» »

Playseat in Logitech G29

Playseat in Logitech G29

twom ::

Ali sta ti dve stvari (Playset Evolution in Logitech G29) v redu?
Ali se morda splača stegnit malo višje in dobit boljšo p/p robo? Katero?
Bo pa to prvi sedež in volan...

Tidule ::

Vse je stvar globine denarnice. Logitech g29 je odlicna izbira za zacetek. Opcija je se thrustmaster t300. Obcutek za voznjo je IMO primerljiv, je pa T300 zaradi pogona tisji in ima naceloma mocnjesi FF.

Seveda pa je vse to svetlobna leta od Fanatec. Ampak tudi cena je povsem druga.

Pri evoiution mi osebno ni vsec da ima volan na enojnem nosilcu, drugace pa so njihovi produkti dobri, edini prosotor rabis. Pogledas lahko se nextlevelracing.

Se moras pa najprej vprasat kaj imas namen igrat. Za forzo horison je ze g29 totalen overkill, kaj sele kqj drazjega.

Ce pa te zadeva resno veseli pa razmisli pri stolu o moznosti nadgradnje z motion controlerjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

pinx ::

Sam sem začel z Logitech Driving Force GT na mizi, nato je na svet prijokal otrok in sem volan dal na stran.
Začelo se je sranje s Covid ipd., pa sem nabavil Playseat Evo Alcantara in začel vozit na 4K TV-ju, pretežno Project Cars 2 s custom FFBji in vsemi asistencami na OFF.
Kmalu začel ozirat po 3-pedalnih zadevah, vzel Thrustmasterja T248 in USB ročni 7-stopenjski H menjalnik z možnostjo sekvenčnega pretikanja.
Nekje po poti sem TV popolnoma nadomestil z Oculus Quest 2 in PC2 z Assetto Corso, razen ko z malim razbijama vse mogoče v Forzi Horizon.
Ker VR postavi dojemanje na drug nivo, sem na Playseat zmontiral še 2 tactile transducerja oz. bass shakerja, enega pod pedala, drugega pod sedež.
Žene ju mini ojačevalec 2x50W. Vibracije, sunki, luknje ... SimHub je zakon.
Idealna bi bila še motion platforma, ampak sem se pri tej točki ustavil zaradi rahle prostorske stiske.

Moji prvi krogi v VR ...

Pripravi se na podobno pot, vedno boš želel nekaj več :)
(Pazi s kakimi 8+ Nm volani na Playseatu, vprašanje če jih zdrži)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pinx ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC Volan in avtomobilska igra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Konzole
10815152 (5992) phnj90
»

Forza Horizon 3 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11015116 (3590) Horas
»

Nakup volana

Oddelek: Kaj kupiti
61186 (872) m0LN4r
»

Volan in ostalo