» »

Formula 1 2021

Formula 1 2021

««
50 / 139
»»

Gambino ::

Opa opa, Hamilton se vrača, nov rekord, jutri in pojutrišnjem nova zmaga?

BT52 ::

Lame vikend format.

Tilen88 ::

Gambino je izjavil:

Tudi ti se vračaš :p

Tilen88 je izjavil:

Gambino je izjavil:

Tudi ti se vračaš :p

:)

Skyman ::

Še skyform manjka on je sigurno ze pr 44 dobil job...

Lewis je res nekaj drugega. Pink purple barve. Blessed. :D Faca haha

billy ::

Da je lujz samo 0.07 za maxom in to s pomočjo towa od bottasa...je v bistvu poraz na domači stezi, kjer bi morali biti dominantni, tako kot je bil max dominanven prejšnji vikend.

Torej ne, lujz ni nazaj, oz bo nazaj, če bo na dirki +20 pred maxom, vse ostalo je gladek poraz.

PS, in to je bottas samo 0.2 za lujzom, čeprav mu je dajal tow pa pove veliko, kako sposoben je lujz.

Gambino ::

billy je izjavil:

Da je lujz samo 0.07 za maxom in to s pomočjo towa od bottasa...je v bistvu poraz na domači stezi, kjer bi morali biti dominantni, tako kot je bil max dominanven prejšnji vikend.

Torej ne, lujz ni nazaj, oz bo nazaj, če bo na dirki +20 pred maxom, vse ostalo je gladek poraz.

PS, in to je bottas samo 0.2 za lujzom, čeprav mu je dajal tow pa pove veliko, kako sposoben je lujz.

Če bi gledal kvalifikacije, ne bi pisal neumnosti. Ham je imel v zadnjem kvalifikacijskem krogu že več kot dve desetinki prednosti pred svojim najboljšim časom, kar pomeni, da je bil realno vsaj tri desetinke hitrejši od Verstapna!

PrimozR ::

In potem kiksnil. Such greatness.

V Q1 je Verstappen letel na počez pa vseeno postavil dober čas. 4 desetinke boljšega od Hamiltona.

Če je tole tvoje bedno oglašanje takrat, ko je Hamilton na kakršenkoli način na vrhu, samo trolanje, nehaj. Takšni posti ne pripomorejo ničesar k tematiki. Če si pa res tako močno zaljubljen v Hamiltona, potem pa sožalje. Pa nehaj oz. začni sodelovati bolj konstruktivno. Ker je tudi v tem primeru takšno postanje povsem brezveze.

facepalm ::

Me zanima ce bojo pri RBR zrihtali tisto podkrmarjenje dirkalnika. Ce ga ne, bo dirka zelo zanimiva;)

scythe ::

billy je izjavil:

Če Hamilton nebi naredil napake v zadnjem sektorju, bi bilo +0.200-0.250sec pred Maxu, v drugem sektorju je bil 0.220 pred Maxu.....Pejt raj pogledat Q
X870 | 9700X | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

TOP ::

Hahahha Otroci se igrajo,če čebula ne bi imela če,bi bila bula.Dejstvo je,da se Lojzek stara in dela napake.Zanimive kvalifikacje z majhno razliko in res me zanima tale šprint dirka,kjer ne vidim neke resne dirke,ker vsak se bo bal poškodovat dirkalnik in potem jutri,je lahko samo gledalec.In glupo je tudi prvi,trije točke ostali pa vlakca,rajši kot pa razbit dirkalnik.Je pa lepo bilo videt Lojzeka kak skače od veselja,kot majhen froc in se stiska z uno majhno bjondico.

no comment ::

TOP je izjavil:

...res me zanima tale šprint dirka,kjer ne vidim neke resne dirke,ker vsak se bo bal poškodovat dirkalnik in potem jutri,je lahko samo gledalec.

Mu bodo v enem dnevu že zamenjali tiste polomljene dele...

ripmork ::

Torej, prva sprint dirka končana.

Vlakec? Niti slučajno 8-)
Dirkači so dirkači, par super borb videli. Alonso brilijantno odpeljal in jutri štarta iz sedme pozicije, Russell se je dobro obdržal, Sainz in Perez pa osmoljenca in bosta imela jutri težko delo.

TribesMan ::

Zaenkrat pozitivno... Bomo videli kako bo naslednjič.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Max Verstappen has now more sprint race victories than Schumacher, Senna and Hamilton combined!

GOAT

vse umetno sranje. Statistike gredo po gobe. Če že zdaj niso bile v pizdi. Po tem debaklju od "dirke" bo še huje. Purist v meni se topi od jeze. No vsaj pogledam tale video , da se pomirim.

BT52 je izjavil:

se umetno sranje. Statistike gredo po gobe. Če že zdaj niso bile v pizdi.

Eh, pretiravaš. Statistika je šla po tej logiki "po gobe" že s prvim spreminjanjem sistema točkovanja davno nazaj.

dild0idis ::

Dokaj dolgočasna "dirka".

F1 bolidi niso narejeni za tak format, morda naslednje leto.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Matevz96 ::

Meni se sama ideja kratke dirke za kvalifikacije zdi super. Sicer ne v današnjem formatu ampak z malo sprememb bi bila lahko še bolj zanimiva kot sama dirka.

Sam bi vikend naredil takole: petek FP1 in FP2, sobota dopoldne FP3 torej do sem enako kot smo vajeni. Namesto klasičnih kvalifikacij pa sprint dirka kjer bi začeli v obratnem vrstnem redu prvenstva. Dirka bi bila kratka (cca. 15 krogov kot je bilo tudi danes), ker bi imeli najhitrejše bolide v ozadju bi videli ogromno prehitevanj hkrati pa bi imele tudi slabše ekipe realnejšo možnost za začeti na dobrih štartnih pozicijah ker bi se bilo za vodilne v seštevku prebiti do samega vrha kjer so pri trenutnem sistemu vedno parkirani. V nedeljo pa sledi klasična dirka.

Predem me F1 puristi napadete da je to povsem proti tradiciji dirk povem da je moja ideja usmerjena v čimvečje število prehitevanj ker to kar gledamo sedaj je predvsem uspavanka ko se celo dirko vozijo v vlakcu. Tudi današnji sprint je bil po prvem krogu predvsem vlakec.
#hooldthedoor

šernk ::

statistika je šla falit že iz naslova večjega števila dirk v sezoni. Če bi imel recimo MSC v prevladi na voljo 21-22 dirk namesto 16-17 bi bile številke spet drugačne. Umes so bile qually na 1 krog, ene gume na dirko, itd... MSC je porabil 19 sezon za 308 dirk, Hamilton bo 308 dirk dosegel v 3 sezonah manj (ja za statistiko je pomembno, če gledaš da sesujejo prevlado določenega moštva na X let z menjavo pravilnika)

Za sprint dirko morajo dodati kaj drugačnega, drugače je brezveze.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Lahko še poljubno žrebamo številke uteži in število power upov. Da bodo meučakami gledalci dobili svoj fix. /smth

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Dramatization much? :)

Dokler so pravila enaka za vse, ne vidim problema s takimi eksperimenti. Veliko bolje tako, kot pa v preteklosti, ko so za celo leto vnaprej določili neko novost.

Enostavno: če bo "retention" sobotnih gledalcev zaradi sprint dirk večji, jih bo v prihodnje malo več (Brawn govori o npr. šestih na leto), sicer jih bodo pač odstranili.

Cantstandya ::

Matevz96 je izjavil:

Predem me F1 puristi napadete da je to povsem proti tradiciji dirk povem da je moja ideja usmerjena v čimvečje število prehitevanj ker to kar gledamo sedaj je predvsem uspavanka ko se celo dirko vozijo v vlakcu. Tudi današnji sprint je bil po prvem krogu predvsem vlakec.

To, da je prehitevanj malo je čista nebuloza. Odkar so leta 2011 uvedli DRS, se je število prehitevanj potrojilo. Če pa želite, da je v vsakem ovinku prehitevanje, je pa za vas F1 2021.

https://www.autosport.com/f1/news/how-d...

karkoli narediš v F1 nekaterim enostavno ne bo všeč :)

p.s: kdo ma danes to ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

LOL

upam da je OK

Zgodovina sprememb…

Evo spet izenačeno prvenstvo! Vsaj OK je

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

Tilen88 je izjavil:

Evo spet izenačeno prvenstvo! :p

nevem to bo kazen verjetno.

Če bi bil LEC nebo kazni. :D

Zgodovina sprememb…

Ne bo dobil HAM kazen v Silverstonu :) racing incident :D

Meizu ::

Jebi se Lojze, jebi se sladko. Carmagedon torpedo kamikaza.

Mogoce se mu pa dopade kopirat Kvyata po novem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Goat ? Umazanc prej vedel sem da bo kej takega naredil,ker mu voda tece v grlo prav tako 8 naslov

musicfreak ::

Pa to je neverjetno koliko srece ma ta Hamilton v vsej svoji karieri. Tega se sport ni videl da bi toliko v karieri slo vedno kaj na roko.

Ganon ::

Heh, pa smo spet pri komentarjih na ravni 10-letnikov. Žalostno, da niste sposobni umiriti svojih čustev.

Gre za čisto dirkaško nesrečo, nič več kot to.

no comment ::

Dokler ne bo nekoga ubil... Še vedno misli, da če je vštric, se lahko zapelje skozi ovinek kakor mu paše. Neverjetno.

Verjetno ja. Bolj gledam bolj je na odgovornosti tiste ti dela dive bomb, da se umakne. Bil povsem off apex-a z nekaj understeera.

2 ovinka prej sem pomislil, da bi bilo tipicno za HAM, da bi zbil Verstappna ven, ze ki ga ne more prehiteti in evo, bam:)))

Ne krivim HAM-a, to bodo komisarji dolocili. Je pa en velik slucaj:)

skyform ::

To je bilo samo vprašanje časa, da se ta dva zabijeta, zame je to čist racing incident, edn bolj agresiven kot drug.

Uh, res dobra borba med Maxo-om in Lewisom v prvem krogu, škoda, da je bilo tako hitro konc... važn, da je Max ok. Vsaj dobro za prvenstvo, da čimbližje ostaneta :)

Jaz bi tudi rekel, da gre za dirkaško nesrečo. Lewis bi sicer lahko še malce več prostora pustil, dosti pa tudi ne. Je bil pa tudi malo pred Max-om. Občutek imam, da bo vseeno kaka blažja kazen padla. Bomo videli.

Skyform je nazaj...

Je bila pa res grda sploh zato,ker ni bil pred maxom in je bil njegov ovinek

AvtoR ::

Trčila sta s prvim in zadnjim kolesom. Krivda Hamiltona. Mi je oa čudno kako je snelo gumo. Verjetno jo je predrlo že ob prvem dotiku?

springfield ::

Kaj ce ti talenti pri Sky/F1 ne bi lapali vsakic, ko je pogovor med RB in FIO?

zenith1 ::

Hamilton stil vožnje, vedno rine v nasportnika.

Po zadnjem replayu sodec, si HAM zasluzi vsaj eno klofuto od Verstappna.

AvtoR je izjavil:

Trčila sta s prvim in zadnjim kolesom. Krivda Hamiltona. Mi je oa čudno kako je snelo gumo. Verjetno jo je predrlo že ob prvem dotiku?

Nič ni čudno. :D 270kph in 900kg se ti zaleti recimo z +40kph postrani. Ni varijante, da ne popusti felna.

facepalm je izjavil:

Po zadnjem replayu sodec, si HAM zasluzi vsaj eno klofuto od Verstappna.

Toto pa en facepalm.

Zgodovina sprememb…

SavoS ::

Perez naj torpedira Lojza in zadeva rešena :D
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

SavoS je izjavil:

Perez naj torpedira Lojza in zadeva rešena :D

Ha! :D ta bi pa bla ja

dild0idis ::

Po svoje je Lewis kriv, po svoje je tud Max kriv, vsak od njiju je pričakoval, da bo eni popustil, ker sta pa oba dirkača, pa noben ni popustil.

Dirkaška nesreča!

Če se gleda posnetek, bi lahko šel Lewis bolj v ovinek, Max pa malce širše v ovinek, za obe možnosti je bilo več kot dovolj prostora.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

skyform ::

Skyman je izjavil:

Skyform je nazaj...

Je bila pa res grda sploh zato,ker ni bil pred maxom in je bil njegov ovinek

A kaj ti si cele dneve tu na formu in si beležiš koliko časa je kdo gori? Jaz imam za spremembo tudi življenje in družino, a človek več ne sme it nit na dopust ali kaj?

Lol Toto je poslal KAREN email. haha komedija

broken/link ::

kdor zagovarja HAM naj se sam vpraša, kako bi hamilton zvozil ta ovink po liniji, ki jo je vzel. pa tud če bi VER vozil po skrajnem desnem robu cestišča.
je bil onboard LEC, in je lepo pokazalo, kako se zvozi ta ovinek.

Meizu ::

Gre za čisto dirkaško nesrečo, nič več kot to.

To niti priblizno ni res. Hamilton si je tisti ovink kar lepo zase vzel.
««
50 / 139
»»