Forum » Loža » Nakup v dollarjih preko spleta
Nakup v dollarjih preko spleta
vincent98 ::
Jaz imam prvič v življenju nlb mastercard kartico in sem si ustvaril paypal. Zdaj bi rad preko spleta kupil nekaj z ameriškimi dolarji in me zanima, kako ta proces steče? Kako ugotovim, kakšna je provizija? Izdelek stane 6 ameriških dolarjev.
Machete ::
Naštimaj si, da konverzijo dela banka in ne paypal, ker je precej dražji.
Potem plačaj. Potem zgooglaj uradni tečaj NLB in primerjaj koliko dražje je bilo.
Proces teče avtomatizirano ne glede na tvoje nastavitve, kdo bo preračunal tečaj. Na svojem računu ne rabiš tuje valute (doalrjev), če te to skrbi.
Potem plačaj. Potem zgooglaj uradni tečaj NLB in primerjaj koliko dražje je bilo.
Proces teče avtomatizirano ne glede na tvoje nastavitve, kdo bo preračunal tečaj. Na svojem računu ne rabiš tuje valute (doalrjev), če te to skrbi.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Machete ::
Nimam pojma, ker to stalno skrivajo. Se mi zdi, da te itak pred plačilom vpraša okence, kdo naredi konverzijo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Tiger ::
Ja, pri paypalu se ne da več nastaviti konverzije vnaprej - temveč moraš ob vsakem plačilu izbrati posebej.
Privzeto ti sicer ponujajo plačilo v EUR s "svojo" konverzijo, ki je cca. 3% višja, zato preklopiš na originalno valuto, torej USD v tvojem primeru (takrat bo konverzijo delala tvoja banka).
Privzeto ti sicer ponujajo plačilo v EUR s "svojo" konverzijo, ki je cca. 3% višja, zato preklopiš na originalno valuto, torej USD v tvojem primeru (takrat bo konverzijo delala tvoja banka).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tiger ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 775188 (2128) | Legon |
» | Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 41177 (19333) | sbawe64 |
» | Dvig na bankomatu na Hrvaškem, kreativna vprašanja banksterjev.Oddelek: Loža | 3567 (2625) | krneki |
» | Nevidne devize na bančnem računu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12409 (10741) | fikus_ |
» | Najugodnejše nakazilo večjega zneska USD v ZDAOddelek: Loža | 4830 (3933) | peko_deko |