» »

Hrvaška revija Bug - še v Sloveniji?

Hrvaška revija Bug - še v Sloveniji?

VoodooFX ::

A ve kdo mogoče, če je v Sloveniji še mogoče dobiti revijo Bug?

V MB so jo pred Covidom prodajali v LeClerc-u, od takrat pa je več ni za dobit.
Tete, ki tam delajo tako ali tako ne vedo kaj je to za ena revija in s tem tudi ne poznajo razloga zakaj je več ne prodajajo.

Kako je kaj v drugih delih Slovenije? Jo je kdo mogoče kje zasledil?

Ganon ::

Je sploh bila kdaj na voljo? Nikoli je nisem videl.

Če si lahko še malo izposodim temo. Ima kdo doma revijo Joker, številka 115?

jocoj ::

Zakaj jo pa ne naročiš? Letna naročnina s poštnino je dobrih 50 eur.

VoodooFX ::

jocoj je izjavil:

Zakaj jo pa ne naročiš? Letna naročnina s poštnino je dobrih 50 eur.

Ker je še vedno lažje dat 5 eur na mesec, kot pa 50 na enkrat. :)
Sem že razmišljal o naročnini, če se res izkaže, da je pri nas več ni/ne bo za dobit, bom verjetno ubral to pot.

Kurzweil ::

Jaz sem enkrat prebiral eno revijo iz prostora Balkana... bila je ali Hrvaška ali Srbska... mogoče celo tale Bug... debelina listov je bila res tanka.... tisk največ povprečen... je pa revija imela kakšnih 200 strani in kar je še najbolj pomembno, je bila vsebina 120x bolja od vseh Monitorjev in Računalniških novic skupaj. Torej tako hardware, software, programiranje, gaming, kot vse ostale tehnologije... redne novice... je to slučajno tale Bug? Kje pa dejansko v Sloveniji lahko sploh kupiš to revijo?

Berem oz. dostikrat kupim tale naš Monitor, in je meni nerodno, na kako nizkem nivoju je to, razen 2-3 avtorjev, kamor štejem tudi Huša, ki piše novice tudi tukaj na Slo-Techu.

Gagatronix ::

Racunalniske novice dajati ob bok Monitorju je smrtni greh. Monitor je vsaj solidna revija, medtem ko so RN na nivoju Slovenskih Novic.

NejcSSD ::

Monitor je kar dober in ga podpiram finančno, Bug pa snamem s travnika znanega slovenskega
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

jozagulikoza ::

Kurzweil je izjavil:

Jaz sem enkrat prebiral eno revijo iz prostora Balkana... bila je ali Hrvaška ali Srbska... mogoče celo tale Bug... debelina listov je bila res tanka.... tisk največ povprečen... je pa revija imela kakšnih 200 strani in kar je še najbolj pomembno, je bila vsebina 120x bolja od vseh Monitorjev in Računalniških novic skupaj. Torej tako hardware, software, programiranje, gaming, kot vse ostale tehnologije... redne novice... je to slučajno tale Bug? Kje pa dejansko v Sloveniji lahko sploh kupiš to revijo?

Berem oz. dostikrat kupim tale naš Monitor, in je meni nerodno, na kako nizkem nivoju je to, razen 2-3 avtorjev, kamor štejem tudi Huša, ki piše novice tudi tukaj na Slo-Techu.

Najbrž je govora o "Svet kompjutera" (Beograd) ... zadnji relikt ex-yu scene rač. revij ... v pozitivnem smislu. Revija btw. še vedno ohranja visok nivo (vsaj kolikor jo jaz uspem dobit ... 4-5x letno).
V Lj se je dobi v Leclercu (samo?).

Zgodovina sprememb…

dunda ::

Svet kompjutera je bil pred leti (desetletji) res na nivoju.
https://www.kacnje.eu

Kurzweil ::

jozagulikoza je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Najbrž je govora o "Svet kompjutera" (Beograd) ... zadnji relikt ex-yu scene rač. revij ... v pozitivnem smislu. Revija btw. še vedno ohranja visok nivo (vsaj kolikor jo jaz uspem dobit ... 4-5x letno).
V Lj se je dobi v Leclercu (samo?).

Sem zdej preletel Bug, je sicer kul... ampak bo tista revija, ki jo iščem verjetno kar Svet Kompjutera...

To za ljubljanski Leclerq je mišljeno za Bug ali Svet Kompjutera?

Ma želim si eno revijo, ki res pokriva bolj kot ne vse, predvsem pa da ni pol revije namenjene nekim telefonom, 2 meseca starim novicam in prevodom iz drugih revij. Pač ono res proper o hardwaru, software, vseh vrstah programiranja in kodiranja... potem me šele zanimajo neke igre, ocene mišk, tipkovnic, slušalk... in pol recije o mobilnih telefonih.... pač ono računalniška revija, ne pa neka poljudna revija o neki zabavni elektroniki...

Ni lepšega, kot da ti poštar v nabiralnik dostavi, da ti ni treba po mestu letat za revijo. Svet Kompjutera si tudi lahko naročiš na dom. Je dražje od Buga, vendar meni osebno boljša revija. Je pa daleč od zlatih časov iz osemdesetih in devetdesetih.

opeter ::

jocoj je izjavil:

Ni lepšega, kot da ti poštar v nabiralnik dostavi, da ti ni treba po mestu letat za revijo. Svet Kompjutera si tudi lahko naročiš na dom. Je dražje od Buga, vendar meni osebno boljša revija. Je pa daleč od zlatih časov iz osemdesetih in devetdesetih.

Poštar ti dandanes lahko dostavi samo revije, ki še izhajajo.

Edina računalniška revija, ki je še kolikor-toliko zanimiva za navadno rajo (kot sem npr. jaz) je Monitor. Še vedno imajo solidne teste. Zdaj, če so ti testi sponzorirani ali ne, je v danem primeru skoraj vseeno. Saj tudi druge revije v tujini živijo od sponzorjev.

V primerjavi z njimi pa so Računalniške novice samo oglaševalski kup papirja. Slednji se lahko primerja z Hofer/Lidl/Špar/(vstavi ustrezno ime) reklamnim materialom, s katerim morajo ubogi poštarji polniti poštne nabiralnike. Še za vecepapir ni uporabno.

Drugih slovenskih računalniških revij ni, vsaj takšnih ne, ki jih lakho kupite v trafikah.
Občasno se sicer kakšen računalniški članek pojavi v reviji Življenje in tehnika, a to je vse.

No, da bom fer, obstaja še dve strokovni/znanstveni/akademski reviji, ampak ti nista za mase in kolikor vem so samo v digitalni obliki*:
http://www.informatica.si/
https://uporabna-informatika.si/

* če se motim, me naj nekdo popravi
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

w0mbat ::

si pozabil na računalniške novice

Gagatronix ::

w0mbat je izjavil:

si pozabil na računalniške novice

V primerjavi z njimi pa so Računalniške novice samo oglaševalski kup papirja.

opeter: Govora je o revijah Bug in Svet Kompjutera. Na obe sem naročen in mi jih poštar mesečno dostavi.

Sanches000 ::

Koliko pa je naročnina ene in druge?

m3k ::

Mirko tipka na radirko ////

sbawe64 ::

Za bug je znatno ceneje, če greš sam ponjo.
Edino če si iz Kranjske Gore.

Za SK vam izlet v Beograd ali uporaba pisma z ustrezno znamko ne uide:

Kod uplate obavezno navesti: ,,Pretplata na list Svet kompjutera".

Kopiju uplate i svoju punu adresu poslati na adresu:
,,Politika" a.d., Pretplata, Cetinjska 1, 11000 Beograd, Srbija

Kovačeva kobila press
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skeniranje starih revij (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6518787 (13244) Alamar
»

Katere računalniške ravije berete? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
588540 (5054) gregyk
»

Nova anketa: še kupujete revije, namenjene vsebinam o informacijski tehnologiji?

Oddelek: Novice / Ankete
324291 (3194) opeter
»

Računališke revije - Izbor

Oddelek: Kaj kupiti
252604 (2118) Suhy
»

Katere računalniške so najbolj

Oddelek: Kaj kupiti
131154 (979) roli

Več podobnih tem