» »

15. Slovenska vlada (2022- )

15. Slovenska vlada (2022- )

Temo vidijo: vsi
««
53 / 236
»»

Gregor P ::

Zanimiva novica https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/v-oz...
Pristopovka tudi v kabinetu Roberta Goloba
V kabinetu vlade Roberta Goloba sedi zdaj tudi Melita Župevc, sekretarka za strateško komuniciranje, zadnja leta zaposlena na Pristopu. Še včeraj je bila na njihovi spletni strani navedena kot svetovalka za korporativno komuniciranje, zdaj pa je pod to funkcijo vpisan kar Primož Pusar. Ob tem se pojavlja vprašanje, kakšno vlogo bo Pristop odigral v tej vladi.

... očitno imajo te tete in strici v ozadju, kar vse politične skupine čez.

Kako se sploh lahko zavaruješ proti temu, ker zagtovo je v vsaki verigi več šibkejših členov, ki radi podležejo tem lobijem?:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

tilen03 ::

Visje place vsem v JU? >:D

Mogoce je se en nacin vrednotenje marketinga, korporativnega komuniciranja in podobnih storitev, ki jih uporabljajo mutivode za pranje denarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilen03 ()

He he prva trenja ... anticepilci pa to 8-)

https://n1info.si/novice/slovenija/zara...

Že v prvem tednu delovanja nove vlade so se med strankami koalicije pojavile razpoke zaradi enega od trenutno najpomembnejših in tudi najbolj občutljivih zakonov – zakona o nalezljivih boleznih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Meizu ::

Levaki so točno vedeli, da bodo rabili leta 2022 nekega politika, ki bo nedemokratično prekinil mandat Gospoda Janše

Predlagam da nehaš pit močeradovc, ker ti je že vse zajle v možganih potrgal.

Hypathia ::

Vlada je končno začela delati v korist državljanov, izobesili so mavrično zastavo na ministrstvih za kulturo, zunanje zadeve in gospodarstvo. Vauuuuuuuuuuuuuuu.

In če že od levih politikov ne moreš pričakovati drugega kot idiotizmov, so pregovorno racionalni in kao samostojno razmišljujoči naravoslovci še toliko večje razočaranje.https://twitter.com/PoloncaSOKOL/status...

Vsiljevanje lgbt ideologije in trans religije v vse družbene pore bo pod to vlado očitno dobilo dodaten pospešek.

Masayoshi ::

Ja, world class problem tale zastava, lol...

Aja, mene bolj motite katolibani ker moram vaš hrup - cerkvene zvonove vsak dan poslušat.

tilen03 ::

Hypathia je izjavil:

Vlada je končno začela delati v korist državljanov, izobesili so mavrično zastavo na ministrstvih za kulturo, zunanje zadeve in gospodarstvo. Vauuuuuuuuuuuuuuu.

In če že od levih politikov ne moreš pričakovati drugega kot idiotizmov, so pregovorno racionalni in kao samostojno razmišljujoči naravoslovci še toliko večje razočaranje.https://twitter.com/PoloncaSOKOL/status...

Vsiljevanje lgbt ideologije in trans religije v vse družbene pore bo pod to vlado očitno dobilo dodaten pospešek.

Nehajte vsiljevat katoliško ideologijo vsepovsod. Znanost gre naprej, družba pa tudi. Edini, ki vsiljujete ideologijo(ter ne spoštujete ustave), ste "vi".

Vidim, da so se boti že spravili množično lajkat komenar študentke, da bo ja razvidno, da se "ne podpira mavrične zastave". Newsflash, večina študentov ni snežinkic

solatko ::

111111111111 - Desni IQ vedno bolj sije v svoji globini.

PIC - Če se že gremo objektivnost pa povej svoje mnenje o Zoranu Jankoviču, napram vsem županom, do Hribarja, ki je bil zadnji v plejadi, ki je za LJ kaj naredil.
Delo krepa človeka

Ful se mi dopade, kako desni nabijajo škatle, pridno pa ignorirajo moje vprašanje, zakaj se Janševa vlada v dveh letih ni sprdnila spremenit zakonodaje glede izplačevanja nagrad visokim predstavnikom družb.

Še par vprašanj sem zastavil skozi temo, ki so jih lepo pridno ignorirali. Če rabite mojo pomoč za odgovor na ta vprašanja, me kar pocukajte za rokav, z veseljem pomagam.

Če ciljaš name ti nisem odgovoril ker se mi zdi odgovor povsem retoričen - ker ima "desna" opcija svojo falango nesposobnih zaslužkarjev ki (bi) radi služijo v državnih podjetjih. Sicer jj (če odštejemo pogled na preteklost in povezave s cerkvijo) nima d od desne v svoji politiki. Čisti levičarski populist.

Zimonem ::

solatko je izjavil:

PIC - Če se že gremo objektivnost pa povej svoje mnenje o Zoranu Jankoviču, napram vsem županom, do Hribarja, ki je bil zadnji v plejadi, ki je za LJ kaj naredil.

In kaj je dejansko naredil? Infrastruktura v lj jezanič. Pa po treh mandatih.

111111111111 ::

Buggy je izjavil:

Mladi zdravniki so res podplacani, medicinske sestre in oskrbovalno osebje pa nam odhaja...fakt!

Kaj imajo s tem levicarji pa samo ti ves. Kot ze dolgo casa govorim.

Seveda vem. Tehnike in medicinske sestre bi razglasili za deficitaren poklic in jim plačo povečali za 5 razredov. Kako sporočilo pošiljamo mladim zdravnikom? Da se ne splača zaposliti v Sloveniji, ampak čimprej poiskati delo v tujini, saj bo diplomirana medicinska sestra bolje plačana od njih.

Na US so vložili predlog presoje sindikati, ki so v isti sapi zahtevali zase 5 plačilnih razredov gor, na podlagi da se zdravnikom višajo plače. Sinkdikati, ki so imeli stavko. Kje so sedaj s svojimi zahtevami ko je "prava" vlada?

Meizu je izjavil:

A dej dej dej, ne fantaziraj. Pa to je ja ena glavnih tarč desne politike. Kako ste to spustili?

Delali smo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

To gledaš od spodaj gor in se čudiš. :D

Meizu je izjavil:

Ful se mi dopade, kako desni nabijajo škatle, pridno pa ignorirajo moje vprašanje, zakaj se Janševa vlada v dveh letih ni sprdnila spremenit zakonodaje glede izplačevanja nagrad visokim predstavnikom družb.

Še par vprašanj sem zastavil skozi temo, ki so jih lepo pridno ignorirali. Če rabite mojo pomoč za odgovor na ta vprašanja, me kar pocukajte za rokav, z veseljem pomagam.

saj smo ti že povedali da so imeli druge teme na mizi: epidemijo, proteste, čiščenje RTV, nezaupnice...

Raje ti povej zakaj v 30 letih tega niso uredili levičarji? Pahor je poskusil, pa ste ga odrezali. :D

Zgodovina sprememb…

Hypathia ::

tilen03 je izjavil:

Nehajte vsiljevat katoliško ideologijo vsepovsod. Znanost gre naprej, družba pa tudi. Edini, ki vsiljujete ideologijo(ter ne spoštujete ustave), ste "vi".

Vidim, da so se boti že spravili množično lajkat komenar študentke, da bo ja razvidno, da se "ne podpira mavrične zastave". Newsflash, večina študentov ni snežinkic

Nobenga simbola krščanske ideologije nisem srečala na fakulteti, križa že več kot 70 let ni v predavalnicah, po vojni so ga zamenjali s sliko diktatorja, po osvoboditvi je bil nekaj časa mir, sedaj pa levi spet hočejo uturiti svojo agendo. Če je ena religija ločena od države, potem naj bodo vse.

MrStein ::

TheBlueOne je izjavil:

Ce stima podatek, ki ga je dal Kobayashi okoli prometa Gen-I, ponovno tezko primerjas.

Pa ne vem kako vam ni jasno. Predstavljajte si, da ste lastnik podetja s prometom, kot ga ima Gen-I in vam pride tip, ki je v drazavi totalni strokovanjak na podrocju, pomeni od studiran, do predavatelj. Poleg tega zelo OK retorik, ima EGO in vam rece, da bo OK placa te dobre 6000€, ostalo pa variabilno od uspesnosti, ki jo dolocita. Ali kot lastnik zelis, da dobi cim manj ali cim vec? Jaz ga vzamem pod takimi pogoji v sekindi in mi zazelim cim vec variabilnega dela od uspesnosti.

Kdo drug bo rekel, da bo pod takimi pogoji na silo prikazal dobiček in pobasal bonus, na škodo podjetja in strank

Ampak, ni važno kako dobro zna Golob prodajati elektriko, temveč lahko dobro zna voditi državo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Gospod ::

GOLOBOVA vlada bo obdavčila bančne vloge naše prihranke na bankah 1% in to vsako leto, kar smo si privarčevali za čase ko bomo v pokoju bo pobral GOLOB ZA SVOJE NEVLADNIKE.

GOLOBIZEM je mnogo hujši kot fašizem, fašizem je le bleda senca GOLOBIZMA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gospod ()

ginekk ::

Gospod je izjavil:

GOLOBOVA vlada bo obdavčila bančne vloge naše prihranke na bankah 1% in to vsako leto, kar smo si privarčevali za čase ko bomo v pokoju bo pobral GOLOB ZA SVOJE NEVLADNIKE.

GOLOBIZEM je mnogo hujši kot fašizem, fašizem je le bleda senca GOLOBIZMA

A to so najbolj sveži slogani za spamanje, ki ste jih dobili iz Trstenjakove?

HitraSperma ::

Haha, fak je strah komoniste Golobove vlade, pa še vse fake news pojejo ki jih servira tovarna zlobe.

:))
fgdsfjk

dexterboy ::

Zimonem je izjavil:

solatko je izjavil:

111111111111 - Desni IQ vedno bolj sije v svoji globini. PIC - Če se že gremo objektivnost pa povej svoje mnenje o Zoranu Jankoviču, napram vsem županom, do Hribarja, ki je bil zadnji v plejadi, ki je za LJ kaj naredil.
In kaj je dejansko naredil? Infrastruktura v lj jezanič. Pa po treh mandatih.
Samo pogledaš, kje vse so se zgradili stanovanjski objekti in kakšna je njihova oblikovna zunanjost in ti je takoj jasno, da v ospredju ni lepota ter urejenost Ljubljane, ampak polni žepi Zokija in njega klape. Le kako bi drugače v kešu plačal za glavo svojega sina, nje.

Hypathia je izjavil:

Vlada je končno začela delati v korist državljanov, izobesili so mavrično zastavo na ministrstvih za kulturo, zunanje zadeve in gospodarstvo. Vauuuuuuuuuuuuuuu. In če že od levih politikov ne moreš pričakovati drugega kot idiotizmov, so pregovorno racionalni in kao samostojno razmišljujoči naravoslovci še toliko večje razočaranje. https://twitter.com/PoloncaSOKOL/status... Vsiljevanje lgbt ideologije in trans religije v vse družbene pore bo pod to vlado očitno dobilo dodaten pospešek.
Toliko lažje po "zapela zbrojevka in kalašnikov". >:D
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

tomlin ::

Isti dan smo izvedeli, da bo ob 400 tisoč evrih plače Robert Golob za lani najbrž

dobil še 1,9 milijona evrov nagrade za vodenje državnega podjetja GEN-I. Neuradne

informacije, kaj bo pisalo v letnem poročilu o poslovanju GEN-I, je predstavil

Bojan Požar. Če bo to postalo uradno, bo lanska Golobova plača še bolj dramatično

kot prejšnje presegla omejitve nagrajevanj direktorjev državnih podjetij, ki so jih

poslanci uzakonili po škandalu zaradi milijona, ki ga je po koncu mandata dobil

nekdanji direktor NLB Marjan Kramar. Kramar je bil amater, bi lahko rekli. Pravi,

ki nam je pokazal, kako lepo je biti milijonar, je Golob.

https://siol.net/siol-plus/kolumne/lepo...

link_up ::

Denar ni za revne. Ga prec zapravijo in hocejo se.
In and Out

Delali smo.

A bejž no lomt, delali ste? :)) Kakšni požrtvovalni delavci, ne moreš verjet :))

saj smo ti že povedali da so imeli druge teme na mizi: epidemijo, proteste, čiščenje RTV, nezaupnice...

Raje ti povej zakaj v 30 letih tega niso uredili levičarji? Pahor je poskusil, pa ste ga odrezali. :D

Ne fantaziraj in ne upravičuj nesposobnosti vaše vlade zaradi nesposobnosti neke druge, v tem primeru seveda leve vlade. A niste vi kao svetlobna leta marljivejši kot ostali? Mi lenuharji itak pojma nimamo, delamo itak ne, tako minimalna sprememba zakonodaje v državnih podjetij za takšno eminenco kot ste vi ne bi smela bit noben problem. Ali pa nam želiš nemara s tem povedati, da ste ravno tako nesposobni kot levi?

Očitno je bilo pisanje tvitov pomembnejše od tega, da si je Golob nakazoval miljon evrov za nagrado. Za vse te tvite in obrekovanja ste namreč očitno imeli več kot dovolj časa. To si tudi štejete v delo? :))))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

sds ::

Meizu je izjavil:

Delali smo.

A bejž no lomt, delali ste? :)) Kakšni požrtvovalni delavci, ne moreš verjet :))

Ne fantaziraj in ne upravičuj nesposobnosti vaše vlade zaradi nesposobnosti neke druge, v tem primeru seveda leve vlade. A niste vi kao svetlobna leta marljivejši kot ostali? Mi lenuharji itak pojma nimamo, delamo itak ne, tako minimalna sprememba zakonodaje v državnih podjetij za takšno eminenco kot ste vi ne bi smela bit noben problem. Ali pa nam želiš nemara s tem povedati, da ste ravno tako nesposobni kot levi?

Očitno je bilo pisanje tvitov pomembnejše od tega, da si je Golob nakazoval miljon evrov za nagrado. Za vse te tvite in obrekovanja ste namreč očitno imeli več kot dovolj časa. To si tudi štejete v delo? :))))

Nasa Stranka je zajebala na polno. Zdaj je vsakomur, ki mu ni do nje tako zarece kot je Nam, popolnoma jasno, da ne glede kaksna je naslednja, slabse ne more biti. Tega Ljubljeni Vodja ni dobro odpeljal... sicer kriv je Hojs in ostali nesposobnezi, tega pa zal Janez ni mogel vedeti vnaprej.
I have no mouth, and I must scream

D3m ::

link_up je izjavil:

Pa prav Golob, da navmo srečni, če bomo imeli preveč denarja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

bbbbbb2015 ::

Na POP TV je bil intervju s Pečečnikom, vsled prodaje Interblocka:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

Sicer je tam nekaj malega o Holobu vedel povedati, da jim je nekaj pomirjujočega povedal, da pa kakor stvari stojijo, so ministri in sekretarji ljudje, ko 1000€ ne znajo zaslužiti, oz. nikoli v življenju niso *NIČ* zaslužili, samo valjali so se na državnem vimenu.

Kar zelo grob je bil. In je tudi rekel, da če bo treba, bo vojna.

Prodaja firme (verjetno) nima veze s to vlado, ker je prodajal firmo že kako leto, samo pač odločil se je in vse prodal, kar je zelo povedno.

kuall ::

HitraSperma je izjavil:

je strah komoniste Golobove vlade

kako je komoniste strah Golobove vlade, če pa so v vladi z njim? pa še za svete jih ima.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

D3m je izjavil:

link_up je izjavil:

Pa prav Golob, da navmo srečni, če bomo imeli preveč denarja.

V jeseni bo kar trda. Energenti bodo stisnili, inflacija bo stisnila. Se strinjam s tistimi, da je Holob Schoenwetter-Capitan, samo jesen bo mrzla in deževna. Tudi glede zadolževanja nima kaj dosti opcij, cena zadolževanja bo šla gor. Glede sklada za odpravo Covid posledic, to dvomim, da lahko do jeseni denar porabi nenamensko. Še vedno iščejo makroekonomista, ki bi si upal zastaviti dobro ime za to vlado. Lahovnik ga sigurno ne bo. Vsak makroekonomski ukrep je treba sprejeti 4-8 mesecev v naprej, tile pa še makroekonomista nimajo.

Te miljonske nagrade ne vzbujajo zaupanja. Oziroma, sicer Proplus falanga molči, samo ko bodo ljudje praskali za 780% podražitve, bmo videli, kako bo to šlo skozi. Zdravstvo se še ta hip sesuva vase, 500 mio € dokapitalizacije je izrazito nerealno ta hip.

Zdaj to produciranje Marinblu afer, to kaže nek domet Levice pri urejanju pravic delavcev. 30 urni delavnik bo utopija. Slovenski turizem je v presenetljivo dobri kondiciji, vsi tujci (Hrvati, Francozi, Belgijci, Španci) se borijo s pomanjkanjem delovne sile.

Vsakdo, ki se bo pripravil na jesenski pljusk, bo dobro odnesel.

dexterboy ::

Rad bi heroja, ki si upa trditi, da bo jesen prijetna, blažena in polna dobrin, toplote in ljubezni. Konzumerji drog ter veropridigarji ne pridejo v poštev. Jesen bo tako "jebeno" huda, da mnogi ljudje ne bodo verjeli cenam, ko bodo šli v trgovino.
Kot sem napisal; ali sem srečal folk, ki pravi, da jesen prihaja "na duri" mrzlih vrat brez ogrevanja ali pa folk, ki me je gledal kot tele v nova vrata hleva, ki ponoči nima osvetlitve, saj je zmanjkalo elektrike. Ampak še dobro, da je od prednikov ostala dobra lanterna na petrolej. Sicer na momente malo smrdi, ampak vsaj daje svetlobo, le petrolej in šibico bo treba še nabaviti...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Meizu je izjavil:

Raje preveri pod katero vlado je Golob sklenil pogodbo. :D

Seveda imamo za twite dovolj časa. Samo ne sedajle, ker sedajle se pleše. :D

A niste cvilili, da so to napačni podatki, ko smo pred volitvami izpostavljali golobovo plačo?

To boste vi uredili sedaj a ne?

Haha, ampak nasmejete me pa vedno tadesni - torej, imeli ste šanso tole rešit, seveda to niste rešili (vprašaj janšo zakaj, ti bo točno povedal), zdaj pa pizdakate spet na ostale, kako to ni urejeno.

dexterboy je izjavil:

Rad bi heroja, ki si upa trditi, da bo jesen prijetna, blažena in polna dobrin, toplote in ljubezni. Konzumerji drog ter veropridigarji ne pridejo v poštev. Jesen bo tako "jebeno" huda, da mnogi ljudje ne bodo verjeli cenam, ko bodo šli v trgovino.
Kot sem napisal; ali sem srečal folk, ki pravi, da jesen prihaja "na duri" mrzlih vrat brez ogrevanja ali pa folk, ki me je gledal kot tele v nova vrata hleva, ki ponoči nima osvetlitve, saj je zmanjkalo elektrike. Ampak še dobro, da je od prednikov ostala dobra lanterna na petrolej. Sicer na momente malo smrdi, ampak vsaj daje svetlobo, le petrolej in šibico bo treba še nabaviti...

Bomo videli kako se bo vlada spoprijela s temi izzivi. Verjetno z višjimi davki, da bo nasitila JS. No pri nas sta dva prašiča v reji, njiva je polna krompirja, delamo marmelado iz češenj in jih sušimo, klet je polna bezgovega soka in suhih bezgovih cvetov za zimski čaj. Drva so pripravljena. Še kaj bo obrodilo in nas ni strah zime. Lačni ne bomo, zeblo nas ne bo, morda bomo morali pa kakšne cote zašiti in kake čevlje ponositi. :)

Sorodniki v Ljubljani so si že izgovorili 5 gajb krompirja, ker so pomagali pri drvah. :D

Meizu je izjavil:

Haha, ampak nasmejete me pa vedno tadesni - torej, imeli ste šanso tole rešit, seveda to niste rešili (vprašaj janšo zakaj, ti bo točno povedal), zdaj pa pizdakate spet na ostale, kako to ni urejeno.

Pravzaprav je meni vseeno. Če je Golob to imel v pogodbi, mu pripada. Tega vi Levičarji ne razumete. Če sem enkrat plačal davke, jih ne bom več. Raje zapijem kmetijo. :D

Zgodovina sprememb…

dexterboy je izjavil:

Ne, saj Holob ni tako neumen, da ne bi vedel tega. Morda ga Levičarji v njegovi vladi prepričujejo drugače, da je sedaj treba bogataše preganjati, pa davke navijati.
Težava je samo ta, da noben kredibilen makroekonomist noče blizu. Uni Jože P. Damijan ni niti makroekonomist, niti kredibilen. On bi jim verjeto hotel iti za ekonomista, samo ga Holob noče.

V bolnicah hočejo zamenjat ves management, na ministrstvu za zdravje so menda nagnali sekretarje. V redu. Uni Levi Lukec se trapi z nekim novim ministrstvom za boljšo prihodnost. Uni Loredan se zopet dere korupcija. V redu korupcija. In kaj blagovolijo narediti proti korupciji?

Menim, da se bodo dogodki odvili hitreje od Holoba in levičarjev na oblasti. Preprosto čisto so se zaštrikali v svojih prevelikih obljubah in željah. Da ne govorim o poslancih, kot je Jonas, ki stoka, da bo moral zjutraj vstati.

Do konca meseca je treba videti, če bodo blagovolili sprejeti ukrepe proti draginji. Če iz tega ne bo nič, bo jesen krvava.

Pravzaprav je meni vseeno. Če je Golob to imel v pogodbi, mu pripada. Tega vi Levičarji ne razumete.

Kako ti je vseeno, seveda ti ni. In čega "mi" ne razumemo?

nirburu ::

hendriks je izjavil:

nirburu je izjavil:

ko je zadnji dve leti spravila skoraj tisoče malih podjetnikov na rob bankrota zaradi bebavih korona pravil, ki niso rešila ničesar?

Daj ti malo poglej izven Slovenije, kakšna bebava korona pravila so imeli tam. Potem boš videl da si ti tisti, ki je bebav. Tale vlada bo jeseni kar lepo potegnila ročno zavoro, Levica bo šla v pa jok in na drevo. Golobu je še celo 1 urni pogovor z Janšo koristil. Je za odtenek manj zaletav in bolj preudaren :))

Dober argument. Zato ker so si nemci jajca nabili na žebelj, smo mi bebci, če si jih ne.

In če ti še ni jasno, celotna zgodba je bila kolaboracija. Vsi so delali isto, ker so dobivali iste ukaze.
SDS za suvereneže ki se imajo so v resnici največji sub. Dejstvo pa ostaja, da je SDS izvajal holokavst malih podjetnikov. Če so v Italiji ali avstriji blesavi, to ni naš problem.

Odjebite že s takimi argumenti.

nirburu ::

dexterboy je izjavil:

Res je. Ne bo.
Najblažji scenarij zajema občutno podražanje goriv, hrane in potrebščin. Nedobavljivost nekaterih reči in finančni pretres nekaj sorodnega z 2008.

Srednji scenarij pa: parni dnevi, nižanje temperatur stanovanja, sposojanje reči namesto kupovanje, konzumiranje zgolj bulk živil (krompir, pšenica, koruza, jajca), od gadgetov dobavljivo zgolj in samo najnujnejše ali kar je zaloge. Praktično suženjsko zadloževanje države. Zmanjševanje javnih servisov. Povečanje kriminala.

Najhujši scenarij: glodanje soseda in njegove družine

Prvi je tak bolj za "tarnanje na internetu". Ga bomo že preživeli. Drugi je že nepozabna izkušnja, ki definira naslednja leta. Tretji pa za v biblijo.

IMO, bo neka verzija med 1 in drugim. Bo tečno, ampak se bo dalo.
Samo ne bo trajalo v nedogled. Takoj ko prešaltamo na digitalno valuto in uvedemo permanentne green passe in SCS, se bo nazaj začelo izboljševati.
Če vam kaj lahko obljubim je to.
Zadeva je striktno umetne narave in se bo tudi hitro izboljšala enkrat ko bodo cilji doseženi.
Zapišite si.

kopriva60918 ::

111111111111 je izjavil:

Pravzaprav je meni vseeno. Če je Golob to imel v pogodbi, mu pripada. Tega vi Levičarji ne razumete. Če sem enkrat plačal davke, jih ne bom več. Raje zapijem kmetijo. :D

Na pijačo so levaki tudi visoke davke nabili.

dexterboy je izjavil:

Le naj fino zahladi, pa cena plina in nafte naj se potroji. Naj bedasti navijaci za Ukrajino sami izkusijo kam pelje njihovo navijanje. Naj razni fejstbukavi navijaci na svojih jajcih sprobajo, kaj so posledice njihovega nakladanja.

Ljudem gre prevec lepo za premajhen denar, zato si dovolijo samemu sebi skodo delati. Naj jih enkrat fejst stisne realnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sds ()

Utk ::

Jaz imam elektrarno, TČ in električni avto (sicer bol za kratke razdalje, ampak kam pa naj grem, če bo apokalipsa). Tudi nekih fensi cunj ne rabimo pri nas. Mi bomo preživeli.
Zdaj bo seveda nekdo pameten, kaj ti bo elektrarna in TČ, če ne dela brez elektrike, ampak zakaj ne bi bilo elektrike...če nas Rusi ravno ne znukajo, elektrika že bo, še v Ukrajini večinoma je, samo poceni ne bo.

Malidelničar ::

nirburu je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Res je. Ne bo.
Najblažji scenarij zajema občutno podražanje goriv, hrane in potrebščin. Nedobavljivost nekaterih reči in finančni pretres nekaj sorodnega z 2008.

Srednji scenarij pa: parni dnevi, nižanje temperatur stanovanja, sposojanje reči namesto kupovanje, konzumiranje zgolj bulk živil (krompir, pšenica, koruza, jajca), od gadgetov dobavljivo zgolj in samo najnujnejše ali kar je zaloge. Praktično suženjsko zadloževanje države. Zmanjševanje javnih servisov. Povečanje kriminala.

Najhujši scenarij: glodanje soseda in njegove družine

Prvi je tak bolj za "tarnanje na internetu". Ga bomo že preživeli. Drugi je že nepozabna izkušnja, ki definira naslednja leta. Tretji pa za v biblijo.

IMO, bo neka verzija med 1 in drugim. Bo tečno, ampak se bo dalo.
Samo ne bo trajalo v nedogled. Takoj ko prešaltamo na digitalno valuto in uvedemo permanentne green passe in SCS, se bo nazaj začelo izboljševati.
Če vam kaj lahko obljubim je to.
Zadeva je striktno umetne narave in se bo tudi hitro izboljšala enkrat ko bodo cilji doseženi.
Zapišite si.

Kar dobro napisano Dexterboy. Se strinjam, da bo nekaj med scenarijema ena in dva.
Glede točke dva nimam občutka kje bo bolj udarilo energetika ali hrana. Seveda bo na obeh področjih težko, ampak po mojem mnenju bo energetsko kar kriza, prehrambeno pa se bo hitro zglihalo. Težava je, ker bo vlada morala tukaj kalkulirati katero področje bolj podpreti finančno z podporo s subvencijami/podporami/boni za ljudi, ker na obeh področjih ne bo šlo (gospodarski obrat navzdol, finančne omejitve, davčne omejitve - smo na vrhu Lafferjeve krivulje).
Nasploh je moja težava stem, da se vedno spomnim na katastrofalni Pahorjev odgovor na krizo 2008, kjer smo v Sloveniji iz krize naredili 'U' krivuljo in gospodarsko-družbeni kolaps, medtem, ko je veliko držav imelo le 'V' krivuljo in hiter odboj. Tu se lahko zadeve hitro začnejo pacati in tu se upravičeno bojim, da smo z Golobovo vlado v isti poziciji kot smo bili s Pahorjevo vlado.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Utk je izjavil:

Jaz imam elektrarno, TČ in električni avto (sicer bol za kratke razdalje, ampak kam pa naj grem, če bo apokalipsa). Tudi nekih fensi cunj ne rabimo pri nas. Mi bomo preživeli.
Zdaj bo seveda nekdo pameten, kaj ti bo elektrarna in TČ, če ne dela brez elektrike, ampak zakaj ne bi bilo elektrike...če nas Rusi ravno ne znukajo, elektrika že bo, še v Ukrajini večinoma je, samo poceni ne bo.

Jaz imam bolj preprosto taktiko, o.d. imam dovolj visok, da bo pol Slovenije prej zmrznilo preden bom dvignil obrv nad cenami.

Zgodovina sprememb…

Če "imaš", ne pomeni, da ga boš tudi "imel". Če bo pol Slovenije zmrznilo, bo cela Rusija pocrkala od lakote, vsaj s tem se lahko tolažimo.

Utk je izjavil:

Če "imaš", ne pomeni, da ga boš tudi "imel". Če bo pol Slovenije zmrznilo, bo cela Rusija pocrkala od lakote, vsaj s tem se lahko tolažimo.

Bom bom, ne skrbi, delam za vse kontinente tako, da dokler cela zemlja ne zmrzne se ne bom sekiral. In ne delam bulshita, ki ga nihce ne rabi. Rusija pa ne bom crklnila od lakote, za razliko od slovenceljnov so samozadostni.

Zgodovina sprememb…

Rusija pa ne bom crklnila od lakote, za razliko od slovenceljnov so samozadostni.

1. niso.
2. tudi Ukrajina v 30ih je bila zlahka samozadostna, pa so vseeno crkovali od lakote.

V Rusiji imajo žal kar visoko stopnjo tolerance do tega, koliko milijonov njihovih državljanov lahko vmes umre za njihov cilj:'(

Utk je izjavil:

Rusija pa ne bom crklnila od lakote, za razliko od slovenceljnov so samozadostni.

1. niso.

So, prehransko...
https://tass.com/economy/1158537

Energetsko...
(saj ne rabis linka, ne?)

Pa ze 2019 so testirali odklop od interneta...
https://www.reuters.com/technology/russ...

Pa mimogrede, patentno, trademark in copyright zakonodajo so umaknili. Tako, da tudi s softwarom ne bo problema:
https://www.washingtonpost.com/business...

Ti bos stradal, ne rusi. Pa ves zakaj? Ker si tako zelo neumen (in ostala, tebi podobna, fejstbukava sodrga), da podpiras sankcije, ki skodijo samo tebi.

Zgodovina sprememb…

Sam imam pa drugi plan - vse prodati in zagoniti čimprej. Je Golob tako socialen da bo že poskrbel zame, bomo vzeli tistim, ki imate pa bo.

Masayoshi je izjavil:

Sam imam pa drugi plan - vse prodati in zagoniti čimprej. Je Golob tako socialen da bo že poskrbel zame, bomo vzeli tistim, ki imate pa bo.

Kaj bos pa prodal? 10 let star smartphone? Ne se smesit, saj si ze zdaj socialen problem.

Lol, ok, če ti tko praviš...

sds je izjavil:

Utk je izjavil:

1. niso.

So, prehransko...
https://tass.com/economy/1158537

Energetsko...
(saj ne rabis linka, ne?)

Pa ze 2019 so testirali odklop od interneta...
https://www.reuters.com/technology/russ...

Pa mimogrede, patentno, trademark in copyright zakonodajo so umaknili. Tako, da tudi s softwarom ne bo problema:
https://www.washingtonpost.com/business...

Ti bos stradal, ne rusi. Pa ves zakaj? Ker si tako zelo neumen (in ostala, tebi podobna, fejstbukava sodrga), da podpiras sankcije, ki skodijo samo tebi.

Danes se samo od pšenice ne da živet. Ko bo njihov oligarh rabil novega bentleya, ga bo pač rabil, in to bo večja prioriteta kot neka bedna lačna vas. Šli bojo in izvozili pšenico, kot so tudi v 30ih. Džabe ti samozadostnost raje, če pa oligarhi nimajo najnovejših zahodnih stvari. V Sibirji bojo že preživeli, Moskovčani brez novega iphona pa bolj težko. Samo da včasih je stal 10 ton pšenice, zdaj bo pa pač 100, ker bo šel po veliko ovinkih. Ne, kila krompirja na dan po glavi tega ne bo odtehtala, tudi če bo zastojn.

Ta genialna šala bi vse povedala o Rusih, če bi bila šala (pa ni):
Medtem ko Putin dela v svoji pisarni in načrtuje vojno v Ukrajini, se nenadoma

pojavi Stalinov duh. Putin izkoristi priložnost in poišče nasvet: "Stalin, kaj se

je zgodilo? zakaj nam stvari ne grejo?"

Stalin mu daje nasvet: "Pošlji 5 milijonov Rusov v smrt v vojni in pobarvaj Kremelj

v modro."

"Zakaj modra?" se sprašuje Vladimir Putin.

"... Vedel sem, da s prvim delom ne boš imel težav," se nasmehne stari Stalin.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()
««
53 / 236
»»