» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
109 / 175
»»

zmaugy ::

PersonaRuda je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Ampak verjetno hočeš nekaj doseči s svojimi objavami, ane? A misliš da je objavljanje nekih polizdelkov, ki sami sebe demantirajo v dveh minutah, prava pot?
A je to zgolj stara taktika metanja stvari ob steno v upanju, da se kaj prime?

Vse kar želim doseči je to, da cepljenje ne bo obvezno. Če bi to v štartu povedali, mene ta čas tukaj gor v tej temi nebi bilo. Ker mi je vseeno, če se ljudje gredo cepit ali pa se vržejo v prepad, dokler ne bodo mene v to sili politiki Sveta ali pa mi omejevali življenje, če nebom delal to kar bodo zahtevali (obvezno cepljenje). Vsaka odrasla oseba bi morala imeti možnost se sama odločiti ali se cepiti ali pa ne.

In to poskušaš doseči z objavljanjem nekih self evident bedarij? V osnovi cepljenje ne bo obvezno, ampak v osnovi bo, če me razumeš. Kar boš dosegel z objavo takšnih reči, ki se bojo ob prvem pogledu razpočile kot milni mehurček, je, da bojo tisti res najbolj lahkoverni in neumni pograbili vse to in ti delali družbo v tvoji “stvari”. A si želiš biti v takšni družbi, si želiš, da najmanj pametni zagovarjajo tvojo pozicijo? Ker točno takšna selekcija se izvaja s temi divjimi trditvami, za katere ni nobenih dokazov in ki jih dejstva, ki jih poznamo do zdaj, precej eksplicitno zanikajo.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

vrtn4r ::

PersonaRuda je izjavil:

zmaugy je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

zmaugy je izjavil:

V nasprotnem primeru gre še za eno nepreverjeno tinfoilhat teorijo kamikaze,

Veselo cepljenje.

Samo ne silit nas, ki raje umremo od tega smrtonostnega virusa kot pa da tvegamo s cepivom in še nepreverjenimi stranskimi učinki. Gripa je med nami že 30+ let, pa še do danes niso odkrili učinkovitega cepiva proti njej. Nikak da jim rata. Pa razvoj tega cepiva teče že 30+ let. Sedaj pa so za malenkost hujši virus, res malenskost, v enem letu iznašli učinkovito cepivo? Komur se tu ne vklopi alarm, se naj gre cepiti. Samo ne pol jokati tukaj, če boste pristali na berglah kot tisti s cepivom proti prašičji gripi ali pa fasali kakšni drugi stranski učinek.

Raje sem teoretik zarot, skeptičen in dobivam poklone v obliki alu folije kot pa da sledim čredi, katera se bo brez kakršnega koli premišljenja šla cepiti, ker zaupa vladi in vsem ostalim s prsti v marmeladi.

Ampak verjetno hočeš nekaj doseči s svojimi objavami, ane? A misliš da je objavljanje nekih polizdelkov, ki sami sebe demantirajo v dveh minutah, prava pot?

Vse kar želim doseči je to, da cepljenje ne bo obvezno. Če bi to v štartu povedali, mene ta čas tukaj gor v tej temi nebi bilo. Ker mi je vseeno, če se ljudje gredo cepit ali pa se vržejo v prepad, dokler ne bodo mene v to sili politiki Sveta ali pa mi omejevali življenje, če nebom delal to kar bodo zahtevali (obvezno cepljenje). Vsaka odrasla oseba bi morala imeti možnost se sama odločiti ali se cepiti ali pa ne.

Škoda ker se ne zavedaš, a s tvojimi posti deluješ ravno kontra temu kar želiš doseči.

Telbanc ::

PersonaRuda je izjavil:

zmaugy je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

zmaugy je izjavil:

V nasprotnem primeru gre še za eno nepreverjeno tinfoilhat teorijo kamikaze,

Veselo cepljenje.

Samo ne silit nas, ki raje umremo od tega smrtonostnega virusa kot pa da tvegamo s cepivom in še nepreverjenimi stranskimi učinki. Gripa je med nami že 30+ let, pa še do danes niso odkrili učinkovitega cepiva proti njej. Nikak da jim rata. Pa razvoj tega cepiva teče že 30+ let. Sedaj pa so za malenkost hujši virus, res malenskost, v enem letu iznašli učinkovito cepivo? Komur se tu ne vklopi alarm, se naj gre cepiti. Samo ne pol jokati tukaj, če boste pristali na berglah kot tisti s cepivom proti prašičji gripi ali pa fasali kakšni drugi stranski učinek.

Raje sem teoretik zarot, skeptičen in dobivam poklone v obliki alu folije kot pa da sledim čredi, katera se bo brez kakršnega koli premišljenja šla cepiti, ker zaupa vladi in vsem ostalim s prsti v marmeladi.

Cepljenje kok je men znano ne bo obvezno. Vsak se naj sam odloči. Kva bo naredu. Naročenih je 50.000 doz cepiva. Ni znano al je potrebno eno al dve cepljenji, če dve pol je to za 25.000 ljudi.

Korona se dost hitr širi, tko da bi bila dobrodošla kakšna raziskava kolk ljudi je to zadevo dalo skoz, Na določeni točki se bo zadeva sama od sebe začela umirjat.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

PersonaRuda ::

vrtn4r je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Škoda ker se ne zavedaš, a s tvojimi posti deluješ ravno kontra temu kar želiš doseči.

To bi naj bil argument. 8-O ;((

;-) ::

Preprosto v tej igri virusa negre bilrigati se za sebe, obstajata le dve vrsti ljudi, tisti ki hočejo ukrepe in ceplenje in to vsiljujejo drugim. Pametnih argumentov nimajo.

In tisti, normalni ki bi radi normalno živeli in se brigali za sebe. Taprvi pričakujejo njihove argumente, čeprav so nepotrebni v normalnem svetu.

Eni se naj spravijo na en konec sveta drugi pa na drug pa bomo videli kateri bojo preživeli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

lexios ::

Je pač zaj..., so what? Ko je zaj... NIJZ z izjavami o maskah, je blo ok? Ko zaj... vlada in "stroka", ukrepi in vlada delujejo odlično? Ko zaj... "teoretik zarote" pa...!?? 8-O

Če si si vzel 3 minute časa za preverjanje vira je bilo sicer jasno, da gre najbrž za BS, ker je Bell govoril o tem, da bo cepivo delovalo v cca. 70 %. Vseeno pa dejstvo obstaja, da morebitnih stranskih učinkov cepiva ne pozna nihče! Razglabljanje okoli syncytin-1 pa je vprašanje za eksperte in menim, da bolj problematično, če mediji raje cenzurirajo tovrstna ugibanja ali teorije zarot, kot da bi se soočilo različne strokovnjake z različnimi mnenji in pogledi na situacijo...

Evo, še en fake news?: https://dryburgh.com/mike-yeadon-corona... Kako bo nekdo ki prvič sliši besedo protein vedel o čem govorijo in kaj je res? Še posebej, ko:

Politika več kot očitno izrablja to situacijo, da te napetosti spodbuja. Ves čas imaš občutek, da provocirajo ljudi, da prestopijo to mejo dovoljenega. /.../ Mi živimo v času, ko so ljudje res na robu, na robu preživetja, ko jim umirajo svojci, bližnji, prijatelji, ko sami zbolevajo, preživljajo zelo težke poteke bolezni. Ogromno je depresij, ogromno je strahu, ljudje so osamljeni, bojijo se za svojo prihodnost. Ljudje niso v neki normalni situaciji. Lahko pričakuješ, da bodo mogoče tudi začeli delati stvari, ki jih drugače ne bi.

https://www.24ur.com/novice/fokus/vojno...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Mr.B ::

Mato989 je izjavil:

Hypathia je izjavil:

Ne se sekirat, mato, tudi zate nekje šiba raste in jih boš dobil po riti, samo vprašanje časa.

Nah, nič ne bo s tem!

To da delas za minimalca je jasno, krivis pa vse ostale. Ne skbi mnog "mladi" so kupili lepe bajte na podezelju, potem pri 70tih ugotovili da rabijo pomoc mladih, pri 80tih pa so odvisni od mladih. Kaj pa ti, mislis da bos se dolgo neto prispeval v proracun, ali raje cuzal socialo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jest10 ::

PersonaRuda je izjavil:

vrtn4r je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

To bi naj bil argument. 8-O ;((

Argumente prikladno spregledaš

rusilec ::

Cepivo Covid-19: »Javnost naj se pripravi na stranske učinke«

Revija Science pravi, na podlagi pričevanj prostovoljca, ki je sodeloval pri testiranju cepiva proti Covidu-19, da naj se javnost pripravi na stranske učinke tega cepiva. Nova cepivo bo velikim farmacevtskim podjetjem prineslo milijarde dolarjev dobička, česa pa ne bo uspelo zagotoviti:

Cepivo ne bo zdravilo za Covid.
Cepivo ljudem ne bodo preprečilo, da bi zboleli za Covidom,
Cepivo ne bo preprečilo hospitalizacij, povezanih s Covidom.

Cepivo ne bo preprečilo smrti zaradi Covida, kakor komentira UNZ.

Kar dajejo slutiti z izjavami tudi proizvajalci cepiva. Do zdaj je možno razbrati, da novo cepivo ni bilo ustrezno testirano za: otroke, nosečnice in ljudi z že obstoječimi boleznimi. Pfizer ne bo vseh podatkov svoje raziskave objavil še dve leti. Podjetje se ni podrobno in natančno ukvarjalo s stranskimi učinki vseh udeležencev raziskave. Ker se »mudi«, vsega sploh še niso natančno analizirali, ugotavljajo številni kritiki neverjetno hitre odobritve cepiva proti Covidu-19.

Prva kritika novega cepiva je, da so se korporacije odrekle vsakršni odgovornosti za posledice cepljenja, kljub temu da bodo z njim zaslužila milijarde.

Druga kritična ugotovitev je šokantno majhen delež ljudi, ki so jih upoštevali pri raziskavi. Testiranje cepiva Pfizer je vključevalo skoraj 44.000 ljudi. Polovica je dobila cepivo, polovica pa placebo. Skupno je bilo od 44.000 ljudi kasneje zabeleženo 170 oseb, ki so se »okužile s Covidom-19«. 162 jih je bilo v skupini s placebom, 8 med njimi v skupini s cepivi. Cepivo naj bi bilo zato zaslužno za preprečevanje 154 primerov Covida-19 oziroma, da ima 95 % uspešnost.
Screen Shot 2020-11-22 at 18.17.16.png

Tretji šok je povezan z objavo dokumenta o cepivu, ki priznava, da posledice cepiva na plodnost in doječe matere niso znane. »Študije toksičnosti razmnoževanja živali niso končane. Med nosečnostjo cepivo proti mRNA COVID-19 BNT162b2 ni priporočljivo,«je navedeno v poglavju 4.6. »Poleg tega je ženskam v rodni dobi treba svetovati, naj se nosečnosti izogibajo vsaj 2 meseca po drugem odmerku cepiva.« Ker še vedno ni znano, ali se lahko cepivo prenese na dojenega otroka preko materinega mleka, je v navodilih navedeno, da »tveganja za novorojenčke / dojenčke ni mogoče izključiti.« Vodič zato določa, da cepiva »med dojenjem ne smemo uporabljati«.

Četrta težava je namen korporacij in oblasti, da bodo stranske učinke novega cepiva spremljali kar s pomočjo umetne inteligence, javnost pa že vnaprej svarijo, da jih bo veliko.

Glavna težava pa je, da so natančne sestavine cepiva »poslovna skrivnost«. Torej ljudje se silijo, naj slepo zaupajo podjetjem, ki so zaradi malomarnosti ali poslovnih goljufij že odplačevala ne le milijone, ampak milijarde dolarjev odškodnin!

Dr. Wodarg in dr. Yeadon zato zahtevata, da se študije za cepivo proti Covidu 19 ne smejo nadaljevati, dokler ni na voljo načrt študije, ki je primeren za reševanje pomembnih varnostnih vprašanj, ki jih izraža vse večje število znanih znanstvenikov proti novemu cepivu.

Dr. Michael Yeadon, nekdanji vodja Pfizerjevih raziskav za dihala in dr. Wolfgang Wodarg, svetovalec za zdravstveno politiko, menita, da je testiranje na ljudeh še vedno neetično. Yeadon in Wodarg med drugim opozarjata, da lahko nekatera cepiva preprečijo varen razvoj posteljice pri nosečnicah, kar povzroči, da »cepljene ženske v bistvu postanejo neplodne.« Kot pojasnjujeta:

- Tvorba tako imenovanih »nevtralizirajočih protiteles« lahko privede do pretirane imunske reakcije, zlasti kadar se prostovoljec po cepljenju sooči s pravim, »divjim« virusom. Tako imenovano ojačanje, odvisno od protiteles, ADE, je bilo že dolgo na primer znano iz poskusov s koronskimi cepivi pri mačkah. Med temi študijami so vse mačke, ki so sprva dobro prenašale cepljenje, po kontaktu z divjim virusom umrle.

- Pri cepljenju naj bi nastala protitelesa proti beljakovinam SARS-CoV-2. Kljub temu pa beljakovine »spike« vsebujejo tudi sincitin-homologne beljakovine, ki so bistvenega pomena za tvorbo posteljice pri sesalcih, kot je človek. Popolnoma je treba izključiti, da bi lahko cepivo proti SARS-CoV-2 sprožilo imunsko reakcijo proti sincitinu-1, saj bi sicer lahko cepljene ženske lahko bile neplodne za nedoločen čas.

- Cepiva mRNA iz BioNTech / Pfizer vsebujejo polietilen glikol (PEG). 70 % ljudi razvije protitelesa proti tej snovi - to pomeni, da se pri mnogih ljudeh lahko razvijejo alergične in potencialno usodne reakcije na cepljenje.

- Prekratko trajanje študije ne omogoča realne ocene stranskih učinkov. Tako kot v primerih narkolepsije po cepljenju proti prašičji gripi bi bili milijoni zdravih ljudi izpostavljeni nesprejemljivemu tveganju, če bi bilo treba podeliti nujno odobritev in sledila bi možnost opazovanja stranskih učinkov cepljenja. Kljub temu je podjetje BioNTech / Pfizer očitno 1. decembra 2020 vložilo vlogo za odobritev v sili.

V nedavnem pismu za British Medical Journal (BMJ) je tudi zdravnik Arvind Doshi opozoril na katastrofo, ki bi lahko nastala zaradi te zgrešene politike, in orisal resna tveganja za javnost in druga pomembna vprašanja, ki jih je treba sprejeti ob hitrem načrtovanju cepljenja z novim cepivom brez temeljitega in ustreznega preskušanja varnosti in učinkovitosti: »Neželeni učinki, kot je subakutni sklerozirajoči encefalitis, naraščajoči polinevritis, miopatije, avtoimunske bolezni in redkejše možnosti, da sprožijo razvoj malignih bolezni, so najbolj groze možnosti.« »Naglica za cepivi ne bi smela voditi v katastrofo,« meni Doshi.

Z virusom vektorirana in gensko spremenjena cepiva se lahko rekombinirajo ali hibridizirajo z nepredvidljivimi rezultati, opozarja več strokovnjakov s področja imunologije. Prejšnje poskuse razvoja koronavirusa in drugih cepiv, npr. RSV in denga, ovira problem »okrepljene imunosti, odvisne od protiteles« (ADEI), ki je povzročila hude bolezni in smrt pri živalih in ljudeh, vključenih v klinična testiranja. Ta pojav se pokaže šele po cepljenju, ko je posameznik v prihodnosti izpostavljen divjemu virusu. Skrb vzbuja, da testiranje cepiva ni bilo izvedeno tako, da bi izključili možnost, da bi se te resne posledice pojavile mesece ali leta po cepljenju.

Poznejših škodljivih učinkov cepiva, kot so subakutni sklerozirajoči encefalitis (SSPE), naraščajoči polinevritis, miopatije, avtoimunske bolezni, neplodnost in rak, ni mogoče izključiti s kratkotrajnimi preskušanji.«

»Eno neposrednejših vprašanj, na katero mora odgovoriti testiranje cepiva, je, ali cepivo preprečuje okužbo. Ali ima kdo to cepivo veliko manj možnosti, da se okuži z virusom? Vse te preizkušnje se jasno osredotočajo na odpravljanje simptomov Covid-19 in ne na okužbe same. Zdi se, da vsa farmacevtska podjetja domnevajo, da cepivo nikoli ne bo preprečilo okužbe. Njihovo merilo za odobritev je razlika v simptomih med okuženo kontrolno skupino in okuženo cepivo. ... Bolj zaskrbljujoče za milijone starejših ljudi in tistih z obstoječimi boleznimi je, ali ti preskusi preizkušajo sposobnost cepiva za preprečevanje hudih bolezni in smrti. Spet ugotavljamo, da sta huda bolezen in smrt v teh kliničnih testiranjih le sekundarna cilja. Nobena od njih ne navaja preprečevanja smrti in hospitalizacije kot kritično pomembno oviro, ….«, razpravlja dr. Haseltine za Forbes, ki je predaval farmakologijo na Medicinski fakulteti Harvard.

Ti protokoli ne poudarjajo najpomembnejših posledic Covida-19, ki jih ljudje najbolj zanimajo: splošna okužba, hospitalizacija in smrt«

»Vrsta cepiva, ki se razvija proti Covid-19, še nikoli ni bila uporabljena razen pri eboli. Nekateri menijo, da jih v resnici ne bi smeli imenovati cepiva, ker se popolnoma razlikujejo od vsega, kar je bilo prej. Do zdaj je cepljenje pomenilo vbrizgavanje mrtvega virusa (ali bakterije) ali virusa, ki je oslabel in se lahko le slabo razmnožuje, ali deli virusa ali podobno,« ugotavlja dr. Kendrick.

Michal Linial profesorica biološke kemije na Hebrejski univerzi v Jeruzalemu je komentirala: »Klasična cepiva so bila zasnovana tako, da so se razvila v 10 letih. Mislim, da svet ne more čakati na klasično cepivo.« Toda na vprašanje, ali bi se cepila takoj, je odgovorila: »Ne bom se takoj cepila.« »Počakati moramo in preveriti, ali res deluje.«

Hvaležni za vsak evro podpore neodvisnemu mediju ZDRAVO SLOVENIJA. Vam sporočimo TRR, pišite na info@santu.si. Hvala.

https://www.zdravo-slovenija.com/tu-in-...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

imagodei ::

lexios je izjavil:

Zanimivo bi bilo preživet par dni s Hipatijo, imagodejem in ostalimi urbanodesnimi, ki podpirajo ukrepe za boj proti epidemiji z prepovedjo prodaje tehničnih izdelkov, odpravo davka na luksuzna vozila in policijsko uro...

Težko je vam, nepismenim. Oblast lahko dela z vami kar hoče, ker itak niste sposobni razbrati tega, kar se dogaja okoli vas.
- Hoc est qui sumus -

Raptor F16 ::

@rusilec... roko na srce jaz se v cepiva ne zastopim in verjetno tudi ti ne. Koliko od napisanega dejansko razumeš ? Jaz lahko samo dvomim v vse napisano dokler ne pride do rezultatov.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

PersonaRuda je izjavil:

Glej, na ignore ga daj. SDS plačanec je. Lahko mu napišeš 1000 argumentov, pa bo on spet po SDS-osko naprej po svoje. Nemoreš ga prepričati. On jutri službo izgubi, če neha pisati. Največ kaj lahko naredimo je to, da mu več ne argumentiramo, ker smo že 1000 argumentov mu dali, ampak ga damo enostavno na ignore.

Če Harpijo pustimo ob strani - kako je s tvojimi argumenti smo v tej temi že nekajkrat videli, tako da...
- Hoc est qui sumus -

@rusilec:

>>Eno neposrednejših vprašanj, na katero mora odgovoriti testiranje cepiva, je, ali cepivo preprečuje okužbo. Ali ima kdo to cepivo veliko manj možnosti, da se okuži z virusom? Vse te preizkušnje se jasno osredotočajo na odpravljanje simptomov Covid-19 in ne na okužbe same. Zdi se, da vsa farmacevtska podjetja domnevajo, da cepivo nikoli ne bo preprečilo okužbe. Njihovo merilo za odobritev je razlika v simptomih med okuženo kontrolno skupino in okuženo cepivo.

A katerokoli cepivo prepreči okužbo? V bistvu cepivo deluje v primeru, ko se po določenem času po cepljenju okužiš s patogenom, proti katerem si bil cepljen, saj so zaradi cepljenja v telesu prisotna protitelesa na ta patogen in je imunski sistem natreniran za ta primer.
V vsakem primeru mora priti do kontakta s patogenom, kar je okužba.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

zmaugy je izjavil:

@rusilec:

>>Eno neposrednejših vprašanj, na katero mora odgovoriti testiranje cepiva, je, ali cepivo preprečuje okužbo. Ali ima kdo to cepivo veliko manj možnosti, da se okuži z virusom? Vse te preizkušnje se jasno osredotočajo na odpravljanje simptomov Covid-19 in ne na okužbe same. Zdi se, da vsa farmacevtska podjetja domnevajo, da cepivo nikoli ne bo preprečilo okužbe. Njihovo merilo za odobritev je razlika v simptomih med okuženo kontrolno skupino in okuženo cepivo.

A katerokoli cepivo prepreči okužbo? V bistvu cepivo deluje v primeru, ko se po določenem času po cepljenju okužiš s patogenom, proti katerem si bil cepljen, saj so zaradi cepljenja v telesu prisotna protitelesa na ta patogen in je imunski sistem natreniran za ta primer.

Saj bistvo cepljenja je ravno v tem, da ti najdeš virus in ga onesposobiš in telo "okužiš". Potem gremo po sistemu "vidiš to je novi virus, fajn bi bilo da se spoznata, da ne bo grdih presenečenj". Telo ima čas pripraviti ustrezna protitelesa za srečanje z živim.

Zgodovina sprememb…

Saj zato se mi pa zdi spraševanje, če “bo cepivo sploh preprečilo okužbo”, čudno.
Biseri...
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

Saj zato se mi pa zdi spraševanje, če “bo cepivo sploh preprečilo okužbo”, čudno.

:) Ja, res hecno tolmačenje imajo nekateri. Preprečilo bo hude simptome, ki nastanejo, ko se virus prehitro razpase imunski sistem pa v paniki ne ve kaj bi z njim... Pa potem nabije vročino, sluzi grlo in pljuča, refleksno pokašljuje... plus ostalo kar je posledica uničenih celic.

Zgodovina sprememb…

enemon ::

zmaugy je izjavil:

Virus lahko tudi mutira ali pa ima več različnih sevov in takrat učinkovitost cepiva pade.

enemon je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Virus lahko tudi mutira ali pa ima več različnih sevov in takrat učinkovitost cepiva pade.

Ne razumeš o čem se pogovarjamo :)

Učinek cepiva se pokaže šele ob okužbi. Dokler pa okužbe ni je čisto vseeno ali si cepljen ali ne. Cepivo ne prepreči okužb. Cepivo pripravi telo na okužbo, da se hitreje in učinkoviteje spopade in tako prepreči neugodne zaplete.

111111111111 ::

PersonaRuda je izjavil:

Veselo cepljenje.

Če si mlad, brez nekih respiratornih bolezni, ne vidim razloga zakaj bi se šel takoj cepit. Za stanovalce DSO-jev pa je to ena od možnih rešitev.

Prva cepiva proti otroški paralizi, so imela bistveno slabše rezultate, kot trenutna. Če bo vse posreči, bomo čez 10-20 let nehali cepiti proti otroški paralizi.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

enemon ::

Raptor F16 je izjavil:

enemon je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Ne razumeš o čem se pogovarjamo :)

Učinek cepiva se pokaže šele ob okužbi. Dokler pa okužbe ni je čisto vseeno ali si cepljen ali ne. Cepivo ne prepreči okužb. Cepivo pripravi telo na okužbo, da se hitreje in učinkoviteje spopade in tako prepreči neugodne zaplete.

Če virus dovolj mutira glede na tisto, kar je v cepivu, ne bo cepivo nič pomagalo pri boju z boleznijo, ker bo za imunski sistem mutiran virus neka nova stvar. To sem hotel povedati.

enemon je izjavil:

Če virus dovolj mutira glede na tisto, kar je v cepivu, ne bo cepivo nič pomagalo pri boju z boleznijo, ker bo za imunski sistem mutiran virus neka nova stvar. To sem hotel povedati.

Ok vse prav, ampak debata je tekla predvsem o tem če res lahko govorimo o tem da cepivo kakorkoli "prepreči okužbo". :) Okužbo preprečujeta higiena in distanca, cepivo pa poskrbi za prepravljenost.

ajdov ::

sbawe64 je izjavil:

Hypathia je izjavil:

;-) je izjavil:

Maskerji in vakserji ter ostali troli ki se delajo norca iz resne situacije medtem ko se dogajajo poboji.

In ne ne govorim o tem da je covid fake ali da ne obstaja, govorim o krivulji smrti naše države v drugem valu epidemije, ko se 90% zdravstva dela norca, kot se že na normalne dni, medtem ko folk umira. Če bi imeli resno zdravstvo bi poslidično bilo manj mrtvih, manj ukrepov, virus pa bo obravnavali resno kot je treba-kot prehlad, kot švedi.

Za poboje so odgovorni veseljaki in hujskači proti ukrepom. Še nisem slišala, da bi kdo zaradi prehlada umrl, za korono vsak dan 40 in več.

https://www.mladina.si/203145/odklenjen...

Ostale novice
https://twitter.com/starihalj/status/13...
Nov uspeh policijske akademije.

policija dela v korist režima ne v korist naroda

lexios ::

Raptor F16 je izjavil:

enemon je izjavil:

Ok vse prav, ampak debata je tekla predvsem o tem če res lahko govorimo o tem da cepivo kakorkoli "prepreči okužbo". :) Okužbo preprečujeta higiena in distanca, cepivo pa poskrbi za prepravljenost.

Sj tudi to z neplodnostjo BV izpostavljajo... Ker če cepiš 40+ je biološka ura itaq že mimo...

BBB ::

zmaugy je izjavil:

@rusilec:

Vidim, da je govora o definiciji pojma okužba. Nisem strokovnjak na tem področju, sem pa malo pobrskal v zvezi s tem.

Slovenski medicinski slovar:
okúžba: vdor mikroorganizmov v telo in njihovo razmnoževanje, ki mu lahko sledijo klinični bolezenski znaki;

An infection is the invasion of an organism's body tissues by disease-causing agents, their multiplication, and the reaction of host tissues to the infectious agents and the toxins they produce.

Infection: The invasion and multiplication of microorganisms such as bacteria, viruses, and parasites that are not normally present within the body. ...

Namen cepiva je posredno preko imunskega sistema v organizmu zatreti prisotnost virusa ter posledično tudi njegovo razmnoževanje. Če torej cepivo posredno preprečuje razmnoževanje virusa, potem po definiciji preprečuje okužbo. Tako je pri idealnem cepivu in idealnem imunskem sistemu - če nista idealana, se bo nekaj celic dejansko okužilo. Ampak upam, da je jasno, da ni govora o uspešnosti cepiva, ampak zgolj o definiciji izraza okužba in izhajajoči implikaciji. Cepivo bo funkcioniralo povsem enako, tudi če je tvoja definicija okužbe drugačna - mrtvih bo povsem enako.

Konlov ::

Zatiskamo si oči. Tretji val bo bolj restricted. Virus je tako spisan...

enemon je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Običajno ta most prečkamo, ko pridemo do njega.

Vi bi novorojenčka vrgli na cesto skupaj z vodo, v kateri ste ga oprali. Nirvana fallacy.
- Hoc est qui sumus -

111111111111 ::

Raptor F16 je izjavil:

@rusilec... roko na srce jaz se v cepiva ne zastopim in verjetno tudi ti ne. Koliko od napisanega dejansko razumeš ? Jaz lahko samo dvomim v vse napisano dokler ne pride do rezultatov.

Če že o vsem dvomite, boste tudi o rezultatih cepiva, ker bodo podatki OK, boste rekli da to že ne more biti res, ker je stara mama dobila izpuščaj na riti takoj po cepljenju.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

ajdov ::

https://www.facebook.com/karolina.duch.... medicinska sestra v nemčiji odpuščena ker si je upala slikati prazen covid oddelek

Yohan del Sud ::

Bom šel cepit, kljub temu da sem (recimo, upam) prebolel. Enostavno nočem dobit še enkrat. Raje tvegam, da mi lovke zrastejo s čela, ker zadeva pač ni "samo gripa". Po treh tednih mi še vedno vse bremza.
www.strancar.com

111111111111 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Veselo cepljenje.

Če si mlad, brez nekih respiratornih bolezni, ne vidim razloga zakaj bi se šel takoj cepit. Za stanovalce DSO-jev pa je to ena od možnih rešitev.

Prva cepiva proti otroški paralizi, so imela bistveno slabše rezultate, kot trenutna. Če bo vse posreči, bomo čez 10-20 let nehali cepiti proti otroški paralizi.

Poglej meni je vseeno, če je tu 1000+ komentarjev kako je potrebno vse ljudi cepiti proti COVID, da če se ne cepiš si neodgovoren, morilec,... Ni mi pa vseeno, če bodo vlade Sveta sprejele obvezno cepljenje. Ker tisto prvo ne vpliva na moje življenje, tisto drugo pa še kako. Sploh, če se bo čez 10+ let izkazalo, da imam sedaj zdravstvene težave zaradi tega cepiva, katerih nebi imel, če se takrat nebi cepil.

fikus_ ::

Močno dvomim, da bo cepljenje obvezno, zapovedano s strani vlade, . . . . Bo pa pogoj za npr. potovanja z letali, druženja, športne dogodke in podobno. Tako da na koncu bo "obvezno" za neko normalno življenje.

fikus_ je izjavil:

Močno dvomim, da bo cepljenje obvezno, zapovedano s strani vlade, . . . . Bo pa pogoj za npr. potovanja z letali, druženja, športne dogodke in podobno. Tako da na koncu bo "obvezno" za neko normalno življenje.

V tem primeru bom probal zdržati leto ali dve brez tega in upati, da se več kot polovica ljudi ne cepi, ker potem bo sledil krvavi upor... z oblasti se bo vrglo te oblastnike in ukinile vse te butaste ukrepe, če se neboš cepil. V masi je moč in mi lahko marsikaj spremenimo skozi revolucijo.

Egidij88 ::

Zakaj hudiča se pa nebi cepil?

A niso ponavadi bolj ta levi proti cepivom? Zakaj se je zdaj z Rono tole zasuknilo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Egidij88 ()

gozdar1 ::

Bolj se bojte, da bodo omejitve ostale tudi, ko bo cepivo enkrat na voljo in se bomo za 4 stenami skrivali še v l.2023.

Miki N ::

Mikidamus mode vklopljen:

V Sloveniji ne bo treba čakati niti do konca naslednjega leta da bo prišlo do nekakšne afere glede porabe javnih sredstev okrog cepiv.

Na splošno bodo programi cepljenja v Evropi polni politične in pravne drame, ki bo - ironično - zasenčila tako antivakserske pomisleke kot neko malenkost imenovano "učinek". Tako kot vse ostalo v tej pandemiji bo vse politizirano - biološka realnost pandemije je postranskega pomena.

Stroka bo verjetno ne glede na procent ljudi ki se bodo cepili prodajala zgodbo o 99.X% uspešnosti - kar je v bistvu VEDNO zelo dosegljivo pri bolezni kjer se resni primeri štejejo v promilih - in kjer se verjetno naravna imunost itak počasi veča - ker počasi bodo potekali tudi programi cepljenja. :))

Edini ki bodo jebali na polno s "korona pasoši" so seveda Azijci. Na mejah, njihovih letalih ipd . Tečne mravljice pač.

Slotech avtisti bodo še naprej argumentirano zmagovali v debatah na obeh staneh.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

3p ::

Miki N je izjavil:

Evo, 3p-damus mode reply.

V Sloveniji afera s cepivom itak, da bo ja. Upor proti cepljenju tudi. Ljudje bojo bentili, cvilili in stokali. Ko bo Koronca proti koncu aprila jenjala, bo upor proti cepljenju še večje, ker je vseeno le gripa (pustimo tistih 4000 umrlih... bi umrli tudi sicer).

Za prvomajske bo Lufthansa razglasila, da se z njimi vozijo le še cepljeni. Narod bo norel. "Nikamor več ne gremo z Hanzelni!" Začetek junija bo Hrvaška začela turistično sezono in za obisk zahtevala potrdilo o cepljenju ali negativni test.

Proticepilsko gibanje bo v trenutku ugasnilo. Na morje v Donje Bademajstrovce je treba, pa naj stane kar hoče. 5G gor ali dol. >:D

Ej - tole bi bila lahko bila super nova tema z izključno s-t-damus napovedmi - nobene realne ocene stanja! Sploh ker se bliža novo leto bo super za prebirati kasneje. 8-)

Drugače pa glede letalskih družb... naslednje leto bodo predvsem napovedovale bankrote - to bo takorekoč hit leta 2021. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

harvey ::

Miki N je izjavil:

V Sloveniji ne bo treba čakati niti do konca naslednjega leta da bo prišlo do nekakšne afere glede porabe javnih sredstev...

Haha, nabava hladilnikov in logistika bo še pred koncem decembra tema Tarče.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

3p je izjavil:

Miki N je izjavil:

Evo, 3p-damus mode reply.

V Sloveniji afera s cepivom itak, da bo ja. Upor proti cepljenju tudi. Ljudje bojo bentili, cvilili in stokali. Ko bo Koronca proti koncu aprila jenjala, bo upor proti cepljenju še večje, ker je vseeno le gripa (pustimo tistih 4000 umrlih... bi umrli tudi sicer).

Za prvomajske bo Lufthansa razglasila, da se z njimi vozijo le še cepljeni. Narod bo norel. "Nikamor več ne gremo z Hanzelni!" Začetek junija bo Hrvaška začela turistično sezono in za obisk zahtevala potrdilo o cepljenju ali negativni test.

Proticepilsko gibanje bo v trenutku ugasnilo. Na morje v Donje Bademajstrovce je treba, pa naj stane kar hoče. 5G gor ali dol. >:D

Sledil bo bankrot Lufthanse. Nastalo bo mnogo novih letalskih družb, katere nebodo zahtevale cepljenih potnikov. Med drugimi bo dominiral v Evropi LuftJoža, katero bo ustanovil kamiKaZaA potem, ko bo obogatel s kriptovalutami in vse potisnil not v ustanovitev te firme.

V bistvu.. mogoče so bili največji Damusi pri Adria Airways - si predstavljate reševanje te podmornice v okviru nekakšnih "koronskih paketov"? Tukaj smo si verjetno prihranili kar nekaj denarja.

Kar se veda ne pomeni, da ge ne bomo zagonili drugače a vseeno.. bili so pred časom.

Po drugi strani... če bo potniški letalski promet v Evropi v težavah.. to pomeni plus za (gospodarsko prezastopano) evropsko avtomobilsko industrijo - mislim, da bi Švabi z veseljem žrtvovali eno Lufthanso za prgišče procentov rasti v atomobilskem sektorju ....

feryz ::

fikus_ je izjavil:

In za v trgovino bo tudi obvezno. Najprej, kot ste lahko prebrali, negativni test!?, kasneje pa še cepivo.
Ima ludih posle rata.
Naša je itak v prvi bojni vrsti, bo skočila na cepivo kot zajec na boben. Pa naj ona hodi v trgovino.

Egidij88 je izjavil:

Zakaj hudiča se pa nebi cepil?

A niso ponavadi bolj ta levi proti cepivom? Zakaj se je zdaj z Rono tole zasuknilo?

Smo že napisali vsi mnogo argumentov. Zakaj bi se sedaj ponavljali? Idi brat naše stare komentarje in boš zvedel zakaj se nebi cepili.

Hemi426 ::

gozdar1 je izjavil:

Bolj se bojte, da bodo omejitve ostale tudi, ko bo cepivo enkrat na voljo in se bomo za 4 stenami skrivali še v l.2023.

Zakaj bi se bali nečesa, kar je že dejstvo?

Še vodja WHO je izjavil, da je cepivo samo še eden izmed dodatnih ukrepov.
Pa tudi proizvajalci sami pišejo, da je cepivo namenjeno samo lajšanju poteka bolezni in nikakor ne prepričevanju novih okužb.

Vsaj do '23 smo dobri...

Hemi426 je izjavil:

Pa tudi proizvajalci sami pišejo, da je cepivo namenjeno samo lajšanju poteka bolezni in nikakor ne prepričevanju novih okužb.

Kje to pišejo?

Hemi426 ::

3p je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Kje to pišejo?

https://www.abc.net.au/news/health/2020...
Whether or not these vaccines prevent people from getting infected in the first place is a separate question, and not one researchers can answer just yet.

Dr Labzin said it's possible there were people in the trials who received the vaccine, got infected with COVID-19, but didn't develop any symptoms.

They wouldn't have been identified, nor included in interim analyses, because researchers were specifically looking at whether the vaccine stopped or reduced the severity of COVID-19 symptoms — not whether the vaccine prevented the virus from entering a person's body.

"That's going to take a lot more analysis of the data and a lot more time," Dr Labzin said.

Po testiranju na 15k oseb, ti Pfizer in Moderna garantirata samo tole:
Both Pfizer and Moderna have indicated that their vaccines appear to prevent both mild and severe forms of COVID-19.

Za ostalo tudi ni potrebno saj, sta v EU pravno-legalno opravičena pravne odgovornosti za posledice in nedelovanje.

Pa se sem cepljen za večino stvari, da ne boš mislil, da sem nasprotnik...

Hemi426 je izjavil:

Po testiranju na 15k oseb, ti Pfizer in Moderna garantirata samo tole:
Both Pfizer and Moderna have indicated that their vaccines appear to prevent both mild and severe forms of COVID-19.

No, saj to je to. Da bojo rekli kaj več, lahko kar sanjamo. Dodali bojo še, da pač enemu promilu rogi zrastejo in da ne prevzamejo nobene odgovornosti. Kogar to resno skrbi, si naj ogleda "navodila" (in možne stranske učinke) zdravil, ki jih ima doma.

Egidij88 ::

Če greš brat zarotnike, bomo tipi imeli rog sredi čela, punce pa bodo neplodne. Ti zlobni zlobni big pharma.

digitalcek ::

Konlov je izjavil:

Zatiskamo si oči. Tretji val bo bolj restricted. Virus je tako spisan...

Če bo tretji val spomladi, bo četrti val nekje v septembru, oktobru 2012.

Kajti kot še nikoli v zgodovini ne bo toliko Evropejcev odšlo poleti 2021 na dopust, verjetno pretežno na morje.

Praktično bodo šli vsi tisti, ki bodo (še) imeli službe, pa še kup upokojencev, ki bodo do poletja 2021 presodili, da je pri 70-ih ali 80-ih bolje biti na morju mesec, ali celo dva, kot pa celo leto v svojem stanovanju čakati Kovid, ali "ukrepe"...

Zakaj tako mislim?

Ker gre tukaj za ogromno dozo psihologije, ki jo zaenkrat ne upošteva ne slovenska vlada, ne nekateri pisci na ST. Kot da psihologija ne obstaja.

Ljudje si bodo NENORMALNO dali duška. Ker si od letošnjega septembra ne morejo = ne smejo dati duška. Celo ne v decembru in to za praznike in to prvič v zadnjih 100+ letih...

In tam, kjer bo v juliju, avgustu 2021 na kupu nekaj sto mladih, bodo garant tudi in spet - "Zrće"... Seveda z vsemi posledicami...

Irska pa takole:

Na Irskem se je danes končala druga delna ustavitev javnega življenja zaradi epidemije covida-19. Med drugim so po šestih tednih vrata znova odprli trgovine z nenujnim blagom, frizerski saloni in telovadnice.

Na Irskem so od 22. oktobra veljali strogi omejevalni ukrepi za zajezitev novega koronavirusa. Bila je prva država v Evropi, ki je jeseni znova uvedla delno ustavitev javnega življenja.

Danes pa so svoja vrata znova odprle vse trgovine za nenujnim blagom in storitve, kot so frizerji. Obiskovalce lahko znova sprejmejo tudi muzeji, knjižnice in športne ustanove. Verniki pa se lahko spet udeležijo obredov.

V petek se bodo predvidoma odprle še restavracije.

In to kljub 300 mrtvim na mesec... Ali pa ravno zaradi teh dejansko NIZKIH številk...
Po zadnjih podatkih je covid-19 na Irskem, ki ima okoli pet milijonov prebivalcev, zahteval 2053 smrtnih žrtev. V zadnjih tednih večinoma umre manj kot deset ljudi na dan.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Bwaze6 ::

Irska je v drugem valu imela porast okuženih, ki je že popolnona uplahnil, porasta mrtvih pa sploh ne:

https://www.worldometers.info/coronavir...

Pri nas pa včeraj neuradno 480 pozitivnih testov, kar je 13% več kot teden pred tem. Ampak zdaj je itak izgovor pozitivni iz hitrih testiranj zaposlenih v bolnišnicah in DSO, tako da bomo vseeno govorili o skorajšnjem odpiranju.
««
109 / 175
»»