» »

Visoka precepljenost in učinek zaščite

Visoka precepljenost in učinek zaščite

Temo vidijo: vsi
««
29 / 198
»»

VeganCyclist ::

feryz je izjavil:

Ej, fantički, še kakšen mesec bo fokus na nas, anticepljenih, po počitnicah se bo vrnil na cepljene.
Ker nam ne morejo prodati te škart robe in so jo polna skladišča, bodo navalili na cepljence. Ti bodo navalili po tretjo dozo kot opice na banane. Primerjava, seveda, ni naključna.
Denar oz. cepivo mora krožiti. Vas bodo že prepričali, da niste več zaščiteni proti zeta 3 plus sevu in boste še kako radi tekli po svoj šus. Bo spet gužva na gospodarcu.

Kok pravjo, da mamo zdej delujočih ventilatorjev?

49106 ::

Samael, o čem ti to? Waxer ni tisti, ki je cepljen, ker cepljen sem tudi sam. Waxer je tisti, ki vneto širi propagando in napada necepljene. Ja, lahko da nekateri to počnejo iz slaboumnosti, bolj logično se mi zdi, da na kolikor toliko intelektualnem forumu to počnejo zaradi finančnega interesa.

VeganCyclist ::

zmaugy je izjavil:

ajdov2 je izjavil:

Pridem v lekarno in vprašam, če lahko dobim kakšen lekadol.. Pa me prijazno vpraša, če me boli glava, pa sem rekel da ne, ampak da jih preventivno jem...Me je vprašala če sem nor, da to se ne dela, sploh če te glava ne boli in ker sem zdrav. Potem pa sem jo vprašal, če se cepim tudi ne, če sem zdrav...no, potem je nastala mučna tišina...in počasi sem odkorakal na pivo...

Kva si ji pokazal! A so ti ponudili službo?:))

Pojasnilo, ker ne razumeš: Brez besed je ostala, ker večjiga idiota še ni vidla.

zmaugy ::

VeganCyclist je izjavil:

zmaugy je izjavil:

ajdov2 je izjavil:

Pridem v lekarno in vprašam, če lahko dobim kakšen lekadol.. Pa me prijazno vpraša, če me boli glava, pa sem rekel da ne, ampak da jih preventivno jem...Me je vprašala če sem nor, da to se ne dela, sploh če te glava ne boli in ker sem zdrav. Potem pa sem jo vprašal, če se cepim tudi ne, če sem zdrav...no, potem je nastala mučna tišina...in počasi sem odkorakal na pivo...

Kva si ji pokazal! A so ti ponudili službo?:))

Pojasnilo, ker ne razumeš: Brez besed je ostala, ker večjiga idiota še ni vidla.

Saj, po mojem tudi ni vedela ali se naj smeje ali razjoče, ko je videla ta primer intelekta pred pultom… >:D
Obstaja pa tudi možnost, da bi slučajno Billy opazoval skozi kamero in bi ST genijalcu ajdovu po takšni predstavi v strahu ponudil službo…:))
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Samael ::

showsover je izjavil:

Samael, midva sicer zelo redko komunicirava, sploh konstruktivno, morda bo tokrat izjema :-)

To je namenska tema, kjer marsikoga zanaša, gre za nekak ventil.
V resnici pa se da celo čutiti stisko anti-vaxxxerjev.
Sam nimam odgovora, kako to rešiti, k sreči me tudi nihče ne sprašuje o tem.

Sam sicer res malo hecam multivaca, ker si je res lepo teorijo zamislil, sploh tisto s pogajanjem necepljenih z elito mi je nekako všeč.

Sam vidim problem tudi v tem, da je povsem vseeno, koliko se potrudiš, navajaš vire, itd ... ker prepričanih ne boš prepričal, vse skupaj se samo polarizira, tako da je povsem vseeno a dejansko še kaj poveš ali pa zgolj ponavljaš en in isti post, kjer si jim odgovoril že na vse.

Kar sem opazil je tudi, da sami odpirajo teme, navajo trditve, se pri tem ni noben problem hote ali nehote zlagati, so agresivni, nato pa se čutijo napadane.
Pa koji k... mene briga če se en Messiah cepi ali ne. Mislim, da se to sranje čimprej konča ali vsaj omeji, se mi zdi, da bi bilo ok, da se nas kar največ, ampak če se pa že ne ... pa saj ga ne napadam jaz, ne napadaš ga ti, itd ... se pa odzivamo, ko se nekdo zavoljo argumenta kratko malo nekaj zlaže. In teh neresnic se s strani nekaj posameznikov tu kopiči na dnevni ravni.
Brez težav bi nekega Messiaha spustil skozi, saj tip ni povsem neumen, pa v kakšni drugi temi se da čisto ok debatirati z njim tu poka pa takšne, kot da bi se mu povsem skegljalo in slej ko prej se človek na to odzove.
Ko praviš, da ne veš, kako bomo to rešili ... jaz tudi ne, upam pa da bo šlo to, ki se dejansko dotika življenj toliko ljudi, nekako slej ko prej skozi.
Samael != Samuel

Moraš pa res slektivno brati, da vidiš agresijo pri tistih, ki so proti prisilnemu cepljenju, antifašistih torej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Oh, FFS ... again?
Samael != Samuel

Zakaj si me omenil, če nočeš zaplesati? Tisti, ki se ne želijo cepiti, ti ne želijo preprečiti možnosti do cepljenja, niti omejiti pravic. Obratno je

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

Zakaj si me omenil, če nočeš zaplesati?

Saj sem ti povedal, pa nisi toliko moža v hlačah, da bi rekel "ja tisto zgoraj me je res nekoliko zaneslo in sem pisal neumnosti", torej kaj ti lahko še pomagam razen tega da 24/7 visim tu in se dajem s tvojim nadaljnjimi brezpomenskimi nebulozami?
Tvoje stališče do predmeta pogovara poznam. Me ne moti. Se pa tu pa tam odzovem, te popravim, ko vidim, da zavoljo argumenta ponavljaš očitno laž.
Samael != Samuel

Ni me zaneslo, zgolj waxerja definiram drugače kot ti.

Zgodovina sprememb…

Eh ...
Samael != Samuel

feryz ::

VeganCyclist je izjavil:

Točno toliko, kot pred dvemi leti. Niti enega novega jim ni uspelo pripeljati. Za zdravljenje covid bolnikov.
Za kletni balast, nabiranje prahu na njih in krajo denarja, pa so jih res nekaj privlekli.

zmist ::

feryz je izjavil:

VeganCyclist je izjavil:

Točno toliko, kot pred dvemi leti. Niti enega novega jim ni uspelo pripeljati. Za zdravljenje covid bolnikov.
Za kletni balast, nabiranje prahu na njih in krajo denarja, pa so jih res nekaj privlekli.

No glavna zadeva je: sta zdravnika? Ce nista, lepo gladko, kot po kondomu iz vagine odhebita. Nimata pravice glasu. Ker ne vesta nic in je vsaka vajina beseda cisto zavajanje. Pa se opravicujem, da sem zasel iz tega, ampak avtoserviserji, cistilke, smetarji, frizerke, baletniki, ITjevci, ... nimajo pravice soditi o nicemer na temo kovida. Ker sploh ne vejo o cem govorijo.

Lahko mirno povabita sem kaksnega zdravnika, da razlozi z imenom in priimkom. Gnili anonimni laznjivci pa pac nimate glasu. Prvic, ker se lahko zlazete brez posledic in drugic, ker se ves cas lazete. In enako velja za vse anticepilce. Niste nikomur nic v povezavi s temo. Ste nerelevantni brezveznezi, ki ne vedo kaj govorijo. Enako, kot, ce bi sel trafikantko vprasati, kaj si misli o covidu. Me zanima, ali bi sli sami po mnenje pri sumu raka vprasati zdravnika na onkologijo ali sarlatana, ki vam bo bral iz kart. Vse kar imate je stroka. Drugega ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmist ()

Gnili anonimni laznjivci pa pac nimate glasu

Kaj si pa ti, ki niti en mesec nisi registriran :))

Telbanc ::

CoolBits je izjavil:

Samo tole bi dodal.

Žalostno, da se dvakrat cepiš, pol pa tkole.

zmist je izjavil:

feryz je izjavil:

VeganCyclist je izjavil:

No glavna zadeva je: sta zdravnika? Ce nista, lepo gladko, kot po kondomu iz vagine odhebita. Nimata pravice glasu. Ker ne vesta nic in je vsaka vajina beseda cisto zavajanje. Pa se opravicujem, da sem zasel iz tega, ampak avtoserviserji, cistilke, smetarji, frizerke, baletniki, ITjevci, ... nimajo pravice soditi o nicemer na temo kovida. Ker sploh ne vejo o cem govorijo.

Lahko mirno povabita sem kaksnega zdravnika, da razlozi z imenom in priimkom. Gnili anonimni laznjivci pa pac nimate glasu. Prvic, ker se lahko zlazete brez posledic in drugic, ker se ves cas lazete. In enako velja za vse anticepilce. Niste nikomur nic v povezavi s temo. Ste nerelevantni brezveznezi, ki ne vedo kaj govorijo. Enako, kot, ce bi sel trafikantko vprasati, kaj si misli o covidu. Me zanima, ali bi sli sami po mnenje pri sumu raka vprasati zdravnika na onkologijo ali sarlatana, ki vam bo bral iz kart. Vse kar imate je stroka. Drugega ni.

https://rs-lat.sputniknews.com/20210718...

Mislim, da je to zelo pomenmbna informacija zate. :)):)):))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Pomeni, da cepivo zelo malo pomaga. Z dvema odmerkoma je tam cepljenih 65%, toraj imaš s cepivom nekoliko več možnosti izogniti se virusu.

Zgodovina sprememb…

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

"Od 23. avgusta ne bo več brezplačnih hitrih antigenskih testov, razen za izjeme"

Zaj še uradno.

PrihajaNodi ::

feryz je izjavil:

Ej, fantički, še kakšen mesec bo fokus na nas, anticepljenih, po počitnicah se bo vrnil na cepljene.
Ker nam ne morejo prodati te škart robe in so jo polna skladišča, bodo navalili na cepljence. Ti bodo navalili po tretjo dozo kot opice na banane. Primerjava, seveda, ni naključna.
Denar oz. cepivo mora krožiti. Vas bodo že prepričali, da niste več zaščiteni proti zeta 3 plus sevu in boste še kako radi tekli po svoj šus. Bo spet gužva na gospodarcu.

Umiram, pomoje bomo necepljeni dobili skafandre.

Telbanc je izjavil:

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

"Od 23. avgusta ne bo več brezplačnih hitrih antigenskih testov, razen za izjeme"

Zaj še uradno.

Boli me, itak sem v kleti.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

Moraš pa res slektivno brati, da vidiš agresijo pri tistih, ki so proti prisilnemu cepljenju, antifašistih torej.

LOL, antifašisti, ki bi “giljotinirali”, “fojbirali” vse zagovornike cepljenja. Peace!
Biseri...
neumnosti.

multivac ::

Res fanj:

"sedaj je odgovornost prepuščena posameznikom" "ampak vseeno jih omejujemo dokler se ne cepijo, tako kot mi želimo"

To je scam od scamov.

Znova in znova potrjujejo...če te nekdo prek vseh možnih legalnih vzvodov sili v prostovoljno cepljenje z eksperimentom, za virus ki te ne ogroža...da je tu nekaj sumljivega in da nismo več v liberalni državi. In jebe se mi, kar je Plato rekel.
Niti dovolj kulturnosti nimajo, da bi počakali na konec kliničnih faz (ki glede na poročanja, so najbrž večinoma fejk. Lobisti na agencijah ti potrdijo vse. Kdo kurac laufa prvo, drugo in tretjo fazo in cepi miljone in miljone ljudi istočasno? Kje ste to videli v zgodovini?)

Tudi pri španski gripi niso kar tako cepili pod prisilo celotno populacijo, pa so bili mnogo bolj surovi časi.

S čim bi pa cepili 1918-1920? Z zlatim delišesom?
Biseri...
neumnosti.

Ben Dover ::

Tistu cepivU proti črni kugi je blu tanarbolš, od takrat naprej pa sam še strup mešajo!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ben Dover ()

:))
Biseri...
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

LOL, antifašisti, ki bi “giljotinirali”, “fojbirali” vse zagovornike cepljenja. Peace!

Ne projiciraj tega, kar bi ti počel z necepljenimi.

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

Ne projiciraj tega, kar bi ti počel z necepljenimi.

Samo navajam stvari, ki jih pišete. Jaz nisem za obvezno cepljenje in sem že večkrat napisal, da sem za to, da postane cepljenje recimo jeseni plačljivo in da se ukrepi ukinejo.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

zmaugy je izjavil:

Znova in znova dokazuješ kako faliran sogovornik si:

https://www.historyofvaccines.org/conte...

Ben Dover ::

multivac je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Fake news.. Lažejo, tebi bi moralo bit takoj jasno, razočaral si.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ben Dover ()

Tiho miška.

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

Ti si tipičen primer osebe, kjer je psihiatrija "podbacila":)):)):)).

multivac je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Glede na vir so imeli morda milijon doz. Prebivalcev ZDA je bilo 100 milijonov.
Ponavljam vprašanje - s čim bi jih obvezno cepili? Z zlatim delišesom?

Telbanc je izjavil:

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

Ti si tipičen primer osebe, kjer je psihiatrija "podbacila":)):)):)).

Kako kaj Sputnik V, njet harašo? Vidim da tudi nekatere druge terapije ne delujejo…:))
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

gus5 ::

Samael je izjavil:

Pa koji k... mene briga če se en Messiah cepi ali ne.
V času pandemije zelo kontagiozne virusne bolezni, bi te morala zelo skrbeti precepljenost družbe, v kateri živiš. V izrednih razmerah so posameznikova kapricioznost, neinformirani pridržki, samovoljno ravnanje ipd. podrejeni hitremu & adekvatnemu ukrepanju javne oblasti. Čas je ključni faktor ukrepanja v službi zajezitve pandemije. Le tako se lahko "to sranje čimprej konča ali vsaj omeji". A ne gre le za odgovornost oblasti, gre tudi za odgovorno ravnanje vsakega posameznika. Kdor se sredi kontagiozne pandemije ne cepi in celo širi anti-cepilsko propagando in z njo nezaupanje ter strah, ne ravna družbeno neodgovorno in ogroža življenja drugih ljudi. Naloga javne oblasti je, da zaščiti ljudi pred anti-cepilci in tudi slednje pred njimi samimi. Kako? Z obveznim cepljenjem.

Ne prbiji. En Messiah se je dosledno držal ukrepov in to vse do drugege odredbe nošenja mask zunaj, ter se med strahotno pandemijo, kjer je pustošil najbolj nevaren virus našega življenja, sploh ni okužil. To, da je stroka zagnojila in izgubila verodostojnost, ni moč očitati nam.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Ben Dover je izjavil:

Tistu cepivU proti črni kugi je blu tanarbolš, od takrat naprej pa sam še strup mešajo!

Band over 3 th shot incoming
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

gus5 je izjavil:

Samael je izjavil:

V času pandemije zelo kontagiozne virusne bolezni, bi te morala zelo skrbeti precepljenost družbe, v kateri živiš. V izrednih razmerah so posameznikova kapricioznost, neinformirani pridržki, samovoljno ravnanje ipd. podrejeni hitremu & adekvatnemu ukrepanju javne oblasti. Čas je ključni faktor ukrepanja v službi zajezitve pandemije. Le tako se lahko "to sranje čimprej konča ali vsaj omeji". A ne gre le za odgovornost oblasti, gre tudi za odgovorno ravnanje vsakega posameznika. Kdor se sredi kontagiozne pandemije ne cepi in celo širi anti-cepilsko propagando in z njo nezaupanje ter strah, ne ravna družbeno neodgovorno in ogroža življenja drugih ljudi. Naloga javne oblasti je, da zaščiti ljudi pred anti-cepilci in tudi slednje pred njimi samimi. Kako? Z obveznim cepljenjem.

Proti. Dal bi nek časovni okvir, po katerem bo cepljenje na novo plačljivo po tržni ceni in ukinil večino ukrepov, bi pa dovolil, da firme in ustanove same določijo, kdo lahko vstopi in pod kakšnimi pogoji.
Potem pa kakor kdo hoče. Sam bi verjetno potem spet za par mesecev zmanjšal frekvenco nakupov itd., ampak ni problema, ni bilo pretežko in zdaj smo tudi cepljeni. Ljudi izuči šele, ko jih zaboli, jebat ga.
Biseri...
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

gus5 je izjavil:

Samael je izjavil:

Proti. Dal bi nek časovni okvir, po katerem bo cepljenje na novo plačljivo po tržni ceni in ukinil večino ukrepov, bi pa dovolil, da firme in ustanove same določijo, kdo lahko vstopi in pod kakšnimi pogoji.
Potem pa kakor kdo hoče. Sam bi verjetno potem spet za par mesecev zmanjšal frekvenco nakupov itd., ampak ni problema, ni bilo pretežko in zdaj smo tudi cepljeni. Ljudi izuči šele, ko jih zaboli, jebat ga.

Ter metati polena firmam, ki naprimer dovolijo vstop tudi necepljenim?

49106 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

gus5 je izjavil:

Samael je izjavil:

Ter metati polena firmam, ki naprimer dovolijo vstop tudi necepljenim?

A sem to kje napisal? Če se Mercator odloči, da si moraš razkužiti roke in nositi masko, bi to bil pogoj in ne bi dovolil ugovorov raznih jebivetrov, ki bi šli na sodišče in zahvali, da naj bo po njihovo v tuji lasti.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Na vprašanje si odgovoril z vprašanjem, pravega odgovora tako nisem dobil.

Zgodovina sprememb…

gus5 je izjavil:

Samael je izjavil:

Ti mi najprej odgovori v kaki državi smo.
Smo v liberalni državi kjer velja "my body my choice", smo v semi-avtoritariuzmu itd., smo podpisniki mednarodnih konvencij za zločine proti človeštvu?
Od kdaj dajemo državi pravico, da nas brez kompenzacije cepi z nečim eksperimentalnim, za vprašljive rezultate?

Naj drugače kontekstualiziram reči:

Recimo, da je pandemija vojna. V evropi je zgolj uradno umrlo cirka 17,5k "vojakov", skoraj miljon jih je bilo resno poškodovanih.
Kaj so ti vojaki...bili vpoklicani, so to prostovoljne čete, MORS?

Daj te mi zaupat. S kakšnim smotrom je umrlo teh slabih 18k ljudi? Bodo družine dobile na dom pismo o KIA?
Bodo dobile veteransko kompenzacijo?

Osnove liberalne družbe vam niso jasne. Zato ste mnogo bolj nevarni kot covid, mnogo mnogo bolj.

Trenutno se dogaja, dobesedno stalinizem. Pridejo na dom in rečejo, da moraš it slabo oborožen tam streljat neke nemce. Imaš do konca avgusta časa, da spakiraš.

Vam je kaj bolj jasno ali se še naprej želite delati totalitaristične bedake?

gus5 je izjavil:

Samael je izjavil:

Kje so tedenski podatki o stranskih učinkih cepiv? Jih ni. Medtem ko so v Belgiji ustavili cepljenje (pod 41 let) po smrti žene diplomata, so naši porinili glavo v pesek, poudarili da ni dokazane povezave....in veselo cepili naprej. Če dam sam en primer. In pol se čudite, da se folk noče cepit.

Cepljen pa si dvakrat, vidim.

49106 je izjavil:

A ni očitno da ne? Boli mene k. za to, če se ti cepiš itd. Če trgovina napiše, da brez maske in razkuženih rok nimaš vstopa, potem ga nimaš. Če tega ne napiše, potem pač kot pred epidemijo.
Biseri...
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

A sem to kje napisal? Če se Mercator odloči, da si moraš razkužiti roke in nositi masko, bi to bil pogoj in ne bi dovolil ugovorov raznih jebivetrov, ki bi šli na sodišče in zahvali, da naj bo po njihovo v tuji lasti.

Postavil, ti je dobro vprašanje. Ali bi reko državnega vzvoda šikaniral privatnike, ki ne zahtevajo nič?
Mercator v2.0, brez ukrepov?

Bi ne?
Pravim ti, da si mnogo bolj nevaren od covida.

multivac je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Postavil, ti je dobro vprašanje. Ali bi reko državnega vzvoda šikaniral privatnike, ki ne zahtevajo nič?
Mercator v2.0, brez ukrepov?

Bi ne?
Pravim ti, da si mnogo bolj nevaren od covida.

Beri zgoraj, tepec.
Biseri...
neumnosti.

Kul, kdaj ukinemo torej PCT pogoje?
Rad bi šel financirat podjetnike, ki želijo "party like it's 2019"!

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

A ni očitno da ne? Boli mene k. za to, če se ti cepiš itd. Če trgovina napiše, da brez maske in razkuženih rok nimaš vstopa, potem ga nimaš. Če tega ne napiše, potem pač kot pred epidemijo.

Dokler tega ne počne monopolist ali oligopolisti, nimam težav s tem.

Zgodovina sprememb…

;-) ::

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

Ze par tednov hofim povsod brez maske, rok si pa nisem prakticno nikoli razkuzeval, le na referendum.

Nevem kje zivite in kaj delate, da se imate cas ukvarjat cel cas z drugimi ljudmi...ocitno hodim le tam kjer ljudje taksnega casa nimajo.

Ne razumem pa kam nimam vstopa brez maske, dejasnko kje koga opomnijo da nimas maske?

Meni včasih težijo varnostniki.

49106 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

Njihova firma, njihova pravila. Kaj zdaj? Menda imajo pravico odločati o tem, kar zadeva zdravje njihovih zaposlenih in na to, kakšno koientelo si želijo v svojih prostorih? A ti bi komunizem uvajal?
Biseri...
neumnosti.

Njihova frima, njihova pravila, dokler ne gre za monopol ali oligopol.

Zgodovina sprememb…

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

Njihova firma, njihova pravila. Kaj zdaj? Menda imajo pravico odločati o tem, kar zadeva zdravje njihovih zaposlenih in na to, kakšno koientelo si želijo v svojih prostorih? A ti bi komunizem uvajal?

Komunizem izvaja vaša stran, ko nas bodisi želi cepit bodisi izvajat represijo.
Daj se ti najprej zmeni s tvojimi, da na spustijo pr miru.

;-) je izjavil:

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

Ze par tednov hofim povsod brez maske, rok si pa nisem prakticno nikoli razkuzeval, le na referendum.

Nevem kje zivite in kaj delate, da se imate cas ukvarjat cel cas z drugimi ljudmi...ocitno hodim le tam kjer ljudje taksnega casa nimajo.

Ne razumem pa kam nimam vstopa brez maske, dejasnko kje koga opomnijo da nimas maske?

Ne, nikjer še nisem opazil. Sem zadnjič šel v prodajalno bez maske (manjša in prazna), ker sem mislil, da ni več potrebna (ravno so ukinili obvezno nošenje v restavracijah) in sem ob vstopu vprašal, pa mi je trgovec rekel da ni problem, itak je bil cepljen, jaz pa tudi.
Biseri...
neumnosti.
««
29 / 198
»»