» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
113 / 116
»»

TorrentXL ::

jaques je izjavil:

Predlog davka segregira, kar pa je prepovedano z ustavo.
Torent še od včeraj nisi odgovoril kakšen je tvoj predlog.
Ali podpriaš nepremičninski davek po principu NA vse za VSE, brez izjem?
Implementacija je stvar dogovora, komot se zmenimo npr da je gozd/njiva/nezazidljivo x%, stavbno y%, komercialno z%, rezidenstko pa n% ...

Sej pravim. Očitno bomo morali popravit kr cel kup davkov, ker jih kr nekaj "segregira". Še davki na plače nas segregirajo in kaznujejo.

Ne podpiram takega davka, ker ne predstavlja nobeno prednost ostalih pred hrčkarji nepremičnin. To bi pomenilo, da more bit stopnja dovolj nizka, da obdavčiš vse in se bo šlo samo za pobiranje denarja, nikogar pa ne bo odvrnil od hrčkanja.

delavec44 ::

TorrentXL je izjavil:

delavec44 je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Pa vzemimo v zakup še, da na Hrvaškem mogoče še več mučkajo s kešom in uradna realizirana cena ne prikazuje realnega stanja. Povprečna oglaševana cena je 3200 na m2. :))

Torej v Zagrebu rabiš 2 povprečni neto plači za m2, v Ljubljanj pa skoraj 3. Ko naša mladina to pogrunta, sledi eksodus še na Hrvaško. Kdo bi si mislil... :))

Čudno, ko sem jaz govoril o eksodusu na Hrvaško pred dnevi, ste me pa vsi skurcali.
Zgleda da njihov davek deluje. Kaj če bi ga kar skopirali?

Ti si kr nekaj govoril. Če se prav spomnim, si govoril o eksodusu nepremičnin zarad davka na nepremičnine, jaz pa govorim o eksodusu mladih, ker so nepremičnine predrage. To drugo je dost večja škoda za državo. Še malo pa bote mogoče to dojeli.

Ne, jaz sem govoril da je Hrvaška bolj davčno ugodna od Slovenije v vseh pogledih. Dohodnina, sp, doo, nepremičnine, itd. In da bo eksodus zaradi celotne slike, davek na nepremičnine je pa en košček slike.
In ja, če se kdo preseli na Hrvaško bo tudi nepremičnine kupoval tam, vključno z vikendi na lepšem morju od našega. Plačal bo pa manj kot bi pri nas.

Zakaj bi bil esksodus omejen pa samo na mlade, pa le ti veš. Bogati ali strokovnjaki eksodus še lažje izvedejo.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

delavec44 je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Pa vzemimo v zakup še, da na Hrvaškem mogoče še več mučkajo s kešom in uradna realizirana cena ne prikazuje realnega stanja. Povprečna oglaševana cena je 3200 na m2. :))

Torej v Zagrebu rabiš 2 povprečni neto plači za m2, v Ljubljanj pa skoraj 3. Ko naša mladina to pogrunta, sledi eksodus še na Hrvaško. Kdo bi si mislil... :))

Čudno, ko sem jaz govoril o eksodusu na Hrvaško pred dnevi, ste me pa vsi skurcali.
Zgleda da njihov davek deluje. Kaj če bi ga kar skopirali?

Ti si kr nekaj govoril. Če se prav spomnim, si govoril o eksodusu nepremičnin zarad davka na nepremičnine, jaz pa govorim o eksodusu mladih, ker so nepremičnine predrage. To drugo je dost večja škoda za državo. Še malo pa bote mogoče to dojeli.

Ne, jaz sem govoril da je Hrvaška bolj davčno ugodna od Slovenije v vseh pogledih. Dohodnina, sp, doo, nepremičnine, itd. In da bo eksodus zaradi celotne slike, davek na nepremičnine je pa en košček slike.
In ja, če se kdo preseli na Hrvaško bo tudi nepremičnine kupoval tam, vključno z vikendi na lepšem morju od našega. Plačal bo pa manj kot bi pri nas.

Zakaj bi bil esksodus omejen pa samo na mlade, pa le ti veš. Bogati ali strokovnjaki eksodus še lažje izvedejo.

Zato ker je bogatim vseeno, če nepremičnina stane 500k al 300k in lahko nepremičnine kupujejo kjer hočejo že zdaj, brez da se preselijo. Dost težje je preselit cel posel. Mladi že zdaj bežijo bolj množično kot bogati. To bi lahko vedel. Zaenkrat seveda ne na Hrvaško, dokler ne pogruntajo, da je še tam bolje kot tu, ker država bolje poskrbi za dostopnost nepremičnin in višjo plačo. Tukaj pa geniji nasprotujete temu in servirate floskule o tem, kako ne more vsak živet v centru LJ.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TorrentXL ()

Ne, bogatim ni vseeno po kakšni ceni kupijo in kakšne letne davke plačujejo. Če ne, ne bi bili dolgo bogati. To bi lahko vedel.

Kako točno je tam država poskrbela za dostopnost nepremičnin? Sem ti že predlagal, da skopirajte, če je tako uspešno. Zakaj geniji nasprotujete?

Ti res ne razumeš, da vsega ne moreš kopirat, ker situacija ni primerljiva? Države so različne. Pri nas je očitno že v samem štartu bila slabša situacija kot na Hrvaškem. Pri njih so boljše stanje kot pri nas zaznali kot velik problem in začeli takoj ukrepat. Pri nas pa dobimo samo govoričenje vlade, grožnje da bo vlada padla zarad tega in nešteto forumskih strokovnjakov, ki iz čisto egoističnih razlogov nasprotujejo vsemu. Eni stanje opisujejo kot normalno, eni da se nič ne sme spremenit, eni servirajo floskule o FDV-jevcih, ki želijo stanovanje v Schellenburgu itd. Še malo pa boste spoznali, da ste taki zaviralec napredka, ampak takrat bo prepozno. Mafija (lobiji) so svoje dosegli, vi pa ploskate.

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

TorrentXL je izjavil:

Ti res ne razumeš, da vsega ne moreš kopirat, ker situacija ni primerljiva? Države so različne. Pri nas je očitno že v samem štartu bila slabša situacija kot na Hrvaškem. Pri njih so boljše stanje kot pri nas zaznali kot velik problem in začeli takoj ukrepat. Pri nas pa dobimo samo govoričenje vlade, grožnje da bo vlada padla zarad tega in nešteto forumskih strokovnjakov, ki iz čisto egoističnih razlogov nasprotujejo vsemu. Eni stanje opisujejo kot normalno, eni da se nič ne sme spremenit, eni servirajo floskule o FDV-jevcih, ki želijo stanovanje v Schellenburgu itd. Še malo pa boste spoznali, da ste taki zaviralec napredka, ampak takrat bo prepozno. Mafija (lobiji) so svoje dosegli, vi pa ploskate.

Ne nasprotujemo vsemu. Nasprotujemo pa novim in vedno visjim davkom. Naj zacnejo z razbremenitvijo plac, potem se pa lahko pogovarjamo dalje. Dokler bodo pa place vedno bolj bremenjene, namesto vedno manj, pa naj ne sanjarijo o novih davkih

TorrentXL je izjavil:

Tako je. Nemogoče je.

kriptobog je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Ne nasprotujemo vsemu. Nasprotujemo pa novim in vedno visjim davkom. Naj zacnejo z razbremenitvijo plac, potem se pa lahko pogovarjamo dalje. Dokler bodo pa place vedno bolj bremenjene, namesto vedno manj, pa naj ne sanjarijo o novih davkih

Pa si kdaj slišal koga od politikov ali interesnih skupin (npr. gospodarska zbornica), da je pozval, naj se prvo razbremenijo plače in potem uvede nepremičninski davek? Oz. da naj se istočasno oboje izvede? Jaz sem vedno slišal samo pritožbe "nepremičninski davek NE". Mislim, da je to bolj navaden izgovor, kot pa resna konstruktivna kritika. Kvečjemu po navodilih lobijev pridejo s svojimi pedlogi, ki so spet olajšava za hrčkarje.

Zgodovina sprememb…

jaques ::

Uvedli bomo anti-antihrčarski zakon.
Prva nepremičnina 10% davka, druga 5%, tretja 2.5%, četrta 1.25% itd itd, tako da olajšamo najemniški trg in poskrbimo za trajnostno rabo prostora, ki je omejen.
Vse tvoje cilje bomo tudi izpolnili, izkoristili omejen prostor, stanovanja bodo za namenjena za bivanja, najemi se bodo pocenili, raj za mlade družine.

https://www.regionalobala.si/novica/slo...

Davek deluje, pri Hrvatih lahko hrčkate.

"Interes pri Slovencih ni upadel niti po letošnji uveljavitvi novega davka na nepremičnine. Že pred tem je veljal davek na počitniške hiše. Prav tako po navedbah Vujovića zneski davka niso visoki, znašali naj bi največ osem evrov na kvadratni meter."

"V lanskem letu so se cene v primerjavi z letom 2023 zvišale za 10,4 odstotka."

LeQuack ::

No ta statistika ne pove dosti, ker takrat še ni veljal davek 2023. Poleg tega če Slovenci hočejo plačevati davke Hrvatom, zakaj pa ne, Hrvati bodo zelo veseli.
Quack !

Prav tako po navedbah Vujovića zneski davka niso visoki, znašali naj bi največ osem evrov na kvadratni meter.

Točno tako. Povedal je enako kot mi, ki znamo razmišljat s svojo glavo. Davki so prenizki. Me veseli, da počasi to dojemate. Slovenci bi Hrvatom plačali tud dvojno ali več, ker je situacija malo drugačna. Tam so to večinoma vikendi, ne toliko naložbene nepremičnine. Pri naložbenih bi malo drugače razmišljali.

Zgodovina sprememb…

ginekk ::

TorrentXL je izjavil:

Prav tako po navedbah Vujovića zneski davka niso visoki, znašali naj bi največ osem evrov na kvadratni meter.

Točno tako. Povedal je enako kot mi, ki znamo razmišljat s svojo glavo. Davki so prenizki. Me veseli, da počasi to dojemate. Slovenci bi Hrvatom plačali tud dvojno ali več, ker je situacija malo drugačna. Tam so to večinoma vikendi, ne toliko naložbene nepremičnine. Pri naložbenih bi malo drugače razmišljali.

Torej, a ti bi iz bazena praznih sekundarnih nepremičnin v Sloveniji izvzel novega davka, vse kar ni naložbeno ?

ginekk je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Torej, a ti bi iz bazena praznih sekundarnih nepremičnin v Sloveniji izvzel novega davka, vse kar ni naložbeno ?

Ne. Naj plačajo/plačamo za luksuz.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Jernej je rekel, da vikend je naložbena nepremičnina. Jaz pa ne vem več. V čem je razlika?

Torej po tvoje so Hrvati zajebali, ker so dali prenizek davek?

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Jernej je rekel, da vikend je naložbena nepremičnina. Jaz pa ne vem več. V čem je razlika?

Odvisno iz katere perspektive gledaš. To al je nekomu nepremičnina naložbena, samo vikend ali oboje je stvar osebne percepcije lastnika, ampak ne more vplivat na obdačvitev, ravno zarad tega. Drugač bi vsak rekel za dodatne nepremičnine "to je moj vikend".

Da, Hrvati so dali prenizek davek, ampak boljše je nekaj, kot pa nič. Lahko da ga bojo v prihodnosti povišali. Po eni strani je dobro, da se lahko občine same odločajo o višini davka v nekem razponu (do 8EUR na m2), po drugi strani, je pa davek v Zagrebu samo 5EUR na m2, ker so se tako politično odločili, zato ker so nekatera druga večja mesta tako naredila. Verjetno se bo tud to v prihodnosti spremenilo.

Zgodovina sprememb…

Meni je predvsem zanimivo, da je njihov davek vezan na kvadraturo in ne na ceno nepremičnine (podobno kot pri nas NUSZ). Ja, različne občine lahko malo spreminjajo ampak osnova je kvadratura. Mogoče pri nas preveč kompliciramo s tem Gurs vrednotenjem.

delavec44 je izjavil:

Meni je predvsem zanimivo, da je njihov davek vezan na kvadraturo in ne na ceno nepremičnine (podobno kot pri nas NUSZ). Ja, različne občine lahko malo spreminjajo ampak osnova je kvadratura. Mogoče pri nas preveč kompliciramo s tem Gurs vrednotenjem.

Sej oni imajo tud "komunalno naknado", ki je kao naš NUSZ in se še vedno plačuje zraven novega davka. Samo kot zanimivost, če slučajno nisi vedel. To na m2 bi lahko bila tud pri nas opcija, seveda s primerno višjimi zneski, ampak potem bo 1001 izgovor kako to ni fer, da je v MB 12EUR, enako kot v Ljubljani, da tisti z novo vilo plačuje enako kot nekdo z ruševino zraven njega itd. Drugač pa bi blo tud to boljše kot nič. Pač naredijo razpon od 4EUR do 14EUR, s tem da uzakonijo max davek tam, kjer je pomanjkanje stanovanj največje. Npr. Ljubljana, Koper, Kranjsa Gora... 14EUR, Maribor, Novo Mesto, Kranj 10EUR itd. Vse je boljše kot trenutno stanje.

Zgodovina sprememb…

Kanban ::

TorrentXL je izjavil:

Sej oni imajo tud "komunalno naknado", ki je kao naš NUSZ in se še vedno plačuje zraven novega davka.

Uf, cele 3eur/mesec za 80m2 stanovanje vredno cca 400k :) Tričetrt stvari, ki jih pokriva pa se pri nas skriva na položnicah za komunalo. Tako da ne, ni "kao naš NUSZ".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Sej oni imajo tud "komunalno naknado", ki je kao naš NUSZ in se še vedno plačuje zraven novega davka.

Uf, cele 3eur/mesec za 80m2 stanovanje vredno cca 300-400k :) Tričetrt stvari, ki jih pokriva pa se pri nas skriva na položnicah za komunalo. Tako da ne, ni "kao naš NUSZ".

Tud oni posebej plačujejo komunalne storitve in ne, "naknada" ni samo 3eur/mesec, ampak je v Zagrebu 9,27 na mesec v prvi coni na primer.

Zgodovina sprememb…

Super, v Poreču pa 3.20eur/mesec. Jaki davek. In točno vem, kaj ta prispevek krije in kaj krijejo preostale komunalne storitve. So pač eno položnico razbili na dva dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

Kanban je izjavil:

Super, v Poreču pa 3.20eur/mesec.

Ja, ker se občina večinoma financira iz turizma.

Aha, zato imajo pa davek na nepremičnine višji od Zagreba. Komunalno naknado pa nižjo.

Davka na nepremičnine do zdaj ni bilo, pa je vseeno bila tako nizka "komunalna naknada". Niso pa tako nori, da ne bi obrali raznih vikendašov, še sploh tujcev.

delavec44 je izjavil:

Seveda kompliciramo, kdaj pa ne? Moramo dati milijone za to vrednotenje, od tega živi kar nekaj državnih uradnikov.
Quack !

LeQuack je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Seveda kompliciramo, kdaj pa ne? Moramo dati milijone za to vrednotenje, od tega živi kar nekaj državnih uradnikov.

Kolk vem so to delali obstoječi zaposleni na GURS-u, tako da če bi delali to, ali ne, bi še vedno živeli te uradnike.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

TorrentXL je izjavil:

delavec44 je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Odvisno iz katere perspektive gledaš. To al je nekomu nepremičnina naložbena, samo vikend ali oboje je stvar osebne percepcije lastnika, ampak ne more vplivat na obdačvitev, ravno zarad tega. Drugač bi vsak rekel za dodatne nepremičnine "to je moj vikend".
Glede obdavčitve "vikendov".
Kar je v resnici pomembno (oziroma bi moralo biti) za olajšavo, je to, kje dejansko prebivaš. Če celo leto prebivaš na "vikendu", je komot lahko ta vikend izvzet iz obdavčitve. Bi pa potem moral plačat davek na "flet" v Ljubljani, ki ga imaš praznega, ker živiš na "vikendu". Lastnik bi lahko izpolnil obrazec, kjer bi navedel, koliko časa v letu je v kateri od svojih nepremičnin prebival, in za tisti delež (obdobje) bi potem ta nepremičnina bila izvzeta iz obdavčitve. To bi tudi odpravilo tisto, kar je najbolj motilo ustavno sodišče pri predhodnem zakonu mnogo let nazaj, in sicer, da je iz obdavčitve izvzeta nepremičnina, kjer imaš stalno prebivališče.
Skratka, pomembno je, kje prebivaš, in ne to, ali neko nepremičnino nazivaš "primarno stanovanje", "vikend", "naložbena nepremičnina" in podobne neumnosti.

delavec44 je izjavil:

Sem prepričan, da je to šele prvi korak. Čez čas bodo analizirali situacijo in če bodo ugotovili, da "Janezi" z veseljem plačujejo ta njihov davek za svoje "vikende" v HR, bi bili v resnici neumni, če ga ne bi povišali. Ker to pomeni, da denar praktično leži na tleh, državi pa se ga ne ljubi pobrati. Še posebej sladko za hrvate je to, da veliko tega denarja pride iz tujine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Utk ::

Great. Namesto da se popolnoma ukine začasno in stalno prebivališče, bi naš forumski birokrat še bolj birokratiziral in poleg obeh prebivališč uvedel še prijavo "dejanskega" bivanja ali kakorkoli bi ta birokrat to poimenoval.

Zakaj? Zakaj?

Zakaj se ne bi popolnoma ukinlo prebivališče in imaš samo naslov za vročanje, kjer lahko napišeš karkoli, pri davku se ti pa sešteje vrednost kolk imaš, odbije na primer 250 jurjev in plačaš davek kar je nad tem?

500 jurjev pa roka. :)

Utk je izjavil:

Great. Namesto da se popolnoma ukine začasno in stalno prebivališče, bi naš forumski birokrat še bolj birokratiziral in poleg obeh prebivališč uvedel še prijavo "dejanskega" bivanja ali kakorkoli bi ta birokrat to poimenoval.

Zakaj? Zakaj?
Politiki so že poskušali z manj birokratskim zakonom, pa se ves čas razburjate, da ga je ustavno sodišče zavrglo. Zakaj? Zakaj?

Zakaj se ne bi popolnoma ukinlo prebivališče in imaš samo naslov za vročanje, kjer lahko napišeš karkoli
Najbrž bi za ta ukrep morali najprej zapustiti EU, ker se ta institut uporablja tudi v pravu EU. Toliko o tem, kdo od naju je forumski birokrat in da to nisem jaz.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Zakaj? Zakaj?

Zakaj se ne bi popolnoma ukinlo prebivališče in imaš samo naslov za vročanje, kjer lahko napišeš karkoli, pri davku se ti pa sešteje vrednost kolk imaš, odbije na primer 250 jurjev in plačaš davek kar je nad tem?

Ja pa kaj še? Ravno kupujem (aram) stanovanje, novogradnjo, za 490k. Sej nisem jaz kriv, da so nepremičnine nedostopne in cene nore, če kupim nepremičnino za živet not. V bistvu se bo na tak način diskriminiralo glede na lokacijo in bo davek uporabljen samo za pobiranje denarja v določenih mestih. Je kr vredu, da se obdavči nepremičnine v katerih ne živiš in luksuzne nepremičnine nad določeno vrednostjo. Za LJ ta vrednost definitivno ne more bi 250k. Zato pa je najbolje računat davek s procentom vrednosti.

Zgodovina sprememb…

Če kupuješ, potem niso nedostopne.

Dajmo tisto v kateri živiš brez davka in za ostale sumarno 250k popusta naprej pa progresivno. Če je že antihrčkanje cilj.

Zgodovina sprememb…

Zakaj bi se delal neumnega? Sej je jasno kaj pomeni nedostopne. To, da je pomanjkanje. Če bi bili 2 nepremičnini na trgu v Ljubljani po ceni 5mil in bi eno nekdo kupil, bi ti spet rekel, da so dostopne, ker ne razumeš pomena besede. Enim so dostopne, večini, ki jih potrebujejo, pa ne.

Zgodovina sprememb…

Aja, mora biti v Ljubljani. Imaš prav.

delavec44 je izjavil:

Potem pa v Kopru, če ti je ljubše.

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj? Zakaj?

Ja pa kaj še? Ravno kupujem (aram) stanovanje, novogradnjo, za 490k. Sej nisem jaz kriv, da so nepremičnine nedostopne in cene nore, če kupim nepremičnino za živet not. V bistvu se bo na tak način diskriminiralo glede na lokacijo in bo davek uporabljen samo za pobiranje denarja v določenih mestih. Je kr vredu, da se obdavči nepremičnine v katerih ne živiš in luksuzne nepremičnine nad določeno vrednostjo. Za LJ ta vrednost definitivno ne more bi 250k. Zato pa je najbolje računat davek s procentom vrednosti.

Ne, ista meja mora bit za vso Slovenijo. Sej ravno to bi radi dosegli, da se naredi pritisk na znižanje cen tam kjer so visoke, davki pa znižujejo cene oz. strošek, a ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

TorrentXL je izjavil:

LeQuack je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kolk vem so to delali obstoječi zaposleni na GURS-u, tako da če bi delali to, ali ne, bi še vedno živeli te uradnike.

Se pravi drugače ne bi nič delali in bi samo sedeli tam?
Quack !

Utk je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj? Zakaj?

Ne, ista meja mora bit za vso Slovenijo. Sej ravno to bi radi dosegli, da se naredi pritisk na znižanje cen tam kjer so visoke, davki pa znižujejo cene oz. strošek, a ne?

Ja, se strinjam. Isti procent more bit za celo Slovenijo. Tud to je res, da višji davki odvračajo hrčkarje, s tem pivečajo ponudbo, zmanjšajo konkurenco in znižajo cene. Ne morem verjet, da si končno dojel.

Zgodovina sprememb…

Še enkrat več si dokazal da si egoistična pizda kar že cel čas trdimo. Za davek si samo dokler ga ti ne plačaš.
Če si tako nadpovprečen, boš pa ja nekaj prispeval.

Če smo tisti, ki vsem privoščimo bolj normalne cene, egoistične pizde, kaj si potem ti? Egoistični sfinkter? Je pa zanimivo, kako te ne moti pobiranje davka, samo za voljo porabe potratne države, moti pa te davek, ki bi destimuliral hrčkanje, ki je velik del problema pomanjkanja nepremičnin. Kaj točno bi pripomogel visok davek na primarno nepremičnino v kateri živiš, pa očitno veš samo ti. Torej še enkrat bolj počasi. Davka ne bom plačal, ker bom poskrbel, da ne bom imel praznih nepremičnin. To lahko naredi vsak in ne bo plačal nič davka.

Zgodovina sprememb…

Logika ti ne gre. To kar ti misliš da naj bi ta davek dosegel, pač ne bo dosegel, zato smo proti. Ne pa ker bi dosegel to kar ti fantaziraš da bi dosegel. Kje na svetu kjer imajo (višje) nepremičninske davke je manj hrčkanja kot pri nas?

Ne gre se samo za višje nepremičninske davke. Gre se za visoke davke na pravi način, torej na prazne nepremičnine. Komu je to uspelo? Vancouver recimo je zmanjšal število praznih nepremičnin za več kot 50%.

Zgodovina sprememb…

ššš ::

O.1 - 0.2% je nekje max cifra, k bi jo Slovenci še požrli. To prej al slej tut bo.

Aha. Vidim povprečna najemnina 1500 evrov. Super jim gre. Tudi cene za kupit so čist v podnu. Lesene hiške, pri nas bi tistemu rekli bolj slaba dolenjska zidanica, so že od 2 mio naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

delavec44 je izjavil:

Dajmo tisto v kateri živiš brez davka in za ostale sumarno 250k popusta naprej pa progresivno. Če je že antihrčkanje cilj.
Popusta imaš lahko kolikor hočeš, če se odločiš oddajat. Če pa se odločiš, da popusta ne boš izkoristil, je to tvoj problem.
Čisto nobene potrebe ni, da bi tisti, ki delajo in ustvarjajo, morali subvencionirat odločitev posameznika, da bo imel več praznih nepremičnin.

Ja, precej smiselno in racionalno ter za državo koristno je, da ljudje živijo v bližini delovnih mest. Naložbene nepremičnine in vikendi pa so lahko po Halozah, kjer bo tudi davek nizek, če si jih v Ljubljani ne boste mogli privoščiti.
Potem ne bi bilo potrebe po tem, da mora država zgraditi pet dodatnih pasov na avtocestah, da bodo lahko delavci z vožnjo po njih vsakodnevno zasmradili pol države, ko bodo dnevno prihajali na šiht. Ker je pač zaenkrat blizu delovnih mest rezervirano za naložbene nepremičnine bogatih, ki so izdatno subvencionirane.

Utk je izjavil:

Še enkrat več si dokazal da si egoistična pizda kar že cel čas trdimo. Za davek si samo dokler ga ti ne plačaš.
Ravno nasprotno. Ti si egoistična pizda, ker bi raje videl, da 100.000 upokojencev ostane brez strehe nad glavo zaradi davka, ki ga ne bodo zmogli plačati, samo zato, da bi ti plačal malo manj. Ti si pravi talent za ustvarjanje problemov, čeprav blodiš o tem, da ponujaš rešitve.

Zgodovina sprememb…

Penzionisti ne rabijo gasilcev? Njihova stanovanja ruske rakete ne morejo zadet? In vse ostale tvoje blodnje zarad katerih nujno moramo plačevat davek na nepremičnine.

Utk je izjavil:

Penzionisti ne rabijo gasilcev? Njihova stanovanja ruske rakete ne morejo zadet? In vse ostale tvoje blodnje zarad katerih nujno moramo plačevat davek na nepremičnine.

Seveda od tebe ne moremo pričakovati, da boš vedel, da smo po ustavi socialna država. In da tistim, ki ne morejo plačati, pač ne vzamemo. Oziroma bi bilo neustavno, če bi jih zaradi praznoglavih blodenj, ki jih produciraš v tej temi, množično metali na cesto.
Česar tudi ne razumeš pa je, da bogati socialnih transferjev ne rabijo, zato ni nobene potrebe, da bi jih še naprej oproščali plačevanja gasilcev, vojakov in vsega drugega, kar jim država nudi.

Sploh je pa zadnji vladni predlog do bogatih zelo prijazen, ker jim omogoča še nadaljnjo davčno oazo in subvencioniranje javnih storitev za njihove naložbene nepremičnine, če se jih odločijo oddajati.

Zgodovina sprememb…

Torej davek bogatih sploh ne bo prizadel, prizadel bo pa Jožeta, ki noče oddajati svojega vikenda v najem. Pošteno, ni kaj.

Socialna država, namen je pa uničenje srednjega sloja.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Torej davek bogatih sploh ne bo prizadel, prizadel bo pa Jožeta, ki noče oddajati svojega vikenda v najem. Pošteno, ni kaj.
Prizadel bo bogate in Jožete, ki se bodo odločili, da ne bodo izkoristili olajšave oziroma odbitka davka. Res je, težko bi bilo bolj pošteno.

Socialna država, namen je pa uničenje srednjega sloja.
Uničenje srednjega sloja se dogaja sedaj, ko srednji sloj preko previsokih davkov subvencionira bogate in zaradi tega ne more več priti do neke človeka vredne strehe nad glavo. Pa ne le to, dogaja se uničenje celotnega slovenskega naroda. Pametni mladi slovenci gredo raje v tujino, tudi tisti ki ostanejo tu, ne delajo otrok.
Pošten nepremičninski davek bi srednjemu sloju omogočil lažji nakup strehe nad glavo ter več razpoložljivega dohodka za ostale stvari.

Seveda. Pošten bi.
««
113 / 116
»»