Forum » Loža » Parlamentarne volitve 2022 Slovenija
Parlamentarne volitve 2022 Slovenija
Temo vidijo: vsi
kow ::
Nedasemiveč je izjavil:
Z veseljem bi dal glas Čeferinu. On bi verjetno zmagal s takšno razliko, da bi za sodelovanje in vladanje potreboval samo še eno stranko.
Bo pa spet kandidiral za predsednika UEFE, tako, da to zaenkrat odpade.
Ne potrebujemo karizmaticnih voditeljev novih strank. Potrebujemo novo stranko. Predvsem resno sredinsko opcijo, ki bo imela veliko clanov.
Idealno bi se SMC in LMS zdruzila, ter preimenovala. Še bolj idealno bi bilo, da bi se levi volivci Desusa in SAB porazdelili med Levico in SD.
Ajde, da bo one-half zadovoljen, naj bo na skrajni levi še komunisticna partija. Potem bi se volivci lazje sprehajali levo in desno - glede na zelje in oceno stanja v drzavi.
So kje znani podatki o članstvu (število) slovenskih političnih strank?
Po obcutku so v sloveniji 3 večje stranke: SD, SDS, NSi. Vse ostale so veliko manjše?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Malidelničar ::
Jaz osebno pogrešam Viranta in Državljansko listo. Skupaj s timom iz ozadja (Pezdir, Štih, Boscarol, Masten itd.). Tisto je bila velika priložnost, da bi nastala neka manjša a stabilna klasično liberalna stranka, ki bi igrala podobno vlogo kot FDP v Nemčiji. Za Slovenijo bi bilo to zelo dobrodošlo in bi blazno stabiliziralo politični prostor.
Če bolje poogledamo, v bistvu že na primeru Viranta vidimo, kako so mediji manipulirali zadeve pri nas. Viranta so medijsko obglavili zaradi neke letalske karte in je takrat 2011 padel v sondažah iz 24% pod 10%, Jankovića - ki je bil neke vrste proto-populist brez programa - pa so nekritično povzdignili. Če tega mediji ne bi naredili, bi Virant namreč lahko zmagal. Gledano nazaj, da noben medij takrat ni problematiziral Kučanove izjave 'No zdaj sem vam pa dal nekaj za volit.' je skrajno problematično. V bistvu je na nek način sosledje političnih dogodkov, ki so sedaj privedli do nekoga kot je Stevanović, sprožil Kučan z "romanjem" na Magistrat leta 2011 - no, vmes so bile še "lucke" "vstaje" :):) Sosledje dogodkov je v zgodovini velikokrat zelo nepredvidljivo in zanimivo :):)
Ja to mislim, da drži, je bilo že v nekaj medijih (ne vem že kje), točne cifre mi niso znane. Čisto na grobo če poizkušam ballparkat: SD 15.000, SDS 35.000, NSI 10.000. Mislim, da je tu od ostalih ironično še izvenparlamentarna SLS, ki ima še vedno ostanek članstva iz za njo boljših časov, mislim, da imajo skoraj (?) 10.000 članov.
Od ostalih mislim, da ima morda Levica nekaj 1.000, ostale stranke pa če imajo max. 1.000-2.000 aktivnih članov, mogoče Pirati malce več, ampak mislim, da sem bral da so imeli SMC tudi v času Cerarja max 1.000 članov, LMŠ podobno max. 1.000, Bratuškova nekaj 100, isto DesUS in podobne majhne stranke....
Če bolje poogledamo, v bistvu že na primeru Viranta vidimo, kako so mediji manipulirali zadeve pri nas. Viranta so medijsko obglavili zaradi neke letalske karte in je takrat 2011 padel v sondažah iz 24% pod 10%, Jankovića - ki je bil neke vrste proto-populist brez programa - pa so nekritično povzdignili. Če tega mediji ne bi naredili, bi Virant namreč lahko zmagal. Gledano nazaj, da noben medij takrat ni problematiziral Kučanove izjave 'No zdaj sem vam pa dal nekaj za volit.' je skrajno problematično. V bistvu je na nek način sosledje političnih dogodkov, ki so sedaj privedli do nekoga kot je Stevanović, sprožil Kučan z "romanjem" na Magistrat leta 2011 - no, vmes so bile še "lucke" "vstaje" :):) Sosledje dogodkov je v zgodovini velikokrat zelo nepredvidljivo in zanimivo :):)
Po obcutku so v sloveniji 3 večje stranke: SD, SDS, NSi. Vse ostale so veliko manjše?
Ja to mislim, da drži, je bilo že v nekaj medijih (ne vem že kje), točne cifre mi niso znane. Čisto na grobo če poizkušam ballparkat: SD 15.000, SDS 35.000, NSI 10.000. Mislim, da je tu od ostalih ironično še izvenparlamentarna SLS, ki ima še vedno ostanek članstva iz za njo boljših časov, mislim, da imajo skoraj (?) 10.000 članov.
Od ostalih mislim, da ima morda Levica nekaj 1.000, ostale stranke pa če imajo max. 1.000-2.000 aktivnih članov, mogoče Pirati malce več, ampak mislim, da sem bral da so imeli SMC tudi v času Cerarja max 1.000 članov, LMŠ podobno max. 1.000, Bratuškova nekaj 100, isto DesUS in podobne majhne stranke....
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Ja, ce bi strnil misli... v Sloveniji je PREMALO politike ZNOTRAJ strank. Male stranke bi se morale zdruzevati, potem pa borba med razlicnimi krili strank. Na ven pa pac glasovati po nekem usranem kompromisu. Ampak to je POANTA politike.
Mato989 ::
Malidelničar je izjavil:
Jaz osebno pogrešam Viranta in Državljansko listo. Skupaj s timom iz ozadja (Pezdir, Štih, Boscarol, Masten itd.). Tisto je bila velika priložnost, da bi nastala neka manjša a stabilna klasično liberalna stranka, ki bi igrala podobno vlogo kot FDP v Nemčiji. Za Slovenijo bi bilo to zelo dobrodošlo in bi blazno stabiliziralo politični prostor.
Predvsem se lahko vele pametnemu Virantu (pa mi je drugače bil okish) zahvališ za enega najbolj glupih sistemov enotnega plačnega sistema in debilnih napredovanj ki so semi avtomatska.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
mtosev ::
Je kdo opazil, da se je LMŠju malo dvignila podpora zadnje čase?
Kam pa bodo odšli nepovezani poslanci iz DeSUSa in SMCja? Nova stranka ali?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
one-half ::
Desusove je ukradla SMB. Za SMC pa ne vem. Sarec mi je sicer vredu, samo nazaj se mora umiriti. Vceraj je na trenjih hojs spravljal Meseca in njega ob zivce, zraven je pa lepo Tonin igral umirjenega in nakuliranega govorca in zasencil vse tri.
Vsi gledamo proti SDSu, KUL... NSi bo pa lepo "under the radar" nabiral glasove...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: one-half ()
avani ::
Je pa jajo ljudi toliko pumpal z zarotami zadnjih 20 let, da se mu to zdaj vrača z obrestmi. Bo še zanimivo videti koliko bo padla podpora naslednje leto.
Desusove je ukradla SMB. Za SMC pa ne vem. Sarec mi je sicer vredu, samo nazaj se mora umiriti. Vceraj je na trenjih hojs spravljal Meseca in njega ob zivce, zraven je pa lepo Tonin igral umirjenega in nakuliranega govorca in zasencil vse tri.
Vsi gledamo proti SDSu, KUL... NSi bo pa lepo "under the radar" nabiral glasove...
SMC poizkuša sedaj v sredino z GAS-om (Kovšca). Določen del gospodarstvenikov je počasi že razpizdenih zaradi Levice in predvsem Kordiša, ki jih Šarec ni dal na uzde, ko je imel še čas (razni bajoneti in nacionalizacije).
NSi dejansko zelo dobro dela v tej vladi, ampak bo na koncu plačala morda največjo ceno te anti-Janša histerije. Ker po vsej logiki bi morali biti že na 10%, pa vprašanje ali bodo na volitvah dosegli ta odstotek. To je tudi dolgoročna frustracija NSi-jevcev, ker se procentualno ne premaknejo, velik del njihovih potencialnih volivcev pa ima zaklenjene SDS. NSi ima tudi problem, ker klasične krščansko-demokratske stranke po Evropi izgubljajo - glej nazadnje CDU/CSU v Nemčiji. Edino ÖVP v Avstriji se še drži pa pogojno morda bo obstala Partido Popolar v Španiji. Ostalo so pa bolj nacionalistični odtenki, ker trenutne razmere (migracija itd.) bolj kličejo po ostrem pristopu (Zakon in Pravičnost, La Lega, Fidesz, Le Penova, Wilders, Švedski demokrati itd.).
Pri SMC-ju so mi pa zanimivi ti očitki o "izdaji" s strani levice, čeprav je Valicon izmeril, da je leta 2014 Cerarja volilo skoraj 100.000 nekdanjih volivcev SDS-a :) Cerarju osebno dam en plus in to je, da je v bistvu od vseh novih obrazov (Pozitivna Slovenija, Šarec) peljal najbolj res sredinsko linijo. Čeprav je imel v sredini že od vsega začetka krte (Brglez, ki je prestopil v SD). Ta sredinskost se vidi po tem, da je Bojan Dobovšek kmalu izstopil iz Cerarjeve SMC in ustanovil Dobro Državo (ki je za parlamentarne volitve 2022 tudi ni nikjer, nekaj neuspešno solirajo...).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
svecka ::
Govorite o novi strani, a hkrati omenjate da bi se morale stranke združit..pa koga mate vi za norca. EN in isti drek bi sam mal med sabo pomešal. Volil bom gospoda nevarnega iz protestov, da vsaj eden nepolitični pride v parlament in mal jebe stare bedake. Tako jajo kot kul bedaki se ga bojijo, mi že vemo zakaj, ker on lahko edini naredi razur na sceni in pretrga koruptivne politične vezi, ki jih majo tako kul bedaki kot jajo povsod.
Nepoliticni ljudje ne obstajajo. Ne bodi neumen. Kaj bos s tem dosegel? Da bo malo bolj zanimiv TV nekaj mesecev in se bos bolje pocutil? Bomo s tem resili kaksen problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Telbanc ::
Tale Stevanovič ma že 63.000 sledilcev.
Nice. Prvo ko pride na oblast naj zrihta zdravstvo, da se ne bojo eni šopirli na naš račun z jahtami.
No uni ki govori o vojaških sodiščih, bo verjetno notranji minister. Nice.
Karma je čudna zadeva, če pomislim, da so eni pisali pred pol leta o nekih zadevah s katerimi bi spravljali u red politike, na Prešercu. Pravi uni ruski pregovor, pazi kaj si želiš, ker se ti zna želja izpolnit.
Nice. Prvo ko pride na oblast naj zrihta zdravstvo, da se ne bojo eni šopirli na naš račun z jahtami.
Karma je čudna zadeva, če pomislim, da so eni pisali pred pol leta o nekih zadevah s katerimi bi spravljali u red politike, na Prešercu. Pravi uni ruski pregovor, pazi kaj si želiš, ker se ti zna želja izpolnit.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Smrekar1 ::
Nedasemiveč je izjavil:
Je pa nekaj res. Podpora Stevanoviću nenormalno raste. Tile protesti se bodo stopnjevali.
Tip je bivši član SNS in po potrebi zelo blizu vladajoči koaliciji. To bi protestnikom morali preodčiti.
Kot tudi, da gre za polpismenega tepca na nivoju kakega Hojsa.
Nedasemiveč je izjavil:
Je pa nekaj res. Podpora Stevanoviću nenormalno raste. Tile protesti se bodo stopnjevali.
Tip je bivši član SNS in po potrebi zelo blizu vladajoči koaliciji. To bi protestnikom morali preodčiti.
Preden pišeš naprej, moraš še enkrat vedet, da majo tipsona ki govori o vojaških sodiščih.
Veliko sreče ti želim.
Mal zguglaj kak deluje "preki sud".
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
Nedasemiveč je izjavil:
Glede PCT in epidemije je zagotovo 100x boljši kot vsi v vladi in parklamentu vključno z tvojimi lover levaki in Mesečniki
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
111111111111 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Karte so se pomešale, tako levi kot desni bodo dali glas Stevanoviču.
Nodi24!!!!!!
Vidim da ne smeš iz hiše. :D A so vam uvedli maske tudi zunaj. a niste bili prej čisto brez. :D Kakšen lažnjivi kljukec si.
https://www.rtvslo.si/svet/romunija-uva...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
PrihajaNodi ::
Ce ga ne bo korona ubila bi znal postati novi mandator. Ga pa napadajo povsod
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
NMH ::
Volitve bodo:
Volitve v državni zbor: prvi možni datum 24. april 2022, zadnji možni datum 5. junij 2022 (o datumu bo odločil predsednik države Borut Pahor)
Prekuženi pa precepljeni bomo. PCTja čisto možno ne bo več. Ta populistična opica ne bo več relevantna.
111111111111 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Karte so se pomešale, tako levi kot desni bodo dali glas Stevanoviču.
Nodi24!!!!!!
Vidim da ne smeš iz hiše. :D A so vam uvedli maske tudi zunaj. a niste bili prej čisto brez. :D Kakšen lažnjivi kljukec si.
https://www.rtvslo.si/svet/romunija-uva...
Ironično, kako nas je Nodi vabil v Romunijo še 2-3 tedne nazaj - saj to vam je jasno, da Nodi ne živi v Romuniji... je pač lažnivc.
ZUNAJ bodo morali nositi maske?!!?
"V četrtek so v Romuniji potrdili 12.032 novih okužb s koronavirusom, kar je nov dnevni rekord od začetka pandemije. Umrlo je 176 bolnikov s covidom-19, s čimer se je skupno število smrtnih žrtev povečalo na 37.041. Stanje v bolnišnicah je alarmantno, saj zmanjkuje postelj v oddelkih za intenzivno zdravljenje.
Obisk restavracij, fitnesov, gledališč in kinodvoran bo lahko na polovični zmogljivosti in le za cepljene ali tiste, ki so preboleli covid-19.
Se je pa manjšinska vlada odločila, da bodo šole ostale odprte, razen ob okužbah na posamezni šoli.
Romunija ima drugo najnižjo stopnjo precepljenosti med članicami Evropske unije. S prvim odmerkom je cepljenih 34,5 odstotka odraslih, polno cepljenih pa jih je 33,5 odstotka. Skrb vzbujajoča je tudi premajhna precepljenost med zdravstvenim in šolskim osebjem, saj ni cepljenih okoli 40 odstotkov zaposlenih."
Pač nizka precepljenost in krešejo rekorde z DELTA sevom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NMH ()
FireSnake ::
Sarec mi je sicer vredu
Aaaaaaaa, zdaj je vse jano!
Mačist, popravcar in primitivec:
gliha fkup štriha.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
ZUNAJ bodo morali nositi maske?!!?
In Nodi24 ponikne, ker ga je sram se z dolgim nosom kazati naokoli. :D
Edina pametna stranka v Sloveniji je Levica
Mah oni sanjarijo in mislijo da smo leta 1920. Kordiš hoče biti novi Kidrič, Tomićka pa nova Vida Tomšič :)
WizzardOfOZ ::
levica je enak drek kot sds.
enoumje pač. v bistvu zloraba sistema, ker če nebi bilo požrešnosti, bi verjetno tudi komunizem bil v redu. tako pa so eni bolj enakovredni od drugih.
sej veš kako so bili avtobusi v afriki. beli notri, črni na strehi. po ukinitvi aparthajda, so bili pa vsi zeleni. ampak svetlo zeleni notri, temno zeleni pa na strehi.
enoumje pač. v bistvu zloraba sistema, ker če nebi bilo požrešnosti, bi verjetno tudi komunizem bil v redu. tako pa so eni bolj enakovredni od drugih.
sej veš kako so bili avtobusi v afriki. beli notri, črni na strehi. po ukinitvi aparthajda, so bili pa vsi zeleni. ampak svetlo zeleni notri, temno zeleni pa na strehi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
GregiB ::
Malidelničar je izjavil:
Mah oni sanjarijo in mislijo da smo leta 1920. Kordiš hoče biti novi Kidrič, Tomićka pa nova Vida Tomšič :)
Problem večine, če ne vseh slovenskih političnih strank... Imaš med članstvom debile, ki jih pač moraš prenašati. V Levici sta to evidentno ta dva loja, ki sem prepričan, s svojo populistično retoriko pritegneta par volivcev, a dvomim, da imata pozitiven score
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
mtosev ::
Bo zanimivo videti, če bodo v Levici postali bolj normalni ko in če bodo v vladi tokrat. Zadnjič so delali probleme in si videli end result tega. Prihod JJ.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
No, drage naše slovenke...dober poglejte, čigav poslanec je na ulici proti ustavni pravici staršev o rojstvu otrok... tudi to, da je na protestu proti splavu najvišji diplomat tuje države...unicum?
Hja, bomo videli… če dobijo v parlamentu dodatne stolčke, ali se jim bodo priključili Kordiši in Tomičke ali Vatovci in Mesečniki
Bo zanimivo videti, če bodo v Levici postali bolj normalni ko in če bodo v vladi tokrat. Zadnjič so delali probleme in si videli end result tega. Prihod JJ.
Hja, bomo videli… če dobijo v parlamentu dodatne stolčke, ali se jim bodo priključili Kordiši in Tomičke ali Vatovci in Mesečniki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GregiB ()
r3dkv1c4 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Poleg tega mu mediji se podtikajo da je kriminalc, da strelja, se drogira...bojim se da ga bo korona ubila
Ja, za mag. Blaža Kavćiča tudi pravijo, da je teoretik zarot, ker je javno nastopil in povedal, da je Slovenija ameriško podjetje.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
Je pa jajo ljudi toliko pumpal z zarotami zadnjih 20 let, da se mu to zdaj vrača z obrestmi. Bo še zanimivo videti koliko bo padla podpora naslednje leto.
Podpora bo padla, članstvo se bo sigurno osipalo. Poeg tega je pritisk antwaksov vedno večji. Probal bojo blokirat neko zadevo EU na Brdu. Drug teden....Napoveduje se tud prihod iz MB....
Jajo je gotov. Če ne do volitev, pa na volitvah. Levica no levi pol, tud oni niso porihtal zdravstvo. Jahte se množijo, al so gor levi al desni.
Sem že napisal, zaj se bo pršlo na zadnji 30% ki se ne mislijo cepit, in kokr zgleda bo štala. In bolj množično bo, prej zna kak poslanec popustit, navsezadnje po mandatu bo treba med ljudi. LOl.
Če bojo demonstraciije množične, nobena policija ne bo mogla nič narest. Ko pobezlja ene 60.000 ljudi, pol bojo tud policaji spizdli. Če do tega pride.
Zgodovina sprememb…
Miki N ::
Pa saj cepljenje, kjub vsem deklariranim čudežnim učinkom... te ne naredi Jajoljubca. Dosti ljudi, ki se je špiknilo pod prisilo - ja pod prislo, psice - bo še bolj hodilo po protestih. Smešno je ko nekateri odštevate nasprotnike vlade s temi, ki se cepijo, ne gre to tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
"Parlamentarne volitve 2022 Slovenija".
Verjetno bomo kmalu izvedeli ali bodo 2022 ali bodo morda že letos. Nikoli ne reci nikoli. Situacija se hitro razvija.
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/st...
Zagorje, Maribor, nervoza raste.
Verjetno bomo kmalu izvedeli ali bodo 2022 ali bodo morda že letos. Nikoli ne reci nikoli. Situacija se hitro razvija.
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/st...
Zagorje, Maribor, nervoza raste.
Zgodovina sprememb…
Adder ::
Ce si med mavričnimi, jugo nostalgik, aktivist, klošar, faliranec v lajfu, boš volil za njih.
Za nek red ti ni. O ekonomiji tudi nimaš pojma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Adder ()
Nedasemiveč ::
Ce si med mavričnimi, jugo nostalgik, aktivist, klošar, faliranec v lajfu, boš volil za njih.
Sicer ne bom volil Levice ampak svoj doseg kazes ze s svojim uporabniskim imenom.
Nedasemiveč je izjavil:
Sicer ne bom volil Levice ampak svoj doseg kazes ze s svojim uporabniskim imenom.
… majkemi…
feryz ::
Jajčeglava rešijo samo še trupla. Mnogo njih. Zdaj je samo še vprašanje tehnike, kako to doseči.
Adder ::
Nedasemiveč je izjavil:
A sedaj sodimo knjigo po ovitku?
Taki kot ti, polni ust o enakosti ljudi, kako ne smemo soditi nekoga po izgledu/poreklu,bos sedaj diskriminiral glede na up.ime ?
Jajčeglava rešijo samo še trupla. Mnogo njih. Zdaj je samo še vprašanje tehnike, kako to doseči.
Ko so antivaxerji vdrli na ljubljansko obvoznico , je bila lepa priložnost da random kamionđija med uporabo facebooka spregleda par oseb na voziscu. To bi bila ze kar lepa pizdarija, imo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Adder ()
Preprosto bomo dosegli 95% precepljenost. Dokler ne doseženo 95% precepljenosti bo JJ na oblasti. Pa bomo videli kaj bolj sovražite, kreteni.
49106 ::
Tukaj se motiš. JJ bo na ablasti dokler ne dosežemo 110% precepljenost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
111111111111 je izjavil:
Preprosto bomo dosegli 95% precepljenost. Dokler ne doseženo 95% precepljenosti bo JJ na oblasti. Pa bomo videli kaj bolj sovražite, kreteni.
Če bo v torek 50.000 ljudi je z Jajotom konec, garant. Pride Zasavje, Maribor, ....
Hehehe... nočem delat reklame, ampak prek linka sem priletel na Noro24TV stran in najbolj svežo Kopšetovo kolumno...
"Stevanovićev poskus natega volivcev"... Kdo se bolji črnega moža?
"Stevanovićev poskus natega volivcev"... Kdo se bolji črnega moža?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GregiB ()
Hehehe... nočem delat reklame, ampak prek linka sem priletel na Noro24TV stran in najbolj svežo Kopšetovo kolumno...
"Stevanovićev poskus natega volivcev"... Kdo se bolji črnega moža!
Vsi se ga bojite. Desni in levi. LOL.
Mal poglej mal slike kok folka je blo v Ljubljani.
Zgodovina sprememb…
Itak, da se vsi bojijo nekoga, ki uspeva aktivirat "bolimekurac stranko". Slovenska politična scena se je preveč navadila na neko ravnovesje vojakov-trstenjakov in članov klovnovskih progresivnih sil
... a živimo na Balkanu. Valda da je bilo samo vprašanje časa, kdaj pride balkanac in se pridruži tej vaški veselici.
In sedaj je kar nekaj skrbi. Osebno sicer sumim, da Stevo niti nima nekih dalnosežnih ciljev, ker ga boli džoka.. samo bo pa naredil nekaj štale - 4 lulz. Plus pike. Še premalo!
Jebati vas je treba. Ne tako kot Jajo. Še bolj.
... a živimo na Balkanu. Valda da je bilo samo vprašanje časa, kdaj pride balkanac in se pridruži tej vaški veselici.
In sedaj je kar nekaj skrbi. Osebno sicer sumim, da Stevo niti nima nekih dalnosežnih ciljev, ker ga boli džoka.. samo bo pa naredil nekaj štale - 4 lulz. Plus pike. Še premalo!
Jebati vas je treba. Ne tako kot Jajo. Še bolj.
Zgodovina sprememb…
Nedasemiveč ::
Upam, da jim res nekako uspe zablokirati poti do Brda iz Ljubljane ali kaj podobnega. Predstavljajte si faco Janše, ko bi prestrašeno gledal okoli sebe in tuhtal, kako naj zadeve razloži visokemu prihodu
Kot je nekdo, bmk kdo rekel: na koncu moraš neprijetne tipe vedno odstraniti na neprijeten način, drugače ne gre.
Kontekst si ustvarite sami.
Kontekst si ustvarite sami.
Zgodovina sprememb…
kuall ::
Jaz to razumem kot še eno smrtno grožnjo Janši. Pač gnoji. Če bi bila država normalna bi vas take kazensko preganjali, ampak ni.
Jaz to razumem kot še eno smrtno grožnjo Janši. Pač gnoji. Če bi bila država normalna bi vas take kazensko preganjali, ampak ni.
Problem je, ko v državi nastane kritična masa ljudi, njihovim zahtevam pa se ne ugodi. Tako prihaja do raznih revolucij. V končni fazi ni bilo 91 nič kaj drugače... Mi bi da idu, a oni ne bi da idu... Pa je bla frka... Pa su otišli...
kuall ::
saj se bo ugodilo zahtevam večine, pač na volitvah čez 1 leto. tako deluje demokracija. ali kaj bi ti rad drugega, da zmaga nasilna manjšina? kdor je bolj nasilen, un zmaga? tako je bilo včasih ja, v primitivnih družbah.
razen če boste spet izvolili kakšnega "genija" tipa šarec, jankovič, mesec potem vam bo spet spodletelo in spet ne bo nič z vašo vlado. ne vem kako vam uspe vedno izvolit tako nesposobne in arogantne voditelje heh. najbrž ste tako jezni na janšo ravno zato, ker si želite enega takega na levici.
če pa ni volitev na voljo, kot je bilo to v komunizmu, ja pol pa ne ostane drugega kot nasilni protesti. to bi lahko zdej šli izvajat k vašim levim kolegom na kitajsko ali v severno korejo. tam vas rabijo nasilne protestnike.
razen če boste spet izvolili kakšnega "genija" tipa šarec, jankovič, mesec potem vam bo spet spodletelo in spet ne bo nič z vašo vlado. ne vem kako vam uspe vedno izvolit tako nesposobne in arogantne voditelje heh. najbrž ste tako jezni na janšo ravno zato, ker si želite enega takega na levici.
če pa ni volitev na voljo, kot je bilo to v komunizmu, ja pol pa ne ostane drugega kot nasilni protesti. to bi lahko zdej šli izvajat k vašim levim kolegom na kitajsko ali v severno korejo. tam vas rabijo nasilne protestnike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
WizzardOfOZ ::
zakaj volitve, če je pa tako bolj slajše.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
saj se bo ugodilo zahtevam večine, pač na volitvah čez 1 leto. tako deluje demokracija..
Res? Kako to misliš, če pa imamo zdaj vlado, katere koalicijski predstavniki v parlamentu na volitvah niso dobili večine… tako deluje demokracija? Kje?
saj se bo ugodilo zahtevam večine, pač na volitvah čez 1 leto. tako deluje demokracija. ali kaj bi ti rad drugega, da zmaga nasilna manjšina? kdor je bolj nasilen, un zmaga? tako je bilo včasih ja, v primitivnih družbah.
Demokracija ni, da ti nekdo recimo ceplenje pogojuje z eksisteco, ali obiskom doktorja. Poleg tega še vehementno zatrjuje, da je to povsem prostovoljno. (Odškodnin ni)
Ne moreš prčakovat, da se bo samo ena stran držala demokratičnih načel. A je tko. Tko da če Jajčkota odnesejo protesti, bi blo to zadeva čiste politične higijene.
Lonsarg ::
To kolikšen % jih je v uradni koaliciji je brezpredmetno, to so politične farse nepovezanih poslancev (ki se jih je špilala tudi levica, ki kao ni bla v koaliciji, čeprav defacto je bila). Važno je zgolj to koliki % poslancev podpira vlado in ta je nad 50% več kot očitno, drugače je ne bi več bilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()