Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi
krepelce ::
harmonkar9 je izjavil:
A zdaj izkušnja 8 let fdvja in 20 let kafičev okoli rtvja šteje pod "zgodovinske izkušnje"?
Levaki so par let zapravili na FDV v programih obramboslovje, politologija, novinarstvo, ali pa na FF na programih zgodovina ipd., pa že mislijo, da imajo več izkušenj glede zgodovine, vojskovanja, zgodovine vojskovanja, politike ali novinarstva kot mi, domoljubi, ki delamo bolj pomembne stvari, kot sta podjetništvo, oddajanje in investiranje. Človek bi mislil, da so diplomirali najmanj na FSPN (ko je še bila neka kvaliteta), če se tako pametne delajo glede teh tem.
Model, v teh časih ni problem o isti stvari prebrat na bbc, pri švabih, italijanih, poljakih ali kjerkoli drugje. Očitno vsi drugi novinarji na zahodu in vzhodu "študirajo" novinarstvo na poklicni kovinarski šoli, ker umotvore kot rtv težko še kje dosegajo. Morda rt.com in insajder.
Tvoj problem je samo, da od vseh teh silnih virov izbereš ravno Nora24Tv. Ni noben problem v virih, problem je v ljudeh, ki so preneumni, da bi dojeli, da nekateri "viri" niso viri.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
Telbanc ::
Zanimivo, da nihče, ne levi, ne desni, ne govorijo o odpuščanju neuporabnega in nesposobnega folka.
Oz. preprosto iz poslovnih razlogov...
Vsaka vlada al je desna al pa leva nabilda JS z približno 4500 novimi člani. Tko da jaz si ne bi delal utvar, da ma kdo od teh očala za neuporaben in nesposoben folk. Ja zakaj pa je pol JS? Letos je JS prebil novo mejo in sicer prehitel po št. zaposlenih gospodarstvo.
Desni majo zaj 47 glasov, če bo še kdo oprtal padalo, bo še ful smeha.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Utk ::
Mene zanima ali so milijardo minusa zarad tega izračunali isti ekonomski strokovnjaki, ki so za 35% zgrešili efekt povišic v JS?
harmonkar9 ::
harmonkar9 je izjavil:
A zdaj izkušnja 8 let fdvja in 20 let kafičev okoli rtvja šteje pod "zgodovinske izkušnje"?
Levaki so par let zapravili na FDV v programih obramboslovje, politologija, novinarstvo, ali pa na FF na programih zgodovina ipd., pa že mislijo, da imajo več izkušenj glede zgodovine, vojskovanja, zgodovine vojskovanja, politike ali novinarstva kot mi, domoljubi, ki delamo bolj pomembne stvari, kot sta podjetništvo, oddajanje in investiranje. Človek bi mislil, da so diplomirali najmanj na FSPN (ko je še bila neka kvaliteta), če se tako pametne delajo glede teh tem.
Model, v teh časih ni problem o isti stvari prebrat na bbc, pri švabih, italijanih, poljakih ali kjerkoli drugje. Očitno vsi drugi novinarji na zahodu in vzhodu "študirajo" novinarstvo na poklicni kovinarski šoli, ker umotvore kot rtv težko še kje dosegajo. Morda rt.com in insajder.
Točno to, mi domoljubi smo sposobni brati novice v alternativnih virih in lahko tam izberemo, katere nam bolj odgovarjajo. To lahko tudi delamo, ne da nekdo presoja in ovrednoti naše razumevanje. Levaki, ki so se s temi temami ukvarjali 4 leta ali več, pa že mislijo, da imajo več izkušenj od nas domoljubov. Pravi strokovnjaki za politiko, zgodovino, obramboslovje in novinarstvo smo mi domoljubi, ki nam je to hobi, ne levaki, ki jim je to študij.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Mene zanima ali so milijardo minusa zarad tega izračunali isti ekonomski strokovnjaki, ki so za 35% zgrešili efekt povišic v JS?
Prepričan sem, da isti, ki so ugotovili, da je SDS podpisal pogodbo za 1.6 miljarde TEŠ6, ki se je na koncu izkazala za v celoti stran vržen denar. Pa za povrh so
kradli iz te pogodbe levi in desni.
Kaj je kekec? Po 30 letih ustoličevanja iste desne koruptivne stranke, bi se rad bockal? Samo tiho bodi in se skrij v kot, pa še FireSnaka vzami sabo
(samo retorično, vem, da hkrati sedita na istem stolu).
Mislim, wtf, odkrito podpira korupcijo SDSa že desetletja, pa si še upa lajat o tem kakšni so drugi.
Zgodovina sprememb…
aytim ::
Sicer to dejstvo ga bo zabolelo, ampak ze sami predlagatelji zakona so povedali, da minus bo ogromen
A to je ta tako znana MATOmatika?
Minus bo glede na prejsnji zakon. Se pravi prejsnji zakon je referenca.
Ta minus pa upajo, da bodo nadoknadili s trickledown efektom.
Minus bo glede na prejsnji zakon. Se pravi prejsnji zakon je referenca.
Ta minus pa upajo, da bodo nadoknadili s trickledown efektom.
Ne s trickledown. Ampak da ti enostavno ne prenesejo sedežev firm drugam. Oz da novi niti ne prihajajo.
Ne s trickledown. Ampak da ti enostavno ne prenesejo sedežev firm drugam. Oz da novi niti ne prihajajo.
O čem sanjaš, predstavljaš promil kot vesoljni potop. Zadeva je na nivoju statistične napake.
Enako kot pred tem odhodi zdravnikov, ki jih imamo, vsako leto za 4% več, skrajni desničarji pa še kar bijejo plat zvona za svoje interese.
Dejansko pa se vse te njihove kataklizmične napovedi začnejo uresničevati šele - ko so sami v vladi.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
On govori o firmah. Pravi, da je tistih par meneđerjev našponalo mišice, dvignilo fabrike z lastnimi pošastnimi rokami in jih lastnoročno odneslo. Sedaj po celotni Sloveniji sameva puščavnata zemlja, kjer so poprej stale fabrike.
On govori o firmah. Pravi, da je tistih par meneđerjev našponalo mišice, dvignilo fabrike z lastnimi pošastnimi rokami in jih lastnoročno odneslo. Sedaj po celotni Sloveniji sameva puščavnata zemlja, kjer so poprej stale fabrike.
Ma nič ne bojo ker je tudi njim jasno, da nočejo živeti v podnu kot je Hrvaška. Samo Utk in FireSnake (dvoedina) in ostali SDSovci, imajo fascinacije nad Hrvati, za strankarske potrebe.
Mislim, wtf, kot bi rekel, da se bo Avstrijec preselil živeti v balkansko Slovenijo. Bo ja, samo tisti, ki je tako nesposoben, da v Avstriji ne preživi. Mislim, kot bi rekel, da bo feryz vozil fičkota, zato, da bo prišparal par centov na bencinu. Ni šans.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Ne, usrane tovarne bojo ostale. Ker smo cenejši od Hrvatov. Selijo se uprave, marketing, pravne službe, nazadnje še nabava in vzdrževanje. Tu bojo pa ostali delavci za trakom in čistilke. Za drugo levaki itak niste.
Seveda, da ne bodo. Multinacionalke pač selijo svoje uprave tja, kjer je lažje skrivat denarje ali pa jih pretapljat. Pa zdaj bodo pač več ljudi lahko s svoje plačilne liste vrgl, ker treh asistentk pa direktor res ne rabi za eno kufe.
Aja, morda boso pa zdaj vsi ti inženirji prišli nazaj? No, ne bodo ker se za 10% višjo plačo že niso prodali v tujino.
Morda bodo pa obstoječi bolj srečni?
Ne bodo. Večina jih ima izpod 7500eur plače. Večina, ki ima več so pa itak normiranci.
Kako smo cenejši, ko pa je pri nas minimalka večja, bruto kao 3x večji kot pr hrvatih, imamo dva regresa, potne, nadomestilo za malico? Mi smo tako draga država za delodajalce, da so meneđerji dobesedno celotne fabrike na ramena vrgli in jih lastnoročno(lastnonožno?) zu fuss presadili tja nekam izpred Zagreb
Majkemi!
Aja, morda boso pa zdaj vsi ti inženirji prišli nazaj? No, ne bodo ker se za 10% višjo plačo že niso prodali v tujino.
Morda bodo pa obstoječi bolj srečni?
Ne bodo. Večina jih ima izpod 7500eur plače. Večina, ki ima več so pa itak normiranci.
Ne, usrane tovarne bojo ostale. Ker smo cenejši od Hrvatov. Selijo se uprave, marketing, pravne službe, nazadnje še nabava in vzdrževanje. Tu bojo pa ostali delavci za trakom in čistilke. Za drugo levaki itak niste.
Kako smo cenejši, ko pa je pri nas minimalka večja, bruto kao 3x večji kot pr hrvatih, imamo dva regresa, potne, nadomestilo za malico? Mi smo tako draga država za delodajalce, da so meneđerji dobesedno celotne fabrike na ramena vrgli in jih lastnoročno(lastnonožno?) zu fuss presadili tja nekam izpred Zagreb
Majkemi!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aytim ()
Utk deluje kot en levičar pod krinko desničarja, ki mora na vso silo napadati ljudi, da ne bi izpadel levičar.
Mi ta pravi premožni domoljubni desničarji delavcem lepo povemo, da regres letos ne more biti veliki, ker imamo izpade dohodka zaradi vsesplošnega sranja na svetovnem trgu. Pa Janezu za trakom tudi ne rečemo, da proklet levak za druga ni. Mi lepo stisnemo pozdrav in rečemo, da trenutno ravno poteka pogajanje za prestrukturiranje in da bo takoj za tem pa res napredoval više. Pa za višjo plačo mora pa res samo še malo počakati. Nikakor pa ne rečemo, da levaki za drugo kot za trak niso. To rečejo samo levaki pod krinko, ki se delajo wnb premožne desnake.
Jebatga Utk, nimaš mođoja kot ga imamo pristni premožni desničarji in to se vidi iz lune.
Fake it till you make it ne funkcionira tle, de.
Mi ta pravi premožni domoljubni desničarji delavcem lepo povemo, da regres letos ne more biti veliki, ker imamo izpade dohodka zaradi vsesplošnega sranja na svetovnem trgu. Pa Janezu za trakom tudi ne rečemo, da proklet levak za druga ni. Mi lepo stisnemo pozdrav in rečemo, da trenutno ravno poteka pogajanje za prestrukturiranje in da bo takoj za tem pa res napredoval više. Pa za višjo plačo mora pa res samo še malo počakati. Nikakor pa ne rečemo, da levaki za drugo kot za trak niso. To rečejo samo levaki pod krinko, ki se delajo wnb premožne desnake.
Jebatga Utk, nimaš mođoja kot ga imamo pristni premožni desničarji in to se vidi iz lune.
Fake it till you make it ne funkcionira tle, de.
Zgodovina sprememb…
normada ::
Ma nič ne bojo ker je tudi njim jasno, da nočejo živeti v podnu kot je Hrvaška. Samo Utk in FireSnake (dvoedina) in ostali SDSovci, imajo fascinacije nad Hrvati, za strankarske potrebe.
Dal sem ti konkretni primer iz prve roke na prejšnji strani glede selitve v tujino. Na Hrvaškem se da čisto lepo živeti ob morju, če pa ti je pomembno, da otroci govorijo slovensko, jih lahko iz Murskega Središća voziš v Lendavo, iz Huma v Rogatec, iz Kanegre v Sečovlje... Tudi v Dubaju pa so na voljo slovenske urice za slovenske otroke (sicer se računica za Dubaj bolj izide pri >300kEUR letno). Na srečo bo tako razmišljanje brezpredmetno.
Pa tudi konkretni primer za prihranek 46296EUR letno zaradi nove zakonodaje za normirance. Veliko IT normirancev v Sloveniji ima ~EUR100-150k letno. Sploh tisti, ki delaj(m)o za tujino. Kako nam bo torej slabše po sprejemu interventnega zakona? Edina težava je, da se ga sprejema prepočasi. Ker je Zagreb že dobil "clout", da je središče t.i. Adria regije, namesto da bi to postala (kot je pred vstopom Hrvaške v EU že bila) Ljubljana. Seveda so tu še drugi faktorji (slabe letalske povezave, politično lobiranje, hrvaški prevzemi slovenskih podjetij), a visoki davki vsekakor niso pomagali.
Me pa zelo moti, da je ta debata postala zelo nekonstruktivna. Veliko nekih osebnih napadov levo in desno (pun intended). Jaz sem pa optimist, verjamem, da bi lahko ta zakon bil preporod Slovenije in bomo kmalu po BDP-ju bliže Luksemburgu, Švici, Singapuru in podobnim kot pa da se (žal) oziroma proti Hrvaški...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: normada ()
Vprašanje zakaj enostavno ne odjaviš davčnega rezidenstva in se preseliš tja?
A ai slučajno alter ego Utkja?
A ai slučajno alter ego Utkja?
Pač določena podjetja optimizirajo stroške in centralizirajo delovanje. To ni selitev ampak racionalizacija. Ker smo majhni, majhen trg, pač ostanemo na robu. Pri vsem tem igra vlogo tud logistika. (Letališče v Zagrebu ima recimo dosti večji renome kot Brnik, če omenim samo ta vidki) Z centralizacijo se določene službe pač ukinejo, da se oddelki ne podvajajo. Logična zadeva, ker se razmere
zaradi kitajcev zaostrujejo. Naivno je zaj pričakovat, da bo interventni zakon, ki je navadno skrupocalo, preprečil racionalizacijo in optimizacijo procesov, ki se dogajajo tudi zaradi AI.
Kot so lagali iz GZS, in ostali delodajalci da je gospodarstvo u totalni buli, da bo božičnica spravila Slovenijo ob 60.000 delovnih mest in podobne politične oslarije, se je lagalo tud v zvezi z tem. Ko se dobro ve, kaj pomeni zmajnševanje in centralizacija določenih administrativnih in menagerskih funkcij. To pomeni večjo učinkovitost in zmajnšanje stroškov in podjetje pridobi na tekmovalni moči, pridobi konkurenčnost. Ker desničarji v glavnem lažejo, dokazano, so pač omenjeno zadevo prikazali kot beg iz Slovenije zaradi obdavčitve, kar seveda ne drži. Gre za jebeno racionalizacijo, kar lahko potrdi vsak manager.
Interventni zakon je torej čista prispodoba znanega slovenskega reka "kdor laže, ta tudi krade". In ta interventni zakon je ravno to. Z veliko lažjo, se bo spet kradlo. Desnim kretenom pač ni jasno, /oziroma jim je pa spet lažejo/... kaj pomeni združitev dveh oddelkov marketinga, ali dveh pravnih služb. Majnše število zaposlenih in s tem zmajnšanje stroškov.
Zgodovina sprememb…
Torej je tudi on levičar, ki se dela desničarja, in širi zgolj razdor med ljudstvom. Mi premožni desničarji tega ne počnemo. Mođo teh fejk desničarjev je sila šibak. Ta pravi desničar bi optimiziral stroške in šel živet v bistveno cenejšo državo. Cel balkan nam je na voljo, še Bolgarija. V skrajnem primeru tudi Ukrajina pride v poštev.
Smolppvibes, to so igrice levuharjev in ne nas proper rightsijev
Smolppvibes, to so igrice levuharjev in ne nas proper rightsijev
Zgodovina sprememb…
Dal sem ti konkretni primer iz prve roke na prejšnji strani glede selitve v tujino. Na Hrvaškem se da čisto lepo živeti ob morju, če pa ti je pomembno, da otroci govorijo slovensko, jih lahko iz Murskega Središća voziš v Lendavo, iz Huma v Rogatec, iz Kanegre v Sečovlje... Tudi v Dubaju pa so na voljo slovenske urice za slovenske otroke (sicer se računica za Dubaj bolj izide pri >300kEUR letno). Na srečo bo tako razmišljanje brezpredmetno.
Pa tudi konkretni primer za prihranek 46296EUR letno zaradi nove zakonodaje za normirance. Veliko IT normirancev v Sloveniji ima ~EUR100-150k letno. Sploh tisti, ki delaj(m)o za tujino. Kako nam bo torej slabše po sprejemu interventnega zakona? Edina težava je, da se ga sprejema prepočasi. Ker je Zagreb že dobil "clout", da je središče t.i. Adria regije, namesto da bi to postala (kot je pred vstopom Hrvaške v EU že bila) Ljubljana. Seveda so tu še drugi faktorji (slabe letalske povezave, politično lobiranje, hrvaški prevzemi slovenskih podjetij), a visoki davki vsekakor niso pomagali.
Me pa zelo moti, da je ta debata postala zelo nekonstruktivna. Veliko nekih osebnih napadov levo in desno (pun intended). Jaz sem pa optimist, verjamem, da bi lahko ta zakon bil preporod Slovenije in bomo kmalu po BDP-ju bliže Luksemburgu, Švici, Singapuru in podobnim kot pa da se (žal) oziroma proti Hrvaški...
Ne nakladaj, kot bi feryz vozil fičkota, da bi prihranil par centov na bencinu. Ali se Trump preselil v Apalače ali porečje Missisipija, da se bo lahko pohvalil, kako je največja "faca" med socialnimi problemi in cross breadanimi rednecki. Tudi mene ne spraviš na noben način v Maribor, ali nekam na Dolensko, grem raje čez Atlantik.
Ja, saj reveži bodo vedno iskali boljše bivalne pogoje, tisti, ki pa ima kaj pod palcem bo rinil navzgor, ne navzdol v še večji poden. Ne zastopiš koncepta (ker ga
nikoli nisi izkusil), ko imaš enkrat polno rit vsega, gre samo še za prestiž, ne za drobiž. In Hrvaška je poden.
Ne bo se zgodilo, ne sanjaj. Pač, ali si SDSov propagandist (oz. še en nick FireSnaka/Utkja) ali pa si nor, da nasedeš na ta desničarski bullšit,
ki je namenjen netegovanju "poljeprivrednikov", ki še nikoli v življenju niso videli več kot sosedednjo vas.
Zgodovina sprememb…
jernejl ::
Neumnost. Najvišje plače imajo najstarejši, in ta interventni zakon rešuje več ali manj direktorje v zrelih letih. Mladi inženirji pač nimajo 7500+ bruto plač, da bi jim kapica kakorkoli pomagala.
Po drugi strani pa je najvišji delež emigracij v starostni skupini 20-30 let, najnižji pa v starostnih skupinah 60+. Najmanj se izseljujejo stari, ki imajo najvišje plače, največ pa mladi, ki imajo najnižje.
En 60+ letni direktor z bajto, vikendom, mercedesom, otroki, vnuki in psom pač ne bo šel v tujino. Mlad inženir pa. Ukrepi razbremenjujejo prvega, mladih inženirjev ne.
Če bi kogarkoli v tej vladi skrbelo za izseljevanje, bi razbremenili tiste, ki se najbolj izseljujejo. Oni pa razbremenjujejo 60+ stare direktorje, dohtarje, profesorje ki bi že davno lahko bili v penzionu, pa niso, in penzioniste. Same take, ki imajo že spakirane kufre in so že nameravali oditi, pa si bodo zdaj premislili
Oni so prihodnost slovenskega naroda in zdaj, ko ne bodo odšli v tujino in bodo pri nas dobili neto več, bodo slovensko gospodarstvo popeljali v višave. In to brez mladih inženirjev, ki bodo še naprej odhajali.
Selijo se cele uprave. O tem ne odloča en 60 letni slovenski direktor.
Podružnice velikih firm, ki so se včasih vodile iz Slovenije, se zdaj iz Zagreba.
Znižat dohodnino bi morali vsem, jasno. Samo to ne pomeni da socialna kapica pa ni ok.
Podružnice velikih firm, ki so se včasih vodile iz Slovenije, se zdaj iz Zagreba.
Znižat dohodnino bi morali vsem, jasno. Samo to ne pomeni da socialna kapica pa ni ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

lynxslo5 ::
Sindikati naj se preoblikujejo v politično stranko, gredo na volitve in se stehtajo, zmagajo in potem oni vodijo gospodarsko politiko države. Štrukelj je že kandidiral na listi Levice, pa mu ni uspelo priti v parlament. Celo Slovenijo terorizira ena skrajno leva stranka, ki jo podpira 5% Slovencev. Slovenija se je hitro razvijala, dokler se ni pojavila Levica. Odkar je pa na politični sceni ta nora stranka pa gospodarsko propadamo.
Hrvatom se samo smeji. Revni Slovenci bodo kmalu hodili delat na Hrvaško.
Hrvatom se samo smeji. Revni Slovenci bodo kmalu hodili delat na Hrvaško.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
Selijo se cele uprave. O tem ne odloča en 60 letni slovenski direktor.Eh, ne znaš brati. Sem napisal, kdo se seli. Mladi. Ampak oni nimajo 7500+ bruto plač, da bi ta zakon njihovo izseljevanje ustavil ali zmanjšal.
Ti ne znaš brat. Če se seli uprava, ne pomeni da se fizično preseli 20 ljudi. Tu se krči, tam se širi in prevzema naloge. Podjetje v Sloveniji še zmeraj obstaja. Tako da statistika za levake štima. Samo povprečna plača gre dol. Kar se tudi že pozna.
Šur. 10.000 mladih gre vsako leto v tujino, ker so tja šle uprave. S tem lahko farbaš idiote tvojega kova, mene ne.Selijo se cele uprave. O tem ne odloča en 60 letni slovenski direktor.Eh, ne znaš brati. Sem napisal, kdo se seli. Mladi. Ampak oni nimajo 7500+ bruto plač, da bi ta zakon njihovo izseljevanje ustavil ali zmanjšal.
Ti ne znaš brat. Če se seli uprava, ne pomeni da se fizično preseli 20 ljudi. Tu se krči, tam se širi in prevzema naloge.
Ti in tebi podobni podpirate razbremenitev 1% najbolje plačanih, pri čemer vemo, da obstaja močna korelacija med starostjo in višino plač. In za to si izmišljujete popolnoma beden izgovor, da je to zaradi strahu pred izseljevanjem. Medtem ko "rešujete" namišljen problem množičnega izseljevanja direktorjev in penzionistov, vam vsako leto gre v tujino 10.000 mladih, za katere vam dol visi in za katere ne naredite ničesar.
Znižat dohodnino bi morali vsem, jasno. Samo to ne pomeni da socialna kapica pa ni ok.Socialna kapica ni OK, ker so plače v splošnem preveč obremenjene, in bi ta denar lahko precej bolj koristno "porabili" za razbremenitev tistih, ki delajo, tudi mladih, kjer je največja verjetnost, da bodo šli delat v tujino.
Boomerjem z najvišjimi plačami pri nas gre predobro, da bi hodili v tujino. Zakaj bi pa šli? Bodo vse prodali in v tujini kupili nepremičnine in plačevali bistveno višji davek od premoženja kot pri nas? Saj niso neumni :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
johnnyyy ::
Sindikati naj se preoblikujejo v politično stranko, gredo na volitve in se stehtajo, zmagajo in potem oni vodijo gospodarsko politiko države. Štrukelj je že kandidiral na listi Levice, pa mu ni uspelo priti v parlament. Celo Slovenijo terorizira ena skrajno leva stranka, ki jo podpira 5% Slovencev.
Sindikati oz. vodstvo sindikatov se počasi pripravlja da gre v penzijo, tako očitno ne zastopajo več delavcev ampak se borijo za socialne pravice, ki jih bodo deležni kot upokojenci.
Ti ne znaš brat. Če se seli uprava, ne pomeni da se fizično preseli 20 ljudi. Tu se krči, tam se širi in prevzema naloge. Podjetje v Sloveniji še zmeraj obstaja. Tako da statistika za levake štima. Samo povprečna plača gre dol. Kar se tudi že pozna.
Podjetja racionalizirajo poslovanje, prihranki gredo v milijone. Normalno da se jih sune u rito, sej ni bog. Tud če je tle član uprave. Ali član pravne ekipe, marketinga...
V Uniorju so najprej počitili management, pa ni noben jokcal. Če damo analogijo. Mislim da so odpustili 10 direktorjev. Ti pač o poslovanju podjetij nimaš pojma in trosiš neke nebuloze. Da je v upravi 20 ljudi, ljubi bog, a jih ni 200 ? In da se tam uprava širi, ta je sploh šlogarska. Naloge prevzema, da se širi je pa spet drugo vprašanje.
Zgodovina sprememb…
delavec44 ::
https://www.delo.si/gospodarstvo/novice...
https://www.dnevnik.si/novice/posel/nek...
Ključne točke:
Podjetja v gibanju: Petrol (prenos razvoja), Lidl in A1 (skupna uprava v Zagrebu) ter tehnološki velikani, kot so SAP, Cisco in Microsoft, ki regijo že vodijo izven Slovenije. V člankih so kot podjetja, ki selijo funkcije, proizvodnjo ali združujejo uprave, navedena še Hisense Gorenje, Mahle, Oracle, IBM, PwC, L'Oreal, Adidas, Philip Morris, Perutnina Ptuj, Mercator.
Glavni razlogi: Manjša davčna obremenitev visokih plač na Hrvaškem, nižji stroški dela in bolj predvidljivo poslovno okolje.
Kritično stanje: Ankete kažejo, da kar 17 % nemških podjetij pri nas razmišlja o selitvi sedeža, saj Slovenija postaja manj privlačna za investicije.
Bistvo: Ne gre za zapiranje tovarn, temveč za "beg možganov" in kapitala, kjer Slovenija izgublja vlogo regijskega središča v korist Zagreba.
Ključne točke:
Podjetja v gibanju: Petrol (prenos razvoja), Lidl in A1 (skupna uprava v Zagrebu) ter tehnološki velikani, kot so SAP, Cisco in Microsoft, ki regijo že vodijo izven Slovenije. V člankih so kot podjetja, ki selijo funkcije, proizvodnjo ali združujejo uprave, navedena še Hisense Gorenje, Mahle, Oracle, IBM, PwC, L'Oreal, Adidas, Philip Morris, Perutnina Ptuj, Mercator.
Glavni razlogi: Manjša davčna obremenitev visokih plač na Hrvaškem, nižji stroški dela in bolj predvidljivo poslovno okolje.
Kritično stanje: Ankete kažejo, da kar 17 % nemških podjetij pri nas razmišlja o selitvi sedeža, saj Slovenija postaja manj privlačna za investicije.
Bistvo: Ne gre za zapiranje tovarn, temveč za "beg možganov" in kapitala, kjer Slovenija izgublja vlogo regijskega središča v korist Zagreba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ne gre za zapiranje tovarn
Ne lagat po levakarsko, seveda gre tudi za zapirnje tovarn in selitev teh v tujino:
podjetja, ki selijo funkcije, proizvodnjo ali združujejo uprave
Vi kar zagovarjajte pernatega. Od levakov vse beži. Tovarne, kapital (investicije) in podjetniki. Po zaslugi Gospoda Janše pa bo vse to prišlo nazaj iz Romunije, Bolgarije, Bosne, ker bomo spet konkorenčni.
Zgodovina sprememb…
Ja, tale domoljubna slika, je kar precej zgovorna. Dobro si volila Slovenija, očitno s slovenceljni bolj mazohistični, kot bi si človek mislil na prvi pogled:
Gospodarska zbornica, obrtno nekaj zbornica, kmečka whatever, trgovska zbornica, naj gredo na volitve in se stehtajo. Očitno ti manjka precej znanja o družbi, da bi
razumel, da mešaš jabolka in buče.
Sindikati naj se preoblikujejo v politično stranko, gredo na volitve in se stehtajo, zmagajo in potem oni vodijo gospodarsko politiko države.
Gospodarska zbornica, obrtno nekaj zbornica, kmečka whatever, trgovska zbornica, naj gredo na volitve in se stehtajo. Očitno ti manjka precej znanja o družbi, da bi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
Bistvo je, da to plasirajo kapitalske lobistične organizacije, dejansko pa ni podatkov, ki bi to dokazovali. Naivci, ki bi se radi delali pametne, pa pograbijo.
Vse kar lahko iz tega scaremongeringa dokažeš je, da se kapital in podjetja bojijo še ene Janševe vlade, Golobova je že mimo.
Kar je pa nesmisel, ker je kapital ravno tisti, ki je ustoličil desnico, ko je zasul internet s plačanimi desničarskimi troli, ki so nategnili nevedne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()

kriptobog ::
Ja, tale domoljubna slika, je kar precej zgovorna. Dobro si volila Slovenija, očitno s slovenceljni bolj mazohistični, kot bi si človek mislil na prvi pogled:
Sindikati naj se preoblikujejo v politično stranko, gredo na volitve in se stehtajo, zmagajo in potem oni vodijo gospodarsko politiko države.
Nisem vedel, da predsednik vlade pri nas tako vpliva na borzo. Golob je pa potem res vrhunski manager, je celo ameriško borzo porinil v rekorde.
c3p0 ::
https://www.delo.si/gospodarstvo/novice...
Ključne točke:
Nemogoče. /s
Bo Levica spustila kakšno propagandno akcijo tudi v ta namen, kot zadnje dni proti nižanju DDV-ja (češ, je brezveze, ker bodo trgovci le povišali cene). Verjetno se že išče spin, kako to podturit Stevotu.
feryz ::
Prepričan sem, da isti, ki so ugotovili, da je SDS podpisal pogodbo za 1.6 miljarde TEŠ6, ki se je na koncu izkazala za v celoti stran vržen denar. Pa za povrh so kradli iz te pogodbe levi in desni.Res je džovanoti nekaj podpisal, ampak dejansko je projekt izpeljal kar manekenček iz SD-ja.
Prej, v času začetka projekta, za kupone niso vedeli, v času pahorčka pa je bilo že znano, koliko bodo tepli TEŠ in da je najbolje vse skupaj ustaviti. Ampak pahorčka se ni dalo ustaviti. Skupaj z ušeskotom in šaleško mafijo so zagnali trenutno največjo pralnico denarja v Sloveniji.
Če ocenimo, da bo iz naslova TEŠ6 samo deset milijard izgube, je to zelo optimistično.
Ne slediš dobro. Po logiki levakarske inteligenze to ni izguba, sploh pa ne kraja politike, ker ta denar dobijo, pokradejo, privatniki, fizične osebe, ki pa niso "javni sektor", ergo ni problem v politiki in javnem sektorju, sodiščih, policiji, tožilstvu, ker nič ne naredi, ampak so za to krivi privatniki, njihova podjetja, kapitalisti, ki so pa po definiciji desni, se pravi janševi, se pravi janšisti.
Skratka. Kriv je Janša.
Skratka. Kriv je Janša.
ripmork ::
Nisem vedel, da predsednik vlade pri nas tako vpliva na borzo. Golob je pa potem res vrhunski manager, je celo ameriško borzo porinil v rekorde.Povrhu nam je pa že rast za 2026 in 2027 zrihtal
Trolom ala @krepelce osnove niso jasne (ne ločijo med stock marketom pa gospodarstvom). Prikazan index košarice najboljših je pa sploh svoja zgodba, ki raste vsemu dogajanju navkljub.

Miki N ::
Trolom ala @krepelce osnove niso jasne (ne ločijo med stock marketom pa gospodarstvom). Prikazan index košarice najboljših je pa sploh svoja zgodba, ki raste vsemu dogajanju navkljub.
+1, delniški trg in gospodarstvo sta nepovezana oz. se celo gibata obratno in tudi z investicijami nimata nič. Levaki nas hočejo prepričat, da celo gospodarstvo raste dogajanju navkljub.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Gambino ::
Ustavna določila glede zakonodajnih referendumov so jasna, opozarja pravnik Rajko Pirnat. Interventni zakon o razvoju Slovenije, ki v pomembnem delu ureja davke in druge javne dajatve, po njegovem mnenju zelo verjetno ne izpolnjuje pogojev za dopusten referendum.
Če to reče dr Rajko Pirnat, potem bo že nekaj na tem!
Če to reče dr Rajko Pirnat, potem bo že nekaj na tem!
Prepričan sem, da isti, ki so ugotovili, da je SDS podpisal pogodbo za 1.6 miljarde TEŠ6, ki se je na koncu izkazala za v celoti stran vržen denar. Pa za povrh so kradli iz te pogodbe levi in desni.Res je džovanoti nekaj podpisal, ampak dejansko je projekt izpeljal kar manekenček iz SD-ja.
Prej, v času začetka projekta, za kupone niso vedeli, v času pahorčka pa je bilo že znano, koliko bodo tepli TEŠ in da je najbolje vse skupaj ustaviti. Ampak pahorčka se ni dalo ustaviti.
Levaki že lažejo, da je Gospod Janša vedel za kupone:
Njegova vlada je leta 2012, ko se je potrdilo državno poroštvo, dobila zagotovila o določenih parametrih naložbe, očitno so bila lažna, nekdo je goljufal in bi moral za to odgovarjati, je poudaril.
Sistem trgovanja z emisijskimi kuponi v EU (EU ETS) je začel delovati 1. januarja 2005 kot prvi in največji mednarodni sistem za trgovanje z emisijskimi kuponi na svetu, namenjen zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov v energetiki in industriji
Sram jih naj bo!
Jaz sem tu samo pod enim nikom. Kar ne moremo trdit za nobenga drugega v tej temi.
In mislim da sem kar konsistentno liberalen.
To kar večina tu izvaja je pa popolna zblojenost in slovo od zdrave pameti.
In mislim da sem kar konsistentno liberalen.
To kar večina tu izvaja je pa popolna zblojenost in slovo od zdrave pameti.
https://podjetje.lidl.si/pressreleases/...
"Mesto generalnega direktorja Lidla Slovenija bo z julijem 2024 prevzel Boris Lozić, generalni direktor Lidla Hrvaška, ki bo tako odgovoren za vodenje Lidlovih podjetij v obeh državah, v Sloveniji in na Hrvaškem. "
"Ivan Udiljak, dosedanji generalni direktor Lidla Slovenija, bo z avgustom prevzel mesto generalnega direktorja Lidla Slovaška. "
https://nova24tv.si/v-zadnjih-vzdihljaj...
"Lidl se namreč seli v Zagreb, regionalno odločanje o celotni znamki pa se bo tako prestavilo k našim sosedom. Po neuradnih informacijah je Lidl celotno upravo, ki jo je imel v Sloveniji, preselil v Zagreb."
Torej vrh Lidla v Slo. Predstavlja generalni direktor, pogojno bi lahko šteli sem še 4 prokuriste, ki jih nastavil lastnik, nimajo pa moči za notranje vodenje. V celotne članku N24. je polno ugibanj, ni podatka o številu delovnih mest, ki jih je zadela reorganizacija.
Ne povedo tudi, da je dosedanji direktor, prevzel drugo delovno mesto. Neuradno se seli celotna uprava, uradno pa je šlo za normalno kadrovko menjavo v Lidlu, po kateri je naš g. Direktor napredoval. Celotna upravne funkcije Slo. Lidla so še vedno v Komendi. Imajo pa letos reorganizacijo v Franciji, po kateri bo izgubilo zaposlitev 550 ljudi.
Tako se iz normalne reorganizacije in zamenjave v vodstvu naredi sicer "neuradno selitev celotne uprave."
"Mesto generalnega direktorja Lidla Slovenija bo z julijem 2024 prevzel Boris Lozić, generalni direktor Lidla Hrvaška, ki bo tako odgovoren za vodenje Lidlovih podjetij v obeh državah, v Sloveniji in na Hrvaškem. "
"Ivan Udiljak, dosedanji generalni direktor Lidla Slovenija, bo z avgustom prevzel mesto generalnega direktorja Lidla Slovaška. "
"Lidl se namreč seli v Zagreb, regionalno odločanje o celotni znamki pa se bo tako prestavilo k našim sosedom. Po neuradnih informacijah je Lidl celotno upravo, ki jo je imel v Sloveniji, preselil v Zagreb."
Torej vrh Lidla v Slo. Predstavlja generalni direktor, pogojno bi lahko šteli sem še 4 prokuriste, ki jih nastavil lastnik, nimajo pa moči za notranje vodenje. V celotne članku N24. je polno ugibanj, ni podatka o številu delovnih mest, ki jih je zadela reorganizacija.
Ne povedo tudi, da je dosedanji direktor, prevzel drugo delovno mesto. Neuradno se seli celotna uprava, uradno pa je šlo za normalno kadrovko menjavo v Lidlu, po kateri je naš g. Direktor napredoval. Celotna upravne funkcije Slo. Lidla so še vedno v Komendi. Imajo pa letos reorganizacijo v Franciji, po kateri bo izgubilo zaposlitev 550 ljudi.
Tako se iz normalne reorganizacije in zamenjave v vodstvu naredi sicer "neuradno selitev celotne uprave."
Zgodovina sprememb…
primoz4p ::
Desni vidik na temo iz ust Štrancarja
V Sloveniji uspešen posameznik ni dobrodošel (Vroča tema, 12. 5. 2026)
V Sloveniji uspešen posameznik ni dobrodošel (Vroča tema, 12. 5. 2026)
Gambino ::
Dej malo razmišljaj. Vem da boli, ampak poskusi. Lidl Slovenija je prevzel hrvaški direktor. Se pravi se bo vodilo iz Hrvaške. Hrvaški direktor bo najemal hrvaške ljudi, hrvaška podjetja za marketing, vzdrževanje, itd. Tudi prednost bojo imeli hrvaški dobavitelji. To se ne bo zgodilo čez noč, ampak postopoma. Zaposlen po zaposlen, pogodba po pogodbi, posel za poslom.
Nekateri res ne vidite koraka naprej.
Kam je šel naprej slovenski direktor tu res ni pomembno. On osebno ne bo propadel, brez skrbi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
bbbbbb2024 ::
Dej malo razmišljaj. Vem da boli, ampak poskusi. Lidl Slovenija je prevzel hrvaški direktor. Se pravi se bo vodilo iz Hrvaške. Hrvaški direktor bo najemal hrvaške ljudi, hrvaška podjetja za marketing, vzdrževanje, itd. Tudi prednost bojo imeli hrvaški dobavitelji. To se ne bo zgodilo čez noč, ampak postopoma. Zaposlen po zaposlen, pogodba po pogodbi, posel za poslom.
Nekateri res ne vidite koraka naprej.
Kam je šel naprej slovenski direktor tu res ni pomembno. On osebno ne bo propadel, brez skrbi.
Tako je. Pa ni samo to problem. Problem so sponzorska sredstva. Vsaka malo večja firma da za sponzorska sredstva. Le-ta so potem ponavadi manj bogata, če poslovodstva ni v Sloveniji.
Slovenija mora biti absolutno bolj konkurenčna, kot je sedaj. Da so nam Hrvati tik za petami, ni neka tolažba. Večji problem je, da so nam Avstrijci ušli za 100%.
p1nky ::
Pa jurja za minimalca je pa mal prevec a ne ;))
jajo je sprejel zakon, da bi bil minimalac 1022€.
Pa je pernati to preprečil. Ni lepo, da to podpiraš!
Ewo poglej
https://www.finance.si/zdravniki-so-dob...
Zdravstvo papa a ne? A si miljonar, si bos placeval? Js pokam iz slo, ce tole ne pade ASAP. Pa niti pod razno ne bom edina.
V glavnem, VSI DESNI:
Povejte, kako je tale zgornji clanek dober?? Povejte, ker ce res nimate vec k 7500 na mesec, bodte tudi vi j...jeza!!!!!!!!!
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()