Forum » Na cesti » Formula 1 2021
Formula 1 2021
BT52 ::
Tilen88 ::
Sej jaz navijam že od odtroštva za ferrari, sam so imeli že velikokrat vprašljivo taktiko, zato sem rekel. Danes so pa žrli gume ja nimaš kaj
skyform ::
Pismo tu prek PCja boljše vem glede taktike kot on, naj mene najamejo za pol manj gnara pa bodo zmagovali, lol!
Skyman ::
haha se jz dobivam € take da bi loh se zamenjali da bi sli oni za PC jaz v ekipo :).Sem napovedal max WIN
Tilen88 ::
Bottas this is Skyform... hahaha :D :0p
Zdej sledi 2x avstrija ne ? RB naj bi imel prednost tam?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tilen88 ()
Skyman ::
Ja samo pricakujem male zaostanke med vsemi.Ker je res specificna proga.Noben pomoje ne bo usel na par sekund nekomu
Sej jaz navijam že od odtroštva za ferrari, sam so imeli že velikokrat vprašljivo taktiko, zato sem rekel. Danes so pa žrli gume ja nimaš kaj
Jup. V je bilo 2018 tam tam. Ita počasnejši v kvali. Tako že od štarta vedno so imeli slab track position. pa še to je bila v 90% 2v1 situacija. Daddanes je dirty air numero uno enemy. Plus VET sBinnala taktike jim tudi niso pomagale. Jaz bi rekel, da so taktično takrat najbolj zajebavali Kimmija, ki odkrito povedano včasih sploh ni imel dneva. Šer posebej 2017 je bil Kimi molo boljši Albon.
Če potegnem črto bi rekel, da so strateško ebe ekipi bili enaki. RB pa je že takrat vrgel kak hell marry ali dva in zmagal na veliko.
Bottas this is Skyform... hahaha :D :0p
Ja. V teoriji ja.
Vprašanje kaj pa bo Birelli naredo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
haha se jz dobivam EUR take da bi loh se zamenjali da bi sli oni za PC jaz v ekipo :).Sem napovedal max WIN
Jaz sem pričakoval Max, Ham, Per in tak je tudi bilo sicer nebi smelo po tem, ko sem videl dirko. Merc je z hitrejšim bolidom vrgel proč zmago, kot sem tudi med dirko napisal taktika bo odločila in tudi je. Merc nima pojma kar se tiče taktike oz butast Vowels, kot sem že večkrat tu napisal, tu pa tam se mu vserje kaka Barcelona ali Madžarska in to je tudi vse, zaserje pa daleč več dirk.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
springfield ::
Od kdaj pa ima Mercedes hitrejsi bolid?
Zakaj pa niso na koncu Bottasa poslali v bokse in po najhitrejsi krog?
Zakaj pa niso na koncu Bottasa poslali v bokse in po najhitrejsi krog?
Saj ni, raw pace ma Redbull boljši na soft, kar dokažejo na quali. Tokrat je Merc bil boljši na Medium in Hard. Saj pa sem že večkrat napisal, da se spreminja iz dirke v dirko. Na quali je večinoma Redbull hitrejši, ker enostavno funkcionora boljše na soft. Merc pa na dirki, ker je boljši z trdimi gumami, sicer v Monacu in Baku pa ni bilo tako, tam pa je Redbull prav dominiral v vsem.
Redbull je pa kot moštvo boljši, Redbull je vedno bil dober kar se tiče taktike, že v času Vettla, nikoli niso take pokali kot tale Vowels, pa še pit stop majo najboljši. Kot ekipa je Redbull enostavno boljši tudi bolid bolj konstantn in prav upam da zmagajo letos, ker tole kaj je Merc letos pokazal si ne zasluži zmage.
Zakaj niso Bottasa poslali po najhitrejši krog pa moraš Merca vprašat, jaz ne delam za njih ampak kot zgleda je razlog da so preveč zabiti, da bi nardili kaj takšnega ali so še prebavljali poraz ali what ever pojmam nimam, delujejo mi zelo zmedeni.
Redbull je pa kot moštvo boljši, Redbull je vedno bil dober kar se tiče taktike, že v času Vettla, nikoli niso take pokali kot tale Vowels, pa še pit stop majo najboljši. Kot ekipa je Redbull enostavno boljši tudi bolid bolj konstantn in prav upam da zmagajo letos, ker tole kaj je Merc letos pokazal si ne zasluži zmage.
Zakaj niso Bottasa poslali po najhitrejši krog pa moraš Merca vprašat, jaz ne delam za njih ampak kot zgleda je razlog da so preveč zabiti, da bi nardili kaj takšnega ali so še prebavljali poraz ali what ever pojmam nimam, delujejo mi zelo zmedeni.
Zgodovina sprememb…
no comment ::
Mercedesu se undercut Maxa z Bottasom ni izšel. In so mislili, da tudi Max ne more narediti undercuta Hamiltonu (sploh ker je imel le-ta še večjo razliko).
Kaj je torej šlo narobe? No, pozabili so, da Max ni Bottas.
Kaj je torej šlo narobe? No, pozabili so, da Max ni Bottas.
Narobe je šlo to, da so preveč obsedeni z 1-2, bolj jim je pomembno 1-2 kot pa sama zmaga! Merc je že to X krat nardil, da je dal undercat počasnejšem vozniku, ali vozniku ki ni bil prvi, samo da bi ga zaščitili pred izgubo drugega mesta ali da bi prišel na drugo mesto, ampak v preteklosti jih to ni tako stalo, letos pa jih to lahko stane prvenstva in jih tudi bo.
Zgodovina sprememb…
Meizu ::
Uf danes jih je Redbull pošolal, Max pa huntal Hamiltona kot psa - in ga tudi pospravil v kletko.
Gogogogo!!
P.S.: Kje je zdaj uni Gambino, ultra poznavalec mercedeza, mega fen Lojzeta?
Gogogogo!!
codeMonkey ::
Narobe je šlo to, da so preveč obsedeni z 1-2, bolj jim je pomembno 1-2 kot pa sama zmaga! Merc je že to X krat nardil, da je dal undercat počasnejšem vozniku, ali vozniku ki ni bil prvi, samo da bi ga zaščitili pred izgubo drugega mesta ali da bi prišel na drugo mesto, ampak v preteklosti jih to ni tako stalo, letos pa jih to lahko stane prvenstva in jih tudi bo.
Mislim, da je bil Bottas bolj pomemben kot ovira, kar je tudi sam spoznal kasneje, ko je jezno komentiral glede neupostevanja njegovih povratnih informacij. Pustili so ga, da bi scitil Hamiltona, ker ce bi bil neodvisen, bi ga poslali takoj za Verstappnom v bokse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
codeMonkey je izjavil:
Mislim, da je bil Bottas bolj pomemben kot ovira, kar je tudi sam spoznal kasneje, ko je jezno komentiral glede neupostevanja njegovih povratnih informacij. Pustili so ga, da bi scitil Hamiltona, ker ce bi bil neodvisen, bi ga poslali takoj za Verstappnom v bokse.
Ma oba bi mogli za Verstappnom poslat, Merc danes sploh ni reagiral. Najprej so Hamiltona pustili 1 kroga predolgo zunaj potem na drug postanek od Redbulla pa sploh niso reagirali, še na fastes lap niso reagirali.
Uf danes jih je Redbull pošolal, Max pa huntal Hamiltona kot psa - in ga tudi pospravil v kletko.
Gogogogo!!
Saj ni bilo nič drugače kot Barcelona, tam sta Merc in Ham isto nardila z Maxom in Redbullom, kje si pa bil ti takrat? Saj nič ne morš na starih trših gumah, čist očitno je bilo da bo Max zmagal. Kaj je Merc razmišljal z 1 stopom res ne vem. Največja napaka je bila to, da so Hamiltona pustili 1 krog predolgo zunaj, moral bi iti takoj 1 krog za Bottasom na boxe ne pa dva kroga za njim, wtf, potem Max nebi mogel nardit undercut, kaj je Merc razmišljal v tem trenutku nimam pojma.
Zgodovina sprememb…
Ma oba bi mogli za Verstappnom poslat, Merc danes sploh ni reagiral. Najprej so Hamiltona pustili 1 kroga predolgo zunaj potem na drug postanek od Redbulla pa sploh niso reagirali, še na fastes lap niso reagirali.
Ok, po dirki je to jasno, ampak ni pa na koncu Hamilton zaostal veliko. Sem ravno razmisljal kako dobro so pri RB tajmirali postanek. Koliko moznosti za prehitevanje je Verstappen se imel na voljo? Nisem tako podrobno gledal, ampak je bilo nekje v rangu ene ali dveh (?). Sel je pa v bokse priblizno 20 krogov pred tem. Ker, ce bi sel kakesen krog kasneje bi zmanjkalo casa, kaksen krog prej pa bi tudi slabo vplival na obrabo gum. Ocitno simulacije pri stabilnih razmerah kar dobro pokazejo dejansko stanje. Ne verjamem, da je pri Mercedesu drugace. Na koncu zna biti, da je bil za Mercedes edini parameter Bottas. In ce smo posteni, je malo razocaral.
Zgodovina sprememb…
dild0idis ::
Dobra dirka Maxa in dobra taktika Red Bulla.
Sicer si je Max naredil več dela, kakor bi moral na tej dirki, s tisto napako na štartu.
Sezona je še dolga.
Sem pa pričakoval, da bo šel na koncu, ko ga je Perez prehitel, Botas po najhitrejši krog!
Sicer si je Max naredil več dela, kakor bi moral na tej dirki, s tisto napako na štartu.
Sezona je še dolga.
Sem pa pričakoval, da bo šel na koncu, ko ga je Perez prehitel, Botas po najhitrejši krog!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!
Saj ni bilo nič drugače kot Barcelona, tam sta Merc in Ham isto nardila z Maxom in Redbullom, kje si pa bil ti takrat?
Aja? :)
Jaz sem bil tudi takrat prisoten, seveda. Se pa precej dobro spomnem, da sem bral petnajst ton lojze fenbojizma, kako je Hamilton naredil masterclass nad Maxom, kako ga je pošolal, lovil ko lovec in podobne kretenizme. Evo vam milo za žajfo, majketi. Helminton fenboji ste/so (nimam pojma pod kaj se ti šteješ) lahko samo tiho, ker vas/jih je bilo slišat veliko preveč v preteklosti ravno na račun takšnih dirk.
Anyhow, čakam Gambina, da vidim, kaj bo tokrat spisal na tem forumu. Razen, če je stisnil rep med noge in se pobral vija.
Alexius Heristalski ::
Toto je v pogovoru na Sky F1 povedal, da niso šli na Bottasov najhitrejši krog zaradi možnosti kazni za Pereza.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
z3ro ::
Saj ni bilo nič drugače kot Barcelona, tam sta Merc in Ham isto nardila z Maxom in Redbullom, kje si pa bil ti takrat?
Aja? :)
Jaz sem bil tudi takrat prisoten, seveda. Se pa precej dobro spomnem, da sem bral petnajst ton lojze fenbojizma, kako je Hamilton naredil masterclass nad Maxom, kako ga je pošolal, lovil ko lovec in podobne kretenizme. Evo vam milo za žajfo, majketi. Helminton fenboji ste/so (nimam pojma pod kaj se ti šteješ) lahko samo tiho, ker vas/jih je bilo slišat veliko preveč v preteklosti ravno na račun takšnih dirk.
Anyhow, čakam Gambina, da vidim, kaj bo tokrat spisal na tem forumu. Razen, če je stisnil rep med noge in se pobral vija.
Hahah ti si isti fanboy sam pač na drugi strani (oziroma izrazito anti HAM). BTW privoščim Maxu zmago, še bolj upam da bo osvojil naslov letos ampak kaj noben več ne zna nepristransko gledat dirk? Velikokrat do zdaj je Merc (predvsem HAM) pošolal Redbull (itak so imeli boljši paket), sedaj pa se je to končno malo obrnilo...
šernk ::
Se spomnim, kako so nekateri tu hvalili Mercedes in njihove genije v boksih glede taktike v preteklosti. Ja ko imaš najhitrejši bolid izgleda vse enostavno.
Tu so se pa enostavno ušteli. 3s undercut je znanstevena fantastika pa vendar se je zgodil navkljub Hammer-time krogu. In kar naenkrat Hamilton dela napake in hammer time ni več tisti pravi hammer time.
Tu so se pa enostavno ušteli. 3s undercut je znanstevena fantastika pa vendar se je zgodil navkljub Hammer-time krogu. In kar naenkrat Hamilton dela napake in hammer time ni več tisti pravi hammer time.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Seveda. Ker je Hamilton prvič po 6ih letih pod dejanskim pritiskom. In seveda ni tega vajen in dela neumnosti. Fenboji so sicer že celotno turbo ero glasni ravno o tem, kako je Hamilton nezmotljiv, precizen, oh in sploh.
Ja, ni slab šofer, daleč od tega - da se ne bo slučajno kak fenboj ušunil z opazkami, da sem kontra fenboj. Je pa daleč od tega, kar želijo fenboji prikazat že toliko let - pod pritiskom se točno vidi kdo je in kdo ni.
PrimozR ::
Mercedes ni zmagal, ni Gambinota. It's simple.
Upam, da samo trolla, ker če je res tako močno fanboy, da samo takrat pride podrkavat, potem ima resne težave z določanjem prioritet v življenju...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Ja, ni slab šofer, daleč od tega - da se ne bo slučajno kak fenboj ušunil z opazkami, da sem kontra fenboj. Je pa daleč od tega, kar želijo fenboji prikazat že toliko let - pod pritiskom se točno vidi kdo je in kdo ni.
Je danes v prvem krogu Max pokazal kaj naredi pod pritiskom.
Pa govorjenje o nekem šolannju in napakah Hamiltona je tudi totalna bedarija.
Max je imel pole in bi tole moral voditi praktično od začetka do konca, ker pa je naredil napako, eni bi celo rekli pod pritiskom, je Hamilton prevzel vodstvo.
Na koncu je edino Perez od prvih 4 izboljšal rezultat in to je vse.
Dirka kjer je imel Red Bull najboljši avto.
Bi lahko šel Mercedes v bokse po nove gume?
Verjetno.
Bi Mercedes s Hamiltonom potem 100% zmagal?
Mogoče, sam glede na vse prikazano verjetno ne.
Plus kaj se je do sedaj ugotovilo po vseh teh dirkah.
1. Red Bull je najboljši avto v karavani zaenkrat.
2. Perez je boljši na dirki, kakor kvalifikacijah.
3. Botas je boljši na kvalifikacijah, kakor dirkah.
4. Sezona bo še zanimiva in če ne bo delal Max napak bo, kot običajno, voznik z najboljšim bolidom prvak.
5. Vsi vozniki so jokice glede gum.
1. Red Bull je najboljši avto v karavani zaenkrat.
2. Perez je boljši na dirki, kakor kvalifikacijah.
3. Botas je boljši na kvalifikacijah, kakor dirkah.
4. Sezona bo še zanimiva in če ne bo delal Max napak bo, kot običajno, voznik z najboljšim bolidom prvak.
5. Vsi vozniki so jokice glede gum.
ripmork ::
RB najboljši avto v karavani? RB lahko le s perfektno taktiko (kot danes) užene srebrne, ki so se sami strateško ustrelili v koleno. Letos končno gledamo v ospredju dve enakovredni ekipi v boju za zmage, pretekla leta so bili več ali manj vsi pol sekunde do sekundo na krog za Mercedesom.
Dobra revanša Max-a za Špansko dirko, taktično napeta dirka. Je pa tut Lewis dobro odpeljal, sam "Hammertime" se ni posrečil. Alonso imel odličen drugi stint in zasluženo do točk, če bi šel prej po trde gume bi bil še višje, ker očitno Alpine-u trše gume res precej bolj ustrezajo. Aston Martin z obema dirkačema do točk, Perez opravil svoje delo kot treba, Bottas pa se je tudi dobro odrezal danes. Me zanima kako bi se fincu obnesla taktika dveh postankov, ki jo je želel (sam je ekipa ni hotela).
Dobra revanša Max-a za Špansko dirko, taktično napeta dirka. Je pa tut Lewis dobro odpeljal, sam "Hammertime" se ni posrečil. Alonso imel odličen drugi stint in zasluženo do točk, če bi šel prej po trde gume bi bil še višje, ker očitno Alpine-u trše gume res precej bolj ustrezajo. Aston Martin z obema dirkačema do točk, Perez opravil svoje delo kot treba, Bottas pa se je tudi dobro odrezal danes. Me zanima kako bi se fincu obnesla taktika dveh postankov, ki jo je želel (sam je ekipa ni hotela).
Da, RB je trenutno najboljši avto.
Bahrain - Red Bull najboljši avto
Italija - Red Bull najboljši avto
Portugalska - Mercedes najboljši avto
Španija - Mercedes najboljši avto
Monako - Red Bull najboljši avto
Baku - Red Bull najboljši avto
Francija - Red Bull najboljši avto
Je danes v prvem krogu Max pokazal kaj naredi pod pritiskom.
Jajaja itak.
Bom rekel po domače: Dej ne seri.
Mrzle gume, grip slab, še je sam povedal v intervjuju kasneje po dirki, da je popravljal zdrs ampak zadnje gume enostavno v tisti fazi niso želele prijeti, kot bi morale. Ampak svaka ti čast, da primerjaš en ovinek na štartu s celotno dirko.
springfield ::
Sam Wolff rekel, da so imeli najhitrejsi bolid v Imoli, mogoce celo Bahrainu, ampak fanboyi vsekakor boljse vete. In tudi danes je bil Mercedes hitrejsi bolid. RB jih je premagal, ker so pri Mercedesu spali zadnjih 7 let in jim ni bilo treba prevec razmisljat o strategiji.
No, tukaj pa sploh ne seri preveč, mercedes ima magičen pace na medium in hard gumah, imajo sisteme za spreminjanje balansa zavor v ogrevalnih krogih na 90% front load, da jim ja zagreje gumo kot se spodobi, polni nekih fint levo desno... Itak, zdej je RedBull najboljši avto.
Pred tem je bil pa edino Hamilton tisti, ki je imel skill za nabit 7 naslovov prvaka ane... Master class, pa to. Mater, še z žretjem fižola na suho se ne morem tako usrat, kot sem se pravkar zdaj.
ripmork ::
Če je RB hitrejši je res za odtenek, ki ni omembe vreden napram dosedanji Mercedesovi premoči. Sezona je še dolga, da ob različnih karakteristikah dirkalnikov in različnih taktikah Max in Lewis tako blizu drug drugega končujeta dirke - ne pomnim, kdaj smo nazadnje tako izanačen boj spredaj gledali. Ferrari je imel prebliske pred leti, a enostavno niso uspeli držat razvojne bitke (+ veliko ekipnih napak je bilo).
endelin ::
Verstappen je preprosto boljši voznik kot pa Hamilton. Pa slednji je tut že v letih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
In ti to veš od kod? Sta morda kdaj vozila skup v enakem bolidu, tega ne bomo nikdar vedli, kdo je boljši, to lahko smao ugibamo, lahko samo rečemo, da sta ena od najboljših voznikov na gridu in to je tudi vse.
codeMonkey je izjavil:
Ok, po dirki je to jasno, ampak ni pa na koncu Hamilton zaostal veliko. Sem ravno razmisljal kako dobro so pri RB tajmirali postanek. Koliko moznosti za prehitevanje je Verstappen se imel na voljo? Nisem tako podrobno gledal, ampak je bilo nekje v rangu ene ali dveh (?). Sel je pa v bokse priblizno 20 krogov pred tem. Ker, ce bi sel kakesen krog kasneje bi zmanjkalo casa, kaksen krog prej pa bi tudi slabo vplival na obrabo gum. Ocitno simulacije pri stabilnih razmerah kar dobro pokazejo dejansko stanje. Ne verjamem, da je pri Mercedesu drugace. Na koncu zna biti, da je bil za Mercedes edini parameter Bottas. In ce smo posteni, je malo razocaral.
Se vidi, da nisi gledal dirke pozorno, prav očitno je bilo že med dirko da je Merc zasral, Hamiltona bi morali poklicat na boxe takoj za Bottasom, ne pa da so ga pustili zunaj še dodatn krog.
Se spomnim, kako so nekateri tu hvalili Mercedes in njihove genije v boksih glede taktike v preteklosti. Ja ko imaš najhitrejši bolid izgleda vse enostavno.
Tisti, ki so to pisali ne vem kaj gledajo, ker pri Mercu je prav očitno, da imajo zanič taktiko že od nekdaj, samo tu pa tam se jim kdaj vserje, večinoma pa zajebejo, sedaj pa je to še toliko bolj očitno, ko imajo končno prave konkurente. Že leta 2017 in 2018 se je vidlo, ko jim je Ferrari malo konkuriral, čist podobne bedarije so delali kot letos. Tale Vowels dela nonstop ene in iste kikse, nič se ne nauči.
Seveda. Ker je Hamilton prvič po 6ih letih pod dejanskim pritiskom. In seveda ni tega vajen in dela neumnosti. Fenboji so sicer že celotno turbo ero glasni ravno o tem, kako je Hamilton nezmotljiv, precizen, oh in sploh.
Kako neumnost je pa te spet danes Hamilton nardil, danes ga je posral Merc z strategijo, ker so ga pustili krog predolgo zunaj, to kar je spravil ven z gum je bilo odlično, skoraj bi zmagal, kaj bi še te moral narditi?
Zgodovina sprememb…
Kako neumnost je pa te spet danes Hamilton nardil, danes ga je posral Merc z strategijo, ker so ga pustili krog predolgo zunaj, to kar je spravil ven z gum je bilo odlično, skoraj bi zmagal, kaj bi še te moral narditi?
Tisti, ki je nardil napako je bil Verstappen in izgubil prvo mesto, ne rečem, da ni vozil dobro ampak danes ga je Merc rešil z to debilno taktiko. Kako lahko rečejo, nismo vedli, da je undercut tako močan a so poskušali undercutat Maxa z Bottasom, ki je bil 3.5sec za Maxom a ne pomislijo na to, da pa lahko Max undercuta Hamiltona, ki je bil za Hamiltonom še manj, 3sec, pravi klovni.
Zgodovina sprememb…
Kako neumnost je pa te spet danes Hamilton nardil
Danes ni naredil neke pretirane neumnosti, jih je pa delal na dirkah pred tem - statistično večje napake kot Verstappen letos. Če ne bi Verstappnu v Bakuju razneslo gume, bi bil Verstappen danes še kar nekaj točk nad Hamiltonom. Če ne bi bil Hamilton požrešen ko stomater in po vsej sili poskusil izsilit prvo mesto in to tako, da je vmes še pritisnil na brake balance in si zjebal še zaviranje, bi sedaj lahko imel precejšnjo prednost pred Verstappnom. No ja, precizen možakar, ni kaj, o tem priča zgodovina - zgodovina vozakanja brez posebnih pritiskov.
billy ::
Mercedes: S hitrejšim dirkalnikom smo izgubili dirko: Šef Mercedesa v F1 Toto Wolff je prepričan, da je imela njegova ekipa na minuli dirki za VN Francije najmočnejši paket.
K polomu merca je, imo, prispeval tudi perez z 1-stop taktiko. Končno je merc moral gledat tudi na drugi rbr bolid, ki jim je s svojim 1 postankom oteževal taktiko. Zamislite, da bi lujz šel tudi v box, potem bi se z maxom žgala na polno in skurila gume, in ne bi mogla prehitet pereza, na koncu bi perez zmagal in bil heroj.
Bottasa pa so lepo žrtvovali, again. Lepo, da je dec povzdignil glas, odnos do njega še lahko merc fajn tepe, mogoče v ključnih momentih ne bo pomagal lojzi, ampak bo gledal samo na sebe, še posebej, ker mu čas pri mercu izteka.
K polomu merca je, imo, prispeval tudi perez z 1-stop taktiko. Končno je merc moral gledat tudi na drugi rbr bolid, ki jim je s svojim 1 postankom oteževal taktiko. Zamislite, da bi lujz šel tudi v box, potem bi se z maxom žgala na polno in skurila gume, in ne bi mogla prehitet pereza, na koncu bi perez zmagal in bil heroj.
Bottasa pa so lepo žrtvovali, again. Lepo, da je dec povzdignil glas, odnos do njega še lahko merc fajn tepe, mogoče v ključnih momentih ne bo pomagal lojzi, ampak bo gledal samo na sebe, še posebej, ker mu čas pri mercu izteka.
driver_x ::
Bottas je bil, je in bo vedno le drugi voznik (in še to slab). Če mu te stvari niso jasne, bo zelo težko dobil sedež v kateri koli drugi ekipi, ko bo od Mercedeza dobil brco.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: driver_x ()
Se vidi, da nisi gledal dirke pozorno, prav očitno je bilo že med dirko da je Merc zasral, Hamiltona bi morali poklicat na boxe takoj za Bottasom, ne pa da so ga pustili zunaj še dodatn krog.
Za prvi postanek je jasno, da so se zakalkulirali, komentiral sem drugega ;) Pri Mercedesu so zagotovo simulirali hitrost z dodatnim postankom, in na podlagi teh podatkov so ostali zunaj. Nihce ne more vedeti, ce bi bili z dodatnim postankom res hitrejsi. Tudi ce so ocenili, da bi bili priblizno enako hitri, so imeli s to taktiko se nekaj rezerve zaradi dveh prehitevanj (ceprav je Bottas tukaj s poznim zaviranjem bolj malo naredil). Na kocnu s taktiko lahko nadoknadis le doloceno razliko hitrosti, pa se za to je prvi pogoj ta, da mora biti drugacna od hitrejsega in/ali prilagojena dirkalniku.
Zgodovina sprememb…
codeMonkey je izjavil:
Za prvi postanek je jasno, da so se zakalkulirali, komentiral sem drugega ;) Pri Mercedesu so zagotovo simulirali hitrost z dodatnim postankom, in na podlagi teh podatkov so ostali zunaj. Nihce ne more vedeti, ce bi bili z dodatnim postankom res hitrejsi. Tudi ce so ocenili, da bi bili priblizno enako hitri, so imeli s to taktiko se nekaj rezerve zaradi dveh prehitevanj (ceprav je Bottas tukaj s poznim zaviranjem bolj malo naredil). Na kocnu s taktiko lahko nadoknadis le doloceno razliko hitrosti, pa se za to je prvi pogoj ta, da mora biti drugacna od hitrejsega in/ali prilagojena dirkalniku.
Vsi trije so po radio rekli, da gume ne bodo zdržale, Verstappen, Hamilton in Bottas tako, da je bilo kar očitno, da je 2 stopa boljše kot 1! Ampak za razliko od Merca je Redbull poslušal Verstappna. Merc bi lahko saj enga voznika dal na dva stop, magari bi to bil Bottas, boljše imeti dva voznika z različno strategijo kot pa, da oba dobita slabšo. Poglej si Redbull vsako dirko ima Perez alternativno strategijo in se izide. Sicer Bottas bi moral meti ravno obratno kot Perez 1 stop več, ker Perez dela boljše z gumami, Bottas pa ji precej prej hitro uniči sploh v primerjavi z Hamiltonom in ravno zato bi saj njemu lahko dali dva stopa. V vsakem primer je boljše za Merc in Hamiltona, če Bottas zmaga kot pa Verstappen, tako da zakaj ne splitat strategijo, tako imajo večjo možnost, da zmaga eden od njih/Mercov ali pa bi morda Bottas z dvema stopoma ravno toliko zustavil ali zmedel Maxa, da bi Hamilton imel tista dva kroga fora za zmago. Merc so pač preveč poknjeni in zategli. Še vedno delajo enako kot te ko sta se samo Merc voznika borila med seboj, jim dajo enako strategijo, da bi bilo kao fer za oba voznika, kar je neumno.
Zgodovina sprememb…
driver_x ::
Vidi se, da se Mercedezu zadnja leta ni bilo potrebno ukvarjati s strategijami in so na tem področju zaspali.
Niti ni to problem, saj so se 2017 in 2018 borili z Ferrarijem saj pol sezone ali več in so delali popolnoma enake kikse. Ne vem zakaj se nič ne naučijo iz strategičnih napak. Še kr trmarijo s to njihovo politiko enaka strategija za oba voznika, pa tale Vowels je zabit dokonca, vedno iste napake, tak so kot da se nočejo iz napak učit, trmasti in ne fleksibilni.
Merc bi lahko saj enga voznika dal na dva stop, magari bi to bil Bottas, boljše imeti dva voznika z različno strategijo kot pa, da oba dobita slabšo
Za Bottasa je to jasno slabsa strategija. Tako kot je jasno, da je Bottas ostal zunaj izkljucno zaradi Hamiltona. Ta pa je opravil neverjetno delo z ohranjanjem gum.
Itak, da so zaspali, pa tudi ostali ravno ne sedijo in čakajo na Mercedes.
Sicer pa na tej dirki si Hamilton, ko je bil sam, ni mogel ravno narediti neke prednosti.
Red Bull ima običajno boljše postanke (vsaj Botas tako pravi), plus hitreje ogreje gume, torej tudi, če bi Hamilton šel v box takoj za Verstappnom, bi bil Verstappen pred njim, očitno pa je bilo tudi, da ga ne more prehiteti, če sta oba na istih gumah, kar se je pokazalo na dirki, kjer ga ni mogel kar nekaj krogov prehiteti, čeprav je poskušal.
Torej kaj konkretno bi se tako spremenilo pri Hamiltonu, če bi bila taktika Mercedesa enaka, kakor je bila Red Bullova.
Edina možnost za Hamiltonovo zmago tukaj je bila, če bi se Botas upiral kak krog več in bi Max uničil gume, vendar je Max dovolj dobro vozil, da je imel dovolj gume, da je lahko Hamiltona brez problema prehitel in zasluženo zmagal.
Plus vsi pozabljate, da je Max na tej dirki štartal iz prvega mesta in bi morala biti njegova dirka relativno enostavna, podobno dologčasna, kakor je bilo kar nekaj Hamiltonovih zmag v preteklosti, kjer je suvereno vodil od štarta do cilja, a si je s slabim štartom zapravil to priložnost in so jo morali potem z relativno tvegano taktiko popraviti.
Edini od prvih štirih, ki je pridobil mesto, je bil Perez.
ps: Še nekaj, tudi na tej dirki, se je lepo videlo, kako je Max prvi voznik in se je moral Perez takoj umakniti, ko je bil Max za njim.
Ko se je to v Ferrariju in Mercedesu dogajalo, ste bili vsi penasti in živčni in trdili, da se mora Botas bolj resno boriti za mesto s Hamiltonom, sedaj pa tišina in nihče več tega ne omenja!
Sicer pa na tej dirki si Hamilton, ko je bil sam, ni mogel ravno narediti neke prednosti.
Red Bull ima običajno boljše postanke (vsaj Botas tako pravi), plus hitreje ogreje gume, torej tudi, če bi Hamilton šel v box takoj za Verstappnom, bi bil Verstappen pred njim, očitno pa je bilo tudi, da ga ne more prehiteti, če sta oba na istih gumah, kar se je pokazalo na dirki, kjer ga ni mogel kar nekaj krogov prehiteti, čeprav je poskušal.
Torej kaj konkretno bi se tako spremenilo pri Hamiltonu, če bi bila taktika Mercedesa enaka, kakor je bila Red Bullova.
Edina možnost za Hamiltonovo zmago tukaj je bila, če bi se Botas upiral kak krog več in bi Max uničil gume, vendar je Max dovolj dobro vozil, da je imel dovolj gume, da je lahko Hamiltona brez problema prehitel in zasluženo zmagal.
Plus vsi pozabljate, da je Max na tej dirki štartal iz prvega mesta in bi morala biti njegova dirka relativno enostavna, podobno dologčasna, kakor je bilo kar nekaj Hamiltonovih zmag v preteklosti, kjer je suvereno vodil od štarta do cilja, a si je s slabim štartom zapravil to priložnost in so jo morali potem z relativno tvegano taktiko popraviti.
Edini od prvih štirih, ki je pridobil mesto, je bil Perez.
ps: Še nekaj, tudi na tej dirki, se je lepo videlo, kako je Max prvi voznik in se je moral Perez takoj umakniti, ko je bil Max za njim.
Ko se je to v Ferrariju in Mercedesu dogajalo, ste bili vsi penasti in živčni in trdili, da se mora Botas bolj resno boriti za mesto s Hamiltonom, sedaj pa tišina in nihče več tega ne omenja!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dild0idis ()