Forum » Loža » Visoka precepljenost in učinek zaščite
Visoka precepljenost in učinek zaščite

multivac ::
HappyPills je izjavil:
HappyPills je izjavil:
Izmikas se. Vsi bedni represivni ukrepi so tu zgolj ker ljudje ne zelijo edinega smiselnega ukrepa ki je cepivo. Torej za vse ukrepe ki niso cepivo in z njim povezanimi stroski smrtmi itd. Bodo odgovorni ljudje ki se ne cepijo. Torej ta svoj racun ves komu izstavit. Otrok ter njihovih dedkov in babic pa pac ne bomo zrtvovali ker se nekdo boji igle ker je to nesorazmerno in tudi iz vidika tvoje ekonomije potratno.
Nič se ne izmikam, hočem ti dopovedat par stvari ki ti zgleda niso jasne.
Če ti postaviš trditev da nek represiven ukrep rešuje življenja, moraš predstavit tudi dokaze. Dokazi pa so omejeni, pri precej ukrepih jih sploh ni, za nekaj ukrepov pa je še epidemiološka stroka povedala da so povsem nesmiselni. Zato ti lahko brez osnove vlačiš gor svoje dedke in mulce ravno toliko utemeljeno kot te jaz lahko primerjam z naci nemčijo ker zgleda hočeš izvajat prisilne zdravstvene posege na celi populaciji.
A bo?
JEdini ukrep je cepljenje vse ostalo je produkt ali fasisticno nagnjenih twittow ali pa posledica ne sprejemanja edinega smiselnega ukrepa ali pa kar oboje.
Nadaljuješ s pavšalnimi debilizmi.
Vsaj kaj podkovanega povej.
Nitka.
https://twitter.com/YorickB/status/1416...
🧵The Netherlands🇳🇱 discovered that opening up all INDOOR night life (clubs and bars), with NO social distancing, NO mask use, and only a rapid-antigen-test that could be administered up-to 40 hours before entrance; was a very good way to create Delta Super Spreader events.
In nauk tega je, paco?
OK, se strinjam če bo država v tem primeru vseeno takoj naredila vse kar se da, da se potem spet povečajo kapacitete.
Ker to je njen "job" glede na to da nam vsak mesec jemlje denar za "protection" ;)
Poglej moj odgovor Juretu zgoraj in boš videl iz katerega zornega kota prihajam.
Če bo spet pizdarija ne bomo krivi zgolj necepljeni, ker (to sem že Juretu napisal) sam sem prebolel in se še vedno v nulo držim ukrepov, da ja ne bom komu kaj storil.
Imam pa kup znancev ki so cepljeni in mislijo da so boga za jajca prijeli in se ne držijo NOBENEGA ukrepa več.
In kdo bo zdaj bolj kriv za potencialno pizdarijo? jaz necepljen(pač prebolel) ali oni?
Ja, seveda bi v primeru izbruha nato država morala spet povečati ICU oddelke za covid. Ampak to zahteva čas.
In glede na statistiko, kjer imajo cepljeni večjo možnost preživetja, je precej jasno, kdo bo v tem času imel prednost za ICU.
Glede na to, da se po besedah direktorja CDC novi val kaže kot val med necepljenimi ali neprekuženimi, je večinska krivda za to dejansko na necepljenih. Čist simpl. Če bi bili vsi cepljeni, verjetno do novega vala sploh ne bi prišlo, glede na procent učinkovitosti cepiva, bi bile številke bolnih bistveno nižje in ker so okuženi cepljeni kužni bistveno manj od necepljenih, se bi val veliko prej ustavil ali pa ga, kot rečeno, sploh ne bi bilo.
Podatki UK iz 15 julija tega ne potrjujejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: multivac ()

Pac-Man ::
Nizozemska je v peezdi, po dveh tednih odprtja se spet zapirajo.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Kolikor lahko spremljamo, je delta precej bolj nalezljiva, kar avtomatsko pomeni potencialno velik porast okužb (glede na tuje izkušnje predvsem med necepljenimi) in po verjetnosti tudi porast obolelih v bolnicah in tako naprej. Tudi cepiva so malenkost manj učinkovita. Kljub temu naj bi vsa v EU odobrena cepiva zelo učinkovito preprečevala težji potek bolezni in tudi precej dobro lažjega.
Po uradnih podatkih je delta nekje 10x blažja. Tehnično gledano to pomeni 10x manj hospitalizacij.
Torej že na višku smo shajali.
Sedaj imamo prekuženo populacijo, preceljeno, z blažjo obliko virusa in smo pripravljeni s kapacitetami (kao).
Tvoje panično trobezljanje je zgolj to. Panično trobezljanje brez nobene logike zadaj.

apfelstrudl ::
Nitka.
🧵The Netherlands🇳🇱 discovered that opening up all INDOOR night life (clubs and bars), with NO social distancing, NO mask use, and only a rapid-antigen-test that could be administered up-to 40 hours before entrance; was a very good way to create Delta Super Spreader events.
Resno vprašanje - obstajajo kje podatki o tem koliko jih je dejansko pristalo v bolnicah?
Se je to tudi hudo povečalo ali ne? Zna biti zelo pomemben podatek za prihodnost s tem hudičem...

Beri nitko.
Nizozemska je v peezdi, po dveh tednih odprtja se spet zapirajo.
V peezdi?
Zaradi virusa ali lockdowna?
@zmaugy e klapa
Zgolj navidezno visim na vaših vratih. V resnici tresete ven tako preproste neumnosti, da še preden preberem do konca vidim kje ste falirali in imam pripravljen odgovor.
Vsaj potrudite se malo.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: zmaugy ()

zmaugy ::
apfelstrudl je izjavil:
Kljub temu naj bi vsa v EU odobrena cepiva zelo učinkovito preprečevala težji potek bolezni in tudi precej dobro lažjega.
Resnično upam da imaš prav.
Jaz tudi upam, da se bo ta slika kazala tudi ob morebitnem večanju števila okuženih.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

apfelstrudl je izjavil:
Kljub temu naj bi vsa v EU odobrena cepiva zelo učinkovito preprečevala težji potek bolezni in tudi precej dobro lažjega.
Resnično upam da imaš prav.
Jaz tudi upam, da se bo ta slika kazala tudi ob morebitnem večanju števila okuženih.
To se bo videlo pozimi.
Zaenkrat vsi še bolj ugibamo.

Pac-Man ::
apfelstrudl je izjavil:
[Resno vprašanje - obstajajo kje podatki o tem koliko jih je dejansko pristalo v bolnicah?
Jebemomast, bi kdo kaj bral? Tretji tvit v nitki:
Last week, we did not see anything in our hospitals.
The exponential growth was so fast, there was no way the hospitalization rate could keep up.
In the last few days, we see a noticeable uptick.
Again: there is NO FULL decoupling, just a time delay.⏲️
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

zmaugy ::
Nitka.
Tole pa ni videt lepo, sploh ker je vrh verjetno dosti višji.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()

Nitka.
Tole pa ni videt lepo.
Zgolj, če si zmaugy.
Če si normalen mentalno zdrav človek, pa vidiš prekuževanje mladine z delto (prehladom), kot recimo naši maturanti, ki so bili tako bolani, da so morali še isti dan iti nazaj na hrvaško obalo se malo pozdravit.
Zgodovina sprememb…

apfelstrudl ::
apfelstrudl je izjavil:
[Resno vprašanje - obstajajo kje podatki o tem koliko jih je dejansko pristalo v bolnicah?
Jebemomast, bi kdo kaj bral? Tretji tvit v nitki:
Last week, we did not see anything in our hospitals.
The exponential growth was so fast, there was no way the hospitalization rate could keep up.
In the last few days, we see a noticeable uptick.
Again: there is NO FULL decoupling, just a time delay.⏲️
Priznam, nisem šel pogledat na twitter, zgolj sliko sem odprl. Se ti opravičujem iz dna moje pokvarjene duše ;)
Hvala.
Vseeno ne izgleda tako črno kar se tiče hospitalizacij. Vsaj kolikor jaz zastopim te podatke (jebi ga pozno je, zaspan sem :) )
Potem pa mogoče res velja da je delta bolj nalezljiva a manj nevarna.
Here's hoping...

V resnici je bistveno boljši test preverit v vaši socialni mreši, če res ta trenutek prijatelji in znanci bolehajo za covidom.
Vprašite na FB koliko je trenutno hospitaliziranih med vašimi frendi, ne bit presenečeni če bo odgovor 0.
Pa če niste ravno kletar kot zmaugy je vaša FB mreža velika zagotovo več 100 znancev, če že ne 1000.
Zgodovina sprememb…

HappyPills ::
https://coronadashboard.government.nl/l...

hr_natakar ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hr_natakar ()

HappyPills ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HappyPills ()

PrihajaNodi ::
HappyPills je izjavil:
Šloganje ter bajalica. Odvisno od drzave. Zdej v bosni je bolj iz turskega zoca medtem ko italjani vseen kljub kavi prisegajo na tarot karte.
Fant, glavo iz riti
hr_natakar je izjavil:
Na podlagi cesa ugotovijo, da ima nekdo korono? ste ze pozabili? ne vem zakaj spet s temi statistikami?
Folk se kar testira, ko imas cas si reces: hey, gremo na testiranje ker je zastonj.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()

HappyPills je izjavil:
Sem sel gledat mal tole NL. Jah bolnice filejo vecinoma 20-29 stari ter nad 80. Tak da ta zadnji porast je samo od mladih...
https://coronadashboard.government.nl/l...
https://coronadashboard.government.nl/a...
Hmm, da ja?
Koliko naših deltoidnih maturantov je končalo v bolnici?
Zgodovina sprememb…

#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Logika lockdownerjev. Zapiramo zdrave zavoljo par nezdravih.
Če je to država, ki jo želite imet...

Za kazen ker si imun in zdrav, boš moral v taborišče.
Logika lockdownerjev. Zapiramo zdrave zavoljo par nezdravih.
Če je to država, ki jo želite imet...
So tudi vaxerje malce pohecal, ker v tujini cepljeni ne dobijo passportov. Gremo se enkrat se cepit. Cetrta doza jim bo prinesla pasus. Vosli
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Tej vosli bodo sedaj še tretjič šli na led, ko bo čas za booster.
Dragi vaxxerji, je vaša dolžnost, da greste na boosterje. Za človeštvo se gre rešite nas pred lambdo (ali gammo?, delto?, plus plus?...sem se spozabil kje že smo)!

Na Madžarskem cepljenje s tretjim odmerkom
Madžarski premier Viktor Orban je napovedal, da bodo od 1. avgusta začeli cepiti s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19. Cepljenje bo obvezno za vse zdravstvene delavce.
.Foto: Reuters
.Foto: Reuters
Katero cepivo je primerno za tretji odmerek, bodo odločili zdravniki. Z njim naj bi cepili najmanj štiri mesece po prejemu drugega odmerka cepiva proti covidu-19.
Napovedal je tudi, da bo v prvih septembrskih dneh, še pred začetkom novega šolskega leta, na vseh šolah na voljo cepljenje za najstnike, stare od 12 do 16 let.
Madžarski premier je po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI še opozoril, da so zaradi različice novega koronavirusa delta vsi, ki še niso bili cepljeni, v največji nevarnosti do zdaj.
Napovedal je tudi osebne obiske pri doslej necepljenih starejših prebivalcih, ki jih želijo spodbuditi k cepljenju. Madžare je Orban še pozval, naj v tujino potujejo le, če so v celoti cepljeni.
Na Madžarskem z okoli desetimi milijoni prebivalcev so cepili več kot 5,55 milijona ljudi. Cepijo s cepivi, dovoljenimi na ravni Evropske unije, ter tudi s kitajskimi in ruskimi cepivi. V zadnjih tednih opažajo upad zanimanja za cepljenje.
Od začetka epidemije so potrdili 808.661 okužb. Umrlo je 30.013 covidnih bolnikov.
Sodelavec je nekaj mesecev po cepljenju v bolnici (sirjenje zil bo potekalo). Da jim j*** mater, zdej me caka vec dela!
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:
Sodelavec je nekaj mesec po cepljenju v bolnici. Da jim j*** mater, zdej me caka vec dela!
Po mesecih cepljenja končal v bolnici?

PrihajaNodi je izjavil:
Sodelavec je nekaj mesec po cepljenju v bolnici. Da jim j*** mater, zdej me caka vec dela!
Po mesecih cepljenja končal v bolnici?
Mislim da manj, mesec dni nazaj… ampak ja, klasika, se zgodi:)
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…

#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…

Cepiva namreč imajo velik efekt na krvožilni sistem.
No upajmo, da se pobere.
Kar se mene tiče, če me dosedaj ni kovid prijel, nikakor ne bom riskiral zapletov s cepivi, ki mi ne koristijo.
Podobno svetujem tudi vam vsem.

Hmm. Tko čez palec je zagotovo korelacija.
Cepiva namreč imajo velik efekt na krvožilni sistem.
No upajmo, da se pobere.
Kar se mene tiče, če me dosedaj ni kovid prijel, nikakor ne bom riskiral zapletov s cepivi, ki mi ne koristijo.
Podobno svetujem tudi vam vsem.
Pol mas pa kle pi***, ki vsiljujejo to svinjarijo. No sej ok, bivsa je cepljena, tko da vse je za nekaj dobro.
Zdej sm pa res jezn. Vsaj upam da mu operacija pomaga.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…

10,991
DEATHS
59,402
URGENT CARE
A prav razumem?
Jaz, ki sem gladko šel skozi covid, ki tudi če bi ga ujel, imel zelo nizko možnost smrti ali komplikacij...naj bi sedaj riskiral zdravje z nekim sranjem, ki se bo vrjetno še izkazalo za neučinkovito?
Koga jebejo?
Ta cepiva bi morala ubiti natanko 0 zdravih ljudi, da bi bila ok. Tko nekje kot smatramo za skoraj vsa ostala cepiva.
Sprašujem se še, koliko reakcij ni bilo registriranih zaradi "pomanjkanja povezave".
Še našo diplomatko so mesece masirali, pa je bil javen VIP primer.
Ko pride janez s paralizirano roko doktorci, mu reče, da je vrjetno spomladanska alergija, sredi julija.
Zgodovina sprememb…

Just don't talk about that little 13-year-old Michigan boy who died in his sleep three days after receiving his second Pfizer vaccine dose.
Safe and effective.
Noben 13 letnik ne bi smel se iti cepit s tem, v bojazni, da lahko umre.
Cepiva se z namenom dolgo testira, da izočimo čimveč negativnih efektov.
Pa pustimo ob strani, da 13 letniki gredo gladko skozi covid.
Skratka, žalostno v kaj smo prepričali svet. Zločinsko pravzaprav.

hator ::
https://www.washingtontimes.com/news/20...
Just don't talk about that little 13-year-old Michigan boy who died in his sleep three days after receiving his second Pfizer vaccine dose.
Safe and effective.
Noben 13 letnik ne bi smel se iti cepit s tem, v bojazni, da lahko umre.
Cepiva se z namenom dolgo testira, da izočimo čimveč negativnih efektov.
Pa pustimo ob strani, da 13 letniki gredo gladko skozi covid.
Skratka, žalostno v kaj smo prepričali svet. Zločinsko pravzaprav.
Otrok se verjetno ne splača cepit.
Glede COVID pri otrocih. Samo v Slovenije je 30 otrok zbolelo za PIMS, ki nastane 3 tedne po COVIDU.

Telbanc ::
"Bojkot i nenasilni građanski neposluh sve više donosi rezultate protiv korumpirane vlasti, koja sluša farmaceutske lobije. Nakon Londona, dogodila se Moskva, a vjerojatno ćemo sličnu situaciju gledati i u Parizu, gdje su vlasti donijele vrlo autoritativnu odluku o prikrivenom obveznom cijepljenju. Ne smijemo zaboraviti Njemačku, koja zbog straha od naroda, ne želi tlačiti svoju populaciju, kao što to čine Macron i Draghi."

Conini ::
Zahtevam, da motoristi plačajo sami stroške zdravljenja ob nesreči.
Nekateri enostavno ne razumete kako zabiti ste..
Že 100x je bilo povedano, da motoriziranje NI NALEZLJIVA BOLEZEN in zaradi motoriziranja DRUŽBE NIMAMO ZAPRTE.
Tako da, EDINO ZABITO GOVNO, si ti tukaj.
PrihajaNodi je izjavil:
Sodelavec je nekaj mesecev po cepljenju v bolnici (sirjenje zil bo potekalo). Da jim j*** mater, zdej me caka vec dela!
Sodelavec? Kakšen sodelavec?? Po celem forumu se hvališ, da si na sociali in zdaj imaš neke sodelavce... Pa ti si eno prokleto avtistično lažnivo sranje, Nodi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Conini ()

hr_natakar ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hr_natakar ()

Conini ::
hr_natakar je izjavil:
Ali tisti, ki zbolijo zarad virusa navadne gripe, sami placujejo stroske zdravljenja, ce se ne cepijo? To je nalezljiva bolezen, simptome ima podobne kot korona virus. Je pa cudezno skoraj izumrla navadna gripa, vse odkar imajo bolnisnice bistveno vec placano za korona paciente, se prav ce vpisejo, da je pacient na zdravljenju zarad korone namest gripe. Torej kaj se jim financno bolj splaca vpisat, ce so v dilemi? covid ali gripa? Simptomi pa zelo podobni in je tudi strokovnjakom tezko razlikovat? Vse kar imajo so testerji, ki pa so ze 100 povedano, zelo nezanesljivi.
Gripa ima R0 okoli 1.3 (en v povprečju okuži 1.3 človeka), kar je bistveno manj kot virus covida. Ukrepe (maske, distanca), ki jih imamo zaradi covida, znižajo R0 gripe na bistveno nižje od 1, in zaradi tega gripe NIMAMO. A bo šlo zdaj?

saule ::
Nitka.
to, da ti PCT test pri 40+ ponovitvah pokaže pozitivno pomeni dobesedno nič, kot ti kaže praksa. "izjemna okuženost" za katero noben od okuženih sploh ve ne. okužen s čim? paranojo?
če se nehamo farbat z raziskovalnimi testi v diagnostične namene tale pandemija enostavno izpuhti

c3p0 ::

Miki N ::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

Že.
Zakaj pa moramo nekateri, ki smo se namerno izpostavljali virusu, ampak odšli brez praske, sedaj trpeti pogrome paničarjev?
Tudi jaz se čudim, testiran 2-3x na teden, vedno negativen. Ampak, na nek bizaren način sem po izjavah korona paničarjev, zelo nevaren okolici. Tudi če bi bil le prehlajen, bi ostal doma.
Tisti s pikecom pa veselo kihajo, kašljajo, šmrkajo, padajo izjave v stilu: "saj sem zdaj cepljen, to ni covid".
Kdo je tu v resnici nevaren okolici, ranljivim skupinam?

To sada jasno vidimo jer se delta varijanta učinkovito širi među cijepljenima, poneki cijepljeni razvijaju i težak oblik bolesti, no kod onih koji su preboljeli covid-19 čak i prije više od godinu dana to se, izgleda, ne događa u značajnijem broju."
Zato pa je PCT pogoj slaba rešitev, ki v delta fazi ne pije več vode. PT je edina smiselna, ki bi vsaj malo sploščila krivuljo. Verjamem pa, da vladam ni v interesu še zmanjševat interesa za cepljenje, čeprav bi PT poteza bila korak v pravo smer. Ker pa zraven še radi lažejo...
A bomo to zimo spet poslušali kako pokajo bolnice? A v dveh letih ne moremo poskrbeti za kapacitete?
2 leti je polovica medicinskega faksa.
V dveh letih naučiš že običnega pajaca kako ravnati z covidovci.
To sem že večkrat spraševal. Paničarji nimajo odgovora. V letu in pol bi imeli kar nekaj novih bolnic, hal in na tisoče osebja, tudi rezervistov. A tega ni, zakaj? Mar nismo v pandemiji?
Ni denarja? Račun zaradi pandemije še pride, v obliki krize vseh kriz.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()

Kaj pa je zelo lepo napisanega? Pretežno neka senzacionalistična klobasa.
Da, vemo, da je vlada obremenjevala bolnišnice po nepotrebnem.
Vemo, da je zdravstvo napol v kolapsu že samo po sebi.
Vemo, da nekateri doktorji so prav veselo zamenjali miren spanec za 20k mesečno.
Fluff piece. V bistvu ne, niso ga zamenjali. Miren spanec + 20k mesečno, nekateri več.

dexterboy ::
HappyPills je izjavil:
Kdo ne dopusca? Kje si to prebral? Zakaj si zmislujes? Delajo se studije za ivermectin tako kot so se za cepivo. Ce bo ok se bo nucalo. Ne bit tok basic no.
Če je Ivermectin v prvi fazi testiranja, se ga lahka komot pošlje na tržišče.... owčk za testiranje je dovolj

Mato989 ::
O joj... pandemija in pol... jaka pandemija ko po Svetu raste število ljudi katerim je virus tako smrtonosen!
Me prav zanima kaj bi paničarji počeli ob novbi Kugi ko pobije dejansko 50%+ ljudi... tu pa mizernih par 10 k
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

Virus je tako nevaren da je še skoz naravni prirastek po Svetu POZITIVEN...
O joj... pandemija in pol... jaka pandemija ko po Svetu raste število ljudi katerim je virus tako smrtonosen!
Me prav zanima kaj bi paničarji počeli ob novbi Kugi ko pobije dejansko 50%+ ljudi... tu pa mizernih par 10 k
Pozitvni prirastek je samo v Afriki kjer nimajo kondomov in cepiv. Jim bomo poslali,
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:
Razlika z ZZZS je v tem da tukaj (mogoče) zadeva pije vodo, sploh v privat firmah kjer pač šef določa kaj in kako.
Samo vseeno, počakaj da bo kadra začelo primanjkovat (na nekaterih področjih ga že zdaj), boš videl kako se bo plošča hitro obrnila ;)
Šef ne bo artikla poštimal da pride na prodajne police ;)
Katerega kadra? Ne govorimo o itjevcih in kirurgih s specificnim znanjem.
Si videl plakate Mercatorja, Lidla, Eurospina?
Zaposlujejo prodajalce. Takoj. Za nedeločen čas. Postaneš del top ekipe. Družini prijazno podjetje. itd...

Mato989 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Virus je tako nevaren da je še skoz naravni prirastek po Svetu POZITIVEN...
Pozitvni prirastek je samo v Afriki kjer nimajo kondomov in cepiv. Jim bomo poslali,
Vsi smo ljudje... da bo panika mora naravni prirastek prvo 10 let bil negativen, pa še takrat ne bo sile če ne bo neka globalna fuck up fešta... ljudi je itak preveč, eni pa paničarijo.
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

hr_natakar je izjavil:
Ni nujno. Ker ocitno si zelijo propad gospodarstva, da lahko potem uvedejo univerzalni temeljni dohodek, pod dolocenimi pogoji, ce upostevas dolocene ukrepe.
To sem že trobil drugje pa so se mi posmehovali. Bidonar je na dobri poti, da to uvede... Ševilo nezaposlenih to lepo kaže, še bolj pa temu podatku pritrjuje številka 10 MILIJONOV odprtih delovnih mest. Ki jih nihče noče opravljati... Fuknjen svet do konca, čimprej wojna, da bo pol mir...

PrihajaNodi je izjavil:
Razlika z ZZZS je v tem da tukaj (mogoče) zadeva pije vodo, sploh v privat firmah kjer pač šef določa kaj in kako.
Samo vseeno, počakaj da bo kadra začelo primanjkovat (na nekaterih področjih ga že zdaj), boš videl kako se bo plošča hitro obrnila ;)
Šef ne bo artikla poštimal da pride na prodajne police ;)
Katerega kadra? Ne govorimo o itjevcih in kirurgih s specificnim znanjem.
Si videl plakate Mercatorja, Lidla, Eurospina?
Zaposlujejo prodajalce. Takoj. Za nedeločen čas. Postaneš del top ekipe. Družini prijazno podjetje. itd...
Tudi tam bo obvezno cepljenje.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi