Forum » Programiranje » [Python] Response encoding 2.0
[Python] Response encoding 2.0

HotBurek ::
Dobro jutro.
Evo, fantje in dekline, nov dan, nov izzi.
Skratka, server vrne response in charset: iso-8859-1
Naredil sem sample, za testirat.
Ne uspe mi "konvertat" en-dash (\\x96) v "normalen" dash. Tisto, kar dobim, je kocka s poševno črto (ali pa črno karo z belim vprašanjem).
Stackoverflow: MySQL warning: Incorrect string value: '\x96
Prejšnja verzija: [Python] Response encoding
Sample:
Evo, fantje in dekline, nov dan, nov izzi.
Skratka, server vrne response in charset: iso-8859-1
Naredil sem sample, za testirat.
Ne uspe mi "konvertat" en-dash (\\x96) v "normalen" dash. Tisto, kar dobim, je kocka s poševno črto (ali pa črno karo z belim vprašanjem).
Stackoverflow: MySQL warning: Incorrect string value: '\x96
Prejšnja verzija: [Python] Response encoding
Sample:
import requests; requests.packages.urllib3.disable_warnings(); url = "https://www.bergseh.ch/brillen/schwaerzeliseeli-iii-weinrot.html"; headers = { "User-Agent": "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:115.0) Gecko/20100101 Firefox/115.0" }; response = requests.get(url, headers=headers, allow_redirects=False, verify=False, timeout=20); encoding_list = ["utf-8", "iso-8859-1", "latin1"]; for i in range(0, len(encoding_list)): use_this_encoding = encoding_list[i]; response_text = str(response.content.decode(use_this_encoding, errors="replace")); if response_text.find("\"name\": \"SCH") > -1: response_text = response_text[response_text.find("\"name\": \"SCH"):]; if response_text.find(",") > -1: response_text = response_text[:response_text.find(",")]; print(response_text);
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Hvala za hint.
Uporabil sem windows-1250 encoding, in zadeva štima.
-----------------
Aja, da še delim današnje odkritje. Če v linuksih (debian-xfce) v text editorju označimo tekst, ter naredim "Shift + Delete", se bo tekst zbrisal HKRATI pa se bo izbrisana vrednost shranila "copy".
Se pravi, označimo tekst, potem Shift + Delete, ga zbriše, in potem Ctrl + V, pa se nazaj prikaže.
To sem ugotovil, ko sem stokrat... tisočkrat... kopiral text na isto lokacijo.
In sem pognal: End, potem Shift + Home (da označim vse), potem pa Shift + Delete (da izbrišem vse). In tu sem povozil vrednost, ki sem jo vnašal, ker sem še kar držal Shift.
Uporabil sem windows-1250 encoding, in zadeva štima.
-----------------
Aja, da še delim današnje odkritje. Če v linuksih (debian-xfce) v text editorju označimo tekst, ter naredim "Shift + Delete", se bo tekst zbrisal HKRATI pa se bo izbrisana vrednost shranila "copy".
Se pravi, označimo tekst, potem Shift + Delete, ga zbriše, in potem Ctrl + V, pa se nazaj prikaže.
To sem ugotovil, ko sem stokrat... tisočkrat... kopiral text na isto lokacijo.
In sem pognal: End, potem Shift + Home (da označim vse), potem pa Shift + Delete (da izbrišem vse). In tu sem povozil vrednost, ki sem jo vnašal, ker sem še kar držal Shift.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()

Cut funkcijo sem poznal in uporabljal pod ukazom Ctrl + X. Nikoli pa nisem Cut izvajal z Shift + Delete.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()

crniangeo ::
to verjetno uporabljaš spyder IDE ? tam je tako kot omenjaš da je :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Zadevo sem odklir, ko testiram na schema org validator-ju: https://validator.schema.org
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Python] Response encodingOddelek: Programiranje | 1130 (713) | Ales |
» | [hTML, JS], komunikacija med elementiOddelek: Izdelava spletišč | 2354 (969) | Lion29 |
» | PHP koda v JSOddelek: Izdelava spletišč | 1163 (1055) | technolog |
» | javascript ne deluje znotraj novih DIV-ov, ki jih zgenerira AjaxOddelek: Programiranje | 2125 (1855) | frudi |
» | [Ajax in Java] v IE6 dela, v Firefoxu neOddelek: Programiranje | 1989 (1743) | krho |