Forum » Pomoč in nasveti » Matična plošča podprti rami
Matična plošča podprti rami
Han ::
Napiši še ostale komponente - napajalnik, procesor, grafična... Očisti RAM kontakte in spihaj podnožje, preveri napajanje procesorja na osnovni plošči.
Laki_lai k ::
Ko sem flashal bios šlo nekaj narobe čeprav je pisalo da je uspešno.Kot piše "Use MFlash to update "BIOS + ME" toda očitno mi je bios posodobilo ME pa ne.Se spozna kdo na te reči? Kaj lahko poskusim da bi tudi ta me flešnil?
strom_15 ::
Jaz ti priporočam, da računalnik odneseš na kakšen računalniški servis in ti bodo tam najbolj znali pomagati. Ker kakor vidim si sam žal ne znaš pomagati.
Skratka, v3.9 BIOS razpakiraš na zagonski USB ključ, ki ga lahko pripraviš z RUFUS, z njega zaženeš računalnik, v ukazni vrstici natipkaš AFUDE238 E7850ims.390, stisneš enter in počakaš, da se postopek zaključi. Po tem izklopiš računalnik (pritisneš ali držiš gumb za vklop, izklopiš napajalnik ali iztakneš el. kabel iz omrežja). Počakaš minuto, vklopiš računalnik, greš v BIOS, naložiš privzete nastavitve (F6) in se sprehodiš še čez ostale, predvsem za RAM.
MrStein ::
Laki_lai k je izjavil:
Aja pa še ena zadeva ko računalnik vklopim se zažene za dve sekundi in potem ugasne in šele nato ponovno zažene kar v normalnem stanju ni nikoli tega počel.
To je posledica ene nastavitve v BIOS, če se ne motim. State-after-power-loss ali podobno. Daj na OFF.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Še zadnje vprašanje glede mojih problemov.Ko zaženem Intel CSME Detection Tool mi izpiše https://imgur.com/a/cL1sZDw
A to pomeni da nimam posodobljene te me?
A to pomeni da nimam posodobljene te me?
Jaz se s tem ne bi obremenjeval, saj za delovanje računalnika Intel ME ni obvezen. Tvoja konfiguracije je tudi že precej v letih. Na Z370 plati z i9-9900K iME gonilinka navadno sploh ne namestim, pa deluje vse optimalno.
Intel Management Engine @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Jaz se s tem ne bi obremenjeval, saj za delovanje računalnika Intel ME ni obvezen. Tvoja konfiguracije je tudi že precej v letih. Na Z370 plati z i9-9900K iME gonilinka navadno sploh ne namestim, pa deluje vse optimalno.
Hvala. Pač iiščem rešitev da bi ga usposobil vsaj kot backup pc.Sem v temi kaj kupiti že spraševal za konfiguracijo novega računalnka tam nekje do 1800 evrov. Uporaba bo za surfanje,pisarniško delo,illustrator,photoshop in autocad.Novejših igric ne igram mogoče občasno kako hiden games iz bigfish-a. Sedaj čakam če se me kdo usmili in mi napiše kako konfiguracijo.
Hvala še enkrat
Po moje BIOS ni (toliko) zaflešan, da se ga ne bi dalo usposobit. Mogoče ga lahko flešneš celo na eno od prejšnjih verzij, v kolikor ni blokade za nazaj...
Predlagati optimalno konfiguracijo za nov PC je dandanes nehvaležno opravilo, ker sta tako AMD kot Intel pravkar splavila novi generaciji procesorjev in osnovnih plošč, zato je vse še v fazi optimizacije. Mogoče kaj takega:
- i7-12700K ali i7-13700K
- Noctua NH-D15 ali NH-U12A
- Gigabyte Z690 UD AX So.1700 DDR5 ATX Retail
- 32GB Corsair Vengenace D5 5200 C40 ali 32GB (2x 16GB) Corsair Vengenace D5 6000 C36
- 2TB Samsung SSD 980 PRO Heatsink
- MSI GeForce RTX 3060 Ti Gaming X LHR Aktiv PCIe 4.0 ali Sapphire Radeon RX 6700 XT PULSE
- 750 Watt Seasonic Focus GX Modular 80+ Gold
Predlagati optimalno konfiguracijo za nov PC je dandanes nehvaležno opravilo, ker sta tako AMD kot Intel pravkar splavila novi generaciji procesorjev in osnovnih plošč, zato je vse še v fazi optimizacije. Mogoče kaj takega:
- i7-12700K ali i7-13700K
- Noctua NH-D15 ali NH-U12A
- Gigabyte Z690 UD AX So.1700 DDR5 ATX Retail
- 32GB Corsair Vengenace D5 5200 C40 ali 32GB (2x 16GB) Corsair Vengenace D5 6000 C36
- 2TB Samsung SSD 980 PRO Heatsink
- MSI GeForce RTX 3060 Ti Gaming X LHR Aktiv PCIe 4.0 ali Sapphire Radeon RX 6700 XT PULSE
- 750 Watt Seasonic Focus GX Modular 80+ Gold
Zgodovina sprememb…
Za Raptor Lake (13700K) bi načeloma bilo dobro počakat na Z790 plate, npr. Gigabyte Z790 UD.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje glede RAM-aOddelek: Strojna oprema | 2011 (1138) | B34ST |
» | Problem z nadgradnjo RAM pomnilnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3961 (2925) | hojnikb |
» | V Uporabi Samo 3.96 RamaOddelek: Pomoč in nasveti | 3236 (2670) | Zheegec |
» | Uporabno samo 50 % RAM računalnikaOddelek: Strojna oprema | 4816 (4017) | solo5 |
» | Rami - in njih nadgradnjaOddelek: Pomoč in nasveti | 4555 (3858) | cobrastar |