Forum » Na cesti » Formula 1 2021
Formula 1 2021
billy ::
Morate razumet, da je max prišel kot puhek v F1...kaj je to..17 let.
Delal je bedarije, valda, ampak so ga hitro postavili na realna tla, nekaj kar se lojzi ni dogajalo in se mu ne. On jamra po radiu pa ga nihče ne prime za jajca in reče tiho bodi mali, tu si samo da voziš.
Delal je bedarije, valda, ampak so ga hitro postavili na realna tla, nekaj kar se lojzi ni dogajalo in se mu ne. On jamra po radiu pa ga nihče ne prime za jajca in reče tiho bodi mali, tu si samo da voziš.
Cveto ::
To Hamiltonovo jambranje je eden od razlogov, zakaj ga ne maram. Ok, Shcumi je zajokal na tiskovki in Hakkinen je enkrat cmeril za neko ograjo, a načeloma so "po moško" prenašali neuspehe, predvsem pa ne iskali krivcev vsepovsod okoli.
Lewis je pa imel praktično idelane pogoje. V prvi sezoni se je usedel v avto, ki je imel potencial za prvaka, nekaj, kar se po moje ni zgodilo še nikomur, imel je ogromno podporo javnosti (ker je pač anglež, večina F1 "javnosti" pa je angleške), Schumi mu je porihtal ekipo (kdor misli da ni tako, naj prebere v njegovi biografiji), Mercedes je s turbo motorji našel nekaj, kar jim je prineslo ogromno prednost (šele sedaj je prišlo ven kako veliko), sedaj pa v prvi sezoni, ko ni vse idealno, joka praktično parkrat na teden. STFU and race, show us what you are being paid for.
Naslednji, ki mi gre vedno bolj na organ pa je Toto Wolf. Kao neki "alfa", joka pa stalno (da ne bo pomote, iritira me tudi Helmut Marko).
Lewis je pa imel praktično idelane pogoje. V prvi sezoni se je usedel v avto, ki je imel potencial za prvaka, nekaj, kar se po moje ni zgodilo še nikomur, imel je ogromno podporo javnosti (ker je pač anglež, večina F1 "javnosti" pa je angleške), Schumi mu je porihtal ekipo (kdor misli da ni tako, naj prebere v njegovi biografiji), Mercedes je s turbo motorji našel nekaj, kar jim je prineslo ogromno prednost (šele sedaj je prišlo ven kako veliko), sedaj pa v prvi sezoni, ko ni vse idealno, joka praktično parkrat na teden. STFU and race, show us what you are being paid for.
Naslednji, ki mi gre vedno bolj na organ pa je Toto Wolf. Kao neki "alfa", joka pa stalno (da ne bo pomote, iritira me tudi Helmut Marko).
BT52 ::
Plus lahko dodam, da Jos VES tudi ni ravno vzorni oče. Ter je terjal Maxa in je njegovo vedenje celo razumljivo.
Hotel sem povedat, da je Jos preganjal Maxa po kart stezah. Bil je zelo strog do napak. Skratka opravičjem, moja napaka. Nerodno pogovorno sem napisal.
Tilen88 ::
Gledam mal the fastest pit stop na youtube, pa komentar spodaj
"Only thing that happens quicker is Lewis saying his tyres are dead"
:D
"Only thing that happens quicker is Lewis saying his tyres are dead"
:D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tilen88 ()
Cela drama okoli teh posodobitev pri mercu, zdaj lojz pravi, da je vedel da pridejo posodobitve, ki so kao napovedane.
Čisto preveč komplicirajo. Pravila so znana, so enaka za vse in ne vem kaj jambrajo. Pač jim ne bo uspelo, tako kot so mislili, da bodo še tole sezono lepo laganini preživeli z minimalno vložka, drugo leto pa zato toliko bolj dominirali.
To je zdaj zelo fajn scenarij, namreč merc je verjetno imel v planu namenit vse resource v 2022, ker so predvidevali da se bo leto spet lojza sprehodil do oltarja, in zdaj imajo krizo...BLM hoče naslov, vodstvu pa je verjetno vseeno za to in bi raje dali v razvoj dnare.
Zna pa biti merc drugo leto močnejši. Letos so jih "dobili" s tem rake-om, za drugo leto je pa bolj jasno, kaj in kako. Podobno velja tudi za Aston Martin, ki ima isti problem. Lahko se pa seveda čisto obrne.
Kakorkoli že, s tem jambranjem si delajo samo škodo. Kot bi že vnaprej iskali izgovore, čeprav jim realno ne gre tako slabo. Avstrija ni ravno neko merilo, na ostalih dirkah pa so bili bolj skupaj (razen mestnih, ki pa jih ni več).
Kakorkoli že, s tem jambranjem si delajo samo škodo. Kot bi že vnaprej iskali izgovore, čeprav jim realno ne gre tako slabo. Avstrija ni ravno neko merilo, na ostalih dirkah pa so bili bolj skupaj (razen mestnih, ki pa jih ni več).
Ja Francija bi naj bila merilo, pa je merc kar popušil...tak da.
Če spušijo še silverstone, potem pa lahko kar zaključijo letos.
Če spušijo še silverstone, potem pa lahko kar zaključijo letos.
Jup. Razen če posodobitve čudežno not prinesejo 2 desetinki
Kar pa se redko zgodi
Kar pa se redko zgodi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
Gambino ::
Počakajte še malo. Mercedes ima resurse, da avtomobil lepo izbolša. Pa še nove gume bo Pirelli prinesel, tako da se lahko vse skupaj kaj hitro obrne v njihov prid. Lahko pa se Mercedes malo še igra s konkurenco. Je šele tretina prvenstva za nami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gambino ()
Zaradi novih gum bi imel Max sedaj eno zmago več, tako da to ne bo kaj dosti pomagalo mercu...
dild0idis ::
Cool, torej naslednje leto verjetno Russel in Hamilton v Mercedesu.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!
To bi bilo skoraj nemogoče...tako da ne verjamem. Edino če je lojz v zatonu, podobno kot je bil takrat šumni, in bo bolj kot mentor.
driver_x ::
ripmork ::
Vettel povsem po neumnem pokvaril hiter krog Alonsu, bodo kakšne sankcije za tole? Bo pa vsaj lahko štartal iz trših gum, ponavadi ima španec odlične štarte.
Russell fantastičen, da pride v Q3 s tem Williamsom je neverjetno.
Russell fantastičen, da pride v Q3 s tem Williamsom je neverjetno.
Ima pa RB idealen scenarij,.. ne samo da je perez tretji pa še noris je pred obema merc-oma
Pomoje sem fajn mimo ustrelil, zato se ne ukvarjam s špotnimi stavami haha
To ni super engine. :) Nimajo tistega q moda in se pozna. 3 desetinke in bi se o marsikateri ekipi pogovarjali drugače.
Ima pa RB idealen scenarij,.. ne samo da je perez tretji pa še noris je pred obema merc-oma
Jup taktično jim je sekira padla v med.
Zgodovina sprememb…
endelin ::
Pomoje je Hamilton končal z naslovi. Nima več sekundo hitrejšega bolida.
Naslov, ki mu ga je speljal Rosberg ga bo stal absolutnega rekorderja v številu naslovov
Naslov, ki mu ga je speljal Rosberg ga bo stal absolutnega rekorderja v številu naslovov
Bo pa Ferrari jutri boljši, če sem odkrti. KOliko so simulacije kazale so bili desetinko zadaj svete dvojice. Skratka visoka pozicija Landa in dobra rdeča dirkača bosta zagotovo uprizorila akcijo jutri. Za RIC pa sem žalosten pač še vedno ne gre.
Glede razvojne dirke pa je še edino Merc v poziciji odločitve ali porabit kaki miljon za kak dober setup - aero change. V končni fazi ti od spremenjenem pravilniku ne garatira, da boš našel pravo rešitev. Kaj kmalu lahko tudi Merc spregleda kako rešitev, ki te postavi kako razvojno leto nazadaj. Zato lahko izpadejo kar bedaki, če maš šanso letos zmagat. Inženirski paradoks.
xD sure mi poveš loto številke še prosim, če že trosiš besede modrosti
Glede razvojne dirke pa je še edino Merc v poziciji odločitve ali porabit kaki miljon za kak dober setup - aero change. V končni fazi ti od spremenjenem pravilniku ne garatira, da boš našel pravo rešitev. Kaj kmalu lahko tudi Merc spregleda kako rešitev, ki te postavi kako razvojno leto nazadaj. Zato lahko izpadejo kar bedaki, če maš šanso letos zmagat. Inženirski paradoks.
Pomoje je Hamilton končal z naslovi. Nima več sekundo hitrejšega bolida.
xD sure mi poveš loto številke še prosim, če že trosiš besede modrosti
Zgodovina sprememb…
Skyman ::
Leclerc po neuvrstitvi v Q3: "Izpad je bil del taktike"
https://portal-f1.si/2021/07/leclerc-po...
Ce ponovijo prejsno dirko potem se ni bati da padejo vsi pred seboj tam nekje borba za 5 mesto z landom nekje bodo.Se je vidl da na rdecih gumah prevec zaostajajo.Nase stavnice so se ze usrale in para vestapn-ham ni :)
https://portal-f1.si/2021/07/leclerc-po...
Ce ponovijo prejsno dirko potem se ni bati da padejo vsi pred seboj tam nekje borba za 5 mesto z landom nekje bodo.Se je vidl da na rdecih gumah prevec zaostajajo.Nase stavnice so se ze usrale in para vestapn-ham ni :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
ripmork ::
Izpad iz Q3 je bil del Ferrarijeve taktike - sam so jo Sainzu zagodil, ker je pridobil mesto na račun Vettla
Seveda bo še vedno lahko štartal na medium gumah, kar je bil ves point :)
Po eni strani + za Alonsa, da sedaj lahko prosto izbira zmesi; Alpine-u bolj ustreza trša guma, če štarta na trdih, gre na dolg stint in zaključi z medium gumo se zna to obrestovat. Če mu uspe dober štart, so točke ob dobri taktiki realna opcija.
Seveda bo še vedno lahko štartal na medium gumah, kar je bil ves point :)
Po eni strani + za Alonsa, da sedaj lahko prosto izbira zmesi; Alpine-u bolj ustreza trša guma, če štarta na trdih, gre na dolg stint in zaključi z medium gumo se zna to obrestovat. Če mu uspe dober štart, so točke ob dobri taktiki realna opcija.
scythe ::
lufthammer je izjavil:
Edino če je lojz v zatonu
Lojz je že v zatonu....
Koliko let zaporedoma je bil Max v zatonu, preden se je končala premoč Mercedesa?
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Neki je quali neki race ter njegov tempo.Jaz pricakujem podobno dirko,kot prejsni teden.Je pa res da lando na 2 mestu bo kar scitil "hrbet" maxu ter malo pokvaril mecki samo taktiko,oz jo bodo mogli prilagodit.Mislim da bosta tako ham kot botas imela nekaj tezav da prehitita landota,max bo pa vozil svojo dirko dalje.
Zgodovina sprememb…
Ben Dover ::
ah to je bla šala, nima šans tbh.. Se je pa idealno naguzil za Maxom pa še Perez zadaj, tako da bo težka danes za Merc, če ne bo kakih SC. Še dež naj se ulije in bomo imeli noro dirko, Lando pa več šans, čeprav ne vem kako dobro vozi v mokrem..
ja vem vem da je šala bila.On bi pomije premikajoca ovira danes haha tam nekje 5 mest bo nakoncu,upam da bo ferari blizu.Mislim pa da bodo prvi redbull ter mecka pobegnila zadaj bo pa spet neke vrste vlakec.Ce bo pa dez hja tle pa nikoli ne ves,ponavadi se userjejo in rdeca zastava ponavadi vozijo za SC.
Bo FIAMG posegla vmes ja da ne bo vec wrc-ja haha
BRAVO LEC super move!!
No fia se kazen za pereza WRC.ja
BRAVO LEC super move!!
No fia se kazen za pereza WRC.ja
Zgodovina sprememb…
Ja pravično bi blo če je lando dobil za praktično identičen dogodek
sam že u prvo ne bi smleo biti kazni to je karnekaj
sam že u prvo ne bi smleo biti kazni to je karnekaj
Zgodovina sprememb…
tle so se ze v preteklosti kazni delile ko loto listki,torej ne vem zakaj nebi lando dobil ter seveda perez odnesla brez kazni
Zgodovina sprememb…
negative..
Bravo.. carli akcija skos haha
Perez 5 + 5 gratis danes
Bravo.. carli akcija skos haha
Perez 5 + 5 gratis danes
Zgodovina sprememb…
Jah lando je kar namatral hamiltona :D za 21 krogu haha... pa še avto si je poškodoval ko ga je lovil
Zgodovina sprememb…