Forum » Loža » 15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija
15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija
Temo vidijo: vsi
Daniel ::
Da, za majhne narode je produkcija izjemno pomembna. Zato tudi ima ena sama RTV radijska postaja čez 80 zaposlenih in iz vsakega programa hodijo s svojim mikrofonom na dogodke. Optimizacija pa to, nikoli slišano.
Grki zagotovo nimajo več narodne identitete odkar so razsuli lasten RTV.
Grki niso majhen narod. Nič nimam proti optimizacija, ampak to ni bil moj point. Govoril sem o tem, da delate debilne primerjave. Primerjate število zaposlenih glede na populacijo. Primerjate število ministrstev glede na populacijo. Poenostavljate stvari v tri PM, brezglavo in kot trop zmešanih ovac ponavljate truizme, ki vam jih servirajo.
Debilno je trditi, da se ne bi dalo brez večjih težav na RTV odpustiti vsaj 500 ljudi in ohraniti "kvaliteto" programa. In to ne tako kvaliteto kjer se v določenih oddajah menjuje urednike, če ne poročajo pravilno.
Gospodarstvo se mora konstantno prilagajati in kdor ne zmore več enostavno propade. Država... Država pa pač uvede nov davek in vzame nov kredit v tuji valuti. Kdo bi se sekiral in optimiziral dokler nihče ne kliče na odgovornost in se mamo super fino fajn.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Utk ::
Pirkovič ni bil odpuščen, še vedno je zaposlen na RTV, kolikor vem, lahko me pa popraviš.
Marcel pa itak najbrž sploh nikoli ni bil tam zaposlen, samo ukinili so mu oddajo.
Tako kot povsod po svetu.
Ja ja, samo ne jokaj, da ZARAD TEGA rabimo 2000 zaposlenih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Malcolm_Y ::
nejclp ::
Da, za majhne narode je produkcija izjemno pomembna. Zato tudi ima ena sama RTV radijska postaja čez 80 zaposlenih in iz vsakega programa hodijo s svojim mikrofonom na dogodke. Optimizacija pa to, nikoli slišano.
Grki zagotovo nimajo več narodne identitete odkar so razsuli lasten RTV.
Grki niso majhen narod. Nič nimam proti optimizacija, ampak to ni bil moj point. Govoril sem o tem, da delate debilne primerjave. Primerjate število zaposlenih glede na populacijo. Primerjate število ministrstev glede na populacijo. Poenostavljate stvari v tri PM, brezglavo in kot trop zmešanih ovac ponavljate truizme, ki vam jih servirajo.
Debilno je trditi, da se ne bi dalo brez večjih težav na RTV odpustiti vsaj 500 ljudi in ohraniti "kvaliteto" programa. In to ne tako kvaliteto kjer se v določenih oddajah menjuje urednike, če ne poročajo pravilno.
Kje sem pa trdil, da se ne bi dalo odpustiti 500 ljudi? Govoril sem o nečem drugem, a nisem bil dovolj jasen? Komot odpuščaš, ampak ne čutim se kompetentnega, da bi jaz cifre določal. Eni pač se.
delavec44 ::
Komaj čakam, da Stevanovič ukine RTV prispevek.
Da se bo rtv financirala iz proračuna? Spet ne razumem, zakaj je to bolje?
Ker bo meni ostalo več v denarnici?
Lahko se iz proračuna, lahko se iz reklam, lahko se iz naročnin, lahko se sploh ne ali pa v zmanjšanem obsegu. V bistvu mi je čisto vseeno.
Pirkovič ni bil odpuščen, še vedno je zaposlen na RTV, kolikor vem, lahko me pa popraviš.
Marcel pa itak najbrž sploh nikoli ni bil tam zaposlen, samo ukinili so mu oddajo.
Tako kot povsod po svetu.
Ja ja, samo ne jokaj, da ZARAD TEGA rabimo 2000 zaposlenih.
Saj ne jokam, nikjer nisem napisal, da jih rabimo, o nečem drugem sem pisal.
FireSnake ::
Čemu ukinitev prispevka avtomatično pomeni napajanje iz proračuna? Od kje ta avtomatika? To si si kar izmislil.
Zategniti je treba pas. Od reklam se tudi da živeti.
Nadalje: RTV je po deplitizaciji ratala levo trobilo (še bolj, kot je bila prej). In prav je, da se leva trobila financirajo sama.
Tako, kot se noraTV in ostala trobila.
Drugače pa naj crknejo. Nihče jih ne bo pogrešal.
Edit: me je eden že prehitel.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Lahko se iz proračuna, lahko se iz reklam, lahko se iz naročnin, lahko se sploh ne ali pa v zmanjšanem obsegu. V bistvu mi je čisto vseeno.
Aja, ker si penzionist in ne filaš proračuna? Se pravi, več bomo plačali tisti, ki filamo proračun, penziči, ki RTV večinoma gledajo, pa ne bojo plačali nič. OK.
Čemu ukinitev prispevka avtomatično pomeni napajanje iz proračuna? Od kje ta avtomatika? To si si kar izmislil.
Ker desnica zagotovo ne bo šparala s propagando na RTV, še okrepila jo bo, kot vsakič, zakaj bi bilo tokrat drugače? Sem prepričan, da tudi tako, da bo malce primaknila še s pospešenim oglaševanjem firm v (delni) državni lasti, tako kot vsakič, zakaj bi bilo tokrat drugače?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Aja, ker si penzionist in ne filaš proračuna? Se pravi, več bomo plačali tisti, ki filamo proračun, penziči, ki RTV večinoma gledajo, pa ne bojo plačali nič. OK.
Sedaj filam proračun in še prispevek plačujem. Dokler ne bom direktno nadzoroval kam grejo moji davki pač ni vseeno. Proračun se troši (in kreditira) tudi za korupcijo in bedarije in korelacija večji davki = več denarja ostane v proračunu še zdaleč ne drži.
Lahko pa proračun, ki si ga ti privlekel v debato, damo ven in rečemo, da naj se RTV financira sam. Da se preveč ne zapletamo v proračunske debate.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Sedaj filam proračun in še prispevek plačujem. Dokler ne bom direktno nadzoroval kam grejo moji davki pač ni vseeno. Proračun se troši (in kreditira) tudi za korupcijo in bedarije in korelacija večji davki = več denarja ostane v proračunu še zdaleč ne drži.
Lahko pa proračun, ki si ga ti privlekel v debato, damo ven in rečemo, da naj se RTV financira sam. Da se preveč ne zapletamo v proračunske debate.
Pajade, Jajo ne bi nikoli RTVja iz rok spustil. Tudi Orban ni svojega državnega trobila. Prav komični ste s svojo naivnostjo.
Ker desnica zagotovo ne bo šparala s propagando na RTV, še okrepila jo bo, kot vsakič, zakaj bi bilo tokrat drugače? Sem prepričan, da tudi tako, da bo malce primaknila še s pospešenim oglaševanjem firm v (delni) državni lasti, tako kot vsakič, zakaj bi bilo tokrat drugače?
No, zato je prav, da se zadeva financira sama.
Ker trobil ne bomo plačevali.
Hvala, da si potrdil.
Torej: ne s prispevkom, ne iz proračuna.
Sami naj se financirajo ali crknejo. Drži?
Ukinitev RTV prispevka je isto kot "ukinitev" prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Ali smo oboje za, ali oboje proti.Komaj čakam, da Stevanovič ukine RTV prispevek.
Ni isto, obvezni zdravstveni prispevek plačujemo vsi.
Hvala, da si potrdil.
+1
Če sem zaradi tega naiven, pa naj si bom. Raje to kot pesimist.
Pajade, Jajo ne bi nikoli RTVja iz rok spustil. Tudi Orban ni svojega državnega trobila. Prav komični ste s svojo naivnostjo.
Sem mislil da je Nova24 Janševo trobilo. Zakaj bi rabil 2?
Zgodovina sprememb…
Hvala, da si potrdil.
Ne, ne drži. Sem napisal, da je Za majhne narode je lastna produkcija itak pomembna, kultura in lastne vsebine ohranjajo jezik , identiteto, jebeno slovenstvo pomagajo ohranjati.
Seveda bomo plačevali. Nekaj časa bo pač RTV spet Jajotovo trobilo. Zakaj bi bilo tokrat drugače?
Zaradi dosega, a ne veš? zakaj pa miljarderji po svetu kupujejo manjše medije? za širjenje neoliberalne propagande, ki vam pere možgane, a mogoče ne?
Nekaj časa bo pač RTV spet Jajotovo trobilo. Zakaj bi bilo tokrat drugače?
Med korono so ga kar jebali v glavo. Ne vem kdaj si videl, da so bili desno trobilo.
Zgleda sem živel v drugi realnosti.
Zgodovina sprememb…
Seveda bomo plačevali. Nekaj časa bo pač RTV spet Jajotovo trobilo. Zakaj bi bilo tokrat drugače?
Torej podpiraš to, da je bila RTV trobilo pernatemu, zdaj bo pa jajotovo? In mi naj ta cirkus financiramo?
Zanimivo.
No, večina tega ne podpira. Naj se znajdejo na trgu ali pa crknejo.
Ne samo takrat.
Zgodovina sprememb…
Torej podpiraš to, da je bila RTV trobilo pernatemu, zdaj bo pa jajotovo? In mi naj ta cirkus financiramo?
Zanimivo.
No, večina tega ne podpira. Naj se znajdejo na trgu ali pa crknejo.
ne, ne podpiram tega, RTV ni samo politika, je ogromno vsebin z drugih področij, na radiu pa sploh.
Ne samo takrat.
Absolutno, jaz vedno kontriram splošnim truizmom, ki jih blejajo ovce, v vsakem režimu.
Zgodovina sprememb…
ne, ne podpiram tega
100% podpiraš! Preberi, kaj si pisal zgoraj.
Ampak realnost je drugačna.
Pernati je preveč razmetaval in že danes je jasno, da bo treba zategniti pas.
Celo grobarju Adrie je postalo jasno.
Zgodovina sprememb…
harmonkar9 ::
Gospodu Janši je najbolj pomembno zmanjšati število zaposlenih na RTV in pokazati, da ne rabiš za vsak kakec imeti stalno zaposlenega. Zato je bila pod njegovo vlado prioritetno ukinjena oddaja, ki je bila že prej nadpovprečno outsourcana, ki je sploh ni ustvarjal zaposleni, kot tudi posameznih prispevkov ne.
ne, ne podpiram tega
100% podpiraš! Preberi, kaj si pisal zgoraj.
Napisal sem: Za majhne narode je lastna produkcija itak pomembna, kultura in lastne vsebine ohranjajo jezik , identiteto, jebeno slovenstvo pomagajo ohranjati.
RTV ne sme biti trobilo nikogar, ne Jajota, ne Pernatega, še posebej ne Pernatega, ker to škodi predvsem levici. Bistveno bolj, kot parada desnjakarskega ideološkega pravoverstva, neoukusa in retardiranosti.
Gospod Janša nima trobil, mu pa levaki očitajo, da ima 2 trobili (Planet in Novo) in hoče še tretjega, kar sploh ni res. Je pa problematično, da ljudje gledajo levakarsko pranje možganov na RTV namesto objektivnih domoljubnih medijev, proti temu je treba nekaj ukreniti. Najbolj realistično je, da se zaposli več domoljubov na RTV, vse drugo bo težje.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
SDS bo vsaj poskusila ukiniti RTV prispevek, pravi domoljubi to vemo, samo neka levakarska trobila lažejo, da ne bo poskusila. Sam brezpogojno podpiram Gospoda Janšo v tej zadevi, četudi bo zaposlil več domoljubov, da preglasi levake na RTV, je to korak naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

FUCK OFF ::
https://x.com/i/status/2044125875969446...
Zgledujmo se po Madžarski! Zdaj se lahko, baje..
2100 zaposlenih tam pri nas 2k, davke dvignit!
definitivno. Če bi janez tako zasedel javno RTV kot jo je Orban, bi želel, da jo naslednja vlada popuca čim bolje, pa naj bo to leva ali desna nima veze. Lovke takih skrajnih avtokarov je treba odrezat, če so sodeloval pri korupciji tudi sodit ali postavit čim dlje od javnih funkcij.
Si zgrešil bistvo v zaposlenih pa vemo kdo je RTV "depolitiziral", kot pravi naci in to ni JJ. Maš en tak sindrom JDS + TDS, tolk močan, da že bedne pesmice "pišeš".
Ja, JJ ni depolitiziral, on je rtv uravnotežil. z idioti, nesposobneži, ignoranti in ukinjanjem neprimernih oddaj (studio city). no, razen pirkoviča, ta je bil comedy gold, je postavil nove standarde, spomnimo se njegovega dinamičnega vodenja političnih odddaj.
Vsi pravi domoljubi veste, da so za lase privlečene... Dejmo za štart najprej definirat kdo je pravi domoljub. Ajde, če si upate.
Jelinčič?
Stevanović, jasno. On da gladko načela na stran, če je to dobro za Slovenijo.
Ti boš meni kaj razlagal..
Populacija Madžarske:
9,58 milijona prebivalce
Zaposlenih 2100
Slovenija
Zaposlenih 2000
Spet logika, ki je ne razumem.
Ok, večja populacija pomeni večji trg in več potencialnih gledalcev, ampak to ni glavni kriterij za število zaposlenih.
Za produkcijo ene oddaje, filma ali nadaljevanke, rabiš določeno število ustvarjalcev, ki nima nobene veze s številčnostjo populacije.
Primerjaš lahko količino, vrsto in kvaliteto produkcije madžarske in slovenske televizije, število in kvaliteto tv in radijskih programov, spletne vsebine , ostalo kar se producira, lokalne postaje in celoten sistem. Ne moreš kar tako poenostavljati.
Za majhne narode je lastna produkcija itak pomembna, kultura in lastne vsebine ohranjajo jezik, identiteto, jebeno slovenstvo pomagajo ohranjati.
Imajo 7 SEDEM programov javne TV in to hendlajo z enakim številom zaposlenih. Pri nas imaš še "zunanje izvajalce" tako, da je številka še mnogo višja.. Kar zagovarjaj še naprej tako višje davke, kot tole sranje. Studio city je pa za ukinit, čisto pravilno. Kaj se je zgodilo s Tarčo? Cenzura.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FUCK OFF ()
Pernati se bo pogovarjal o označevanju glasovnic.
Zdaj, jaz mislim, da ima pernati bolj pomembne teme za pokriti. Sestavljanje vlade, mogoče?
Nadalje: a niso prav svobodnjaki tokom mandata morali slikati neke glasovnice?
Zgodba se tu še ne konča: čemu svobodnjaki niso prevzeli glasovnic za glasovanje za predsednika parlamenta?
Odgovori na zgornja vprašanja so jasni, kot beli dan. Zato ne vem čemu blebeče.
Ampak: ker ne zna postavit prioritet je nekaj jasno: ni niti minimalne šanse, da sestavi vlado. Pernati bo plešastemu podaril ta mandat, ki prihaja.
Zdaj, jaz mislim, da ima pernati bolj pomembne teme za pokriti. Sestavljanje vlade, mogoče?
Zgodba se tu še ne konča: čemu svobodnjaki niso prevzeli glasovnic za glasovanje za predsednika parlamenta?
Odgovori na zgornja vprašanja so jasni, kot beli dan. Zato ne vem čemu blebeče.
Ampak: ker ne zna postavit prioritet je nekaj jasno: ni niti minimalne šanse, da sestavi vlado. Pernati bo plešastemu podaril ta mandat, ki prihaja.
Zgodovina sprememb…
c3p0 ::
>>> Nadalje: a niso prav svobodnjaki tokom mandata morali slikati neke glasovnice?
Ko oni, lahko, ker so bojda pošteni in fer.
Tudi pozivi k bojkotu referenduma so bili fer in pošteni, čeprav so klavrno propadli.
Ko oni, lahko, ker so bojda pošteni in fer.
Tudi pozivi k bojkotu referenduma so bili fer in pošteni, čeprav so klavrno propadli.
Studio city je pa za ukinit, čisto pravilno. Kaj se je zgodilo s Tarčo? Cenzura.
Točno to, Studio city je za ukiniti, levaki se pa delajo lepe in drugačne, ker Tarče niso ukinili, ampak samo začasno umaknili pred volitvami in po volitvah dali nazaj. Isto so naredili že 2022 okoli volitev, da Gospod Janša ni mogel s položaja premierja povedati resnice. Kot nepristranske in uravnotežene se lažno prikazujejo tudi preko oddaj gospoda Možine, gospe Rosvite in krščanskega programa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Imajo 7 SEDEM programov javne TV in to hendlajo z enakim številom zaposlenih. Pri nas imaš še "zunanje izvajalce" tako, da je številka še mnogo višja.. Kar zagovarjaj še naprej tako višje davke, kot tole sranje. Studio city je pa za ukinit, čisto pravilno. Kaj se je zgodilo s Tarčo? Cenzura.
In 6 radijskih. RTV SLO ma 5 programov tv in 8 radijskih.
https://demostat.rs/sr/vesti/edukacija/...
A na madžarski rtv nimajo zunanjih izvajalcev? Močno dvomim. lahko pa dokažeš nasprotno.
Ne zagovarjam višjih davkov, odkod ti to? Zagovarjam nižjo obdavčitev dela in večjo obdavčitev premoženja, kapitala, luksuza in okolju škodljivih dejavnosti.
Tarča je očitno nazaj, kot vsakič po volitvah. Komaj čakam, da razkrijejo "golobovo korupcijo". Še bolj bom vesel, če se bo kakšen epilog kdaj zgodil na sodiščih, ne pa da se samo zliva gnojnica in se nič ne zgodi.
Povej več, zgleda sem prezrl.
So prevzeli glasovnice, vseh 29, glasovnic niso prevzeli in glasovali SD in Levica. Tako se je dobro izkristalizirala situacija.
SDS 28
NSi 9
DEMOKRATI 6
RESNI.CA 5
sum 48
Svoboda 29 proti, SD in Levica niso glasovali, 79 dvignjenih glasovnic, dve neveljavni, 77. Za ti dve neveljavni sem mislil, da sta manjšinca, po drugi strani pa je Horvath Jajotov, ampak zdaj je očitno, da so vsi glasovali po partijski liniji.
jan_g ::
Nič ni narobe, če se glasuje po "partijski liniji". A so poslanci Svobode glasovali drugače? Sem pa mnenja, da bi vsako glasovanje v parlamentu moralo biti javno. Da volivci točno vidimo, kako glasuje naš izbran predstavnik.
krepelce ::
Nič ni narobe, če se glasuje po "partijski liniji". A so poslanci Svobode glasovali drugače? Sem pa mnenja, da bi vsako glasovanje v parlamentu moralo biti javno. Da volivci točno vidimo, kako glasuje naš izbran predstavnik.
Žal tega ne moreš narediti, brez da "biči" strank lahko točno vidijo, kdo je mogoče storil kaj po svoje. Ker ne glasujemo strank, ampak poslance, bi bilo kvečemu bolj pravilno, da bi bila vsa glasovanja tajna in bi dovolila poslancem delati s svojo glavo, seveda za ceno preglednosti, kdo je glasoval za kaj.
SDSova strategija diktature v parlamentu se pa tudi ze kaze, glasovnice so označevali in praktično uničili tajnost glasovanja.
Zgodovina sprememb…
Nič ni narobe, če se dogovorijo in v stranki vlada konsens. Poslanec je neodvisen pri glasovanju, nikakor (niti pravno) dolžan slediti navodilom strankarskega vodstva.
82. člen ustave:Poslanci so predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila.
https://zakonodaja.com/ustava/urs/82-cl...
Zgodovina sprememb…
trhja ::
Poglejte te slike cakalnih vrst, ljudje so prisli v temi ponoci!
https://www.rtvslo.si/zdravje/novo-druz...
Pa kako lahko se vedno zagovarjate Golobovo politiko zadnjih 4 let...
Jaz zagovarjam to politiko, ker je bila sprejeta vrsta ukrepov s tem v zvezi, od povečanega vpisa na faksu, lažjega zaposlovanja tujih zdravnikov do povečanja števila zdravstvenih delavcev v javnih zavodih (kar ste na desni pospremili z metanjem na trepalnice, češ, da vlada ekscesno zaposluje v javnem sektorju).
Napisal sem: Za majhne narode je lastna produkcija itak pomembna, kultura in lastne vsebine ohranjajo jezik , identiteto, jebeno slovenstvo pomagajo ohranjati.
Če bi kdo to produkcijo dejansko gledal, bi se strinjal s tabo. Tako jo pa gledajo večinoma upokojenci, ki na razvoj kulture itak več ne morejo vplivati.
Seveda če bi bila produkcija kvalitetna in objektivna. Kar je pa daleč od obstoječega stanja. Kaj je že to raziskovalno novinarstvo?
Zgodovina sprememb…
c3p0 ::
Žal tega ne moreš narediti, brez da "biči" strank lahko točno vidijo, kdo je mogoče storil kaj po svoje. Ker ne glasujemo strank, ampak poslance, bi bilo kvečemu bolj pravilno, da bi bila vsa glasovanja tajna in bi dovolila poslancem delati s svojo glavo, seveda za ceno preglednosti, kdo je glasoval za kaj.
SDSova strategija diktature v parlamentu se pa tudi ze kaze, glasovnice so označevali in praktično uničili tajnost glasovanja.
In kako je trenutno zadeva izvedena, saj se poslanci bojijo(?), da bo nekdo zamenjal glasovnice?
Če bi kdo to produkcijo dejansko gledal, bi se strinjal s tabo. Tako jo pa gledajo večinoma upokojenci, ki na razvoj kulture itak več ne morejo vplivati.
Veliko je tudi programa za otroke, na tv in radiju. Da določene vsebine gleda le majhen del populacije pa je bistvo javne televizije. Množična gledanost bi morala zanimati samo komercialke, pri javni rtv je to drugotnega pomena.
Seveda če bi bila produkcija kvalitetna in objektivna. Kar je pa daleč od obstoječega stanja. Kaj je že to raziskovalno novinarstvo?
Sem mislil, da gledaš Tarčo? A bojkotiraš tudi to?
TheTrick ::
Janez in Stevo bosta šla skupi na vlak. Janez za Kijev Stevo za Moskvo pa bosta rešla situacijo. Tako jaz to vidim, dva taka velika človeka ni šans da ne rešita te vojne. Še referendum o izstopu iz EU nam morjo zrihtat, da bomo potem postali mi pravi ekonomski tiger ne pa ta uspeh od Srbije.
Ampak resno. To da si morajo poslanci označevat glasovnice vse pove o zaupanju med njimi haha. To bo tak shitshow, druščina prevarantov bo sodelovala skupaj. En bolj paranojičen kot ta drug z glavnim pacientom na čelu. Sej bi rekel, kdo to podpira pa potem vidim, da so to po večini isti pajaci, ki mislijo da je Don res Jezus lol.
Ampak resno. To da si morajo poslanci označevat glasovnice vse pove o zaupanju med njimi haha. To bo tak shitshow, druščina prevarantov bo sodelovala skupaj. En bolj paranojičen kot ta drug z glavnim pacientom na čelu. Sej bi rekel, kdo to podpira pa potem vidim, da so to po večini isti pajaci, ki mislijo da je Don res Jezus lol.
Gregor P ::
To se vse sliši kot začetek zatona naše demokracije.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Veliko je tudi programa za otroke, na tv in radiju. Da določene vsebine gleda le majhen del populacije pa je bistvo javne televizije. Množična gledanost bi morala zanimati samo komercialke, pri javni rtv je to drugotnega pomena.
Jaz ne poznam nobenega otroka, ki bi gledal rtvslo ali poslušal radio. Še več, večina jih sploh ne gleda TVja in so raje na YouTubu ali TikToku.
Kako bo majhna gledanost pomagala pri širjenju "slovenstva" pa veš le ti.
primoz4p ::
Janez in Stevo bosta šla skupi na vlak. Janez za Kijev Stevo za Moskvo pa bosta rešla situacijo. Tako jaz to vidim, dva taka velika človeka ni šans da ne rešita te vojne. Še referendum o izstopu iz EU nam morjo zrihtat, da bomo potem postali mi pravi ekonomski tiger ne pa ta uspeh od Srbije.
"Dobre prakse" volitev v državni zbor, prosto razlaganje Ustave in Zakona o volitvah, se nadaljujejo pri volitvah presdednika parlamenta in predsednika vlade.
Če lahko nekje, potem lahko tudi drugje. Saj bistveno ne vpliva na izid, je izgovor. In po tem po spirali navzdol ... saj ne potrebujemo lukenj v zakonih ...
Ko pa opozarjam na to, da je treba tako prakso presekati pri glavi, pri prazniku demokracije volitvah pa ...
Pink-ponk
Ali 2018 je bil pink ali ponk je zame vseeno. Tako prakso je potrebno presekati in razveljaviti take volitve ter sankcionirati kršitelje ... ali pa spremeniti ustrezen zakon.
Aktualni predsednik DZ Matej Tonin je danes izrecno opozoril vodje poslanskih skupin, da morebitno podpisovanje, označevanje ali slikanje glasovnic pri volitvah predsednika vlade pomeni kršitev nekaterih členov ustave in kazenskega zakonika. "Kot predsednik DZ se bom poslužil vseh pristojnosti, da tovrstno prakso preprečim," je poudaril Tonin.
S tem se je Tonin odzval na izjavo predsednika LMŠ Marjana Šarca za Sobotno prilogo Dela, kjer je dejal, da je svojim poslancem rekel, naj glasovnico fotografirajo za svojo morebitno potrebo oz. za lastno evidenco, če bi namreč kdaj kdo dvomil o njih. Če se morda glasovanje ne bi izšlo, kot predvidevajo, torej da bi bilo glasov na tajnem glasovanju manj, kot so načrtovali, ali če morda ne bo prišlo do Šarčeve izvolitve, je dejal Šarec.
"Nikakor pa ne bom zahteval, da mi te fotografije kažejo, saj bi bilo to nedemokratično. Nekaj takega mi želijo naprtiti mediji z desnega političnega pola, ki pa očitno sodijo po drugih izkušnjah," je za Delo še dejal Šarec.
https://reporter.si/clanek/slovenija/to...
ripmork ::
Ker je glih že debata o RTV-ju, je bilo vse že prikazano:
Previsoko število zaposlenih na prebivalca v primerjavi z drugimi nacionalnimi mediji, 80 zaposlenih samo za en radio (!?), (pre)visoko število uredniških in vodstvenih funkcij.
Ljerka Bizilj je še sama povedala, kako to izgleda tam. Kup ljudi, ki nič ne dela in samo visi tam, ampak "sej imajo ure"
Ukinitev (ali drastično zmanjšanje) prispevka je povsem na mestu.
"ohranjanje slovenstva", lol.
Previsoko število zaposlenih na prebivalca v primerjavi z drugimi nacionalnimi mediji, 80 zaposlenih samo za en radio (!?), (pre)visoko število uredniških in vodstvenih funkcij.
Ljerka Bizilj je še sama povedala, kako to izgleda tam. Kup ljudi, ki nič ne dela in samo visi tam, ampak "sej imajo ure"
Ukinitev (ali drastično zmanjšanje) prispevka je povsem na mestu.
"ohranjanje slovenstva", lol.
krepelce ::
To se vse sliši kot začetek zatona naše demokracije.![]()
Seveda, saj to je bilo jasno že pred volitvami.
Pa privatizacija zdravstva, podpisana koruptivna pogodba za NEK2,... o bo desnica še veliko zajebala, v imenu svojih polnih žepov.
Ampak tolažim se, da bo veliki večini tistih, ki so volili desnico, veliko huje kot meni.
Poetična pravica in neumnost stane v enem.
Zgodovina sprememb…
Točno tako. Pernati ustvarja vrste pred novimi zdravniki.
p1nky ::
Vseeno se bom se oglasila, vam bon tole nakopirala iz clanka:
Kovačič meni, da se bodo glede teh tem težko uskladili s preostalimi tremi strankami desne koalicije. "Imajo pa stično točko pri davčni politiki in to skupno politiko so že začeli izvajati, ko je t. i. sredinski trojček, v bistvu pa desni trojček še pred konstituiranjem v parlament vložil predlog interventnega davčnega zakona. Ta bi sesul proračun, navrtal več kot milijardno luknjo in spodbudil premik študentov in zaposlenih v espeje. Potem so tu davčne olajšave za bogate, pa odprava tistega sicer malo nesrečnega poskusa omejitve dvoživk pri zdravnikih," je nadaljeval Kovačič, rekoč, da gre za pester repertoar, ki ugaja interesom najrazličnejših kapitalskih skupin.
https://www.rtvslo.si/slovenija/kovacic...
Pa se to: vsi, ki tukaj zagovarjate desno, veste, da so kriminalci. Ce pa tudi iskreno verjamete, da bodo kriminalci spremenili slovenijo na boljse, ste ornk naivni
Sam mislim, da veste, da to ni mozno, sam ste tok kratkovidni, da se tresete za mal olajsave (en krici o 4500EUR na leto, sry ce bi bil res bogat bi ti bil to drobiz).
Boste vidli, ko vam bodo stroski zivljenja zarad razsute drzave pobral vse te dobicke. Sej no worries, bomo se takrat tut mi ze pobral iz slo po potrebi, boste ostal sami v failed state, vi pa migranti
Dejmo, ploskajmo, desni, prvo leto bo 4500€ vec u zep, naslednja pa sesuta slovenija!!!!!
Bravo bravo bravo bravo bravo bravo
Kovačič meni, da se bodo glede teh tem težko uskladili s preostalimi tremi strankami desne koalicije. "Imajo pa stično točko pri davčni politiki in to skupno politiko so že začeli izvajati, ko je t. i. sredinski trojček, v bistvu pa desni trojček še pred konstituiranjem v parlament vložil predlog interventnega davčnega zakona. Ta bi sesul proračun, navrtal več kot milijardno luknjo in spodbudil premik študentov in zaposlenih v espeje. Potem so tu davčne olajšave za bogate, pa odprava tistega sicer malo nesrečnega poskusa omejitve dvoživk pri zdravnikih," je nadaljeval Kovačič, rekoč, da gre za pester repertoar, ki ugaja interesom najrazličnejših kapitalskih skupin.
https://www.rtvslo.si/slovenija/kovacic...
Pa se to: vsi, ki tukaj zagovarjate desno, veste, da so kriminalci. Ce pa tudi iskreno verjamete, da bodo kriminalci spremenili slovenijo na boljse, ste ornk naivni
Sam mislim, da veste, da to ni mozno, sam ste tok kratkovidni, da se tresete za mal olajsave (en krici o 4500EUR na leto, sry ce bi bil res bogat bi ti bil to drobiz).
Boste vidli, ko vam bodo stroski zivljenja zarad razsute drzave pobral vse te dobicke. Sej no worries, bomo se takrat tut mi ze pobral iz slo po potrebi, boste ostal sami v failed state, vi pa migranti
Dejmo, ploskajmo, desni, prvo leto bo 4500€ vec u zep, naslednja pa sesuta slovenija!!!!!
Bravo bravo bravo bravo bravo bravo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
Utk ::
Pa se to: vsi, ki tukaj zagovarjate desno, veste, da so kriminalci.
Mi to vemo za leve in za desne. Vi pa kot noji glavo v pesek in lalalala.