Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
Slopek ::
hr_natakar je izjavil:
Kako pa boste komentirali norveske znanstvenike, ki tudi trdijo, da je virus korone umetno ustvarjen. Pa obvescevalnega agenta, ki to potrjuje?
https://www.nrk.no/norge/norsk-forsker-...
https://www.planet-lepote.com/norveski-...
Virus je med nami in me res zanima kaj to spremeni, če je umetno ali naravno ustvarjen. Praktično, ne teoretsko.
Se strinjam. Švedom daje navodila stroka, zato so tako uspešni, naši stroki daje navodila politika, zato imamo in bedaste ukrepe in žrtve, švedi imajo pametne ukrepe in male cifre. Sploh drugi val jim gre gladko skozi in kar sem skos ponavljal, Švedi so zmagovalci na dolgi rok, zmaga pa se kaze ze od tistega zdrsa v DSOjih dalje.
Cifre niso male, male prelistaj do oktobra kakšne cifre so se pri njih zvrtele in to primerjal recimo z njihovimi sosedi, kjer je neka podobna severnjaška mentaliteta. Sedaj je pri njih tudi v zagonu bolezen in bomo videli, če bodo res taki zmagovalci.
Če bi jutri zares izvedeli, da je virus man made, bi gorele vse prestolnice evrope in širše, saj je že zdaj stanje precej napeto. Bi okraševali drevorede. To je samo ena stvar, ki bi se spremenila. Padle bi vlade. Ne v teoriji, ampak zares.
PersonaRuda ::
OK, vseeno se non stop ponavljate.. Drugače ne gre?
Jaz sem sedaj po pol leta, ko se je ugotovilo, da ta virus ni tako nevaren kot nam to mediji in ostala kupljena stroka želijo prikazato, naredil svoj zaključek, pri čemer sem uporabil povezavo, kdo ima od tega virusa največjo korist in kaj nam želijo podtakniti na račun tega virusa (cepljenje in jemanje vedno več svobode). In sem zaradi tega takoj deležen žaljivk tipa oprana glava in tako dalje...
sheeshkar ::
PersonaRuda je izjavil:
Jaz sem sedaj po pol leta, ko se je ugotovilo, da ta virus ni tako nevaren kot nam to mediji in ostala kupljena stroka želijo prikazato, naredil svoj zaključek, pri čemer sem uporabil povezavo, kdo ima od tega virusa največjo korist in kaj nam želijo podtakniti na račun tega virusa (cepljenje in jemanje vedno več svobode). In sem zaradi tega takoj deležen žaljivk tipa oprana glava in tako dalje...
Boš delil z nami, kdo ima od tega največjo korist? Prosil bi za konkreten odgovor, ne v stilu "elite", kjer nato spet ugibamo, kdo so to. Po možnosti še kakšen vir...
PersonaRuda je izjavil:
Boš delil z nami, kdo ima od tega največjo korist? Prosil bi za konkreten odgovor, ne v stilu "elite", kjer nato spet ugibamo, kdo so to. Po možnosti še kakšen vir...
Naveza elite s politiko, mediji in farmacevtski lobij, kateri bo pokasiral za cepiva. Elita pa bo srečna, ker bo čez 5-10 let manj prebivalcev na račun cepiva. Če bi za to obstajal vir (dokaz), bi že večraj gorel celi Svet, elita pa bi bežala v bunkerje. In to je forum, kjer vsak pove svoje ugotovitve in zaključke do katerih je prišel...
jojw ::
Če bi bili ljudje funkcionalno pismeni, bi razumeli kaj mediji pišejo:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/k... objavljeo: 26.02.2020
RTV tudi dnevno objavlja starostno skupini umrlih:
https://www.rtvslo.si/stevilke/statisti...
Sem večkrat gledal poročila, kjer so lepo povedali, da je virus nevaren predvsem starejšim, ter tisti, ki imajo določene pridružene bolezni.
Torej? Očitno so vam bombastični naslovi triggerji, ne pa sama vsebina člankov.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/k... objavljeo: 26.02.2020
RTV tudi dnevno objavlja starostno skupini umrlih:
https://www.rtvslo.si/stevilke/statisti...
Sem večkrat gledal poročila, kjer so lepo povedali, da je virus nevaren predvsem starejšim, ter tisti, ki imajo določene pridružene bolezni.
Torej? Očitno so vam bombastični naslovi triggerji, ne pa sama vsebina člankov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jojw ()
;-) ::
Med vso to agonijo Švedi živijo normalno...mi si lahko mecemo pesek v oči ampak švedi so zmagovalci
Mhm, Uppsala gre v prostovoljno zaprtje. In če si vsaj polpismen pri grafih, lahko pogledaš stanje dnevno novih primerov za Švedsko. Naj ti povem, da bodo ravno tako fasali drugi val, samo malo z zamikom.
Pa spet smo pri stevilu novih primerov ki nam me pove nič. Sploh pa če se kuži prebivalstvo ki je zdravo in ni rizična skupina. Ampak vseeno so številke manjše kot pri nas.
Sprojeciraj še te ukrepe v SLO. Ljubljana npr. Lockdown za vse ostale velja pranje rok, izogibanje javnega prometa in če si bolan ostaneš doma.
Je kar razlika ne?
Je razlika če zapreš kraje ki imajo probleme ali celo državo?
V glavnem za zdaj jih muči le presenečenje iz prvega vala 4000 mrtvih po dsojih vse ostalo obvladujejo. Mogoče bo že konec drugega vala tisto samo dlaka v kopicu sena napram drugim državam.
Se pa strinjam, gospodarsko in ekonomično ti kot državi to nič ne pomaga če vsi ostali okoli propadajo boš tudi ti.
darkolord ::
in farmacevtski lobij, kateri bo pokasiral za cepivTole bo drobiž. Astrazeneca bo računala ~3 evre na dozo. Če bodo cepili milijardo ljudi, bo to toliko, kot zaslužita Amazon ali pa Apple v par dneh. Pa konkurence pri cepivih bo ogromno.
Za
Mogoče bo že konec drugega vala tisto samo dlaka v kopicu sena napram drugim državam.Mogoče ... in če ne bo? "Ups, sorry!" ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Med vso to agonijo Švedi živijo normalno...mi si lahko mecemo pesek v oči ampak švedi so zmagovalciSeveda. Samodisciplina je Balkancem in še komu tuja: https://www.spectator.co.uk/article/wha...
Žalostno a resnično, balkanci smo raja ki rabi palico da jih vodi.
in farmacevtski lobij, kateri bo pokasiral za cepivTole bo drobiž. Astrazeneca bo računala ~3 evre na dozo. Če bodo cepili milijardo ljudi, bo to toliko, kot zaslužita Amazon ali pa Apple v par dneh. Pa konkurence pri cepivih bo ogromno.
Zapapirnate robčkemaske se je porabilo že n-krat toliko, kot se bo za cepiva.
Mogoče bo že konec drugega vala tisto samo dlaka v kopicu sena napram drugim državam.Mogoče ... in če ne bo? "Ups, sorry!" ?
Če nebo bo pa po mesecu tretjega vala ;)
Primerjava med Švedsko in Slovenijo delajo samo bulti! Konec debate!
Butli smo zaprti. Folk v normalnem svetu se pa prosto giblje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Butli smo zaprti. Folk v normalnem svetu se pa prosto giblje.
Zapirate se sami! Jaz se čisto normalno sprehajam po svoji vasi, po svojem mestu in po celotni občini. Tudi na kavo in pivo grem. Dejasnko počnem vse, kar sem počel pred karanteno..
Zgodovina sprememb…
Samo v razmislek. Politiki Evrope se okoli ene ure nemorejo zmeniti ali jo še prestvaljati ali ne in kateri čas obdržati (zimski/letni), da se ne menimo še o katerih drugih stvareh. Tukaj pri ukrepih pa 90%+ držav delajo bolj ali manj enako oz. so dokaj usklajeni. Če vam tukaj nič ne zasmrdi, da v ozadju par družin piše zakone in podkupuje vlade Sveta, katere se pač da podkupiti, da počnejo to kar so si oni zamislili, vam jaz nisem kriv.
Slo-One ::
PersonaRuda je izjavil:
Samo v razmislek. Politiki Evrope se okoli ene ure nemorejo zmeniti ali jo še prestvaljati ali ne in kateri čas obdržati (zimski/letni), da se ne menimo še o katerih drugih stvareh. Tukaj pri ukrepih pa 90%+ držav delajo bolj ali manj enako oz. so dokaj usklajeni. Če vam tukaj nič ne zasmrdi, da v ozadju par družin piše zakone in podkupuje vlade Sveta, katere se pač da podkupiti, da počnejo to kar so si oni zamislili, vam jaz nisem kriv.
Kaj pa če so enaki, ker:
- Edini najbolj splošno učinkujejo?
- Morda si država ne more privoščiti preobremenitve bolnišnic?
- Pač vlade medsebojno kopirajo ukrepe od drugih, pavšalno nekaj bo že pomagalo?
Ne razumem zakaj tukaj potrebujemo neko ultra teorijo zarote kako neki strici v kleti nadzorujejo vse?
chort ::
Smajli, butli ste zaprti, ker "ni epidemije, dejmo bit Švedi in se prekužit, corona party, it came from the lab". Ja, vladajo nam idioti, to še ne pomeni da virusa ni in da ne more preobremeniti zdravstva.
Samo za ilustracijo različnosti dojemanja avtoritet: Švedi samoiniciativno plačujejo davke in so začudeni nad neplačevanjem ker s tem kradeš denar širši družbi v kateri živiš, nam balkancem moraš pa na dom poslat inšpektorja pa se bomo še pod kavč skrivali in ne dvigovali pošte, samo da nadmudrimo oblast.
Kamikaza, ja, ker sprememba ure res ni bistvena, overload zdravstva pa je. Družini, ki piše priporočila, se reče pa znanost...
Samo za ilustracijo različnosti dojemanja avtoritet: Švedi samoiniciativno plačujejo davke in so začudeni nad neplačevanjem ker s tem kradeš denar širši družbi v kateri živiš, nam balkancem moraš pa na dom poslat inšpektorja pa se bomo še pod kavč skrivali in ne dvigovali pošte, samo da nadmudrimo oblast.
Kamikaza, ja, ker sprememba ure res ni bistvena, overload zdravstva pa je. Družini, ki piše priporočila, se reče pa znanost...
Potrč se je zopet je javi iz Švedske.. Je gdo gledal? Imam kakšen komentar?
Sem pravkar pogledal. V bistvu opisuje, kako se Švedi dejansko zelo strogo držijo priporočil glede razkuževanja rok (in kako se ne dotikajo kljuk na vratih ipd.), socialne distance v javnosti, kako se izogibajo javnemu prevozu in podobno. Nato ima kratek pogovor z Brunotom (?), vrhunskim švedskim epidemiologom.
Ampak, kot ostali potrčki na tem forumu ne razume, da ravno zaradi tega na Švedskem lahko furajo takšne ukrepe. Kako točno si predstavlja, da bi vse to samo s priporočili funkcioniralo pri nas, nimam pojma. Lahko mi pa razloži kak forumski "strokovnjak", kako bi si v primeru, da bi mu Krek dal samo priporočila, redno razkužil roke ter se ne dotikal kljuk na vratih, ohranjal primerno razdaljo, se ne bi zvečer gnetel v lokalih ali se dobival na zabavah pri prijateljih, delal od doma, ker bi mu to seveda šefe uredil že samo ob priporočilu, ne bi uporabljal javnega prevoza, če to ne bi bilo res nujno in tako dalje, samo zato, ker bi zaupal našim strokovnjakom... Seveda bi v tem primeru tudi naše zdravstvo čez noč postalo mnogo bolj kvalitetno, organizirano, v nekaj mesecih bi izšolali na stotine novega osebja in vsi teoretiki bi kar naenkrat prenehali brati siceršnje kozlarije ter jih širiti povsod, kjer je možno.
In glede na to, da smo po mnenju nekaterih forumskih "strokovnjakov" med poletjem furali ravno "švedski model", mi lahko še razložijo, kako da smo sedaj med najslabšimi državami v EU po naraščanju okužb? Če smo med poletjem "furali švedski model", ki je najboljši na svetu, kako je to možno?
Meni je fascinantno, kako debilna so ta njegova javljanja iz Švedske. Ali je kdo slučajno dvomil ali zanikal, da na Švedskem nimajo lockdowna? Saj to vsi vemo že od marca! Ta opica pa v teh javljanjih govori tako, kot da je pod krinko šel v Severno Korejo in nam sedaj razkriva, da tam ni revščine ter da serjejo med in mleko. V nekem trenutku celo reče, da je zjutraj vstal, šel teči in nato šel v trgovino v smislu, kako svobodni so na Švedskem. A je pri nas on do sedaj bil v zaporu? Ga ima Lili na povodcu?
Smajli, butli ste zaprti, ker "ni epidemije, dejmo bit Švedi in se prekužit, corona party, it came from the lab". Ja, vladajo nam idioti, to še ne pomeni da virusa ni in da ne more preobremeniti zdravstva.
Ravno v tem je ena od razlik med Švedi in Slovenci. Potrč je danes povedal, da Švedi spoštujejo priporočila in če pač nekdo zboli preprosto ostane doma. Delodajalci na Ševdskem so za razliko od naših temu naklonjeni. V zadnjem mesecu sem slišal in prebral ogromno zgodb, kako naši delodajalci niso odobravali odrejenih karaneten. Zaposlenim so celo grozili, da bodo zoper njih sprožili sanskcije, odpuste..
Žal Potrč samo laže in zavaja, blesav narod pa mu aplaudira!
PersonaRuda je izjavil:
Naveza elite s politiko, mediji in farmacevtski lobij, kateri bo pokasiral za cepiva. Elita pa bo srečna, ker bo čez 5-10 let manj prebivalcev na račun cepiva. Če bi za to obstajal vir (dokaz), bi že večraj gorel celi Svet, elita pa bi bežala v bunkerje. In to je forum, kjer vsak pove svoje ugotovitve in zaključke do katerih je prišel...
Hmm, čakaj malo... Če ni virov ali dokazov, kako torej ti "veš", da je to res?
enemon ::
Meni je zanimiva Hrvaška. Tam so se odločili, da novega lockdowna ne bo. In kljub temu, da nimajo skoraj nobenih omejitev, je število okužb na 1000 prebivalcev približno pol nižje kot pri nas. Ob tem, da se še tisti ukrepi, ki jih imajo, npr. omejitev zbiranja nad 50 ljudi, na veliko kršijo, kot je bil primer ta teden ob 70-letnici Torcide v Splitu. Kako je možno, da tako dobro vozijo skozi epidemijo ob vsem naštetem?
Potrč se je zopet je javi iz Švedske.. Je gdo gledal? Imam kakšen komentar?
Sem pravkar pogledal. V bistvu opisuje, kako se Švedi dejansko zelo strogo držijo priporočil glede razkuževanja rok (in kako se ne dotikajo kljuk na vratih ipd.), socialne distance v javnosti, kako se izogibajo javnemu prevozu in podobno. Nato ima kratek pogovor z Brunotom (?), vrhunskim švedskim epidemiologom.
Ampak, kot ostali potrčki na tem forumu ne razume, da ravno zaradi tega na Švedskem lahko furajo takšne ukrepe. Kako točno si predstavlja, da bi vse to samo s priporočili funkcioniralo pri nas, nimam pojma. Lahko mi pa razloži kak forumski "strokovnjak", kako bi si v primeru, da bi mu Krek dal samo priporočila, redno razkužil roke ter se ne dotikal kljuk na vratih, ohranjal primerno razdaljo, se ne bi zvečer gnetel v lokalih ali se dobival na zabavah pri prijateljih, delal od doma, ker bi mu to seveda šefe uredil že samo ob priporočilu, ne bi uporabljal javnega prevoza, če to ne bi bilo res nujno in tako dalje, samo zato, ker bi zaupal našim strokovnjakom... Seveda bi v tem primeru tudi naše zdravstvo čez noč postalo mnogo bolj kvalitetno, organizirano, v nekaj mesecih bi izšolali na stotine novega osebja in vsi teoretiki bi kar naenkrat prenehali brati siceršnje kozlarije ter jih širiti povsod, kjer je možno.
In glede na to, da smo po mnenju nekaterih forumskih "strokovnjakov" med poletjem furali ravno "švedski model", mi lahko še razložijo, kako da smo sedaj med najslabšimi državami v EU po naraščanju okužb? Če smo med poletjem "furali švedski model", ki je najboljši na svetu, kako je to možno?
Meni je fascinantno, kako debilna so ta njegova javljanja iz Švedske. Ali je kdo slučajno dvomil ali zanikal, da na Švedskem nimajo lockdowna? Saj to vsi vemo že od marca! Ta opica pa v teh javljanjih govori tako, kot da je pod krinko šel v Severno Korejo in nam sedaj razkriva, da tam ni revščine ter da serjejo med in mleko. V nekem trenutku celo reče, da je zjutraj vstal, šel teči in nato šel v trgovino v smislu, kako svobodni so na Švedskem. A je pri nas on do sedaj bil v zaporu? Ga ima Lili na povodcu?
Potrčko je vejretno namenoma pozabil povedati, da ima Švedska najboljši zdravstveni sistem na svetu, da po številu zdravnikov sodijo v sam svetovni vrh, da ne poznajo korupicje, da imajo blaginjo in da je mentaliteta naroda popolnoma drugačna. Za razmislek na Švedskem je povprečna plača 3.500EUR pri nas pa 1.000EUR.
Zgodovina sprememb…
Še en update s Švedske, da ne bo kdo preveč Potrč: danes smo dobili okrožnico, da vsi katerih prisotnost v pisarni ni "absolutely mission critical" morajo delat od doma. Seveda so že od februarja vsi sestanki samo preko neta, službenih poti po svetu ni več (razen osebja ki je izmensko na ladjah), 90% sodelavcev pa dela od doma (za primerjavo, prej sem bil eden izmed morda 5%, ki je delal od doma polovico časa). Domov so lahko odnesli vso potrebno opremo iz svojih pisarn, ker bo tako stanje po projekcijah do nadaljnjega.
Maske so prav tako zapovedane (v podjetju) že od pomladi. Da ne bo kdo živel v iluziji o Švedski brez ukrepov. S strani države jih ni dosti, so pa z drugih strani.
Estonija, po drugi strani, ukrepov trenutno skoraj nima. Natakarji z maskami, pa nas par, ki si religiozno razkužujemo roke, in prepovedano točenje alkohola po neki uri ponoči. Glede na to, da že dva dni narašča sicer zelo nizko število okužb, pričakujem kakšno zategovanje.
Smo pa Slovenci trenutno za Estonce trenutno največje vektor - najprej je Logar uspešno zakarantenil vse svoje baltske kolege, pred par dnevi pa je bila na testu pozitivna praktično cela slovenska ženska fuzbal reprezentanca (22 njih), ki je prišla na tekmo z domačinkami. Morda mi pa kdo kmalu preventivno razkuži (z molotovko) avto s slovenskimi tablicami ;)
Citiram samega sebe, vem, ampak prvo izdanje se je izgubilo v toni dreka, zdaj je pa malo bolj aktualno.
Še en update s Švedske, da ne bo kdo preveč Potrč: danes smo dobili okrožnico, da vsi katerih prisotnost v pisarni ni "absolutely mission critical" morajo delat od doma. Seveda so že od februarja vsi sestanki samo preko neta, službenih poti po svetu ni več (razen osebja ki je izmensko na ladjah), 90% sodelavcev pa dela od doma (za primerjavo, prej sem bil eden izmed morda 5%, ki je delal od doma polovico časa). Domov so lahko odnesli vso potrebno opremo iz svojih pisarn, ker bo tako stanje po projekcijah do nadaljnjega.
Maske so prav tako zapovedane (v podjetju) že od pomladi. Da ne bo kdo živel v iluziji o Švedski brez ukrepov. S strani države jih ni dosti, so pa z drugih strani.
Estonija, po drugi strani, ukrepov trenutno skoraj nima. Natakarji z maskami, pa nas par, ki si religiozno razkužujemo roke, in prepovedano točenje alkohola po neki uri ponoči. Glede na to, da že dva dni narašča sicer zelo nizko število okužb, pričakujem kakšno zategovanje.
Smo pa Slovenci trenutno za Estonce trenutno največje vektor - najprej je Logar uspešno zakarantenil vse svoje baltske kolege, pred par dnevi pa je bila na testu pozitivna praktično cela slovenska ženska fuzbal reprezentanca (22 njih), ki je prišla na tekmo z domačinkami. Morda mi pa kdo kmalu preventivno razkuži (z molotovko) avto s slovenskimi tablicami ;)
Citiram samega sebe, vem, ampak prvo izdanje se je izgubilo v toni dreka, zdaj je pa malo bolj aktualno.
Pošiči Potrča, ter mu povej.. Seveda tega ne bo objavil, ker ni po njegvoih merilih.
kopriwa ::
Čisto iz firbca sem ga šel poslušat in bom sedaj na nivoju zarotnikov povprašal, zakaj ozadje od cca. 1:55 zaplapola? Je to "green screen" malo zaplesal in je Potrčko kje drugje zaprt?
Kaj točno pa laže?
Naprimer:
1. Septembra je napovedal, citiram: "Epidemije je praktično konec, drugega vala ne bo.." Laž!
2. V statistiko je zajel zgolj primere gripe za lansko leto. Statistika se ne dela na podlagi ene sezone. Leta 2019 smo v primerjavi s prejšnjimi leti imeli večjo pojavnost tovrsntih obolenj. Zavajanje!
3. V vsakem prispevku ponavlja, citiram: "Če si bolan, ostani doma". Velika večina ljudi ne ve, da v sebi nosiji virus, ker simptomi nastopijo nekaj dni po okužbi. Zavajanje!
4. Iz Švedske poroča subjektivno! Zavajanje!
Še naštevam???
Čisto iz firbca sem ga šel poslušat in bom sedaj na nivoju zarotnikov povprašal, zakaj ozadje od cca. 1:55 zaplapola? Je to "green screen" malo zaplesal in je Potrčko kje drugje zaprt?
Verjetno je šel nekdo mimo ter malo zatresel stojalo..
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Meni je zanimiva Hrvaška. Tam so se odločili, da novega lockdowna ne bo. In kljub temu, da nimajo skoraj nobenih omejitev, je število okužb na 1000 prebivalcev približno pol nižje kot pri nas. Ob tem, da se še tisti ukrepi, ki jih imajo, npr. omejitev zbiranja nad 50 ljudi, na veliko kršijo, kot je bil primer ta teden ob 70-letnici Torcide v Splitu. Kako je možno, da tako dobro vozijo skozi epidemijo ob vsem naštetem?
Če pri nas ne bi vozili ljudi iz DSO-jev v bolnice, bi tudi navidezno dobro vozili. Sicer so njihovim bolnicam prekinili dobavo zdravil, ker jih ne plačujejo, ampak to je že drug problem. Kot je rekel Stalin, no people, no problem...
belo mleko ::
Kdo pravi da virusa ni? Je povsod po Evropi. V vseh državah z različnimi zamiki. Edino Švedska je rekla, da je covid tek na dolge proge. Vsi ostali pa so bebavo ploskali z balkonov in imeli prelete letal, ker so mislili da so "zmagali". Stavili na sledenje stikov, ki je zdaj propadlo povsod. Tudi v Nemčiji. Vi pa o nekih Balkancih pišete. Se pač nimate radi.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg
zmaugy ::
PersonaRuda je izjavil:
Večina rib je enake generalne oblike, celo nekateri sesalci, ki so šli nazaj v morje, so prevzeli generalno hidrodinamično obliko rib.
Tukaj nekaj smrdi, nekdo je podkupil ribe in celo nekatere sesalce, to ni naravno.../s
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Očitno je šel Potrč v Göteborg (prvi del je posnet na Slussplatsen v ozadju glavna železniška in avtobusna, drugi del v glavni šoping ulici Fredsgatan, zadnji pa ob glavni železniški, na vseh teh mestih je običajno precej več gužve...). Tisto vmesno moraliziranje je pa posnel pred platnom, na katerega je z zadnje strani projiciral že posnet video ulice, za dramski učinek.
Tip pač influensa, gledalcev ima pa zadosti, da si lahko eskapado plača. Verjetno še misli, da res dela dobro...
Tip pač influensa, gledalcev ima pa zadosti, da si lahko eskapado plača. Verjetno še misli, da res dela dobro...
Očitno je šel Potrč v Göteborg (prvi del je posnet na Slussplatsen v ozadju glavna železniška in avtobusna, drugi del v glavni šoping ulici Fredsgatan, zadnji pa ob glavni železniški, na vseh teh mestih je običajno precej več gužve...). Tisto vmesno moraliziranje je pa posnel pred platnom, na katerega je z zadnje strani projiciral že posnet video ulice, za dramski učinek.
Njegovo početje je politične narave...
IL_DIAVOLO ::
Potrca je treba razumet. Ne more zdaj vseh mišic izgubit zaradi koronce :)
V Göteborgu ze gfihta.
V Göteborgu ze gfihta.
belo mleko je izjavil:
Kdo pravi da virusa ni? Je povsod po Evropi. V vseh državah z različnimi zamiki. Edino Švedska je rekla, da je covid tek na dolge proge. Vsi ostali pa so bebavo ploskali z balkonov in imeli prelete letal, ker so mislili da so "zmagali". Stavili na sledenje stikov, ki je zdaj propadlo povsod. Tudi v Nemčiji. Vi pa o nekih Balkancih pišete. Se pač nimate radi.
Od samega začetka so ista navodila: Peri roke, drži razdaljo in ostani doma. Maske so bonus, ker si kužen že pred pojavom simptomov. Izi.
Z načinom furanja epidemije doma se ne strinjam (predvsem politično in komunikacijsko je obupno zavožen), kar pa ne pomeni da zgornjih navodil ni potrebno upoštevati.
Kaj točno pa laže?
Naprimer:
1. Septembra je napovedal, citiram: "Epidemije je praktično konec, drugega vala ne bo.." Laž!
2. V statistiko je zajel zgolj primere gripe za lansko leto. Statistika se ne dela na podlagi ene sezone. Leta 2019 smo v primerjavi s prejšnjimi leti imeli večjo pojavnost tovrsntih obolenj. Zavajanje!
3. V vsakem prispevku ponavlja, citiram: "Če si bolan, ostani doma". Velika večina ljudi ne ve, da v sebi nosiji virus, ker simptomi nastopijo nekaj dni po okužbi. Zavajanje!
4. Iz Švedske poroča subjektivno! Zavajanje!
Še naštevam???
Verjetno je šel nekdo mimo ter malo zatresel stojalo..
Pa dobro če Potrč laže še razumemo ampak prva alineja ni laž ampak predvidevanje.
Nam je lagala stroka o 90.000 mrtvih, o meji zmogljivosti ko se je delalo 700 testov na dan, o polnih bolnišnicah pri par hospitaliziranih, zdaj jih imamo par 100 in spet nakladajo. Cca 5000 postelj pa je fraj. Lagali so nam o respiratorjih itd.itd.
Pa dobro če Potrč laže še razumemo ampak prva alineja ni laž ampak predvidevanje.
To je zame laž in zavajanje! Če ne ve kaj govori naj bo tiho.. Video si je ogledalo 300k slovencev in marsikdo mu je nasedel.
Nam je lagala stroka o 90.000 mrtvih, o meji zmogljivosti ko se je delalo 700 testov na dan, o polnih bolnišnicah pri par hospitaliziranih, zdaj jih imamo par 100 in spet nakladajo. Cca 5000 postelj pa je fraj. Lagali so nam o respiratorjih itd.itd.
Ali je res težko razumeti, da so se sproti prilagajali glede na situacijo. A je v 21. stoletju tako zelo težko povečati obseg dela v laboratorijih, ter priskrbeti nekaj dodatnih postelj?
Pred dnevi sem naletel na komentar ženeske, ki je bila v UKC LJ pri okulistu. Ženska je okrcala vso zdr. osebje, ker naj ne bi nič delali, v medijih pa tarnajo, kako so zaposleni s korona pacienti. Na FB je dobila nekaj 100 všečkov, nekaj 10 komentajev in nekaj 10 sharov.. Mimogrede okulisti nimajo nič s korona pacienti. Sem ji želel na lep način obrazložiti, ampak sem se ugrniznil v prst, ker bi po vsej verjetosti v odgovoril dobil zgolj emoji ovce. Ja, tako daleč smo prišli...
retjom ::
Ali je res težko razumeti, da so se sproti prilagajali glede na situacijo.
Saj ravno to pravimo. Laži pač prilagodijo temu kak učinek hočejo dosežt.
Badwolff ::
retjom ::
Irbis ::
PersonaRuda je izjavil:
Hmm, čakaj malo... Če ni virov ali dokazov, kako torej ti "veš", da je to res?
In to je forum, kjer vsak pove svoje ugotovitve in zaključke do katerih je prišel...
Drugače pa nevem. Dokazano ali pa ovrženo pa bo to leta 2030. Počakat bo potrebno, da se paničarji cepijo, ker če se ne bodo, jih bo ta smrtonostni virus pokosil. In če bodo živi in zdravi leta 2030 bo to pomenilo, da sem jaz prišel do napačnih zaključkov.
Uizi ::
Notranjost bolnišnice je opisala kot prizor iz filma Outbreak (Izbruh) iz leta 1995, le da ni opice, ki bi širila okužbo, "zato pa s stropa padajo hrošči, po tleh pa tečejo ščurki in podgane. Ne gre za nobeno pretiravanje, ampak dejansko stanje. Pacienti imajo različne oblike covida, a nobeden ne nosi mask, ker mask ni. Ali bo nekdo težko zbolel sam od sebe ali ga bo ogrozil pacient na sosednji postelji, se nihče ne vpraša. Na 100 pacientov prideta dve stranišči, od katerih eno ne dela. In nato greste nekega jutra na WC, pred vrati pa na tleh, zavit v najlon, leži mrtev človek. Sredi oddelka v bolnišnici za covid v KB Dubrava! In potem si neka zdravnica drzne reči, da je vse v redu. Pa kako je ni sram?!" Pri tem je imela v mislih izjavo predstojnice Klinike za anesteziologijo KB Dubrava in predsednice Hrvaškega društva za intenzivno medicino Jasmine Persec.
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...
Vem, da so "rumeni", ampak je objava iz FB, tko da je zih legit. :)
Miki N ::
Zanimivo da ni nobene teorije zarote na temo, da resnično učinkovitega cepiva sploh ne bo - in vas po tunelu za lučjo vodi tip s ceneno kitajsko svetilko. To ne bi bilo nič neobičajnega za (corona) viruse poleg tega čutim, da vse vlade trenutno kar nekako drugače plasirajo idejo o cepljenju za razliko od spomladi - več je "hedginga" in raznih "vprašanj". Gre za nianse. Možno pa tudi, da se mi že meša.
Pač čudi me, da ta teorija ni bolj popularna. Mogoče je res, da pri teorijah zarote ne gre za verjetnost ampak bolj "fotogeničnost".
Pač čudi me, da ta teorija ni bolj popularna. Mogoče je res, da pri teorijah zarote ne gre za verjetnost ampak bolj "fotogeničnost".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Uizi ::
Za navadno gripo tudi ni ućinkovitega cepiva, je bolj loterija vsako sezono. Kaj vse se mora še skrivat v ledenikih in permafrostu, virusi so največja grožnja naši civilizaciji..
Miki N ::
Za navadno gripo tudi ni ućinkovitega cepiva, je bolj loterija vsako sezono. Kaj vse se mora še skrivat v ledenikih in permafrostu, virusi so največja grožnja naši civilizaciji..
U ja dobra panika - kombo! Samo jo mediji še niso odkrili! ALi pa Greta - wee aaaare foookked!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()