Forum » Loža » 15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija
15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija
Temo vidijo: vsi
p1nky ::
Boste vidli, ko vam bodo stroski zivljenja zarad razsute drzave pobral vse te dobicke. Sej no worries, bomo se takrat tut mi ze pobral iz slo po potrebi, boste ostal
.....
Bravo bravo bravo bravo bravo bravo
Pernati mi je direktno iz denarnice pokradel preko 4000€ na leto. To, kar opisuješ je pernati že zrihtal.
Državo je pernati pustil v razsulu.
Čemu govoriš v prihodnjiku? Če smo to imeli že včeraj.
Prosim, res, poskusi pogledati se kaj drugega. Kako mislis da bo (ne cisto takoj, ampak pocasi pocasi), ko bodo vedno vecja luknja v proracunu? Si preprican, da bos se v plusu?
FireSnake ::
Sam tok d ti povem, ti to nisi, bos isto kmal naj
Prosim?
Dejmo, ploskajmo, desni, prvo leto bo 4500EUR vec u zep, naslednja pa sesuta slovenija!!!!!
Slovenijo je sesul Golob. Da nam je pri tem še spizdil 4500 evrov letno pa tudi mu ne gre v plus. Tako da res ne vidim razloga še za eno njegovo vlado.
Seveda, zagotovo in SDS bo to rešil. Kako se ti bom smejal čez 4 leta.
Mogoče bo, mogoče ne bo.
Ne vemo! Kako sploh vemo, da bo v vladi?
Kar pa vemo: kdo je kriv, da se nam krade direkt iz denarnic. To pa točno vemo!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Te konstruktivne debate zaradi katerih so vam 2 temi v Problemih človeštva zaklenili pa sedaj še malo v Loži nabijamo.
ps. Od kje se je vzelo denar za povišanje plač v JU? Eni levi tu gor itak pravijo, da smo glede na % GDPja še premalo zadolženi.
Lahko bi pa zdaj mogoce imeli eno konstruktivno, ko vidimo, kam gremo, ce se obmetavamo s pernatim, neumnimi levicarji in desnicarji?
Pa se dejansko lahko konstruktivno pogovarjamo, ce se potrudimo?
Kot sem ze omenila, vse ideje na desni niso slabe. Ce bi dejansko zeleli delati za dobro slovenije, bi morali zaceti razmisljati, katere resitve so zares najbolj optimalne.
@firesnake
Ko se zacnejo manjsati davki bogatim, in na splosno manjsati, najbolj naj...nizji in srednji sloj. Zdaj ce si visji, ok, nate potem to ne bo imelo takega vpliva
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()

kriptobog ::
Boste vidli, ko vam bodo stroski zivljenja zarad razsute drzave pobral vse te dobicke. Sej no worries, bomo se takrat tut mi ze pobral iz slo po potrebi, boste ostal
.....
Pernati mi je direktno iz denarnice pokradel preko 4000€ na leto. To, kar opisuješ je pernati že zrihtal.
Prosim, res, poskusi pogledati se kaj drugega. Kako mislis da bo (ne cisto takoj, ampak pocasi pocasi), ko bodo vedno vecja luknja v proracunu? Si preprican, da bos se v plusu?
Ja najbolje, da potem kar komplet plačo damo državi? Golob nas je precej pregnal, da smo optimizirali in pač denar ostane v tujini tu pa plačamo minimalno. Super kajne. In še ena taka vlaa in jih bo še več optimiziralo. Gremo po poti levih, vsi enaki, vsi revni pa bo država rešena
.....
Ja najbolje, da potem kar komplet plačo damo državi? Golob nas je precej pregnal, da smo optimizirali in pač denar ostane v tujini tu pa plačamo minimalno. Super kajne. In še ena taka vlaa in jih bo še več optimiziralo. Gremo po poti levih, vsi enaki, vsi revni pa bo država rešena
Je tvoja resitev potem znizanje? Saj na prvi pogled se zdi, kot da mogoce res vec prinese, samo ce pogledamo obdavcenost drzav, in njihob standard, zgodba pravi drugace
Gregor P ::
Zoranu Stevanoviću čestital tudi predsednik ruske dume.

Novemu predsedniku državnega zbora iz stranke Resnica Zoranu Stevanoviću, ki napoveduje obisk v Moskvi in podpira referendum o članstvu Slovenije v Natu, je po petkovi izvolitvi na čelo parlamenta čestital tudi predsednik ruske dume Vjačeslav Volodin. V ruskih državnih medijih pa se že pojavljajo Stevanoviću naklonjeni prispevki.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Te konstruktivne debate zaradi katerih so vam 2 temi v Problemih človeštva zaklenili pa sedaj še malo v Loži nabijamo.
ps. Od kje se je vzelo denar za povišanje plač v JU? Eni levi tu gor itak pravijo, da smo glede na % GDPja še premalo zadolženi.
Lahko bi pa zdaj mogoce imeli eno konstruktivno, ko vidimo, kam gremo, ce se obmetavamo s pernatim, neumnimi levicarji in desnicarji?
Kot sem ze omenila, vse ideje na desni niso slabe. Ce bi dejansko zeleli delati za dobro slovenije, bi morali zaceti razmisljati, katere resitve so zares najbolj optimalne.
@firesnake
Ko se zacnejo manjsati davki bogatim, in na splosno manjsati, najbolj naj...nizji in srednji sloj. Zdaj ce si visji, ok, nate potem to ne bo imelo takega vpliva
Nižje jebe inflacija, ne manj pobranih davkov. Srednji sloj pa jebe ježa. Golob je pa to reševal da jim je nabil dodatne prispevke. KAr tako naprej pa ne bo več srednjega razreda. LEvi se ne zavedajo da jih živi srednji sloj.
Ne razume, da te davki od bogatih njemu štipendirajo zdravstvo, šolstvo itd.
In kateri davek je pernati dal samo za bogate?
Jaz nisem bogat, pa mi je nabil preko 4000€ dodatnih obveznosti na leto.
Govorili so: davki za bogate, a nabili so davke vsem. Tudi tistim, z najnižjo plačo.
Kako zdaj to? Česar jaz ne razumem?

Govorili so: davki za bogate, a nabili so davke vsem. Tudi tistim, z najnižjo plačo.
Ja saj je rekel, da če ti ostane kaj denarja ga itak porabiš za bedarije. Torej je bolje da se pobere vsem da ne bodo imeli nič viška
@firesnake
Nižje jebe inflacija, ne manj pobranih davkov. Srednji sloj pa jebe ježa. Golob je pa to reševal da jim je nabil dodatne prispevke. KAr tako naprej pa ne bo več srednjega razreda. LEvi se ne zavedajo da jih živi srednji sloj.
Trenutno je tudi dejanski primanjkljaj na svetu zaradi razlicnih dogajanj, tako da je delno znizanje standarda neizbezno
Js ne pravim sicer, da je golob super, samo da je druga opcija se slabsa
Eno vprasanje - recimo, da ceprav imamo razlicna mnenja, da nas je vecina tukaj vsaj relativno postenih. Bi.lahko konstruktivno med sabo razmislili, kaksne bi bile najboljse resitve za vse, ali se lahko samo kregamo?
Utk ::
Jaz sem te 3x vprašal katere davke bojo desni znižali bogatim pa nisi znala odgovorit, čeprav to kričiš že 5 strani. In bi imela konstruktivno debato. LOL.
delavec44 ::
Mi ne moremo toliko davkov pobrati, da ne bi imeli proračunskega primanjkljaja. Zakaj? Pač tisti pregovor o tujem kurcu in koprivah.
Če pa "bogatim" in firmam preveč davek navijete, pa le-ti pobegnejo v tujino. V obratnem primeru pa celo kdo pride k nam. Ali je bolje malo večjih davkov ali veliko manjših je pa ekonomsko vprašanje.
Če pa "bogatim" in firmam preveč davek navijete, pa le-ti pobegnejo v tujino. V obratnem primeru pa celo kdo pride k nam. Ali je bolje malo večjih davkov ali veliko manjših je pa ekonomsko vprašanje.
Jaz sem te 3x vprašal katere davke bojo desni znižali bogatim pa nisi znala odgovorit, čeprav to kričiš že 5 strani. In bi imela konstruktivno debato. LOL.
Pa dala sem ti link, najnovejsi, preberi, naslov je zadosti
https://www.24ur.com/novice/slovenija-o...
Pa tudi sicer to zagovarjajo. Js ne morem slediti cist vsem predlogom pa jih izvleci iz glave, ampak saj vemo kaj je splosno bistvo desne
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Telbanc ::
Znižal bo obdavčitev plače, bogatim, z ti, socialno kapico. Socialna kapica za debile, ki verjamejo, da ma to kaj z socialo. Recimo namesto 35.000 neto na mesec bo član uprave vsak mesec odnesel domu 42.000 evrov.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Mi ne moremo toliko davkov pobrati, da ne bi imeli proračunskega primanjkljaja. Zakaj? Pač tisti pregovor o tujem kurcu in koprivah.
To vem da ne moremo. Zato bi jaz bila res vesela, da.se gospodarstvo okrepi, ampak v pravo smer.
Ste potem za konstruktivno debato? Da poizkusimo dejansko odkrito debatirati in ugotoviti, kaj bi bilo najboljse za slo?
Zgodovina sprememb…
Ja saj je rekel, da če ti ostane kaj denarja ga itak porabiš za bedarije. Torej je bolje da se pobere vsem da ne bodo imeli nič viška
Severna Koreja. To, torej ti podpiraš. Da drugi razmišljajo namesto nas. Drži?
Jaz nisem bogat, pa mi je nabil preko 4000EUR dodatnih obveznosti na leto.
Severna Koreja. To, torej ti podpiraš. Da drugi razmišljajo namesto nas. Drži?
To je golob sicer rekel zase, da ima dosti in ne rabi vec, ker bi zapravljal za bedarije
res me pa zanima, bomo imeli eno konstruktivno debato, ali samo brezvezno kreganje :)
Zgodovina sprememb…
To vem da ne moremo. Zato bi jaz bila res vesela, da.se gospodarstvo okrepi, ampak v pravo smer.
Ste potem za konstruktivno debato? Da poizkusimo dejansko odkrito debatirati in ugotoviti, kaj bi bilo najboljse za slo?
Jaz bi bil takoj, če te ne bi imel na sumu, da si samo en "nov" račun določenega starega uporabnika. Tako je pa malo škoda časa, ker se hitro začnejo zmerljivke in brisanje. Zato sem tudi nehal hoditi v Probleme človeštva.
Lahko se pa seveda motim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Jaz bi bil takoj, če te ne bi imel na sumu, da si samo en nov račun določenega starega uporabnika. Tako je pa malo škoda časa, ker se hitro začnejo zmerljivke in brisanje. Zato sem tudi nehal hoditi v Probleme človeštva.
Verjemi, da nisem. Imam samo ta racun, samo sem obicajno samo brala, bolj malo pisala. Trenutno imam malo vec casa, pa sem se vkljucila.
Super!
Na to misel sem dejansko prisla, ker se je med debato vmes, ko sva jo imela s charliekk, vkljucil se nekdo desni (zal se res ne spomnim nicka), kjer smo se lepo pogovarjali in ugotovili, da se nase zelje mogoce sploh ne razlikujejo toliko, kot se na prvi pogled zdi
Nisem ekonomist, mi je bilo pa npr zelo zanimiv primer (ze precej star sicer) enega slo podjetja iz tekstilne ind, ki je bolj ali manj tu obsojena bila na propad, zaradi cenejse kitajske
Zato se je podjetje se pravocasno zacelo obracati na drugo stran - se vedno so delali s tekstilom, ampak so se posvetili specializiranim tekstilom s posebnimi lastnostmi, ki ga npr ne stancajo na kitajskem, in uspeli obdrzati podjetje
Trenutno mislim, da bi se zal morali usmeriti tudi npr v kaj takega, kot je izdelava dronov :/
Na to misel sem dejansko prisla, ker se je med debato vmes, ko sva jo imela s charliekk, vkljucil se nekdo desni (zal se res ne spomnim nicka), kjer smo se lepo pogovarjali in ugotovili, da se nase zelje mogoce sploh ne razlikujejo toliko, kot se na prvi pogled zdi
Nisem ekonomist, mi je bilo pa npr zelo zanimiv primer (ze precej star sicer) enega slo podjetja iz tekstilne ind, ki je bolj ali manj tu obsojena bila na propad, zaradi cenejse kitajske
Zato se je podjetje se pravocasno zacelo obracati na drugo stran - se vedno so delali s tekstilom, ampak so se posvetili specializiranim tekstilom s posebnimi lastnostmi, ki ga npr ne stancajo na kitajskem, in uspeli obdrzati podjetje
Trenutno mislim, da bi se zal morali usmeriti tudi npr v kaj takega, kot je izdelava dronov :/
Zgodovina sprememb…

@firesnake
Trenutno je tudi dejanski primanjkljaj na svetu zaradi razlicnih dogajanj, tako da je delno znizanje standarda neizbezno
Js ne pravim sicer, da je golob super, samo da je druga opcija se slabsa
Eno vprasanje - recimo, da ceprav imamo razlicna mnenja, da nas je vecina tukaj vsaj relativno postenih. Bi.lahko konstruktivno med sabo razmislili, kaksne bi bile najboljse resitve za vse, ali se lahko samo kregamo?
So znane rešitve. Optimizirat javno upravo.
Davek na premoženje, ampak pazi! Predpogoj za to je znatna razbremenitev plač. Ne moremo imeti na polno obremenjenih plač plus davek na premoženje. In če se to naredi pametno in pravilno, ne bo nobene proračunske luknje. Zato tudi obljubljenega davka na nepremičnine nismo dobili, ker je finančno minisrstvo reklo, da to ne gre, če ta predpogoj ni izpolnjen.
Naše vlade imajo pa pri davku na premoženje in pri optimizaciji javne uprave velik problem. Nihče ne želi tega izvesti, ker popušijo preveč podpore.
Zelo v grobem in za začetek.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Super!
Veliko primerov je, ko so rešili industrijo z usmeritvijo v dražji specializiran segment, ki ga podpiraš tudi z dobrimi poprodajnimi storitvami. So pa ponaredki problem.
Pa dala sem ti link, najnovejsi, preberi, naslov je zadosti
https://www.24ur.com/novice/slovenija-o...
Pa tudi sicer to zagovarjajo. Js ne morem slediti cist vsem predlogom pa jih izvleci iz glave, ampak saj vemo kaj je splosno bistvo desne
Sej vidim da več kot naslova ne zmoreš prebrat. Kaj točno te skrbi, samo 42% dohodnine plus prispevki?
"Kar se pa tiče dohodnine, tukaj predlagamo spremembo dohodninske lestvice, nad 42 odstotkov, zgornja meja, ter uvedbo razvojne kapice."

FUCK OFF ::
Na kratko, Golob je dodal par ministerstev za mešanje megle in metal bombončke, kot so obvezna božičnica in povišanje plač JS (seveda so reveži dobili % najmanj), za voljo dodatnih glasov, če ste tako prekleto počasni,, da ne znati sešteti 1+1 so vaši butasti kontra "argumenti" samo scanje proti vetru medtem, ko označujete vse ostale za peteline na gnoju. Sprenevedanje vam gre res dobro od rok ali pa vam ugrabljeni mediji uspešno perejo majhne možgane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FUCK OFF ()
@kriptobog
Se v celoti strinjam. Ampak, kot smo ze v eni nasi nocni debati predebatirali, tukaj nastane dolocen problem.
Place lahko razbremenis takoj, ko not dobis drug davek. Ampak, kako obdavciti premozenje, oz, kako zares oceniti premozenje posameznika, da bo pravilno? To je tezek problem (verjetno ni neresljiv, jaz osebno sicer nimam resitve), zato pa je potem najlazje zelo obdavciti place, ceprav se strinjam, da je to slaba resitev.
In ta eu sredstva - obcutek imam, da se.jih veliko zapravi za brezveze in po sili, ker so na voljo. Morala bi se izkoriscati v dejanske projekte, ki bi prinesli izboljsanje, samo en primer
@utk
Rekel si, naj dam primer, kako bo znizal davke za bogate. To je prvi. Pa ne bi se rada samo pregovarjala, poizkusimo najti skupni jezik mogoce; ker ce se par ljudi na forumu, ki je se malenkost specificen, ne znamo pogovarjati, kako se bodo na ravni drzave?
Se v celoti strinjam. Ampak, kot smo ze v eni nasi nocni debati predebatirali, tukaj nastane dolocen problem.
Place lahko razbremenis takoj, ko not dobis drug davek. Ampak, kako obdavciti premozenje, oz, kako zares oceniti premozenje posameznika, da bo pravilno? To je tezek problem (verjetno ni neresljiv, jaz osebno sicer nimam resitve), zato pa je potem najlazje zelo obdavciti place, ceprav se strinjam, da je to slaba resitev.
In ta eu sredstva - obcutek imam, da se.jih veliko zapravi za brezveze in po sili, ker so na voljo. Morala bi se izkoriscati v dejanske projekte, ki bi prinesli izboljsanje, samo en primer
@utk
Rekel si, naj dam primer, kako bo znizal davke za bogate. To je prvi. Pa ne bi se rada samo pregovarjala, poizkusimo najti skupni jezik mogoce; ker ce se par ljudi na forumu, ki je se malenkost specificen, ne znamo pogovarjati, kako se bodo na ravni drzave?
Znižal bo obdavčitev plače, bogatim, z ti, socialno kapico. Socialna kapica za debile, ki verjamejo, da ma to kaj z socialo. Recimo namesto 35.000 neto na mesec bo član uprave vsak mesec odnesel domu 42.000 evrov.
Prvič, bogati ne delajo za plačo.
Drugič, teh 7 jurjev razlike ne bo naredilo na proračun nobene razlike. Bo pa manj podjetij preselilo uprave na Hrvaško. Kar sabo potegne veliko dobro plačanih služb.
Rekel si, naj dam primer, kako bo znizal davke za bogate. To je prvi.
To niso bogati. Bogati ne delajo za plače.
ne znamo pogovarjati,
Dobro da priznaš, zdaj še poskusi kaj ukrenit glede tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
So pa v najvisjem rangu plac, torej veliko premoznejsi od ostalih. To dejansko ni vec srednji sloj.
Saj se trudim pogovarjati. Dokler pa se le zalimo, je pa pac podn, kot je bil.
Lahko pa poskusimo
Saj se trudim pogovarjati. Dokler pa se le zalimo, je pa pac podn, kot je bil.
Lahko pa poskusimo
Zgodovina sprememb…
Tody ::
Dejmo si priznat,... kolikor koli hočete... JJ zna! Njemu paše da bo kriza.
1.) čaka na rok 30 dni al neki... Potem bo prišel kot odrešitelj in pokazal kako se sešteva in prinesel 46 podpisov. Če koga zanima Resnica + demokrati + trojček + oni...
2.) Kot "kovid" kriza bo tudi ta kriza primerna za prikrit ukredenih par 100 mio, pod pretvezo državne pomoči... Državo pač zadolžiš pa je to to...
3.) Karkoli mu bo kdo rekel bo imel odgovor v smislu kriza je ne da se ... "Imeli ste svoja 4 leta pa niste nič pokazali" ....
On sam ima zadosti denarja da preživi še teh X let v miru, tko da iz njegovega žepa ne bo šlo nič.
Ostali ga bomo nafukal, ker nočete imeti javnega zdravstva in javnega šolstva in nočete tega prepustiti trgu.
1.) čaka na rok 30 dni al neki... Potem bo prišel kot odrešitelj in pokazal kako se sešteva in prinesel 46 podpisov. Če koga zanima Resnica + demokrati + trojček + oni...
2.) Kot "kovid" kriza bo tudi ta kriza primerna za prikrit ukredenih par 100 mio, pod pretvezo državne pomoči... Državo pač zadolžiš pa je to to...
3.) Karkoli mu bo kdo rekel bo imel odgovor v smislu kriza je ne da se ... "Imeli ste svoja 4 leta pa niste nič pokazali" ....
On sam ima zadosti denarja da preživi še teh X let v miru, tko da iz njegovega žepa ne bo šlo nič.
Ostali ga bomo nafukal, ker nočete imeti javnega zdravstva in javnega šolstva in nočete tega prepustiti trgu.
So pa v najvisjem rangu plac, torej veliko premoznejsi od ostalih. To dejansko ni vec srednji sloj.
Ni res. Več zaslužijo od plače kot večina, to je vse. Ni nujno niti da so strašno premožni niti da imajo v resnici strašno večji prihodek na mesec. Nekdo lahko s kriptom službi 5x tolk kot Colarič pa ne plača nobenga davka.
Zgodovina sprememb…
To je res, in sem se ze prej strinjala, kaj je s temi davki, pls preberi moj zadnji odgovor kriptobogu
Btw, če nekomu omejiš davek na 42%, ne pomeni da si mu strašno veliko šenkal. Še zmeraj plača A LOT.
In to lahko zmanjsamo takoj, ko najdemo drug vir, ki pokrije ta izpad.
Pls, daj res preberi. Lahko tudi predlagas, kako bi mogoce lahko to izpeljali. In se zavedam, da ne mores sam predlagati vsega, ker je to zelo obsezna zadeva, ki se.dotika veliko podrocij
Pls, daj res preberi. Lahko tudi predlagas, kako bi mogoce lahko to izpeljali. In se zavedam, da ne mores sam predlagati vsega, ker je to zelo obsezna zadeva, ki se.dotika veliko podrocij
A za teh 300 jurjev na leto?
Kje boš pa našla drug vir ko bo šlo 100 takih služb na Hrvaško in ne bojo plačevali več nič?
Kje je bil vir za 2 milijarde povišic v JS?
S tem bi pobrali več davka, ne pa manj.
Btw, pri litijski, računalnikih, železniških postajah za 100 mio bi tudi lahko prišparali kak "drobiž".
Kje boš pa našla drug vir ko bo šlo 100 takih služb na Hrvaško in ne bojo plačevali več nič?
Kje je bil vir za 2 milijarde povišic v JS?
S tem bi pobrali več davka, ne pa manj.
Btw, pri litijski, računalnikih, železniških postajah za 100 mio bi tudi lahko prišparali kak "drobiž".
Zgodovina sprememb…
ripmork ::
In to lahko zmanjsamo takoj, ko najdemo drug vir, ki pokrije ta izpad.Ne, ni treba. Ta drug vir se imenuje ZMANJŠANJE JAVNE PORABE / RACIONALIZACIJA. Nekaj, kar je treba počet v realnem sektorju ves čas, če hočeš preživet. Optimizacija in avtomatizacija / pospeševanje procesov. Poenostavljanje sistemov, iskanje alternativ. Odstranjevanje nepotrebnega in po možnosti vsega tistega, kar zelo minimalno vpliva na končen rezultat. Prihanki časa in denarja. Nekaj, o čemur na forumu trobimo že ves čas. Da učinkovite borbe proti korupciji (ki letno požre več kot 3 milijarde davkoplačevalskega denarja) sploh ne omenjamo!
Tule je lep prikaz, kako bi samo na primeru RTV-ja lahko precej optimizirali in racionalizirali porabo: tako, da se na zavod pripelje nekoga, ki bi preveril kaj zaboga se dogaja, optimiziral delovanje in po potrebi vrgel na cesto / spravil v penzijo cel kup vodstvenih funkcij, ki so same sebi namen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
@kriptobog
Jaz tudi za nepremičninski davek ne vidim enostavne rešitve. Predvsem, ker so eni gradili (dodatno) nepremičnino iz zelo obdavčene plače, sedaj bi jim pa spet vzeli. Tudi olajšava plače jim dosti ne pomeni, če so v ali pred penzijo.
Če govorimo o obdavčitvi celotnega premoženja, so pa še večji problemi.
Bolj pošteno se mi zdi obdavčiti dobiček. Za premoženje so bili že plačani vsi davki.
In to lahko zmanjsamo takoj, ko najdemo drug vir, ki pokrije ta izpad.Ne, ni treba. Ta drug vir se imenuje ZMANJŠANJE JAVNE PORABE / RACIONALIZACIJA. Nekaj, kar je treba počet v realnem sektorju ves čas, če hočeš preživet. Optimizacija in avtomatizacija / pospeševanje procesov. Poenostavljanje sistemov, iskanje alternativ. Odstranjevanje nepotrebnega in po možnosti vsega tistega, kar zelo minimalno vpliva na končen rezultat. Prihanki časa in denarja. Nekaj, o čemur na forumu trobimo že ves čas. Da učinkovite borbe proti korupciji (ki letno požre več kot 3 milijarde davkoplačevalskega denarja) sploh ne omenjamo!
Tule je lep prikaz, kako bi samo na primeru RTV-ja lahko precej optimizirali in racionalizirali porabo: tako, da se na zavod pripelje nekoga, ki bi preveril kaj zaboga se dogaja, optimiziral delovanje in po potrebi vrgel na cesto / spravil v penzijo cel kup vodstvenih funkcij, ki so same sebi namen.
Tudi večino NVOjev bi lahko nehali financirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
T440 ::
Socialna kapica je potrebna zato, da se ti v gospodarstvu razvijajo podjetja z visoko dodano vrednostjo na zaposlenega. Tako pač je, debata ali je to fair ali ne, je v bistvu brezpredmetna. Podatki kazejo, da se hitrorastoca in podjetja z visoko dodano vrednostjo na zaposlenega selijo v okolja, kjer je davcno in pravno okolje predvidljivo in stabilno socialna kapica pa je dodaten akcelerator tega. Fact of life, kot gravitacija, v SLO pa je v zadnjih 4 letih vlada na krilih Levice sesula vse te temelje (nekatere zal ze nepovratno).
Konstruktiven predlog bi bil sicer koalicija Svobode, NSi trojcka, Demokratov in SD. Na ta nacin se resimo Levice (kar je kljucno za gospodarstvo) in Resnice (ker nocemo nazaj Juge). Koalicija bi morala povzeti gospodarski plan predvsem NSi, za mandatarja vlade pa imenovati Mojmirja Mraka. Golob ni sprejemljiv, naj si vzame dopust, gre v Romunijo zapret račune in na pogovor na KPK.
SDS ostane v opoziciji in naj tam jamra dalje, Svoboda v koaliciji pa bi toliko pomirila ljubljanski kolesariat, da bi se dalo živet, sicer pa
bi sluzila le za glasovanje vecinoma NSi programa (svojega itak nima).
V koalicijsko pogodbo tudi obvezno zapisati podporo EU, EURO valuti in NATO ter zavezo, da se vsaka sprememba davcne zakonodaje napove najmanj 12 mesecev vnaprej preden se uveljavi.
Stevanovica zamenjati z mesta predsednika DZ, na kljucni ministrski mesti (zunanje zadeve in finance) imenovati nepoliticen kader, potem pa dalje s fokusom na delovanje javne uprave - ne v smislu prisilnega zmanjsevanja (to bi vodilo le v upor) pac pa v smislu strogega sankconiranja zamud ali slabo opravljenega dela (pozabis pravocasno vloziti obtoznico - adijo; tri leta odlocas o gradbenem dovoljenju - adijo; konstantno delas procesne napake - adijo).
Konstruktiven predlog bi bil sicer koalicija Svobode, NSi trojcka, Demokratov in SD. Na ta nacin se resimo Levice (kar je kljucno za gospodarstvo) in Resnice (ker nocemo nazaj Juge). Koalicija bi morala povzeti gospodarski plan predvsem NSi, za mandatarja vlade pa imenovati Mojmirja Mraka. Golob ni sprejemljiv, naj si vzame dopust, gre v Romunijo zapret račune in na pogovor na KPK.
SDS ostane v opoziciji in naj tam jamra dalje, Svoboda v koaliciji pa bi toliko pomirila ljubljanski kolesariat, da bi se dalo živet, sicer pa
bi sluzila le za glasovanje vecinoma NSi programa (svojega itak nima).
V koalicijsko pogodbo tudi obvezno zapisati podporo EU, EURO valuti in NATO ter zavezo, da se vsaka sprememba davcne zakonodaje napove najmanj 12 mesecev vnaprej preden se uveljavi.
Stevanovica zamenjati z mesta predsednika DZ, na kljucni ministrski mesti (zunanje zadeve in finance) imenovati nepoliticen kader, potem pa dalje s fokusom na delovanje javne uprave - ne v smislu prisilnega zmanjsevanja (to bi vodilo le v upor) pac pa v smislu strogega sankconiranja zamud ali slabo opravljenega dela (pozabis pravocasno vloziti obtoznico - adijo; tri leta odlocas o gradbenem dovoljenju - adijo; konstantno delas procesne napake - adijo).
TheTrick ::
Evo zdaj je še predsednik ruske Dume čestital Stevotu in s tem Janezu, ki ga je podprl. Čudna reč, Janez se vozi z vlakom v Kijev, vsi njegovi gorovijo čez Putina in ruse, potem pa doma podpre ruske interese. Menda se mu ne gre samo za oblast, to bi blo pa res sprevrženo, da takole pod vlak vrže principe in podporo sistemom samo zato da se dokoplje do oblasti. To je skor tko, kot da bi podpisal izjavo jo overil potem pa bi rekel da ne velja, ker ti pač narobe hodi. Kako bo takim še kdo zaupal.
nejclp ::
To je men super, da kot referenco navajaš Simona Karduma, ki ga je Vrečkova postavila za direktorja novoustanovljenega zavoda za sodobni ples, ob čemer ste histerizirali, da je metanje denarja stran in bo pomenil zgolj udobne službice za več kot 45 zaposlenih.
Gambino ::
Čisto enostavno je. Če hočemo manjšo obdavčitev plač, potem moramo spremeniti model javnega zdravstva, brezplačnega šolstva ter socialne varnosti. Treba se je samo odločiti, kaj hočemo. Zaradi mene lahko desni totalno privatizirajo zdravstvo, kot ga seveda želijo, ter recimo ukinemo socialno varstvo!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gambino ()
Čisto enostavno je. Če hočemo manjšo obdavčitev plač, potem moramo spremeniti model javnega zdravstva, brezplačnega šolstva ter socialne varnosti. Treba se je samo odločiti, kam hočemo. Zaradi mene lahko desni totalno privatizirajo zdravstvo, kot ga seveda želijo, ter recimo ukinemo socialno varstvo!
Če hočemo manjšo obdavčitev plač, je treba najprej obdavčiti kaj drugega.

@kriptobog
@utk
To je ta začarni krog, ki ga želijo prikazati. Nov davek, ki bo nadomestil izpad je mogoč šele po razbremenitvi plač. Slovenci so mahnjeni na nepremičnine, tega premoženja ne moreš odnesti ven. To je najlažje obdavčiti, ampak šele po razbremenitvi plač. In s tem rešuješ hkrati še stanovanjsko politiko. Win win. Samo zategnit je potrebno obvode. Potem druge države poznajo tudi davek na luksuzna vozila. Ali kot Finska to prikaže kot okoljski davek, ker je vezan na težo, co2 in vrsto goriva. Pri dražjih avtih je lahko pri nakupu davek v višini polovice vrednosti vozila, potem imajo pa še letni davek in če imaš drag avto, hitro plačaš jurja letno samo za ta prispevek. In, če imaš dražji, težji in močnejši avto hitro na takih poberejo nekaj dodatno v blagajno. LAhko dodamo še kak bolj kontroverzni davek. Če ne živiš zdravo, plačaš višji % prispevka za zdravtsvo, kadilci, alkoholiki, itd. Lahko imaš enkrat letno pregled. Se hitro vidi, kdo skrbi zase in za telo, kdo ne, itd. Če gremo gledali manj populistično se lahko levi in desni vsedejo skupaj pa se lahko najde super rešitve. Ampak če jim to ni v interesu bomo failed state z levimi ali desnimi. Samo pri levih je ogromno ljudi bolj nezadovoljnih, vsaj po zadnjih 4 letih
Tudi večino NVOjev bi lahko nehali financirati.
Se strinjam.
To je men super, da kot referenco navajaš Simona Karduma, ki ga je Vrečkova postavila za direktorja novoustanovljenega zavoda za sodobni ples, ob čemer ste histerizirali, da je metanje denarja stran in bo pomenil zgolj udobne službice za več kot 45 zaposlenih.
Sej je (metanje denarja stran in ustvarjanje novih udobnih BS službic, medtem ko ima država številne bolj pomembne probleme). Hvalabogu, da je en tovariš dovolj gobčen, da razkriva, kako v drugih tovariških direktoratih (na naš skupen denar) slabo in neracionalno delajo. Samo potrjuje, kar že ves čas razlagamo.
Če hočemo manjšo obdavčitev plač, je treba najprej obdavčiti kaj drugega.Nope. Sam racionalizirat in optimizirat razsipen JS, kjer je ogromno placa za izboljšavo.
Zgodovina sprememb…
ali pa se zmanjša državni aparat
Ja, ampak v pravilnem vrstnem redu, ne pa z idiotskimi ad hoc zakoni, ki bi navrtali proračun.
Če hočemo manjšo obdavčitev plač, je treba najprej obdavčiti kaj drugega.Nope. Sam racionalizirat in optimizirat razsipen JS, kjer je ogromno placa za izboljšavo.
Sva pred kratkim gledala, kako gre Mileiju, pa mu neki šteka. Medtem poteka drug eksperiment, demokratični socializem v New Yorku, Mamdaniju gre kar dobro, kljub orjaški luknji v proračunu, ki jo je podedoval od neoliberala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Ja, ampak v pravilnem vrstnem redu, ne pa z idiotskimi ad hoc zakoni, ki bi navrtali proračun.
Za vas je vsak ukrep, ki hoče kaj prišparat, ad hoc in idiotski, sej to nam je jasno.
Dimnik ::
Tu še ni odgovora...
Napovedovalci prihodnosti, kako bo, če bo janša, pa nevem kako velika miljonska luknja, zadolžitev...
Bi kateri bil tako dober in razložil?
Ne, ni treba. Prav ni treba. Še več, če hočemo zmanjšat obdavčit plač, ne smemo obdavčit nič drugega.
Zgodovina sprememb…
krepelce ::
Socialna kapica je potrebna zato, da se ti v gospodarstvu razvijajo podjetja z visoko dodano vrednostjo na zaposlenega. Tako pač je, debata ali je to fair ali ne, je v bistvu brezpredmetna. Podatki kazejo, da se hitrorastoca in podjetja z visoko dodano vrednostjo na zaposlenega selijo v okolja, kjer je davcno in pravno okolje predvidljivo in stabilno socialna kapica pa je dodaten akcelerator tega. Fact of life, kot gravitacija, v SLO pa je v zadnjih 4 letih vlada na krilih Levice sesula vse te temelje (nekatere zal ze nepovratno).
Ne sanjaj, če boš tekmoval z nerazvitimi državami, boš na koncu sam nerazvita država.
Kaj, boš šel celotno državo postaviti na nivo Vietnama ali Indije, zato, da boš tekmoval z njihovo delovno silo, ki dela za kikirikije?
Samo desničarji ste lahko tako zblojeni, da se pustite nategnit v take scenarije.
To je enaka butasta fora, kot da je zaradi centralizacije Ljubljana bolj razvita kot Maribor.
Dejansko pa so se podjetja preselila v Ljubljano, ker je največja in je tukaj največ potencialnih strank, kakor tudi delavcev, zato so seveda tudi zaslužki tukaj večji.
Ampak kriva je pa centralizacija, zarota, boh ne daj, da je razlog pohlep podjetij.
Ne, ni treba. Prav ni treba. Še več, če hočemo zmanjšat obdavčit plač, ne smemo obdavčit nič drugega.
Japajade. Če izgubiš prihodek iz enega naslova, ga moraš dobiti iz drugega ali pa se nečemu odpoveš. Ne vem, kako sploh lahko pribiješ takšno neumnost.
Zgodovina sprememb…
Sva pred kratkim gledala, kako gre Mileiju, pa mu neki šteka. Medtem poteka drug eksperiment, demokratični socializem v New Yorku, Mamdaniju gre kar dobro, kljub orjaški luknji v proračunu, ki jo je podedoval od neoliberala.
Lol, kakšna pristranskost. Millei dela odlično po tem, ko je nasledil desetletja katastrofalnega upravljanja (in ja, tut kak desničar je bil vmes). Pod njim je delež revščine precej upadel, cene najemov nepremičnin so se pa po debirokratizaciji bistveno spustile (nekaj, za kar se vsi socialisti ful zavzemate,... baje). Lagodno je dobil midterms-e in podporo za naprej, medtem ko je Mamdani šele pravkar začel svoj mandat in počasi začenja ugotavljat, da keš ne raste na drevesih. Njegove obljube o zastonj javnem prevozu, ipd...so pa kar nekam poniknile zadnje čase. Bomo videli kakšna bo situacija čez par let, ko bo zaradi preobdavčitev bogatih velik del kapitala pobegnil iz NY in bojo manjko prisiljeni plačevat vsi ostali.
Vedno ista štorija.
Zgodovina sprememb…