Forum » Na cesti » Formula 1 2021
Formula 1 2021

musicfreak ::
Sramotno od Mercedesa, koliko zmag še bodo proč vrgli, Monza, Madžarska, Francija, Turčija bi lahko bila dvojna zmaga, Brazilija, Baku po Hamiltonovi krivdi, groza, še USA bi lahko rekel, tole moštvo še je samo za odpisat.
Cakam da se en pacient rece da ga Mercedes sabotira, da ne bi prehitel Schumacherja po naslovih :D

AvtoR ::
Mercedes se že zgovarja da jim je Max pokvaril zadnje krilce
Stavim, da se bodo zmazali brez kazni. Kazen bo dobil samo Max...

Stavim, da se bodo zmazali brez kazni. Kazen bo dobil samo Max...

Cr00k ::
Max ne bo dobil kazni... je bilo preveč dotikanj dirkalnikov v preteklosti brez kazni. Ce ze, bo dobil opomin...
Hamilton je pa imel neregularen avto... in uvrstitev na kvalifikacijah ne velja. Tako da zadnje mesto ali start iz boksov.
No to je moje mnenje; bomo videli do 20.30 ko imajo cas za odlocitev...
Hamilton je pa imel neregularen avto... in uvrstitev na kvalifikacijah ne velja. Tako da zadnje mesto ali start iz boksov.
No to je moje mnenje; bomo videli do 20.30 ko imajo cas za odlocitev...

Tilen88 ::
Vettel je l 2017 prešlatal RBRja in Merca po qualy pa ni blo res nič :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tilen88 ()

springfield ::
Malo predolgo to traja. Meni se zdi povsem enostavno, ali se je DRS odprl za vec kot 85mm ali ne. Za to ne rabis 1 dan. Verjetno zopet nekaj mutijo, da #blessed ne bo kaznovan.

codeMonkey ::
Ocitno 50k EUR za Maxa in +5 mest za Lewisa zaradi menjave.
https://mobile.twitter.com/hashtag/braz...
Ali je pac za Lewisa se odprto?
https://mobile.twitter.com/hashtag/braz...
Ali je pac za Lewisa se odprto?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

Za Lewisa je se odprto, se se niso odlocli.
Je pa zanimiv del v tej odlocitvi: da se na posnetku lepo vidi, da se ni na Hamiltonovem zadnjem krilcu nic premaknilo, ko se ga Max dotakne. Z drugimi besedami, Mercedes zopet zavaja, ko trdi, da je Max poskodoval krilce.
Je pa zanimiv del v tej odlocitvi: da se na posnetku lepo vidi, da se ni na Hamiltonovem zadnjem krilcu nic premaknilo, ko se ga Max dotakne. Z drugimi besedami, Mercedes zopet zavaja, ko trdi, da je Max poskodoval krilce.
Clear, high definition video from the rear facing roll-hoop camera on car 44 shows that there is absolutely no movement of any of the wing elements on car 44 when Verstappen touches the back of the wing and the stewards are satisfied, from watching all the videos, his body position and the video of the wing, that there was insignificant force when Verstappen touched the wing.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: springfield ()

scythe ::
Če je Max dobil kazen, potem jo zna tud Hamilton....
Edini če je Max pokvaril mehanizem DRS pri Hamiltonu

X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

no comment ::
Kako se preveri legalnost odprtine?
V Sky prenosu FP2 so povedali (ajde, špekulirali), da ni problem v tem, da bi bil razmak večji od 85mm, ampak da sila, ki je potrebna za potisk instrumenta za merjenje razmaka med krilci, presega predpisanih 10N.
Torej ni problem, da je Mercedes nenamerno zajebal neko banalno stvar za pol milimetra, ampak gre za zavestno izigravanje pravil. Ob velikih hitrostih, se krilca zaradi sile hitreje in/ali bolj razmaknejo. Če dejansko gre za to, izrabljajo tako fleksibilnost tudi, ko DSR ni odprt (oziroma takrat še bolj).
V Sky prenosu FP2 so povedali (ajde, špekulirali), da ni problem v tem, da bi bil razmak večji od 85mm, ampak da sila, ki je potrebna za potisk instrumenta za merjenje razmaka med krilci, presega predpisanih 10N.
Torej ni problem, da je Mercedes nenamerno zajebal neko banalno stvar za pol milimetra, ampak gre za zavestno izigravanje pravil. Ob velikih hitrostih, se krilca zaradi sile hitreje in/ali bolj razmaknejo. Če dejansko gre za to, izrabljajo tako fleksibilnost tudi, ko DSR ni odprt (oziroma takrat še bolj).

Super max ima super nadčloveško moč da lahko s tremi prsti uniči drs mehanizem mercedesa,..rbrb more bit grajen kot tank :p

Pravzaprav ne vidim možnosti, da Hamilton ne štarta sprinta kot zadnji. Pa to je za njega še najbolj optimistični scenarij. Drugi predvidevajo, da jim bo od danes naprej določen del hitrosti na ravninah izpuhtel. In se bodo morali posloviti od teh strmih krilc, ki so jih lahko vozili.

It's now confirmed: Lewis Hamilton has been disqualified from the result of Sao Paulo GP qualifying.
Lewis Hamilton disqualified from qualifying.
Lewis Hamilton disqualified from qualifying.

skysports.com
Zdaj če je Mercedes pameten, naj odpre še 2 motorja pa je

Hamilton je zapravil naslov, edino če pride pri Maxu do odpovedi motorja ali ga pa Bottas zredira iz ene dirke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scythe ()

Ne bi rekel, da ga je Hamilton zapravil, ker dvomim, da je sam sraufal bolid.
Drugace pa ne verjamem, da je bilo namerno goljufanje. Niso taki amaterji, da bi upali, da bo slo skozi, ce so pravila jasna.
Je pa se odprta zadeva z zvijanem zadnjega krilca.
EDIT
Zdaj sem prebral porocilo, jah, mozno pa da Mercedes lovi sivo cono, ker v staticnem polozaju je v mejah dovoljenega. Ko pa se aplicira sila, pa ne vec.
Drugace pa ne verjamem, da je bilo namerno goljufanje. Niso taki amaterji, da bi upali, da bo slo skozi, ce so pravila jasna.
Je pa se odprta zadeva z zvijanem zadnjega krilca.
EDIT
Zdaj sem prebral porocilo, jah, mozno pa da Mercedes lovi sivo cono, ker v staticnem polozaju je v mejah dovoljenega. Ko pa se aplicira sila, pa ne vec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: springfield ()

BT52 ::
springfield je izjavil:
EDIT
Kako da ni izven meje? Če pa je 10N (1 kg) sile del meritve. Torej ni legalno, ergo DSQ.

Ja, definitivno ni legalno. Mercedes je sicer trdil, da je, ker brez sile ustreza pravilom.
To sem bolj napisal za tisto, ko sem trdil, da ni bilo namerno. Nisem vec tako preprican
To sem bolj napisal za tisto, ko sem trdil, da ni bilo namerno. Nisem vec tako preprican

To jih zna do konca sezone zdej jebat(merc), če bodo morali upor manjšat z manjšim krilcem za več hitrosti na ravninah. Me zanimam koliko bo to tudi danes vplivalo na sprint dirki.

skysports.com
Ne more. Ta luknja v pravilniku je zaprta. Po tistih McHonda 170 plus mest, ko štartali vsako drugo dirko iz orbite.
Zdaj se lahko uporabi samo zadnji zamenjan del v vikendu. Vsi ostali deli se ne smejo uporabit in so zavrženi. Lahko pa odprejo ostale elemente zraven V6 motorja, katerega so sprava imeli plan menjat (ta je bila 2 enota - 5 mest). Zdaj pa lahko zaradi štarta iz boksov dodajo baterijo, inveterje, turbo, ter oba elektromotorja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()

no comment je izjavil:
problem v tem, da bi bil razmak večji od 85mm, ampak da sila, ki je potrebna za potisk instrumenta za merjenje razmaka med krilci, presega predpisanih 10N.
Popravek, je manj od 10N!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()

Me zanima kaj lahko naredi bottas oz perez na sprintu.
Sainz :o
Hamilton tudi lepo, majo lep straightline speed
Zgodovina sprememb…

TOP ::
Lepa dirka,končno so enkrat kaznovali Merdžota vsaj enkrat,čeprav ima vsa taleta še marsikaj nelegalnega sam pač Volf je velik ljubljenec fije in jim ne morejo nič.Žalostno,da jim je morel Vestapen dokazat,kaj je nepravilno.Žalostno je gledat,tole F1 ,kako se večina podi veliko krogov in se ne morejo prehiteti,pride Lojze in gre mimo,kot da drugi stojijo.

Pomoje nekaj vloge ima tudi kako je avto naštelan. Za sprint na polno al za dirko v nedeljo. Pustimo se jutri presenetit.

Ferrari dobi tocko v sprint dirki, to pa nisem pricakoval letos 
Je sicer to bol zalostno za Pereza, da ni uspel mimo Sainza.

Je sicer to bol zalostno za Pereza, da ni uspel mimo Sainza.

connel ::
Ne vem kako je Sainzu to uspelo oz. je bil Perez zelo počasen/nesposoben, ob takem tempu je na polni dirki vsaj 1 krog za vodilnim.
Slab tempo ima Ferrari.
Slab tempo ima Ferrari.

Cr00k ::
Razlika je bila v glavnem med gumami... kar se je lepo videlo na startu. Potem pa voznja 20+ krogov na cca 1sek unici tudi trse... VER je bil tudi hitrejsi pa ni mogel mimo.

Ne vem kako je Sainzu to uspelo oz. je bil Perez zelo počasen/nesposoben, ob takem tempu je na polni dirki vsaj 1 krog za vodilnim.
Slab tempo ima Ferrari.
Slab tempo. Lol če je vso leto enako. Razen Monaca.
McLaren Gasly Fer so tam tam. S tem da Torto Rosso vedno zajebejo neki. Ali je taktika, Gasly slabo štarta pa lomi krilca in zgleda da niso blizu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()

Plus to, da sta samo RB in Mercedes se aktivno razvijala dirkalnik letos. Ostali so preklopli na naslednje leto zelo zgodaj, tako da se je razlika povecala.

DamijanD ::
Če sem prav videl, je Hamiltonovo krilce kiksalo za 0,2mm - kako oz. kaj je takrat Max preverjal mi ni jasno, ampak zihr ni iz parih metrov opazil 0,2mm razlike.

Saj se ni RB pritozil. Po kvalifikacijah in dirkah se dirkalniki vedno pregledajo, ce ustrezajo pravilom.

Jup. Enako so komisarji delali v Mehiki. Pa niso našli nič na Bot dirkalniku. Po mojem v tej paniki z pozno pošiljko je pač prišlo do odkrite napake
Max pa je gledal nekaj drugega, ker Rb je špecal češ da se jim krilce upogiba nenaravno nad 260kph
Za kar pa spet obstajajo statični testi. Pa verjetno dirajo, da še malce spremenijo procedure pri tem. Konec koncev se ves research direktno nanaša tudi na teste v naslednjem letu.
Max pa je gledal nekaj drugega, ker Rb je špecal češ da se jim krilce upogiba nenaravno nad 260kph
Za kar pa spet obstajajo statični testi. Pa verjetno dirajo, da še malce spremenijo procedure pri tem. Konec koncev se ves research direktno nanaša tudi na teste v naslednjem letu.

pa so šle FIFA točke :(
Mislite, da ima lahko HAM tako odprt motor celotno dirko kot včeraj na šprintu pa material zdrži?
Zgodovina sprememb…