leglo norcev, psihopatov in, kako si se že izrazil, nenormalnežev!??
No, tudi če se to zgodi, ne bi nič hudega!
Vtaknili bomo/bodo svoje glave nazaj v pesek in vse bo v redu!??
NE! Ne bo v redu! Jaz tega ne razumem!
To je izven mojega dosega razumevanja!
Če se o tem ne govori, piše in razpravlja, potem ljudje, vključno z mladino, o tem nič ne vedo in ne razumejo!
Posledice tega pa so (lahko) katastrofalne!
In v tej naši dolini Šentflorjanski je (že) tako!
Drugače pa, če še morda koga bolj zanima problematika, si lahko ogleda tudi kakšen film na to ali pa iz te teme!
Eden takih zadnjih, ki sem jih opazil, ima naslov Raj ali originalno Eden, iz 2024, če se ne motim... Ima vse, kar si človek lahko predstavlja in želi iz te teme, pa si nikoli ni upal vprašati ali povedati.
Če ti ne razumeš psihologije moeilcev in ubijanja, kot verjetno še marsikdo ne, itak pa jih polovica pravi, da so nenormalni ali celo nori, kar tudi ni ravno velik odmik ali razlika... meni niso jasne druge stvari!
Čisto ena taka konkretna stvar je, zakaj bi bilo to 'pretežko' za tale šlo-teč forum!??
To meni ni jasno!! Ampak, to je samo VRH ledene gore!
In izpostavil si konkreten primer, kar je tudi čisto dobro...
Sicer jaz vedno pravim, da kakršnokoli posploševanje je vedno slabo, stvari se razlikujejo, tudi v pomembnih podrobnostih! Ali so zato (bolj) zapletene!?? Mogoče. Vernetno!
In potem se tukaj (nekateri) forumaši po vrhu še tresejo, da se bo prikazala neka 'zver' in zaprla temo za pisanje!?? Da je nemoralna, neprimerna, leglo norcev, psihopatov in, kako si se že izrazil, nenormalnežev!??
No, tudi če se to zgodi, ne bi nič hudega!
Vtaknili bomo/bodo svoje glave nazaj v pesek in vse bo v redu!??
NE! Ne bo v redu! Jaz tega ne razumem!
To je izven mojega dosega razumevanja!
Če se o tem ne govori, piše in razpravlja, potem ljudje, vključno z mladino, o tem nič ne vedo in ne razumejo!
Posledice tega pa so (lahko) katastrofalne!
In v tej naši dolini Šentflorjanski je (že) tako!
Drugače pa, če še morda koga bolj zanima problematika, si lahko ogleda tudi kakšen film na to ali pa iz te teme!
Eden takih zadnjih, ki sem jih opazil, ima naslov Raj ali originalno Eden, iz 2024, če se ne motim... Ima vse, kar si človek lahko predstavlja in želi iz te teme, pa si nikoli ni upal vprašati ali povedati.
driftwood ::
enim je edini cilj v življenju manipuliranje in podjebavanje vseh okrog sebe, pa potem, ko spoznajo, da se mu nobeden več ne pusti, se jim odpelje in postanejo ekstremno nasilni.
eni imajo občutek, da jih vsi že celo življenje manipulirajo in podjebavajo in v nekem trenutku imajo dost in se jim odpelje
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Masovne aretacije pedofilskih zdruzb po svetu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18150 (12443) | Hypathia |
| » | WHO prekomerno igranje iger dodaja na seznam duševnih motenjOddelek: Novice / Igre | 23066 (15325) | GizmoX |
| » | Je monogamija del naše kulture, zgodovinske in cerkvene pogojenosti ali jo res hočemo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27767 (24587) | vostok_1 |