» »

Formula 1 2021

Formula 1 2021

««
29 / 139
»»

skyform ::

Ma nočem jaz da Merc dominira, ne maram, če kdo dominira, imam rad fajte, kot včasih Schumi in Hakkinen in podobno.

Ta Monaco mi pač gre v nos, bom očitno res moral popolnoma skenslat vikende v Monacu, ker me samo nervirajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

BT52 ::

springfield je izjavil:

Pomiri se, saj je samo ena dirka. Naslednjo bo zopet Mercedes dominiral in se ne bos rabo sekirat za slabo strategijo ;)

No xD do še Singapurja naj počaka. Tam ga ponavadi kaj poserjejo. lol

skyform je izjavil:

Ma nočem jaz da Merc dominira, ne maram, če kdo dominira, imam rad fajte, kot včasih Schumi in Hakkinen in podobno.

Ta Monaco mi pač gre v nos, bom očitno res moral popolnoma skenslat vikende v Monacu, ker me samo nervirajo.

Chill Monako pa je pač OK. Qually so main event dirka je šminka. Tole danes je še zelo zelo zanimivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Tilen88 ::

Ali lahko Perez prehiti Landa in ogrozi Sainza ?

Skyman ::

Tezka je cca 13 krogov do konca,ce se j*** ene 5-6 krogov bo tezka.

Tilen88 je izjavil:

Ali lahko Perez prehiti Landa in ogrozi Sainza ?

NE

Lahko si 6-7s počasnejši pa ne boš prehitel.

Zgodovina sprememb…

Dons mi bo kar vsec podium po dolgem casu..btw a bo serena spet 1 krog prekmal odmahala zastavo kot takrat v kanadi al kje,ko je bila ona "manekenka"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Meni je pa všeč, ker se nekateri ne bodo pokazali iz luknje. Niso sposobni čestitat drugim :p

Bravo prvi trije !

Ben Dover ::

Naj Sereni nekdo pove, da zastava ni lopar.. lmfao :))

masterclass prav horner..a smo isto dirko gledal vsi?

Rofl bromance

Verstappen, Norris, Leclerc, Sainz in Russel so zame najboljši od mlajših voznikov, to bodo še zanimivi boji v prohodnosti.

Zgodovina sprememb…

To bodo se akcije dons... noris pa sainz8-)

Scorpy84 ::

Malo off topic: Vsi dostikrat govorijo o fizicni moci f1 dirkaca, tale Serena zdaj ob Maxu je tapravi hulk, da bi se nadala/novaka premagala :).

Ja F1 vozniki so pač mali in lahki, če pa so visoki pa so precej vitki, tako da ja kak malo bolj konkretn človek zgleda zravn njih kot Hukl. Se že vidi kaki je npr Wolf proti voznikih, pravi ded.

Zgodovina sprememb…

springfield ::

Skoda za Leclerca. Verjetno edina sansa za zmago Ferrarija letos. Lepo jih je bilo videt zopet konkurencne. Naslednjo dirko pa znova 1 minuto za zmagovalcem.

Vsi prijazni in nasmejani, ko Lewisa ni na podiumu. Škoda da se še njemu ni šrauf zataknu, da ne bi za brez zveze jokal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ben Dover ()

springfield je izjavil:

Skoda za Leclerca. Verjetno edina sansa za zmago Ferrarija letos. Lepo jih je bilo videt zopet konkurencne. Naslednjo dirko pa znova 1 minuto za zmagovalcem.

naslednja dirka bo zopet back to reality.. za vse sicer caka nas se ena ulicna dirka baku,tam pred gradom je tesno.Upam da ferari drzi korak dalje na ulicnih dirkah so lahko nevarni drugje bo klasika 5-6 mesto

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

BorutK-73 ::

Čudno da je gambino tiho:))

"Any lessons too learn?" "For me personally, no! The team, for sure." - Lewis Hamilton - Monaco GP

Malo so mu krila preveč zrasla, RB že šmirgla palico, Merc pa polira čevelj.

Zgodovina sprememb…

Nekaj ljudi pogrešam tukaj :( Gambino? dio1ds (ki je napovedoval da bo hamilton mnogo višje, celo napovedoval zmago)? Ah sej se bomo srečali naslednjo dirko če bo šlo hamiltonu dobro

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

Ja hamilton pravi da nasledno dirko pricakuje isto.Potem ko bodo zmagal kaksno francijo,se bodo pa vrnili in bodo govorili kako so izboljsali paket in 44 bo spet hvalil ekipo da so fantasticni...pac drama queen.

broken/link ::

Od hibridne dobe naprej je Merc zmagoval vsak vikend, vse je funkcioniralo praktično brez napak oz tud če je do napak prihajalo, so bili tolk spredaj, da so si to lahko privoščili. So imeli tudi kako polomijo (famozna obletnica), ampak to se pač dogaja. To sezono pa očitno niso tolk spredaj, da bi lahko bili tako sproščeni kot prejšnja leta, četudi menim, da imajo še vedno najboljši avto. Tako da tle se mi zdi, da Hamilton dela napako, ko zakaj zaradi enega slabega vikenda javno krivi ekipo in jo tišči v drek. Ker prejkoslej se ti ta bumerang vrne. Če ti kaj ni všeč, poveš lepo za zaprtimi vrati, se zmeniš, in je to to. Wolf mu pa itak samo kima in ploska v ozadju.
pač ta miselnost - zmagujem jaz (včasih tudi ekipa), izgublja pa vedno kot ekipa, mi pač ni všeč. In prej ko boste skočili name, da ko zmaguje, da se zna zahvalit ekipi - karakter se kaže v težkih trenutkih, ne ko se cedita med in mleko. Zato je meni to kričanje in jamranje in jokanje Hamiltona proti svoji lastni ekipi tako všeč. In očitno se premalo dobro zaveda, kdo je zaslužen za njegove naslove zadnjih 7 let.

TOP ::

Točno tako broken/link in najbolj smešen je,ko mu ne gre in cvili Lojze po mikrofonu,svoji ekipi.Je kot otrok,ko je dobil liziko namesto čokolade.Botas pa še,ko mu gre odlično ga ekipa uniči,ni kaj,tega Lojzetu se ne more zgodit.Ferrari Italjanski Kalabreži,pa itak ne znajo razmišljat,ker so v moštvu sami paštašutarji.:))

Gambino ::

Tale Monaco je smeh od dirkanja. Nič od nič od derke. Mercedes se je malo osmešil danes tako s taktiko.

AvtoR ::

Ja, Hamu tudi včeraj ni ravno šlo, tako da ni samo ekipa kriva. So pa lepo zajebal Bottasa.

Baje je Bottas potem vse šraufe od koles pometal po delavnici, naročil porridge za kosilo in se šel tukat v mobilno hiško.

Po dirki se mu je hotel v hiški na tukanju pridružiy še Hamilton, kateri je ostal pred zaprtimi vrati, saj ga Bottas ne mara, ker mu vedno vse dela.

Zgodovina sprememb…

AvtoR je izjavil:

Ja, Hamu tudi včeraj ni ravno šlo, tako da ni samo ekipa kriva. So pa lepo zajebal Bottasa.

Še pred rdečo je BOT imel prednost za na pole -0.2. Podobno Max, ki je šibal proti LEC času -0.17.

Tako, da je RB še dobro skozi prišel, da je Ham imel Off vikend.

Zgodovina sprememb…

scythe ::

Čist pričakovana dirka, MB ni za takšne steze. Škoda mi je edino LEC-a, pob bi znal danes zmagati.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

scythe je izjavil:

Čist pričakovana dirka, MB ni za takšne steze. Škoda mi je edino LEC-a, pob bi znal danes zmagati.

Ne ker nebi bil na polu verjetno.

PrimozR ::

Če... Če ne bi uničil menjalnika, vseeno naredil rdečo zastavo, vseeno ostal na polu, itd. itd. :)

Vedeli pa ne bomo nikoli.

Vemo samo, da Hamilton ni zmagal :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Vemo, je VSEM povedal ZAKAJ. Lol Charles pa mirno pride poslušat himno in bodrit ekipo, namesto da jo tlači v drek..

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Thja, pod črto je sam kriv, da se je znašel v zidu...

Ampak ja, je kar smešno Hamiltonovo hvaljenje ekipe, ko je vse v redu, potem pa takšni izpadi. Po eni strani je razumljivo, strategija je zajebala, ampak v takole spoliranem športu je treba nekoliko bolj miriti svoje živce tudi v takšnih trenutkih. Oz. bi to pričakoval od 'starega mačka', kot je Hamilton. Pri Tsunodi je bilo manj presenetljivo, ampak vseeno presenetljivo. Zanj v bistvu pričakujem, da ne bo prav dolgo v ekipi, ko enkrat Honda spakira kovčke.

billy ::

Res je ja, zanimivo kako vsi kurcajo ferari, kako je zajebal lerka in kakšno smolo ima, je pa sam kriv, da je pikiral. Boljše, da je na qualy, kot pa na dirki, 5krogov pred koncev, ko bi bil v vodstvu, tako ima zdaj vsaj nek obliž na rano. Očitno je še vedno zaletav voznik in ni dorasel trenutnemu nivoju f1.

Lojza pa car, kolko je star, 35 cca, pa se še vedno obnaša kot otrok.

driver_x ::

Meni je škoda, da se v prvi ovinek nista vzporedno zapodila Leclerc in Verstappen. Drugače je pa fino, da so bili na stopničkah še ostali, brez Mercedeza in da je Verstappen prevzel skupno vodstvo. Dirka pa je bila še malenkost bolj dolgočasna, kakor običajno. Sicer drugega, kakor vlakca od štarta do cilja tukaj ni za pričakovati. Zanimivo je bilo edino to, da je ravno Mercedez najbolj zgrešil pri taktiki. Tisto z Botasovo matico je bila pač smola. Sicer bo pa več akcije že to nedeljo :D.

Saj ni zgrešil. Bottas je bil kar OK, zgrešil je drugi voznik v mercu.

Lerk v dirki bi predstavljal potencial za DNF njega in maxa, tako da še boljše, da ga ni bilo, čeprav bi to popestrilo dirko.

V Monacu je merc izgubil vodstvo v obeh prvenstvih, kaj še hočemo lepšega?

springfield ::

billy je izjavil:

Res je ja, zanimivo kako vsi kurcajo ferari, kako je zajebal lerka in kakšno smolo ima, je pa sam kriv, da je pikiral.

Binotto pravi, da okvara verjetno ni bila povezana s trcenjem

endelin ::

Upam na zmago letos Verstapna. Kot Schumi ko je v Benettonu premagal boljši Williams8-)

springfield je izjavil:

billy je izjavil:

Res je ja, zanimivo kako vsi kurcajo ferari, kako je zajebal lerka in kakšno smolo ima, je pa sam kriv, da je pikiral.

Binotto pravi, da okvara verjetno ni bila povezana s trcenjem

Svašta, kakšno naključje?
Ali pa, da bottasove težave v boksu niso povezane s tem, da so želeli lojzu mestu pribodit, ali pa da russlu lani "slučajno" zajebali win...

Matevz96 ::

driver_x je izjavil:

Meni je škoda, da se v prvi ovinek nista vzporedno zapodila Leclerc in Verstappen. Drugače je pa fino, da so bili na stopničkah še ostali, brez Mercedeza in da je Verstappen prevzel skupno vodstvo. Dirka pa je bila še malenkost bolj dolgočasna, kakor običajno. Sicer drugega, kakor vlakca od štarta do cilja tukaj ni za pričakovati. Zanimivo je bilo edino to, da je ravno Mercedez najbolj zgrešil pri taktiki. Tisto z Botasovo matico je bila pač smola. Sicer bo pa več akcije že to nedeljo :D.

Hassa sta dvakrat zamenjala poziciji tako da smo imeli nekaj prehitevanja!
#hooldthedoor

Na koncu bi bila res kisla da Hamiltonu rekord osvojenih naslovov spelje tisti fail, ko je naslov dobil Rosberg.:D rekord pole-ov in zmag se nikakor ne da primerjat saj je dandanes dosti več dirk letno. Nisem hater ampak to so dejstva.

Ja saj to ni problem preračunat v %, zato je pa tudi AWS dodelil status GOATa Senni.

driver_x ::

billy je izjavil:

Ali pa, da bottasove težave v boksu niso povezane s tem, da so želeli lojzu mestu pribodit, ali pa da russlu lani "slučajno" zajebali win...

A misliš, da so namenoma toliko našopali tisto pištolo, da so kar ostružki od navoja leteli ven?

Ne vem, ampak pri mercu je vse mogoče...

facepalm ::

Dvomim, da bi si namenoma skodovali.
Ekipi je bolj pomembno st skupnih tock obeh dirkacev. Da bi kar tako senkali 2. mesto Bottasa zato, da bi HAM dobil tocko vec, je smesno;)
Pac smola ali pa celo napaka mehanika, ki je pritrdil prvo gumo gor. Skratka, dirka je bila kar dolgocasna. Mi je pa zanimivo, kako slab "avto" je imel Hammilton. Na drugih dirkaliscih bi iz P7 vsem dihal za ovratnik. Tukaj (kjer ti sama moc motorja bolj malo pomaga) pa je bil zadnji v skupini, ki ni zaostajala za 1+ krog.

Če bi bilo tako, potem ne bi tako odkrito favorizirali lojze in ga poveličevali (toto, lauda)

btw, je kdo opazil, da je stroll bil +2sec za lojzom, vozil ena tempo in je vseeno šel ~20 pred koncem v boks, gor je dal rdeče. Ven je prišel z +20sec (na isto mesto ker je bil buffer), potem pa je vozil počasneje, kot lojza na belih...ko je prišel na +23 pa je lojza šel v boks, da je postavil FL z naskokom.

Spet naključje? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

b3D_950 ::

"Strici v ozadju" med dirko spreminjajo parametre na gumah in motorju?
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Bottas je na nivoju vodonosca pri mercedesu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Odkar je že pred 10(?) leti mali piquet namerno pikiral v singapurju, da je alonso pridobil mesta (al celo zmago?), v takratnem renaultu...

Me nič več ne bi presenetilo.

billy je izjavil:

Saj ni zgrešil. Bottas je bil kar OK, zgrešil je drugi voznik v mercu.

Lerk v dirki bi predstavljal potencial za DNF njega in maxa, tako da še boljše, da ga ni bilo, čeprav bi to popestrilo dirko.

V Monacu je merc izgubil vodstvo v obeh prvenstvih, kaj še hočemo lepšega?

Seveda je Merc z taktiko popolnoma zgrešil, Ham bi lahko na izi končal 4ti če bi ostal dolgo na mehkih. In tudi Bottas so s to taktiko zajebali, ne bi obdržal drugega mesta, zgleda da nisi gledal dirke dovolj pozorno. Sainz bi ga na izi prehitel, najbrž tudi Norris, tako da bi tudi Bottas brez odstopa končal dirko samo 4ti. Je pa Bottas najbolj jamral kako ima hin gume, spet jih je prvi uničil kot ponavadi, Hamilton pa je imel še vredu gume. Hamiltonu so rekli naj pazi na gume potem pa ga prvega not pokličejo, kaka logika je to? Najbrž je Bottas sprožil ta štop, ker je gume uničil in, ker je Bottas moral gume menjat so tudi Hamiltona not poklicali kar je bila totalna napaka, ker včeraj je overcut bil zelo močan, samo poglej si Pereza in Vettla.

Zgodovina sprememb…

««
29 / 139
»»