» »

Vsiljiva stran

Vsiljiva stran

Vice ::

Stvar je taka, pred dnevi sem naredil upgrade IE iz v5 v verzijo 6. (sistem XP. Domnevam da je bila nadgradnja kriva ;( ).
Dogaja se mi sledeče: vsakič ko grem na internet, lahko samo za 5 sekund, se mi pod default page nastavlja stran www.approvedlinks.com, ki se preusmeri na http://66.250.130.194/index.php?acc=2002 in mi kasneje pod favorites nameče en kup sranja do drugih strani. In tega se ne morem nikakor znebiti. Delal sem restore (na čas pred upgrade-om), brisal zgodovino in vse cookies, deinštaliral explorer, požarni zid (ZoneAlarm) lahko zategnem do konca, norton mi ne najde nič, prav tako se mi iz interneta ni inštaliralo nič... pa vseeno vsakič, ko na novo poženem IE, mi ignorira mojo vsakič na novo vnešeno nastavitev in pojavi spet to trapasto stran.
Ima kdo kakšno idejo ker edino formata še nisem probal in verjetno bo to edina možna opcija, ker je postalo to že nadležno.

Hvala za vsak koristen predlog.

flipflop ::

Poskusi z Pest Patrol ali Ad-aware. Lahk pa tudi Mozillo daš gor:))

Z Ad-aware sem skeniral po dolgem in počez pa ni našel nič. Bom pa probal še PestPatrol, mogoče bo pa ta kaj našel.

hruske ::

Kaj windows si kaj posodobil?

Highlag ::

Zadnjič sem čistil en računalnik vse mogoče nesnage in sem na netu našel en programček:
HijackThis.exe
Tale programček pregleda registry in izpiše ključe , ki se tičejo štartanja oken in IE.
Poleg vsakega ključa lahko dobiš tudi kratek opis ključa. In seveda omogoča brisanje željenih ključev. Tu je potrebno nekaj znanja oz. vedeti, kaj imaš inštalirano, tako da ne zbišeš kakšnega ključa preveč, samo lahko uspešno odstraniš tudi tole stran, ki ti teži.

Highlag ta programček je super takoj mi je našel in sem že zbrisal vse, samo še vedno pa ne vem kako je to prišlo notri, pa mi je vseeno :D

Thx

p.s. mogoče bom pa ognjeni zid zamenjal :\

DMouse ::

mk-klavz: prepozno sedaj za posodabljanje. Vsiljivca ima že v računalniku, predlagam da ga poiščeš med procesi, če nisi preveč domač tam, pa si lahko pomagaš s Personal Antispy. Potem se ga moraš samo še znebit (WinKey+R > msconfig > Startup) in nastavit homepage na www.google.com ;)

Aja že rešeno, tudi prav :)

iskra ::

da ne nabijem nove teme: kako pa izklopiš tisti crap "autosearch" od microsofta? ko kdaj zarijem vtipkat stran mi ful zateži če mi vrže to ven ... zdej pa sploh k je ta verisign . a se da tega kako znebit?

Hmm ko smo že pri tem kateri od teh programov za skeniranje oz. "Antispy" se pa vam zdi med boljšimi, v tem primeru meni namreč Ad-aware 6 ni našel nič, za PestPatrol nisem ravno ziher, da je našel tisto pravo ker nisem mogel zbrisati najdenega (bil je samo za pokušino brez kode), Personal Antispy pa ne poznam.?

Highlag ::

Poleg Ad -aware imam naloženega še Spy bot Search & Destroy. To je tud ena free varianta. Mislim, da je poleg Ad-aware-a najbolje ocenjen kot odstranjevalec junka. Edina pomanjkljivos je uporabniški vmesnik, ki je malo čuden.

Drugače pa ni za kaj! :D

Am pa uporabljajte Mozillo :D Tud grozno pomaga pri teh stvareh.

Ne morem verjet, danes prižgem računalnik in spet isto zadeva je na računalniku, pa že vesel sem bil da sem se znebil tega ;( . Programček HijackThis.exe mi sicer vse najde in lahko tudi pobrišem vendar, če se ponovno logiram na net se mi ponovno aktivira s ponovnim zagonom explorerja, prav tako mi najde en kup stvari Spy bot Search & Destroy pa vendar, če jih brišem mi jih nekaj ponovno aktivira isto velja za Pest patrol? Po določenem času na netu se mi onemogoči zone alarm. Ko da bi se en zaj... z mano :(. Edina razlika je ta, da mi vsake kvatre če sem dolgo na netu norton najde trojanca v wthunk32.dll??? ki mi ga ne more uničiti. Po ponovnem pregledu z nortonom in še z dvemi programi samo za trojanca mi ne najdejo nič? Kako je to mogoče, če mi ga takoj ko ga norton zazna javi, da ga ne more uničiti?

Zato ker ne more uničiti datoteke ki je v uporabi, simple as that :)
Če se zadeva zopet ponavlja po novem zagonu, mora program definitivno biti nekje v Startupu, sedaj je pa tvoja naloga da ugotoviš kateri je pravi. Preberi si še enkrat kaj sem ti prej svetoval ...

hruske ::

Windows pa vseeno posodobi.

HrabriMisek za enkrat deluje in verjetno bo še naprej :P

Thx

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Optimalen program za vzdrževanje xpjev

Oddelek: Programska oprema
121889 (1459) ping
»

program za spyware

111339 (1206) gofra
»

XXX vroče posledice

Oddelek: Omrežja in internet
313477 (1594) garg
»

Kateri program za preganjanje nadležnega Spywara??

131204 (988) Taras_Bulba
»

Kateri program za iskanje Spyware-a uporabljate?

Oddelek: Omrežja in internet
71024 (955) MadMax

Več podobnih tem