Forum » Loža » Najbolj gledana televizija v Sloveniji
Najbolj gledana televizija v Sloveniji

Gregor459 ::
Iščem pa nikjer ne najdem koliko ljudi gleda katero televizijo ? Recimo od tavečjih SLO 1, SLO 2, Pop TV, A kanal, Planet...
Je kje kakšen podatek o gledanosti ?

dunda ::
Verjetno imajo relevantne podatke operaterji (recimo Telekom). Pri NEO recimo v aplikaciji kaže, kaj je tisti trenutek najbolj gledano.
https://www.kacnje.eu

harvey ::
Tudi če je, ti tem številkam zaupaš? Mediana, Nielsen, itd.
Sedaj je precej bolj enostavna tehnologija, ki omogoča bolj natančne vpoglede/analizo gledanosti tv kanalov. Se je pa resno za vprašati, kdo sploh danes še gleda televizjo - mamice na porodniškem dopusti jutranji blok in pa upokojenci, ki razširijo ogled na večne teme vreme in poročila. Vse ostalo pa je bolj kot ne na pretočnih variantah - YT, podcasti...Drugo vprašanje se mi pa poraja, kaj za boga toliko ljudi hodi s slušalkami na glavi - in seveda kaj hudiča toliko posluša....
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------

estons ::
Slušalke na glavi so za zvočno izolacijo, da ti ni treba poslušat hrupa zunaj, nebuloznih pogovorov starih mam in srednješolcev na busu, ali sodelavcev, ki ti grejo na jetra. Poleg tega služijo za obrambo pred človeškim stikom, da ti ne uletavajo kakšni čudaki, ki bi se radi pogovarjali. Kaj poslušaš je nepomembno.
On topic: Mi imamo TV, pa na koncu gledamo Netflix in pirate. Mi je lažje film dol povlečt kokr iskat na katerem programu in ob kateri uri je.
On topic: Mi imamo TV, pa na koncu gledamo Netflix in pirate. Mi je lažje film dol povlečt kokr iskat na katerem programu in ob kateri uri je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: estons ()

MojsterX ::
Iščem pa nikjer ne najdem koliko ljudi gleda katero televizijo ? Recimo od tavečjih SLO 1, SLO 2, Pop TV, A kanal, Planet...
Baby Boomers (1946 - 1964) in Gen X (1965 - 1980) sta še zadnje generacije ki gledajo te zastarele kanale. Vse naslednje generacije gledajo samo še streaming in youtube.

harmonkar9 ::
Skoraj gotovo Nova24, ampak teh podatkov ne bo nikjer zaradi politične cenzure. Gledajo vsi, ki jih poznam

mtosev ::
Baby Boomers (1946 - 1964) in Gen X (1965 - 1980) sta še zadnje generacije ki gledajo te zastarele kanale. Vse naslednje generacije gledajo samo še streaming in youtube.
Jaz sem letnik 1987 in na TVju gledam poročila. Za filme imam Netflix, HBO etc
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

d4vid ::
Slušalke na glavi so za zvočno izolacijo, da ti ni treba poslušat hrupa zunaj, nebuloznih pogovorov starih mam in srednješolcev na busu, ali sodelavcev, ki ti grejo na jetra. Poleg tega služijo za obrambo pred človeškim stikom, da ti ne uletavajo kakšni čudaki, ki bi se radi pogovarjali. Kaj poslušaš je nepomembno.
Niti ni treba da kaj poslušaš. Jaz mam na šihtu tečnega in firbčnega sodelavca, ki se ga ne morem rešit.
Bistvo slušalk je izogibanje socialne interakcije.
Ontopic: par let nazaj sem zrihtal dnevno sobo, nove omarice, kavč, TV, soundbar.
Iskreno povedano, če ugibam, sem TV prižgal nazadnje nekje marca 2024. Praktično ne gledam TVja, niti streaminga. Poleti praktično nimam časa, pozimi raje počnem kaj drugega.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Relanium ::
Pozabil si dodat, da ti tudi ni treba poslušat prometa (sploh komaj slišnih električnih avtov).
To je za starce!
/s

jan_g ::
Največjo gledanost imajo raznorazni resničnostni šovi kot so kmetije in podobno ter športni prenosi. Tako da ja, še vedno veliko, veliko ljudi gleda TV in plačuje operaterjem za TV pakete.

Scorpy84 ::
harmonkar9 je izjavil:
Skoraj gotovo Nova24, ampak teh podatkov ne bo nikjer zaradi politične cenzure. Gledajo vsi, ki jih poznam
nebi ravno rekel, jaz jih lahko naštejem na prste na eni roki. Pa še to gledajo samo par oddaj, ker ostalo je bolj bogo. Če bi bila gledanost, bi tudi prihodki bili večji, ne pa da prosjačijo. Ne bojo pa nikoli priznali, da zraven gledajo še pop tv/kanal a... tudi njihov lider nekam redno nastopa na pop tv kot pa na novi.

Linhart ::
Včasih je bila odlična aplikacija za to, Daljinec. Samo očitno ne dela več. Mogoče je pa kak nova?

mahone ::
Imas ja opcijo za ogled nazaj.

GrimReaper4 ::
Scaramouche3 je izjavil:
Mene bolj zanima povprečna starost ljudi, ki še vedno gledajo TV?
Pomoje bi bil presenečen koliko 1985-2000 letnik jih še gleda. Bi si mislil da zelo malo, ampak je verjetno še vedno 20-30%.
Jaz sem nehal gledat TV, ko sem dobil internet konec 2005. Potem samo še za kak šport. Odkar je EON, niti to ne več. Mi pa še vedno stoji 2009 32" TV na polici, po robovih ima že ene rdeče piksle.
Problem TV-ja je še, če je več ljudi, to se je nemogoče zmenit kaj se bo gledalo.
Jaz tudi hodim na dializo 3x na teden, pa so v sobi 3 TV-ji ter 5 bolnikov. Raje nosim s sabo 11" Samsung Galaxy Tab S9 in brezžične slušalke ter plačujem vsakomesečno Netflix/Prime/Max/Disney+. Slednji me pridejo 39EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper4 ()

Imas ja opcijo za ogled nazaj.
Okej. Recimo da me zanima film XYZ, za katerega se megleno spomnim, da se je oglaševal na nekem od SLO ali ex-Yu TV programov. Povej mi kako ga predvajam z minimumom klikov? (Netflix: prižgeš, vtipkaš, klikneš play. Torrent: search, download, play.)

Glugy ::
Verjetno so realne številke skrivnost. Na podlagi teh številk bi lahko namreč dobili manj reklamnega denarja ki je hrbtenica televizij.

GrimReaper4 je izjavil:
Jaz sem nehal gledat TV, ko sem dobil internet konec 2005. Potem samo še za kak šport. Odkar je EON, niti to ne več.
Mislim, da se tukaj pogovarjamo o gledanju TV programa, torej tudi preko EON-a npr na računalniku, in ne samo fizične škatle. Ker če EON in podobni na PC/tablici/mob ne šteje kot "gledanje TV", potem so številke še manjše.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: estons ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spotify odpušča še tretjič letos, a na velikoOddelek: Novice / Rezultati | 9058 (5491) | Ganon |
» | Netflix filmska produkcijaOddelek: Sedem umetnosti | 3235 (2570) | Nikec3 |
» | Število ogledov določene nanizamkeOddelek: Sedem umetnosti | 2000 (1881) | Mavrik |