Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi

Chalky ::
BREAKING: Due to our oversight efforts, GOOGLE commits to offer ALL creators previously kicked off YouTube due to political speech violations to return to the platform.
BUT THAT'S NOT ALL. THREAD:
https://x.com/Jim_Jordan/status/1970474...
Dober thread na povezani...grozno kaj so počeli v prejšnji administraciji. Cenzura še hujša kot v Severni Koreji.
BUT THAT'S NOT ALL. THREAD:
https://x.com/Jim_Jordan/status/1970474...
Dober thread na povezani...grozno kaj so počeli v prejšnji administraciji. Cenzura še hujša kot v Severni Koreji.

V severni koreji bi ti kaj hitro vertikalno migriral, propagandist.
Zakaj v tem primeru zagovarjaš cenzuro in fašizem? Se pravi če prihaja iz prave strani ni problema? Biden je edini pravi fašist, njegova administracija je kršila prvi amandma drugače mislečim, to je nedopustno.
Finally! Google admits 1) that the Biden White House demanded censorship of legal content, and 2) that the European censorship law (DSA) could require it and other tech companies "to remove lawful content" both "within and outside of" the EU. The US must stand up to EU censors!

nejclp ::
V severni koreji bi ti kaj hitro vertikalno migriral, propagandist.
Zakaj v tem primeru zagovarjaš cenzuro in fašizem? Se pravi če prihaja iz prave strani ni problema? Biden je edini pravi fašist, njegova administracija je kršila prvi amandma drugače mislečim, to je nedopustno.
Finally! Google admits 1) that the Biden White House demanded censorship of legal content, and 2) that the European censorship law (DSA) could require it and other tech companies "to remove lawful content" both "within and outside of" the EU. The US must stand up to EU censors!
V nobenem primeru ne podpiram cenzure. Sem odločno proti.
Plus,tole kar si pripopal se nanaša na dezinformacije glede kovida, tko da naciji še ne bojo dobil nazaj svojih računov.

Bellator ::
V nobenem primeru ne zagovarjaš in si odločno proti, razen v določenih primerih
Če ne boste pridni ali pa boste samo podvomili, vas bomo utišali kot v Best Koreji.
Pogovarjala sva se o migrantih in ne o beguncih, ki imajo pravico do prve varne države, vsekakor ka ne do šeste ali sedme

Ne, to je pravica. Vsakdo ima pravico v drugih državah iskati in uživati pribežališče pred preganjanjem.
Pogovarjala sva se o migrantih in ne o beguncih, ki imajo pravico do prve varne države, vsekakor ka ne do šeste ali sedme

Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

BIG WIN FOR FREEDOM
https://x.com/JudiciaryGOP/status/19704...
Zdaj si pa predstavljajte kaj bi se zgodilo če bi dobil autopen še drugi mandat. ZDA bi postale Severna Koreja kjer bi morali vsi biti v WOKE echo chamberju. Prejšnja administracija je imela velike težje po cenzuri in fašizmu, in zato obstaja goro dokazov. Je edina administracija ki je odkrito podpirala cenzuro, kar je glavni cilj fašizma.
Zdaj si pa predstavljajte kaj bi se zgodilo če bi dobil autopen še drugi mandat. ZDA bi postale Severna Koreja kjer bi morali vsi biti v WOKE echo chamberju. Prejšnja administracija je imela velike težje po cenzuri in fašizmu, in zato obstaja goro dokazov. Je edina administracija ki je odkrito podpirala cenzuro, kar je glavni cilj fašizma.

V nobenem primeru ne zagovarjaš, razen v določenih primerih
Ne, to je pravica. Vsakdo ima pravico v drugih državah iskati in uživati pribežališče pred preganjanjem.
Pogovarjala sva se o migrantih in ne o beguncih, ki imajo pravico do prve varne države, vsekakor ka ne do šeste ali sedme![]()
Ne, to ni res, da imajo pravico samo do prve varne države. Dublinske uredba določa, da mora zaprositi za azil v prvi državi EU, kamor vstopi.
Če zaprosi drugje, ga lahko ta država vrne v prvo. To ni globalna ureditev, velja za EU.
Plus, ne, v vseh primerih zagovarjam pravico svobode govora. Na makro in mikro nivoju, saj je evidentno, desnjakarji ves čas jokate moderatorjem, naj me brišejo, jaz tega nisem storil niti enkrat.
BIG WIN FOR FREEDOM
Ja, za kovid je šlo, ne pa zato, ker bi kdo napisal, da je Biden kreten. Plus, v rusiji tudi komot pljuvaš po ciganih, pedrih, lezbah in ostalem, te pa zaprejo, če rečeš kaj čez Putina.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()

Ne, to ni res, da imajo pravico samo do prve varne države.
Ne prbiji, nobena država jih ni dolžna sprejeti, če so begunci vstopili iz varne države.
Plus, ne, v vseh primerih zagovarjam pravico svobode govora. Na makro in mikro nivoju, saj je evidentno, desnjakarji ves čas jokate moderatorjem, naj me brišejo, jaz tega nisem storil niti enkrat.
Ni vam potrebno, ker so praktično vsi moderatorji levi (matthai-ja, sicer zelo načelnega moderatorja, ki ga je potem malce povleklo v center, so pa ven vrgli) in vas brišeje precej manj kot vse ostale, celo vaše žaljivke puščajo, brišejo pa precej bolj kulturne prispevke.
Zgodovina sprememb…

Ne prbiji, nobena država jih ni dolžna sprejeti, če so begunci vstopili iz varne države.
A si blentav, kje sem pa napisal, da jih je dolžna sprejeti?
Ni vam potrebno, ker so praktično vsi moderatorji so levi (matthai-ja, ki ga je vleklo v center, so pa ven vrgli) in vas brišeje precej manj kot vse ostale, celo vaše žaljivke puščajo, brišejo pa precej bolj kulturne prispevke.
Kako ni potrebno, saj si me označil kot fašista, to je nekaj najhujšega kar sem jaz kadarkoli komu rekel in zarad tega večinoma jokajo. Plus, jasno, tudi tukaj te zatirajo a ne, fašistek? Je čas, da se država tudi tukaj vmeša, počisti z moderatorji in nastavi svoje, uravnotežene. Kulturbolschewismus je prodrl tudi sem.

A si blentav, kje sem pa napisal, da jih je dolžna sprejeti?
Torej ne gre za pravico, blentavi.
Kako ni potrebno, saj si me označil kot fašista, to je nekaj najhujšega kar sem jaz kadarkoli komu rekel in zarad tega večinoma jokajo.
Kdo joka, zgolj povedal sem ti, da ste to besedo zadnjih 15 leto tako zlorabili, da ne je izgubila prvoten pomen.
Plus, jasno, tudi tukaj te zatirajo a ne, fašistek? Je čas, da se država tudi tukaj vmeša, počisti z moderatorji in nastavi svoje, uravnotežene. Kulturbolschewismus je prodrl tudi sem.
Fašistek, lol. Ja, Odlično bi bilo, da se počisti z moderatorji in nastavite še bolj poslušne

Zgodovina sprememb…

https://x.com/Geiger_Capital/status/197...
Tole izgleda namerno. Vsakor so takšne potegavščine boljše kot metek v vrat.
Tole izgleda namerno. Vsakor so takšne potegavščine boljše kot metek v vrat.

Torej ne gre za pravico, blentavi.
Nisem napisal, da ima pravico, da tam ostane, pejt še enkrat prebrat, Ima pravico, da se ga sprocesira, pravico do življenja, dostop do osnovne zdravstvene oskrbe in zaščito pred mučenjem. temeljne človekove pravice.
Kdo joka, zgolj povedal sem ti, da ste to besedo zadnjih 15 leto tako zlorabili, da ne je izgubila prvoten pomen.
Pa smo imeli prav, a ni očitno? Fašizem je zdaj mainstream v Rusiji in Ameriki.
Fašistek, lol. Ja, Odlično bi bilo, da se počisti z moderatorji in nastavite še bolj poslušne
Kaj, lol. Saj imaš enake poglede kot Hitler, kar se tiče Velike Zamenjave in zastrupljanja krvi avtohtonih belcev? Zdaj boš pa še rekel, da ga ne bi volil.

NuMaN ::
Sem preletel temo in Čalki nekaj omenja Kitajce, ter da je dobro, da je sedaj ta administracija.
Sicer tudi v drugih temah redno opozarja na "rumeno nevarnost".
Zdi se mi, da ga zelo skrbi, da bodo USA izgubile primat, ampak to je naraven proces.
Razen, če res nimajo kakega tajnega sporazuma z vesoljci ali kaj takega.
Sicer tudi v drugih temah redno opozarja na "rumeno nevarnost".
Zdi se mi, da ga zelo skrbi, da bodo USA izgubile primat, ampak to je naraven proces.
Razen, če res nimajo kakega tajnega sporazuma z vesoljci ali kaj takega.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Kitajci so pametnejši in ne dopuščajo masovnih migracij, hkrati pa so tako strogi, da imajo manjšine pod ključem. Sledenjega ne podpiram in je exodus bolj human.
Spet lažeš, pisal si, da imajo vso pravico migrirat, jaz sem te pa pošolal, da nimajo pravice, če v državo vstopijo iz varne države, ampak je to privlegij.
Nisem napisal, da ima pravico, da tam ostane, pejt še enkrat prebrat, Ima pravico, da se ga sprocesira, pravico do življenja, dostop do osnovne zdravstvene oskrbe in zaščito pred mučenjem. temeljne človekove pravice.
Spet lažeš, pisal si, da imajo vso pravico migrirat, jaz sem te pa pošolal, da nimajo pravice, če v državo vstopijo iz varne države, ampak je to privlegij.
Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::
Populisti in demagogi so daleč večja nevarnost od migrantov.
Ironično prvi gradijo svojo demagodijo na slednjih.
Sicer pa konstantni napadi na zveznike in zagovarjanje putinovih dejanj,... so voda na mnlin tako kitajscem kot rusom.
Sicer pa konstantni napadi na zveznike in zagovarjanje putinovih dejanj,... so voda na mnlin tako kitajscem kot rusom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gozdar1 ()

Kitajci so pametnejši in ne dopuščajo masovnih migracij, hkrati pa so tako strogi, da imajo manjšine pod ključem.
Ne, pisal si, da imajo vso pravico migrirat, jaz sem te pa pošolal, da nimajo pravice, če v državo vstopijo iz varne države, ampak je to privlegij.
Majo pravico migrirati, vsi do zadnjega.
Migrirati = seliti se
Emigrirati = odseliti se iz države
Imigrirati = priseliti se v drugo državo
To sem napisal:
Da lahko ostane tam, kjer zaprosi za azil, ni človekova pravica, je pa treba sprocesirat vsakega, ki pride.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()

Kitajci so pametnejši in ne dopuščajo masovnih migracij, hkrati pa so tako strogi, da imajo manjšine pod ključem.
Ne, pisal si, da imajo vso pravico migrirat, jaz sem te pa pošolal, da nimajo pravice, če v državo vstopijo iz varne države, ampak je to privlegij.
Migrirati = seliti se
Pa ne v drugo državo, če so vstopili iz varne države, lol. Te definicije si nekam zatlači, vsaj dokler bo SSKJ omenjal ilegalne migrante.
Ehh, do nedavnega smo kupovali ruski plin in celotno gospodarstvo je temeljilo na poceni ruskih energentih, krive pa so ZDA. Že leta 2014 bi morala EU pretrgati vse vezi z Rusi.
Zgodovina sprememb…

Migrirati = seliti se
Pa ne v drugo državo, če so vstopili iz varne države, lol. Te definicije si nekam zatlači, vsaj dokler bo SSKJ omenjal ilegalne migrante.
Ehh, do nedavnega smo kupovali ruski plin in celotno gospodarstvo je temeljilo na poceni ruskih energentih, krive pa so ZDA. Že leta 2014 bi morlai pretrgati vse vezi z Rusi.
Korejci, japonci,...niso zavezniki? Sicer pa tao plinu je bolj iz ruskih logov, težave evropskaga gospodarstva so bolj kompleksne..recimo kitajska konkurenca..

Ales78 ::
Ehh, do nedavnega smo kupovali ruski plin in celotno gospodarstvo je temeljilo na poceni ruskih energentih, krive pa so ZDA. Že leta 2014 bi morlai pretrgati vse vezi z Rusi.
Lahko povprašam zakaj? Ker so nam prodajali poceni plin so se vedli skrajno prijateljsko in nam omogočali, gospodarsko rast. Kaj je ta faktorj, da bi dobrodušno dejanje označil za sovražno in bi nas sililo v prekinitev vseh vezi z njimi?
So naš sosed in naravni gospodarski partner, zakaj bi prekinjali stike, če pa koristimo eden drugim?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

Migrirati = seliti se
Pa prav v drugo državo, kam pa sicer. Tudi v t.i. varnih državah majo politične oporečnike in disidente. Ima pravico, da vstopi in zaprosi za azil. Nima pravice, da tam ostane, razen če se mu to odobri.

Lahko povprašam zakaj? Ker so nam prodajali poceni plin so se vedli skrajno prijateljsko in nam omogočali, gospodarsko rast. Kaj je ta faktorj, da bi dobrodušno dejanje označil za sovražno in bi nas sililo v prekinitev vseh vezi z njimi?
So naš sosed in naravni gospodarski partner, zakaj bi prekinjali stike, če pa koristimo eden drugim?
Iz enakih razlogov kot z Izraelom.

Rusi bi nam poceni prodajali plin, dokler ne bi ugasnili čisto vseh nukleark (in izgubili znanja za to) in drugih elektrarn, potem bi pa navili cene. Dumpig torej.
Kaj je s Korejci in Japonci? Ja, kitajska konkurenca ne pomaga, še posebej če se gremo zeleno industrijo, medtem ko nas nas Rusi držijo za jajca. Protekcionizem je pa očitno mnogim v EU manj sprejemljiv kot dekadenca družbe.
Migrirati = seliti se
Korejci, japonci,...niso zavezniki? Sicer pa tao plinu je bolj iz ruskih logov, težave evropskaga gospodarstva so bolj kompleksne..recimo kitajska konkurenca..
Kaj je s Korejci in Japonci? Ja, kitajska konkurenca ne pomaga, še posebej če se gremo zeleno industrijo, medtem ko nas nas Rusi držijo za jajca. Protekcionizem je pa očitno mnogim v EU manj sprejemljiv kot dekadenca družbe.
Zgodovina sprememb…

Migrirati = seliti se
Kaj je s Korejci in Japonci? Ja, kitajska konkurenca ne pomaga, še posebej če se gremo zeleno industrijo, medtem ko nas pa nas Rusi držijo za jajca. Protekcionizem je pa očitno mnogim v EU manj sprejemljiv kot dekadenca družbe.
So ameriški zavezniki, ki jim trump nabija carine,.. in ki vedno bolj dvomijo da jih bi zda dejansko branile v primeru kitajske agresije. Kako sta ti dve stvari povezani, dekadenca je samo logična posledica tega da že generacije niso izkusile res težkih časovin žrtvovanja. Zato pa sedaj gledamo, antiznastveno revolucijo,anticepilce...ljudi ki verjamejo, da nam bo pod vzhodom bolje,..
Zgodovina sprememb…

So ameriški zavezniki, ki jim trump nabija carine,..
Ne spremljam pododrobno situacije, in pojma nimam s katerim namenom, a bežen pogled pravi, da so carine nižje kot jih imajo za ne-zaveznike
in ki vedno bolj dvomijo da jih bi zda dejansko branile v primeru kitajske agresije.
Mislim, da je to odvisno tudi od drugih zaveznikov in da ZDA ne bi šle same branit Japonce ali Korejce proti Kitajski, ne pod repulikanci ne pod demokrati.
Kako sta ti dve stvari povezani, dekadenca je samo logična posledica tega da že generacije niso izkusile res težkih časovin žrtvovanja. Zato pa sedaj gledamo, antiznastveno revolucijo,anticepilce...ljudi ki verjamejo, da nam bo pod vzhodom bolje,..
Dej ne filozofiraj z vlačenjem "antiznanstvene revolucije" ter anti(predvidevam covid)cepilcev, ker to nima nič s tem.
Zgodovina sprememb…

So ameriški zavezniki, ki jim trump nabija carine,..
Ne spremljam pododrobno situacije, in pojma nimam s katerim namenom, a na bežen pogled pravi, da so carine nižje
in ki vedno bolj dvomijo da jih bi zda dejansko branile v primeru kitajske agresije.
Mislim, da je to odvisno tudi od drugih zaveznikov in da ZDA ne bi šle same branit Japonce ali Korejce proti Kitajski.
Kako sta ti dve stvari povezani, dekadenca je samo logična posledica tega da že generacije niso izkusile res težkih časovin žrtvovanja. Zato pa sedaj gledamo, antiznastveno revolucijo,anticepilce...ljudi ki verjamejo, da nam bo pod vzhodom bolje,..
Dej ne filozofiraj z vlačenjem "antiznanstvene revolucije", ter anti(predvidevam covid)cepilcev, ker to nima nič s tem.
Seveda ima, če bi znova ven udaril polio...bi ljudje v vrstah stali za cepivo ampak ljudje se očitno radi vedno znova učijo na lastni koži.
1955, women waited in line for hours to try to get the trial vaccine for their kids polio
https://www.reddit.com/r/OldSchoolCool/...

Seveda ima, če bi znova ven udaril polio...bi ljudje v vrstah stali za cepivo ampak ljudje se očitno radi vedno znova učijo na lastni koži.
A se pogovarjava o covidu, ker če ja, potem si dal zelo dober primer, da bi za resno grožnjo ljudje čakali v vrsti na cepivo?
Zgodovina sprememb…

A se pogovarjava o covidu, ker če ja, potem si dal zelo dober primer, da bi za resno grožnjo ljudje čakali v vrsti na cepivo?
Pogovarjava se o tem da so ljudje pozabili, da stavri niso od boga dane ampak so večina priborjene, samo da se tega danes zelo malo ljudi zaveda in raje verjamejo v pravljice, ki jim prodajajo demagogi in populislti, ker je to lažje kot se soočiti z realnostjo.
Kako sta protekcjonizem in dekadenca povezana?
Sicer pa kdo se danes ponuja za rešitelja.
Zgodovina sprememb…

Strinjam se, milenijci in kasnejši še nismo imeli resnih problemov, za naše težave pa radi krivimo boomerje (in starejše), ki so imeli precej bolj garaško življenje kot mi.
Brez prvega nedvomno sledi drugo. Razen če misliš, da jo bomo dobro odnesli, če nemo gledamo kitajsko konkurenco.
Kako sta protekcjonizem in dekadenca povezana?
Brez prvega nedvomno sledi drugo. Razen če misliš, da jo bomo dobro odnesli, če nemo gledamo kitajsko konkurenco.
Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::
Malce berem vaša razmišljanja zgoraj: če vas pravilno razumem se pravi zagovarjate tezo, da je oz. da bo Trumpova smer s carinami podoben fail kot znameniti Smoot-Hawley act, ki naj bi na koncu poglobil veliko depresijo in pripomorel k napetostim, ki so vodile takrat v vojno?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

paradajzos ::
Trump: Immigration and Sharia Law will be the death of the United Kingdom.
*Trump: Proud Countries Are Allowed to Protect Their Borders
Trump: "Germany was being led down a very sick path, both on immigration by the way and on energy. They were going green, and they were going bankrupt."
Putin: Čalki good trol, I give you many rublyi, we train you well.

Tole je povsem drugače kot takrat v Beli hiši. Vzpodbudno.
Yes I do. Na vprašanje, če Trump misli da bi morale NATO članice sestreliti ruska letala če ta vstopijo v zračni prostor članic.
Putin: Čalki bad trol, no rubles for you, you fall out of window.
Malidelničar je izjavil:
Malce berem vaša razmišljanja zgoraj: če vas pravilno razumem se pravi zagovarjate tezo, da je oz. da bo Trumpova smer s carinami podoben fail kot znameniti Smoot-Hawley act, ki naj bi na koncu poglobil veliko depresijo in pripomorel k napetostim, ki so vodile takrat v vojno?
Ne vem kaj razmišljajo, a nisem videl še niti enega argumenta o tem, zakaj bi jo z manjkom protekcinizma odnesli bolje.
Zgodovina sprememb…

skumpl ::
BIG WIN FOR FREEDOM
Škoda. To odpira pot za več desničarske propagande na YT. Jaz imam pri njih tudi Premium naročnino

GregiB ::
Evo, argentinski eksperiment z libertalnim Mileiem bolj ali manj propadel... državne rezerve izčrpane, nad vodo ga bodo zdaj držali ameriški davkoplačevalci... who's next?
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica