Forum » Kaj kupiti » HDD za NAS
HDD za NAS
amadej85 ::
Iščem diske za NAS sistem z štirimi diski.
Gledal sem:
Western Digital RED 4 TB
Western Digital Red Plus 4 TB
Western Digital Red Pro 4TB
Seagate IronWolf, 4 TB
Seagate IronWolf PRO 4 TB
Ima kdo kakšne izkušnje iz prakse, kaj bi bilo najbolj primerno oziroma zanesljivo, Nas bo za malo podjetje in domačo uporabo.
LP
Gledal sem:
Western Digital RED 4 TB
Western Digital Red Plus 4 TB
Western Digital Red Pro 4TB
Seagate IronWolf, 4 TB
Seagate IronWolf PRO 4 TB
Ima kdo kakšne izkušnje iz prakse, kaj bi bilo najbolj primerno oziroma zanesljivo, Nas bo za malo podjetje in domačo uporabo.
LP
Gwanaroth ::
Moja bilanca:
V enem datacentru mam ca. 50 kos HGST Ultrastar 2-4 TB, v slabih 8 letih je crknil samo 1.
WD Red (ne-pro) imam v par manjših QNAP NASih, starost 5+ let, tut vsi še OK.
V enem datacentru mam ca. 50 kos HGST Ultrastar 2-4 TB, v slabih 8 letih je crknil samo 1.
WD Red (ne-pro) imam v par manjših QNAP NASih, starost 5+ let, tut vsi še OK.
Lights often keep secret hypnosis..
WhiteAngel ::
rdecaluc ::
Pazi predvsem pri firmi WD. Tudi WD red serija ima namreč SMR diske! Naj bi Red+/pro imela CMR, vendar preveri!
Pri Seagate so vsaj od mojega zadnjega preverjanja Ironwolf navadni in pro vsi CMR :)
Lp
Pri Seagate so vsaj od mojega zadnjega preverjanja Ironwolf navadni in pro vsi CMR :)
Lp
Est modus in rebus. ,typos
janezvalva ::
WD Purple 6TB
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
ngc2392 ::
purple načeloma ni namenjen nas napravam pač pa dvr snemalnikom. kar sicer ni nič narobe. običajno je pri wd-ju obvezno red pro, pri seagate pa že navaden irongate.
United We Stand, Divided We Fall
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zunanji disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12613 (3521) | Rias Gremory |
» | Zunanji trdi disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16527 (6173) | Karen |
» | Trdi diski velikosti 4 TB imajo vsi večinoma hitrost samo 5400 RPM?Oddelek: Kaj kupiti | 1398 (1035) | bluefish |
» | Koliko počasnejši so v resnici diski SMROddelek: Novice / Diski | 6991 (3674) | MrStein |
» | Kateri HDDOddelek: Kaj kupiti | 2409 (1333) | SmeskoSnezak |